MAATREGELEN CORONA-VIRUS

Klik hier om kennis te nemen van onze maatregelen betreffende het Corona-virus.

Onze Spanje-praktijk gaat ook gewoon door. Klik hier voor nadere informatie.


Welkom bij Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen. Dé Netwerknotaris in Lelystad.

Wij staan voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We zijn in de allereerste plaats gespecialiseerde juristen die jou bijstaan met gedegen advies. Wij wijzen je daarbij op de juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

Natuurlijk helpen we je aan de benodigde akte als je een huis wilt kopen, een bedrijf wilt oprichten, uitbreiden of herstructureren, of huwelijksvoorwaarden wilt vastleggen. Dat kan elke notaris. Maar jou helpen om in scenario’s te denken en daarbij dan de bijbehorende oplossingen te vinden is veel belangrijker voor jou. Zijn die eenmaal bedacht dan is het vastleggen daarvan in een akte immers geen kunst meer.

We voelen ons thuis bij Netwerknotarissen. Het is niet zomaar een club. We houden elkaar hier scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Lelystad.

Wil je ook meer weten over onze specialisaties? Waaronder

1. Onze Spanje-praktijk

2. Vastgoed, projectontwikkeling, schepen en luchtvaartuigen

Lees verder...

Ad 1: Erfrecht in Spanje

Wij weten alles van de toepassing van testamenten, erfrecht en nalatenschapsafwikkeling als het gaat om bezit van Nederlanders in Spanje.

Onze notarissen mr. R.L. (Renato) Zanardi en mr. J.T. (Judy) Tromp werken beiden full time voor onze Spanje-praktijk. Zij doen niet anders dan onze 'Spaanse' cliënten adviseren op het gebied van (fiscale) en erfrechtelijke nalatenschapsplanning, én - als het zover is - hun nabestaanden juridisch én fiscaal begeleiden bij de nalatenschapsafwikkeling die in Spanje zelf moeten plaatsvinden. Zij publiceren columns over 'erfrecht in Spanje' in verschillende Nederlandstalige bladen aan de Costa's en geven gratis lezingen over het onderwerp in de presentatiezaal van het kantoor in Albir (nabij Benidorm). Zie ook onze speciale website met betrekking tot dit onderwerp:

www.erfrechtinspanje.nl

Ook collega-notarissen kunnen onze adviesvestigingen in Spanje inschakelen om hen bij te staan indien zij zich geconfronteerd zien met Spaans bezit in (bijvoorbeeld) een nalatenschaps- of echtscheidingsdossier.

Met onze advieskantoren in Albir (Costa Blanca) en Marbella (Costa del Sol) ontzorgen wij Nederlanders die bezit hebben in dit mooie maar soms onnavolgbare land, maar óók de ‘achterblijvers’ in Nederland. Inmiddels al meer dan 10 jaar.

We kunnen je trouwens ook heel goed helpen als je een huis in Spanje wilt kopen of verkopen. Of als je het Spaanse huis dat je bezit alvast wilt overdoen aan de kinderen zodat zij in de toekomst geen nalatenschap in een vreemd land hoeven af te wikkelen.

Ad 2: Vastgoed, projectontwikkeling, schepen en luchtvaartuigen

Lelystad is aantrekkelijk om te wonen en te ondernemen. Bouwgrond en woningen zijn hier nog relatief goedkoop en er is voorlopig genoeg bedrijfsterrein. Nu de stad 50 jaar oud is, ontstaat er ook een markt voor het transformeren van gebouwen, meestal van kantoor naar woningen.

Hak & Rein Vos heeft ervaren vastgoedspecialisten, die een grote kring van cliënten bedienen:  particulieren, ondernemers, diverse overheden en een breed scala van maatschappelijke instellingen. 

Tot onze werkzaamheden behoren onder meer:

- verkoop, koop en levering van onroerende zaken, schepen en luchtvaartuigen

- hypotheken, financieringen en geldleningen

- begeleiding van projectontwikkeling, transformatie van gebouwen en gebiedsontwikkeling

- splitsing in appartementsrechten

- executieveilingen, zowel hypotheek- als beslagveilingen

- erfpacht en opstalrechten, andere zakelijke rechten en mandeligheid

- huurovereenkomsten

- partijadvisering op bovenstaande gebieden.

Al u vragen heeft over onze dienstverlening op vastgoedgebied, of kennis met ons wil maken, neem dan contact op met notaris Bart Jan Binnerts of met senior kandidaat-notaris Hinke Verbeek.

Verberg lees verder...
Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen

nieuws van het notariskantoor

10 februari 2022

Digitaal een BV oprichten?... nog even geduld a.u.b.

Digitale oprichting van de BV

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een BV volledig digitaal op te richten. Dat gaat veranderen. Maar voordat het zover is, moet er nog wat gebeuren. Dit heeft vooral te maken met de wetgeving; deze moet zeer drastisch worden aangepast. Uiterlijk per 1 augustus 2022 moet dat zijn geregeld door onze wetgever.

Er is een eerste opzet gemaakt van de nieuwe wetgeving. Dit betreft de wijzigingen in het rechtspersonenrecht (Boek 2 BW) en de notariële wetgeving (Wet op het notarisambt)

Een van onze notarissen, Jeroen van der Weele, is helemaal thuis in het ondernemingsrecht en heeft de gelegenheid te baat genomen om een artikel te schrijven over de wetswijzigingen. In Maandblad voor Ondernemingsrecht bespreekt Jeroen een aantal in het oog springende wijzigingen. Uit het artikel blijkt dat er nog wel heel veel moet gebeuren....

Het artikel kunt u hier lezen.

29 april 2021

Toch maar niet naar de Zuidas?...

Hak & Rein Vos Juridisch Adviseurs en Notarissen gevestigd in Lelystad, met advieskantoren aan de Costa Blanca en aan de Costa del Sol, en aangesloten bij Netwerk Notarissen zoekt:

een kandidaat-notaris met een paar jaar ervaring voor de afdeling ondernemingsrecht (32-40 uur per week)

Het kantoor

Het totale team van Hak & Rein Vos bestaat uit een slordige dertig mensen. Het is een platte organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer. Kenmerkend is de nuchtere en persoonlijke no-nonsense aanpak. Je gaat samenwerken met gezellige en hardwerkende collega’s, waaronder vier notarissen, drie kandidaat-notarissen en twee notarisklerken. Allemaal staan ze klaar om alle ervaringen met je te delen.

Het kantoor heeft een uitgebreide en dynamische praktijk en is actief voor zowel (MKB) ondernemers als particulieren. De hoofdvestiging is in Lelystad, waar gezien de ontwikkeling van Lelystad Airport veel staat te gebeuren. Dit kantoor is met de auto uitstekend bereikbaar (gratis parkeren). Ook met het openbaar vervoer is het goed bereikbaar. Het is minder dan 10 minuten lopen van het dichtstbijzijnde NS station.

Profiel van de geschikte kandidaat:

• heeft minstens drie jaar ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht

• is zich bewust van en kan spelen met de materie (modellen zijn voorbeelden)

• kan taak- en tijdsbewust werken

• grote betrokkenheid bij cliënten, relaties en collega’s, maar kan zich ook verplaatsen in de belangen van de notarissen

• is in staat om te gaan met hele strakke deadlines, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit

• bereid om waar nodig waar te nemen; als je (nog) niet waarnemingsbevoegd bent, is dat overigens geen enkel probleem

• kan goed doorvragen en is niet bang om de cliënt kritisch te bevragen waar nodig (flexibel waar mogelijk, streng waar nodig)

Wat bieden wij?

• een kantoor met een brede klantenkring

• een plezierige, informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief

• het kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen

• marktconform salaris

Heb je belangstelling maar wil je graag eerst iets meer weten wat de uitdaging betekent? Of twijfel je of het wat voor je is? Neem dan contact op met mr. Jeroen van der Weele (notaris), telefoonnummer 06-14412424 (ook buiten kantooruren).

Twijfel je of je voldoet aan het profiel maar sta je te popelen om aan de slag te gaan? Ook dán gewoon reageren, want ‘no guts, no glory!’ Voor een goed gesprek maken wij namelijk graag tijd!

Schriftelijke sollicitaties met cv vóór 31 mei 2021 naar j.van.der.weele@hakreinvos.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.            
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.         
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.         
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.                  

Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.
Meer weten? Bel ons op 0320 24 73 94 of mail naar notarissen@hakreinvos.nl

nieuws van netwerk notarissen

29 april 2022nieuws

Geld terug voor spaarders die bezwaar hebben gemaakt tegen de inkomstenbelasting

Heb je spaargeld, effecten of een tweede woning? Over het bedrag of de waarde daarvan dat boven de vrijstelling in box 3 uitkomt, betaal je belasting. Daarbij wordt niet gekeken...

lees verder >
29 maart 2022nieuws

In BNR Vastgoed: hoe draag je slim een woning over aan je kinderen?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen was te gast in het BNR Radioprogramma 'Vastgoed gezocht'. In het programma bespreekt zij met presentator Maarten Bouwhuis de diverse mogelijkheden voor het...

lees verder >
21 februari 2022nieuws

Heb je de ubo al geregistreerd? Je hebt tot 27 maart a.s. de tijd!

Vóór 27 maart 2022 moeten organisaties hun ubo hebben geregistreerd in het ubo-register van de Kamer van Koophandel.
Ubo is de afkorting voor ultimate beneficial owner. In het Nederlands kun...

lees verder >

mr. B.J. Binnerts (Bart Jan)

partner/notaris

mr. B.J. Binnerts (Bart Jan)
mr. B.J. Binnerts (Bart Jan)

mr. J.T. Tromp (Judy)

partner/notaris

mr. J.T. Tromp (Judy)
mr. J.T. Tromp (Judy)

mr. J. van der Weele (Jeroen)

partner/notaris

mr. J. van der Weele (Jeroen)
mr. J. van der Weele (Jeroen)
Jeroen is sinds 2009 notaris en houdt zich in zijn dagelijkse praktijk vooral bezig met het ondernemingsrecht. Van de eenvoudige oprichting van een losse BV tot een volledige herstructurering en alles daar tussenin. In 2017 heeft hij de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht met succes afgerond. Ook is Jeroen helemaal thuis in statuten voor zorginstellingen. Of het nu een zorg-BV betreft of een zorg-stichting, Jeroen is u graag van dienst bij het opmaken of wijzigen van de statuten. Daarnaast geeft Jeroen onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam als gastdocent waar hij het vak ondernemingsrecht geeft. Ook is Jeroen verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar hij als buitenpromovendus een proefschrift schrijft over toezicht op rechtspersonen, meer in het bijzonder kapitaalvennootschappen.

mr. R.L. Zanardi (Renato)

partner/international estate planner

mr. R.L. Zanardi (Renato)
mr. R.L. Zanardi (Renato)

mr. H.A. Verbeek (Hinke)

kandidaat-notaris vastgoedrecht

mr. H.A. Verbeek (Hinke)
mr. H.A. Verbeek (Hinke)

mr. W.L. de Ruiter (Lodewijk)

kandidaat-notaris familierecht

mr. W.L. de Ruiter (Lodewijk)

mr. E. Wessels (Eric)

kandidaat-notaris familierecht

mr. E. Wessels (Eric)

mr. M.C.L. Oldenhof (Martin)

notarieel jurist

mr. M.C.L. Oldenhof (Martin)

B. Snippe-van der Velde

register-notarisklerk

B. Snippe-van der Velde

M. Buijs (Marieke)

register-notarisklerk Spanjepraktijk / familiepraktijk

M. Buijs (Marieke)
M. Buijs (Marieke)

S.P. Nawidjaja (Samaya)

notarisklerk familierecht

S.P. Nawidjaja (Samaya)

S. Fleury-Jagnarain (Sima)

notarieel medewerker

S. Fleury-Jagnarain (Sima)
S. Fleury-Jagnarain (Sima)

G.A. van den Eijkel (Gerda)

notarieel medewerker

G.A. van den Eijkel (Gerda)
G.A. van den Eijkel (Gerda)

M. van Dord-Verschraagen (Martine)

notarieel medewerker

M. van Dord-Verschraagen (Martine)
M. van Dord-Verschraagen (Martine)

W.G. (Jolanda) Runhart-van den Beld

secretaresse ondernemingsrecht

W.G. (Jolanda) Runhart-van den Beld

S.M.S Torrombacco-Casciaroli (Suzanne)

secretaresse ondernemingsrecht

S.M.S Torrombacco-Casciaroli (Suzanne)
S.M.S Torrombacco-Casciaroli (Suzanne)

M. Verweij (Miranda)

secretaresse familierecht

M. Verweij (Miranda)

T. van Tran (Tu)

secretaresse familierecht

T. van Tran (Tu)

N. Knijpinga (Natasja)

receptioniste / telefoniste

N. Knijpinga (Natasja)

A.M. Lootens-Oosthuizen (Anne Marie)

receptioniste/telefoniste

A.M. Lootens-Oosthuizen (Anne Marie)

P. van Heemskerck Düker (Pascal)

receptioniste

P. van Heemskerck Düker (Pascal)

A.G. van Egmond (Albertine)

receptioniste / telefoniste - afdelingshoofd receptie

A.G. van Egmond (Albertine)
A.G. van Egmond (Albertine)

J.B.H. Spijker (Hans)

controller

J.B.H. Spijker (Hans)
J.B.H. Spijker (Hans)

H.M. Binnerts-Cornelissen (Henriëtte)

administratief medewerker

H.M. Binnerts-Cornelissen (Henriëtte)
H.M. Binnerts-Cornelissen (Henriëtte)

Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen

handelsregisternr: 69141754
btw nr: NL857752406B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Meentweg 8
8224 BP Lelystad

Postadres

Postbus 2002
8203 AA Lelystad

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.