Abma Schreursheeft meerdere kantoren

Abma Schreurs biedt, als middelgroot kantoor met een prominente plaats in Noord-Holland een unieke service. Voor particulieren en het bedrijfsleven hebben wij alle relevante specialismen in huis. Onze Noord-Hollandse wortels zorgen voor een nuchtere aanpak, dienstverlening op maat en een gunstige prijsstelling. Want úw belang staat voorop. 

Abma Schreurs zet zich op alle rechtsgebieden voor u in. Dat doen wij vanuit de secties personen- en familierecht, registergoed en ondernemingsrecht. Door deze manier van werken hebben wij op de diverse vakgebieden diepgaande specialistische kennis opgebouwd, en houden wij die op het vereiste hoge peil. Wij zijn er dan ook graag voor u en uw bedrijf. Of het nu gaat om het zo snel mogelijk uit de wereld helpen van een lastig probleem, of – beter nog – het geven van goed advies om het ontstaan daarvan te voorkomen.

Lees verder...

Wat mag u van ons verwachten? Als u bij ons aanklopt, neemt u – met duidelijke afspraken vooraf – een specialist in de arm, die uw vraagstukken snel en correct doorziet en samen met u aan de best mogelijke oplossing werkt. Een gediplomeerde notaris met jarenlange ervaring en die u en uw persoonlijke of bedrijfsmatige situatie bovendien goed kent of snel leert kennen. Daarbij staan goede bereikbaarheid en duidelijke communicatie bij ons hoog in het vaandel. Met grote betrokkenheid zetten wij ons volledig voor u in.

Abma Schreurs Notarissen: we doen het graag en we doen het goed.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

4 november 2019

Ervaren kandidaat-notaris familierecht

Locatie:   Amsterdam 

Korte omschrijving:

Ben jij de klantgerichte, doortastende en ambitieuze kandidaat-notaris die binnenkort bij Abma Schreurs Notarissen werkt?

Als je al ruime ervaring hebt opgedaan als kandidaat-notaris binnen het familierecht en je vindt het leuk om op een groter kantoor in een team te werken dan maken we graag kennis met je. 

Functieomschrijving:

Vanuit jouw ervaring weet je wat er als kandidaat-notaris van je verwacht wordt.

Bij Abma Schreurs werken we in secties met elk hun eigen specialisatie. Jij zult vooral vanuit onze vestiging in Amsterdam (NDSM-werf) werken in het team van familierecht. Daarnaast ben je ook in staat om besprekingen met klanten op andere rechtsgebieden te voeren. Je krijgt volop de gelegenheid zelfstandig te werken, mee te denken en je persoonlijke en zakelijke kwaliteiten te ontwikkelen.

Functie-eisen:

Wij vragen van jou natuurlijk actuele notariële kennis, bovendien ben je:

  • accuraat en efficiënt;
  • sociaal vaardig en heb je commercieel inzicht;
  • klantgericht in denken en doen;
  • minimaal 32 uur per week beschikbaar;
  • waarnemingsbevoegd.


Bedrijfsprofiel:

Bij Abma Schreurs werken we als notariaat met zo’n 65 collega’s aan hoogwaardig juridische diensten. Dit gebeurt vanuit vestigingen in Amsterdam, Hoorn, Purmerend en Volendam. Abma Schreurs Notarissen is een groeiend, dynamisch en toonaangevend kantoor, met deskundigheid, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid als kernwaarden. De medewerkers maken zich hier samen hard voor. De werksfeer is informeel en collegiaal.

Met vragen over deze vacature kun je bellen met Corien Jonker: 088-433 43 01

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct.

Stuur uiterlijk 15 november 2019 je motivatiebrief met CV aan Linda Buikman via e-mail: l.buikman@abmaschreurs.nl .

Wie weet spreken we elkaar binnenkort…

4 november 2019

Ervaren Notarieel medewerker – klerk OG m/v

Voor onze vestiging in Purmerend zijn wij op zoek naar:

Ervaren Notarieel medewerker – klerk OG m/v

Korte omschrijving:

Wegens toenemende werkzaamheden zoeken wij ervaren notarieel medewerkers en/of klerken voor de sectie onroerend goed.

Functieomschrijving:

Binnen onze organisatie is momenteel plaats voor notarieel medewerkers of klerken die zich graag willen ontwikkelen binnen een team van enthousiaste collega’s.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn het zorgdragen voor de gehele administratie met betrekking tot het opmaken en passeerklaar maken van het complete dossier. Daarnaast bied je de (kandidaat)notaris, klerk of sr. notarieel medewerker ondersteuning in alle voorkomende werkzaamheden.

Functie-eisen:

Wij zoeken iemand die:

  • voldoende kennis en/of ervaring heeft om na een inwerkperiode zelfstandig notariële aktes op te stellen;
  • minimaal MBO+ werk- en denkniveau heeft;
  • klantgericht is en graag meedenkt;
  • minimaal 32 uur per week beschikbaar is.
  • Ervaring met Assyst is een pré.

Arbeidsvoorwaarden:

Wij bieden jou een leuke baan met doorgroeimogelijkheden binnen een dynamisch team van betrokken en deskundige medewerkers.

Natuurlijk hoort daar een marktconform salaris bij en een extra beloning na een succesvol jaar.

Bedrijfsprofiel:

Abma Schreurs Notarissen neemt als middelgroot, modern kantoor een prominente plaats in binnen Noord-Holland. Wij geven onze klanten gedegen advies op maat in heldere en begrijpelijke taal. Ons kantoor in Purmerend is één van de vestigingen van Abma Schreurs Notarissen. Samen met de vestigingen in Hoorn, Volendam en Amsterdam telt het notariaat ruim 65 medewerkers. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Corien Jonker of Linda Buikman op 088-433 43 33.

Jouw motivatiebrief met CV ontvangen wij graag voor 15 november a.s. op l.buikman@abmaschreurs.nl.

nieuws van netwerk notarissen

4 februari 2020nieuws

Nieuwe wet voor ongetrouwde ouders

Als ongetrouwde ouders samen een kind krijgen, heeft alleen de moeder automatisch het gezag over het kind. Gezag is dat je als ouder de plicht én het recht hebt om...

lees verder >
23 januari 2020nieuws

Geen toekomst voor digitaal afhandelen notariële zaken

In een wereld die steeds verder digitaliseert wordt het werk van de notaris persoonlijker, met meer menselijk in plaats van digitaal contact. Netwerk Notarissen is ervan overtuigd dat het volledig...

lees verder >
16 januari 2020nieuws

Dit gaat er in 2020 veranderen!

Voor paren die scheiden na 1 januari 2020 wordt de duur van partneralimentatie verkort. De nieuwe hoofdregel is dat de alimentatieduur gelijk is aan de helft van de duur van...

lees verder >
de heer mr. M.J. Hofland (Martien)Notaris
Martien Hofland is sinds december 2006 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. In 2016 is hij toegetreden tot de maatschap en benoemd als notaris in Hoorn. Vakinhoudelijk houdt Martien zich voornamelijk bezig met ondernemingsrecht. Daarnaast heeft hij een brede kennis en ervaring op het gebied van zakelijk onroerend goed. Per 1 juli 2017 is Martien benoemd als notaris in Purmerend.
mevrouw mr. C.E. Jonker (Corien)Notaris
Corien Jonker is in 1994 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen in de richtingen Notarieel- en Fiscaalrecht. Direct na haar studie trad zij in dienst bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen als kandidaat-notaris en werd in 2004 benoemd als notaris in Hoorn. Corien Jonker houdt zich voornamelijk bezig met de ondernemingsrechtpraktijk, maar ook de algemene notariële praktijk.
de heer mr. H.M. van Dam (Machiel)Notaris
Machiel van Dam is notaris in Amsterdam.
de heer mr. J.H.J.A. Hofstee (Jos)Notaris
Jos Hofstee is in 1994 afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Daarna heeft hij tot 1998 gewerkt bij toentertijd het grootste solitaire notariskantoor in Nederland, twee jaar op de afdeling personen- en familierecht en daarna twee jaar op de afdeling ondernemingsrecht. Jos is een korte periode werkzaam geweest bij een notariskantoor in Arnhem. Vanaf 1998 heeft hij gewerkt bij Schut Van Os notarissen in Amsterdam en vanaf 2001 is hij samen met Sjef van Erp een kantoor begonnen in Amsterdam Noord. In september 2004 is Jos tot notaris benoemd in Amsterdam en vanaf februari 2007 tot notaris in de gemeente Waterland. Sinds 1 juni 2017 is de standplaats van Jos gewijzigd. Hij is nu notaris is de gemeente Edam-Volendam.
mevrouw mr. N.F.C. van der Heijden - Greven (Nicolette) Notaris
Nicolette van der Heijden-Greven is in 1996 afgestudeerd op het Nederlandse recht aan de Katholieke Universiteit Maastricht. Vervolgens heeft zij notarieel recht gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, welke studie in 1998 met succes is afgerond. In april 2002 heeft Nicolette ook de Notariële Beroepsopleiding afgerond. Tijdens haar studie in Nijmegen is zij werkzaam geweest bij een notariskantoor in de Zaanstreek, waar zij zich met name bezig heeft gehouden in de familierechtpraktijk en de ondernemingsrechtpraktijk. Vanaf juli 2006 is Nicolette werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen, waar zij zich verder heeft gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Sinds 1 januari 2017 maakt Nicolette deel uit de maatschap en op 7 december 2017 is zij benoemd tot notaris in Purmerend.
mevrouw mr. M.A.C. Visser (Mariëlle)Kandidaat-notaris
Mariëlle Visser is in januari 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de richting Notarieel Recht. Tijdens haar studie is zij werkzaam geweest bij Abma Schreurs Notarissen om ervaring op te doen en heeft zij grote interesse gekregen voor het familierecht. Na de afronding van haar studie is Mariëlle als kandidaat-notaris begonnen op de sectie familierecht.
mevrouw mr. P.R. Güzel-Braak (Paulien)Kandidaat-notaris
Paulien Güzel is in augustus 2005 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de studierichtingen Notarieel en Nederlands Recht, met als afstudeerrichting Privaatrecht. Op 1 februari 2007 is zij in dienst getreden bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij is werkzaam als kandidaat-notaris in het personen-/familie- en erfrecht.
mevrouw mr. A. Jansen (Annelies)Kandidaat-notaris
Annelies Jansen is sinds 1990 werkzaam in het notariaat. Vanaf februari 2016 is zij werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs en maakt deel uit van de afdeling familierecht. Eerder was zij in de jaren 1992 – 2001 al werkzaam op het kantoor in Hoorn en daarna bij verschillende kantoren in Hoorn en omgeving. Annelies heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van het familierecht, maar is ook werkzaam geweest op het gebied van onroerend goed en ondernemingsrecht.
de heer mr. M.J. Spekkink (Mark Jürgen)Kandidaat-notaris
Jürgen Spekkink is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna hij in de algemene praktijk is gaan werken. Na dit met veel plezier te hebben gedaan heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht. In september 2007 is hij overgestapt naar Van Erp Notarissen, welk kantoor in januari 2013 is gefuseerd met Abma Schreurs Advocaten en Notarissen.
mevrouw mr. H.L. Lewis (Helianthe)Kandidaat-notaris
Helianthe Lewis is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna zij in de algemene notariële praktijk is gaan werken. Na dit geruime tijd met veel plezier te hebben gedaan ontstond de behoefte naar verdere specialisatie en is Helianthe zich meer gaan richten op de ondernemingsrechtpraktijk en heeft zij de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie afgerond. Helianthe is vanaf 1 september 2016 werkzaam op de sectie ondernemingsrecht bij Abma Schreurs Notarissen.
mevrouw mr. F.G. Kwakman (Cecca)Kandidaat-notaris
Cecca Kwakman is in mei 2015 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Notarieel Recht. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij Abma Schreurs Notarissen en is tevens werkzaam geweest op de Universiteit van Amsterdam als notariële student-assistent en als lid van de Opleidingscommissie Notarieel recht. Na haar studie is Cecca werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen als kandidaat-notaris en maakt deel uit van de sectie registergoed.
mevrouw C.M. de Graaff (Martina)Kandidaat-notaris
Martina werkt sinds 2005 op ons kantoor in Amsterdam, waar zij deel uit maakt van de afdeling ondernemingsrecht. In 2013 is zij afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in het Notarieel Recht. Vanaf deze tijd is Martina voornamelijk bezig met de onroerend goed praktijk in Amsterdam.
mevrouw mr. M.M. Honders (Mirjam)Kandidaat-notaris
Mirjam Honders is in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 heeft zij haar beroepsopleiding afgerond. Mirjam werkt als kandidaat-notaris in de ondernemingsrechtpraktijk, maar heeft ook ervaring opgedaan op het gebied van onroerend goed en familierecht. Sinds 2002 was Mirjam werkzaam bij notariskantoor Bakker in Oosthuizen, welk kantoor in september 2016 is overgenomen door Abma Schreurs.
mevrouw mr. M. Smidts (Margreet)Kandidaat-notaris
Margreet Smidts is in 1999 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 heeft zij haar beroepsopleiding afgerond. Margreet heeft veel ervaring in de notariële voorbereiding van nieuwbouwprojecten en is in die praktijk sinds 1 april 2019 werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs Notarissen.
de heer mr. E. Postmus (Erik) Juridisch adviseur
Erik Postmus studeerde in 1972 af aan de Universiteit van Amsterdam. In 1984 werd hij benoemd tot notaris op ons kantoor te Hoorn. Na de samenvoeging met het notariskantoor Abma Van Eeuwijk is hij per 2003 tot notaris te Purmerend benoemd. Op 31 december 2008 heeft Erik een stapje terug gedaan en is hij gedefungeerd. Erik werkt nu part-time als kandidaat-notaris/juridisch adviseur. Erik Postmus is echtscheidingsbemiddelaar en gecertificeerd estate-planner. Zijn werkzaamheden liggen op het gebied van het personen- en familierecht. In zijn vrije tijd is hij een gepassioneerd wielrenner. Motto van Erik: “Alle aandacht voor de cliënt”
de heer mr. E.E. von Wolzogen Kuhr (Emile)Adviseur
Emile von Wolzogen Kühr is sinds 1992 aan het kantoor van Abma Schreurs verbonden; tot 1 januari 2016 als notaris te Hoorn en lid van de maatschap. Per 1 januari 2016 is hem bij Koninklijk Besluit eervol ontslag uit het ambt van notaris verleend. Vanaf die datum zal hij als adviseur van de maatschap zijn werkzaamheden voor het kantoor nog enige tijd voortzetten.
de heer J.E. van Altena (Jacob)Klerk
Jacob van Altena is sinds februari 2008 werkzaam bij Abma Schreurs en vanaf 2000 in het notariaat. Hij is werkzaam op de afdeling registergoed. Jacob is gespecialiseerd in nieuwbouw, splitsing in appartementsrechten, uitgifte in erfpacht, vestiging opstalrechten en ander niet regulier registergoed.
mevrouw J.E. van Capelle-De Goede (Elly) Klerk
Sinds 1990 is Elly van Capelle werkzaam bij de vestiging in Monnickendam. In 2002 is zij geslaagd voor haar klerken opleiding. Elly maakt deel uit van de afdeling registergoed en doet daar alle voorkomende werkzaamheden waaronder onder andere landerijen, woonboten/schepen, woningen, bedrijfspanden, verdelingen en vestiging erfdienstbaarheden.
mevrouw M.C.C. Richters-Reus (Martine) Klerk
Martine Richters is sinds 2007 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw E.C. van Veen-Mol (Esther)Klerk
Esther van Veen is sinds 2016 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen en is sinds 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw J. Kout (Joyce) Klerk
Joyce maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met erfrecht boedels, verklaringen van erfrecht, aangiftes erfbelasting, maar ook met schenkingen. Zij is in 2011 geslaagd voor haar klerken opleiding.
mevrouw G.A.A. Handgraaf (Rianne) Klerk
Rianne is vanaf 2008 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het afwikkelen van nalatenschappen. Verder houdt zij zich bezig met het opstellen van testamenten, samenlevingscontracten en huwelijksvoorwaarden. Kortom de algehele familierechtpraktijk. Rianne is in 2013 geslaagd voor haar opleiding tot notarisklerk.
de heer L.A. Kerseboom (Leo)Klerk
Leo Kerseboom is sinds maart 1986 werkzaam in het notariaat en heeft jarenlange ervaring in met name de registergoedpraktijk. Sinds juni 2019 werkt hij bij Abma Schreurs Notarissen. Leo maakt deel uit van de afdeling registergoed en houdt zich bezig met "niet-standaard registergoed" (waaronder verdelingen).
mevrouw A.A.M. Hoogeboom (Gonnie)Notarieel medewerker
Gonnie Hoogeboom is al lange tijd in dienst bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw P.D.G. Hartog (Patricia)Notarieel medewerker
Patricia is sinds oktober 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het Amsterdamse onroerend goed waaronder de aankoop en verkoop van registergoederen alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen.
mevrouw A. Schalk-Kuijper (Anneke)notarieel medewerker
Anneke is sinds 2000 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met onroerend goed in Purmerend en omstreken, waaronder de aankoop en verkoop van registergoederen alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen.
de heer D.M.T. Brochard (Danny)Financial controller

088 433 44 18
Danny werkt sinds 2017 bij Abma Schreurs Notarissen. Hij maakt, samen met een aantal collega's, deel uit van de afdeling boekhouding.
mevrouw M.E.C. Kaijer (Maureen)Kwaliteitsfunctionaris / applicatiebeheerder
Maureen Kaijer is sinds 1992 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij is begonnen als notarieel medewerker op de afdeling registergoed. Sinds 2007 is zij kwaliteitsfunctionaris en houdt zij zich bezig met de uitvoering van het kwaliteitshandboek en alle daarmee samenhangende projecten. Daarbij verzorgt zij het functioneel beheer van de applicaties van het computersysteem.
mevrouw L. Buikman-Daemen (Linda) Medewerker personeelszaken / management assistente
Linda Buikman is sinds 1997 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij is begonnen als receptioniste/telefoniste. Inmiddels is Linda medewerkster op de afdeling personeelszaken en de assistente van het management.

Abma Schreurs Notarissen

handelsregisternr: 75985136
btw nr: NL8604.68.112.B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:30 uur
Dinsdag08:30 - 17:30 uur
Woensdag08:30 - 17:30 uur
Donderdag08:30 - 17:30 uur
Vrijdag08:30 - 17:30 uur
Dinsdagavond op afspraak tot 21:00 uur. Gratis parkeren aan de achterzijde van ons kantoor of op het parkeerterrein tegenover de bioscoop.

Bezoekadres

Waterlandlaan 52
1441 MP Purmerend

Postadres

Postbus 575
1440 AN Purmerend