Welkom bij Hak & Rein Vos notarissen. Dé Netwerknotaris in Lelystad.

Wij staan voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We zijn in de allereerste plaats gespecialiseerde juristen die jou bijstaan met gedegen advies. Wij wijzen je daarbij op de juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

Natuurlijk helpen we je aan de benodigde akte als je een huis wilt kopen, een bedrijf wilt oprichten, uitbreiden of herstructureren, of huwelijksvoorwaarden wilt vastleggen. Dat kan elke notaris. Maar jou helpen om in scenario’s te denken en daarbij dan de bijbehorende oplossingen te vinden is veel belangrijker voor jou. Zijn die eenmaal bedacht dan is het vastleggen daarvan in een akte immers geen kunst meer.

We voelen ons thuis bij Netwerknotarissen. Het is niet zomaar een club. We houden elkaar hier scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Lelystad.

Wil je ook meer weten over onze specialisaties? Waaronder

1. Onze Spanje-praktijk

2. Vastgoed, projectontwikkeling, schepen en luchtvaartuigen

Lees verder...

Ad 1: Erfrecht in Spanje

Wij weten alles van de toepassing van testamenten, erfrecht en nalatenschapsafwikkeling als het gaat om bezit van Nederlanders in Spanje.

Onze notarissen mr. R.L. (Renato) Zanardi en mr. J.T. (Judy) Tromp werken beiden full time voor onze Spanje-praktijk. Zij doen niet anders dan onze 'Spaanse' cliënten adviseren op het gebied van (fiscale) en erfrechtelijke nalatenschapsplanning, én - als het zover is - hun nabestaanden juridisch én fiscaal begeleiden bij de nalatenschapsafwikkeling die in Spanje zelf moeten plaatsvinden. Zij publiceren columns over 'erfrecht in Spanje' in verschillende Nederlandstalige bladen aan de Costa's en geven gratis lezingen over het onderwerp in de presentatiezaal van het kantoor in Albir (nabij Benidorm). Zie ook onze speciale website met betrekking tot dit onderwerp:

www.erfrechtinspanje.nl

Ook collega-notarissen kunnen onze adviesvestigingen in Spanje inschakelen om hen bij te staan indien zij zich geconfronteerd zien met Spaans bezit in (bijvoorbeeld) een nalatenschaps- of echtscheidingsdossier.

Met onze advieskantoren in Albir (Costa Blanca) en Marbella (Costa del Sol) ontzorgen wij Nederlanders die bezit hebben in dit mooie maar soms onnavolgbare land, maar óók de ‘achterblijvers’ in Nederland. Inmiddels al meer dan 10 jaar.

We kunnen je trouwens ook heel goed helpen als je een huis in Spanje wilt kopen of verkopen. Of als je het Spaanse huis dat je bezit alvast wilt overdoen aan de kinderen zodat zij in de toekomst geen nalatenschap in een vreemd land hoeven af te wikkelen.

Ad 2: Vastgoed, projectontwikkeling, schepen en luchtvaartuigen

Lelystad is aantrekkelijk om te wonen en te ondernemen. Bouwgrond en woningen zijn hier nog relatief goedkoop en er is voorlopig genoeg bedrijfsterrein. Nu de stad 50 jaar oud is, ontstaat er ook een markt voor het transformeren van gebouwen, meestal van kantoor naar woningen.

Hak & Rein Vos heeft ervaren vastgoedspecialisten, die een grote kring van cliënten bedienen:  particulieren, ondernemers, diverse overheden en een breed scala van maatschappelijke instellingen. 

Tot onze werkzaamheden behoren onder meer:

- verkoop, koop en levering van onroerende zaken, schepen en luchtvaartuigen

- hypotheken, financieringen en geldleningen

- begeleiding van projectontwikkeling, transformatie van gebouwen en gebiedsontwikkeling

- splitsing in appartementsrechten

- executieveilingen, zowel hypotheek- als beslagveilingen

- erfpacht en opstalrechten, andere zakelijke rechten en mandeligheid

- huurovereenkomsten

- partijadvisering op bovenstaande gebieden.

Al u vragen heeft over onze dienstverlening op vastgoedgebied, of kennis met ons wil maken, neem dan contact op met notaris Bart Jan Binnerts of met senior kandidaat-notaris Hinke Verbeek.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

3 april 2023

We zoeken een nieuwe collega voor onze vestiging in Spanje

Als specialist (Spaanse) nalatenschapsafwikkeling op ons kantoor in l’Albir sta jij de collega’s in Nederland bij als het gaat om toepassing van Spaanse regels, formaliteiten en fiscaliteit. Tegelijkertijd ben je de rechterhand én contactpersoon van de Spaanse notaris én de nabestaanden waar het gaat om de administratieve en formele afhandeling in Spanje.

Wil je meer weten? Download dan hier de hele vacature

20 maart 2023

Wij zoeken een kandidaat-notaris familierecht (voor 4-5 dagen in de week)

Als kandidaat-notaris familierecht ben jij het eerste aanspreekpunt voor collega’s, relaties en cliënten. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen dossiers en hebt te maken met alle aspecten van het vak. Zo voer je zelfstandig besprekingen (PFR) en neem je ook waar. Je hebt niet alleen een hart voor je werk, ook voor mensen. Want daar draait het tenslotte om in dit vak.

De sectie familierecht bestaat (momenteel) bij ons uit 1 (senior) kandidaat-notaris, 1 notarisklerk en 2 notarieel secretaresses. Ben jij nog redelijk nieuw in het vak en heb je bijvoorbeeld 2-3 jaar ervaring? Ook dan ben je welkom bij ons! Binnen ons team is voldoende notariële kennis van het familierecht aanwezig en tijd en ruimte om jou goed op te leiden. Beschik je over ruime ervaring? Als senior kandidaat-notaris krijg je van ons alle vrijheid om toe te werken naar een zelfstandige rol in onze organisatie.

Wat wij bieden

 • Een informeel en hecht team met fijne, betrokken collega’s en ruimte voor eigen inbreng.
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid.
 • Goede ondersteuning en opleidings- en bijscholingsmogelijkheden.
 • Een goede interne organisatie en communicatie. In overleg is alles mogelijk.
 • Een marktconform salaris.

Onze ideale kandidaat-notaris

 • Is een (bijna) waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris met passie voor het notariaat.
 • Heeft ervaring heeft in het familierecht (en/of bereid is dit verder uit te breiden).
 • Heeft interesse voor de mens achter de klant. Kan goed met goed met (diverse) mensen omgaan.
 • Weet mensen te binden tijdens gesprekken aan tafel.
 • Vindt samen meedenken en vooruitdenken belangrijk.
 • Heeft hart voor de zaak en wil deel uitmaken van een team dat er 100 procent voor gaat.

Over ons
Hak & Rein Vos Notarissen is het oudste en leukste notariskantoor van Lelystad. De organisatie is plat en de sfeer is open en toegankelijk. Wij werken met ons hoofd en ons hart. Wij zijn accuraat en precies, maar aan de andere kant ook toegankelijk en betrokken. Ons kantoor bestaat uit 3 notarissen, 3 kandidaat-notarissen (waarvan 1 in de maatschap), 3 notarisklerken, 1 controller en nog ongeveer 20 overige medewerkers. Een middelgroot team dat wat voor elkaar over heeft en met plezier een stapje extra (voor elkaar) zet als dat nodig is.

De (kandidaat)notarissen zijn met regelmaat ook buiten kantoor actief. We zoeken iemand die niet alleen maar achter z’n bureau wil zitten. Het samen organiseren van lezingen of netwerkborrels en bezoeken vinden dan ook regelmatig plaats.

Kennismaken?
Ben jij de kandidaat-notaris met een hart voor familierecht? Ben jij iemand die graag hard werkt, in een betrokken team waarin oog is voor elkaar? Dan maken we graag kennis met je. Neem voor meer informatie contact op met notaris Jeroen van der Weele via 0320 247 394 of [email protected].

10 februari 2022

Digitaal een BV oprichten?... nog even geduld a.u.b.

Digitale oprichting van de BV

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een BV volledig digitaal op te richten. Dat gaat veranderen. Maar voordat het zover is, moet er nog wat gebeuren. Dit heeft vooral te maken met de wetgeving; deze moet zeer drastisch worden aangepast. Uiterlijk per 1 augustus 2022 moet dat zijn geregeld door onze wetgever.

Er is een eerste opzet gemaakt van de nieuwe wetgeving. Dit betreft de wijzigingen in het rechtspersonenrecht (Boek 2 BW) en de notariële wetgeving (Wet op het notarisambt)

Een van onze notarissen, Jeroen van der Weele, is helemaal thuis in het ondernemingsrecht en heeft de gelegenheid te baat genomen om een artikel te schrijven over de wetswijzigingen. In Maandblad voor Ondernemingsrecht bespreekt Jeroen een aantal in het oog springende wijzigingen. Uit het artikel blijkt dat er nog wel heel veel moet gebeuren....

Het artikel kunt u hier lezen.

nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

mr. B.J. Binnerts (Bart Jan)

partner/notaris

mr. B.J. Binnerts (Bart Jan)
mr. B.J. Binnerts (Bart Jan)

mr. J.T. Tromp (Judy)

partner/notaris

mr. J.T. Tromp (Judy)
mr. J.T. Tromp (Judy)

mr. J. van der Weele (Jeroen)

partner/notaris

mr. J. van der Weele (Jeroen)
mr. J. van der Weele (Jeroen)
Jeroen is sinds 2009 notaris en houdt zich in zijn dagelijkse praktijk vooral bezig met het ondernemingsrecht. Van de eenvoudige oprichting van een losse BV tot een volledige herstructurering en alles daar tussenin. In 2017 heeft hij de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht met succes afgerond. Ook is Jeroen helemaal thuis in statuten voor zorginstellingen. Of het nu een zorg-BV betreft of een zorg-stichting, Jeroen is u graag van dienst bij het opmaken of wijzigen van de statuten. Daarnaast publiceert Jeroen regelmatig over ondernemingsrechtelijke vraagstukken en de anti-witwasregelgeving. Ook verzorgt hij regelmatig cursussen.

mr. R.L. Zanardi (Renato)

partner/international estate planner

mr. R.L. Zanardi (Renato)
mr. R.L. Zanardi (Renato)

mr. H.A. Verbeek (Hinke)

kandidaat-notaris vastgoedrecht

mr. H.A. Verbeek (Hinke)
mr. H.A. Verbeek (Hinke)

mr. Y. Rademaker (Yannick)

kandidaat-notaris familierecht

mr. Y. Rademaker (Yannick)

mr. W.L. de Ruiter (Lodewijk)

kandidaat-notaris familierecht

mr. W.L. de Ruiter (Lodewijk)

mr. M.C.L. Oldenhof (Martin)

notarieel jurist

mr. M.C.L. Oldenhof (Martin)

B. Snippe-van der Velde

register-notarisklerk

B. Snippe-van der Velde

M. Buijs (Marieke)

register-notarisklerk Spanjepraktijk / familiepraktijk

M. Buijs (Marieke)
M. Buijs (Marieke)

S. Fleury-Jagnarain (Sima)

notarieel medewerker

S. Fleury-Jagnarain (Sima)
S. Fleury-Jagnarain (Sima)

G.A. van den Eijkel (Gerda)

notarieel medewerker

G.A. van den Eijkel (Gerda)
G.A. van den Eijkel (Gerda)

W.G. (Jolanda) Runhart-van den Beld

notarieel medewerker ondernemingsrecht

W.G. (Jolanda) Runhart-van den Beld

R. (Renate) Wennemers

notarieel medewerker ondernemingsrecht

R. (Renate) Wennemers

T.V. Tran (Tu Van)

secretaresse familierecht

T.V. Tran (Tu Van)

N. Knijpinga (Natasja)

notarieel medewerker onroerend goed

N. Knijpinga (Natasja)

A.M. Lootens-Oosthuizen (Anne Marie)

receptioniste/telefoniste

A.M. Lootens-Oosthuizen (Anne Marie)

P. van Heemskerck Düker (Pascal)

receptioniste / telefoniste

P. van Heemskerck Düker (Pascal)

A.G. van Egmond (Albertine)

receptioniste / telefoniste - afdelingshoofd receptie

A.G. van Egmond (Albertine)
A.G. van Egmond (Albertine)

H.M. Binnerts-Cornelissen (Henriëtte)

administratief medewerker

H.M. Binnerts-Cornelissen (Henriëtte)
H.M. Binnerts-Cornelissen (Henriëtte)

J.B.H. Spijker (Hans)

controller

J.B.H. Spijker (Hans)
J.B.H. Spijker (Hans)

Hak & Rein Vos notarissen

handelsregisternr: 69141754
btw nr: NL857752406B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Het Ravelijn 50
8233 BR Lelystad

Postadres

Postbus 2002
8203 AA Lelystad

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.