Abma Schreursheeft meerdere kantoren

Abma Schreurs biedt, als middelgroot kantoor met een prominente plaats in Noord-Holland een unieke service. Voor particulieren en het bedrijfsleven hebben wij alle relevante specialismen in huis. Onze Noord-Hollandse wortels zorgen voor een nuchtere aanpak, dienstverlening op maat en een gunstige prijsstelling. Want úw belang staat voorop. 

Abma Schreurs zet zich op alle rechtsgebieden voor u in. Dat doen wij vanuit de secties personen- en familierecht, registergoed en ondernemingsrecht. Door deze manier van werken hebben wij op de diverse vakgebieden diepgaande specialistische kennis opgebouwd, en houden wij die op het vereiste hoge peil. Wij zijn er dan ook graag voor u en uw bedrijf. Of het nu gaat om het zo snel mogelijk uit de wereld helpen van een lastig probleem, of – beter nog – het geven van goed advies om het ontstaan daarvan te voorkomen.

Lees verder...

Wat mag u van ons verwachten? Als u bij ons aanklopt, neemt u – met duidelijke afspraken vooraf – een specialist in de arm, die uw vraagstukken snel en correct doorziet en samen met u aan de best mogelijke oplossing werkt. Een gediplomeerde notaris met jarenlange ervaring en die u en uw persoonlijke of bedrijfsmatige situatie bovendien goed kent of snel leert kennen. Daarbij staan goede bereikbaarheid en duidelijke communicatie bij ons hoog in het vaandel. Met grote betrokkenheid zetten wij ons volledig voor u in.

Abma Schreurs Notarissen: we doen het graag en we doen het goed.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

21 mei 2021

Wij zijn op zoek naar gedreven ervaren notarieel medewerkers

Werken bij de notaris is stoffig! Denk je dat? Wij bewijzen je het tegendeel! Abma Schreurs is het kantoor in Noord Holland waar je inhoudelijk uitgedaagd wordt.

Met een team van vijf notarissen, dertien kandidaat notarissen, negen klerken en vele notarieel medewerkers en stafleden is het hier nooit saai. De secties die wij vertegenwoordigen staan midden in de maatschappij. Je bent betrokken bij bijzondere momenten in het leven van onze klanten. Je biedt onze klanten rust en zekerheid, hoe mooi is dat! Ondanks de vele collega's en vier vestigingen is de werksfeer gemoedelijk en informeel.

Wij zijn op zoek naar gedreven ervaren notarieel medewerkers. Op alle secties kunnen wij je hulp goed gebruiken.

Wat ga je doen?

• contacten onderhouden met klanten, tussenpersonen en banken

• opvragen benodigde gegevens voor een compleet dossier

• termijnen bewaken

• registers raadplegen

• opstellen en versturen ontwerpakten

• opmaken nota van afrekening

• afspraken maken voor passeren

Wat zijn je kwaliteiten?

• afgeronde studie HBO Rechten

• ervaring heel graag

• ambitieus, klantvriendelijk, nauwkeurig en collegiaal

• presteren onder druk

• 24-37,5 uur per week beschikbaar

• verantwoordelijke, zelfstandige en proactieve houding


Wij vragen veel van je maar daar krijg je dan ook wel iets moois voor terug, zoals:

* inhoudelijke uitdagingen

* volop ruimte voor eigen ontwikkeling;

* 25 vakantiedagen, plus 1 of 2 extra vrije dagen;

* goed inwerktraject;

* doorgroeimogelijkheden afhankelijk van ambitie;

* 8% vakantiegeld;

* salaris tussen de 2200 en 3000 bruto per maand (fulltime)

* fulltime werkweek is 37,5 uur

* gunstige pensioenregeling

* reiskostenvergoeding

Als je zin hebt in een avontuur, wacht dan niet langer en reageer! Stuur je cv met motivatie aan werken@abmaschreurs.nl, ter attentie van Linda Buikman. Wil je eerst nog wat meer informatie? Bel ons gerust via 088-4334333.


nieuws van netwerk notarissen

21 september 2021nieuws

Prinsjesdag 2021: dit zijn de belastingplannen voor 2022

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2022 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
2 september 2021nieuws

In EditieNL: 'Denk alvast na over je uitvaart'

In EditieNL van gisteravond werd de afscheidsbrief die Peter R. de Vries voor zijn kinderen heeft geschreven besproken met Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen. In de brief staat...

lees verder >
12 augustus 2021nieuws

Uit de woonspecial van RADAR+: Geld & Stenen

In de woonspecial van RADAR+ geeft Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen antwoord op vier vragen over de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden die het bezit van een huis met...

lees verder >
de heer mr. H.M. van Dam (Machiel)Notaris
Machiel van Dam is notaris in Amsterdam.
de heer mr. J.H.J.A. Hofstee (Jos)Notaris
Jos Hofstee is in 1994 afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Daarna heeft hij tot 1998 gewerkt bij toentertijd het grootste solitaire notariskantoor in Nederland, twee jaar op de afdeling personen- en familierecht en daarna twee jaar op de afdeling ondernemingsrecht. Jos is een korte periode werkzaam geweest bij een notariskantoor in Arnhem. Vanaf 1998 heeft hij gewerkt bij Schut Van Os notarissen in Amsterdam en vanaf 2001 is hij samen met Sjef van Erp een kantoor begonnen in Amsterdam Noord. In september 2004 is Jos tot notaris benoemd in Amsterdam en vanaf februari 2007 tot notaris in de gemeente Waterland. Sinds 1 juni 2017 is de standplaats van Jos gewijzigd. Hij is nu notaris is de gemeente Edam-Volendam.
mevrouw mr. C.E. Jonker (Corien)Notaris
Corien Jonker is in 1994 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen in de richtingen Notarieel- en Fiscaalrecht. Direct na haar studie trad zij in dienst bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen als kandidaat-notaris en werd in 2004 benoemd als notaris in Hoorn. Corien Jonker houdt zich voornamelijk bezig met de ondernemingsrechtpraktijk, maar ook de algemene notariële praktijk.
de heer mr. M.J. Hofland (Martien)Notaris
Martien Hofland is sinds december 2006 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. In 2016 is hij toegetreden tot de maatschap en benoemd als notaris in Hoorn. Vakinhoudelijk houdt Martien zich voornamelijk bezig met ondernemingsrecht. Daarnaast heeft hij een brede kennis en ervaring op het gebied van zakelijk onroerend goed. Per 1 juli 2017 is Martien benoemd als notaris in Purmerend.
mevrouw mr. N.F.C. van der Heijden-Greven (Nicolette)Notaris
Nicolette van der Heijden-Greven is in 1996 afgestudeerd op het Nederlandse recht aan de Katholieke Universiteit Maastricht. Vervolgens heeft zij notarieel recht gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, welke studie in 1998 met succes is afgerond. In april 2002 heeft Nicolette ook de Notariële Beroepsopleiding afgerond. Tijdens haar studie in Nijmegen is zij werkzaam geweest bij een notariskantoor in de Zaanstreek, waar zij zich met name bezig heeft gehouden in de familierechtpraktijk en de ondernemingsrechtpraktijk. Vanaf juli 2006 is Nicolette werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen, waar zij zich verder heeft gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Sinds 1 januari 2017 maakt Nicolette deel uit de maatschap en op 7 december 2017 is zij benoemd tot notaris in Purmerend.
mevrouw mr. M.A.C. Visser (Mariëlle)Kandidaat-notaris
Mariëlle Visser is in januari 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de richting Notarieel Recht. Tijdens haar studie is zij werkzaam geweest bij Abma Schreurs Notarissen om ervaring op te doen en heeft zij grote interesse gekregen voor het familierecht. Na de afronding van haar studie is Mariëlle als kandidaat-notaris begonnen op de sectie familierecht.
mevrouw mr. A. Jansen (Annelies)Kandidaat-notaris
Annelies Jansen is sinds 1990 werkzaam in het notariaat. Vanaf februari 2016 is zij werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs en maakt deel uit van de afdeling familierecht. Eerder was zij in de jaren 1992 – 2001 al werkzaam op het kantoor in Hoorn en daarna bij verschillende kantoren in Hoorn en omgeving. Annelies heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van het familierecht, maar is ook werkzaam geweest op het gebied van onroerend goed en ondernemingsrecht.
mevrouw mr. H.J. Lewis (Helianthe)Kandidaat-notaris
Helianthe Lewis is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna zij in de algemene notariële praktijk is gaan werken. Na dit geruime tijd met veel plezier te hebben gedaan ontstond de behoefte naar verdere specialisatie en is Helianthe zich meer gaan richten op de ondernemingsrechtpraktijk en heeft zij de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie afgerond. Helianthe is vanaf 1 september 2016 werkzaam op de sectie ondernemingsrecht bij Abma Schreurs Notarissen.
mevrouw mr. P.R. Braak (Paulien)Kandidaat-notaris
Paulien Braak is in augustus 2005 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de studierichtingen Notarieel en Nederlands Recht, met als afstudeerrichting Privaatrecht. Op 1 februari 2007 is zij in dienst getreden bij Abma Schreurs Notarissen. Zij is werkzaam als kandidaat-notaris in het personen-/familie- en erfrecht.
mevrouw mr. M.M. Honders (Mirjam)Kandidaat-notaris
Mirjam Honders is in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 heeft zij haar beroepsopleiding afgerond. Mirjam werkt als kandidaat-notaris in de ondernemingsrechtpraktijk, maar heeft ook ervaring opgedaan op het gebied van onroerend goed en familierecht. Sinds 2002 was Mirjam werkzaam bij notariskantoor Bakker in Oosthuizen, welk kantoor in september 2016 is overgenomen door Abma Schreurs.
mevrouw mr. F.G. Kwakman (Cecca)Kandidaat-notaris
Cecca Kwakman is in mei 2015 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Notarieel Recht. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij Abma Schreurs Notarissen en is tevens werkzaam geweest op de Universiteit van Amsterdam als notariële student-assistent en als lid van de Opleidingscommissie Notarieel recht. Na haar studie is Cecca werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen als kandidaat-notaris en maakt deel uit van de sectie registergoed.
de heer mr. M.J. Spekkink (Mark Jürgen) Kandidaat-notaris
Jürgen Spekkink is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna hij in de algemene praktijk is gaan werken. Na dit met veel plezier te hebben gedaan heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht. In september 2007 is hij overgestapt naar Van Erp Notarissen, welk kantoor in januari 2013 is gefuseerd met Abma Schreurs Notarissen.
mevrouw C.M. de Graaff (Martina)Kandidaat-notaris
Martina werkt sinds 2005 op ons kantoor in Amsterdam, waar zij eerst deel uitmaakte van de afdeling ondernemingsrecht. In 2013 is zij afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in het Notarieel Recht. Vanaf deze tijd is Martina voornamelijk bezig met de onroerend goed praktijk in Amsterdam.
mevrouw mr. M. Smidts (Margreet)Kandidaat-notaris
Margreet Smidts is in 1999 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 heeft zij haar beroepsopleiding afgerond. Margreet heeft veel ervaring in de notariële voorbereiding van nieuwbouwprojecten en is in die praktijk sinds 1 april 2019 werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs Notarissen.
mevrouw M.J. Niens (Maaike)Kandidaat-notaris
Maaike heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting notarieel recht) en de Master Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. In het laatste jaar van haar studie heeft zij praktijkervaring op mogen doen bij een klein notariskantoor in de provincie Groningen. In januari 2019 is zij afgestudeerd en gestart als kandidaat-notaris in Haarlem. In oktober 2019 verhuisde Maaike naar Amsterdam en sinds maart 2020 is zij werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs Notarissen, waar zij onderdeel uitmaakt van de sectie familierecht.
de heer mr. E.J. Kosters (Eelco)Kandidaat-notaris
Eelco Kosters is in 1998 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarna op diverse notariskantoren gewerkt. Hij is werkzaam geweest op alle rechtsgebieden en heeft zich gespecialiseerd in het familierecht/estate planning. Hij adviseert u daarom graag op het gebied van overdracht van vermogen naar de volgende generatie, zowel tijdens het leven als ook bij het afwikkelen van (ingewikkelde) nalatenschappen. Vanaf 2008 is hij aangesloten bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN). Sinds oktober 2020 werkt Eelco bij Abma Schreurs Notarissen als kandidaat-notaris/estate planner, afdeling familierecht.
mevrouw N.A.C.M. Lagerweij-van Duin (Nicolet)Kandidaat-notaris
Nicolet is werkzaam als kandidaat-notaris in het personen-/familie- en erfrecht. Op 1 maart 2021 is zij in dienst getreden bij Abma Schreurs Notarissen.
de heer J.E. van Altena (Jacob)Klerk
Jacob van Altena is sinds februari 2008 werkzaam bij Abma Schreurs en vanaf 2000 in het notariaat. Hij is werkzaam op de afdeling registergoed. Jacob is gespecialiseerd in nieuwbouw, splitsing in appartementsrechten, uitgifte in erfpacht, vestiging opstalrechten en ander niet regulier registergoed.
mevrouw M.C.C. Richters-Reus (Martine) Klerk
Martine Richters is sinds 2007 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw E.C. van Veen-Mol (Esther)Klerk
Esther van Veen is sinds 2016 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen en is sinds 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw G.A.A. Handgraaf (Rianne)Klerk
Rianne is vanaf 2008 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het afwikkelen van nalatenschappen. Verder houdt zij zich bezig met het opstellen van testamenten, samenlevingscontracten en huwelijksvoorwaarden. Kortom de algehele familierechtpraktijk. Rianne is in 2013 geslaagd voor haar opleiding tot notaris klerk.
mevrouw J.E. van Capelle-De Goede (Elly)Klerk
Sinds 1990 is Elly van Capelle werkzaam bij de vestiging in Monnickendam. In 2002 is zij geslaagd voor haar klerken opleiding. Elly maakt deel uit van de afdeling registergoed en doet daar alle voorkomende werkzaamheden waaronder onder andere landerijen, woonboten/schepen, woningen, bedrijfspanden, verdelingen en vestiging erfdienstbaarheden.
mevrouw J. Kout (Joyce)Klerk
Joyce maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met erfrecht boedels, verklaringen van erfrecht, aangiftes erfbelasting, maar ook met schenkingen. Zij is in 2011 geslaagd voor haar klerken opleiding.
de heer L.A. Kerseboom (Leo)Klerk
Leo Kerseboom is sinds maart 1986 werkzaam in het notariaat en heeft jarenlange ervaring in met name de registergoedpraktijk. Sinds juni 2019 werkt hij bij Abma Schreurs Notarissen. Leo maakt deel uit van de afdeling registergoed en houdt zich bezig met "niet-standaard registergoed" (waaronder verdelingen).
mevrouw D. Bosman (Deborah)Klerk
Deborah maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw P.C.A. de Jong (Paulien)Klerk
Paulien de Jong is sinds 1994 werkzaam in het notariaat met name in de registergoederenpraktijk. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen (particulieren en publiekrechtelijke rechtspersonen) en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw P.D.G. Hartog (Patricia)Notarieel medewerker
Patricia is sinds oktober 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het Amsterdamse onroerend goed waaronder de aankoop en verkoop van registergoederen alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen.
de heer D.M.T. Brochard (Danny)Financial controller

088 433 44 18
Danny werkt sinds 2017 bij Abma Schreurs Notarissen. Hij maakt, samen met een aantal collega's, deel uit van de afdeling boekhouding.
mevrouw M.E.C. Kaijer (Maureen)Kwaliteitsfunctionaris / applicatiebeheerder
Maureen Kaijer is sinds 1992 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen. Zij is begonnen als notarieel medewerker op de afdeling registergoed. Sinds 2007 is zij kwaliteitsfunctionaris en houdt zij zich bezig met de uitvoering van het kwaliteitshandboek en alle daarmee samenhangende projecten. Daarbij verzorgt zij het functioneel beheer van de applicaties van het computersysteem.
mevrouw L. Buikman-Daemen (Linda)Medewerker personeelszaken / management assistente
Linda Buikman is sinds 1997 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen. Zij is begonnen als receptioniste/telefoniste. Inmiddels is Linda medewerkster op de afdeling personeelszaken en de assistente van het management.

Abma Schreurs Notarissen

handelsregisternr: 75985136
btw nr: NL8604.68.112.B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bezoekadres

T.T. Vasumweg 44
1033 SC Amsterdam

Postadres

Postbus 575
1440 AN Purmerend