Abma Schreursheeft meerdere kantoren

Abma Schreurs biedt, als middelgroot kantoor met een prominente plaats in Noord-Holland een unieke service. Voor particulieren en het bedrijfsleven hebben wij alle relevante specialismen in huis. Onze Noord-Hollandse wortels zorgen voor een nuchtere aanpak, dienstverlening op maat en een gunstige prijsstelling. Want úw belang staat voorop. 

Abma Schreurs zet zich op alle rechtsgebieden voor u in. Dat doen wij vanuit de secties personen- en familierecht, registergoed en ondernemingsrecht. Door deze manier van werken hebben wij op de diverse vakgebieden diepgaande specialistische kennis opgebouwd, en houden wij die op het vereiste hoge peil. Wij zijn er dan ook graag voor u en uw bedrijf. Of het nu gaat om het zo snel mogelijk uit de wereld helpen van een lastig probleem, of – beter nog – het geven van goed advies om het ontstaan daarvan te voorkomen.

Lees verder...

Wat mag u van ons verwachten? Als u bij ons aanklopt, neemt u – met duidelijke afspraken vooraf – een specialist in de arm, die uw vraagstukken snel en correct doorziet en samen met u aan de best mogelijke oplossing werkt. Een gediplomeerde notaris met jarenlange ervaring en die u en uw persoonlijke of bedrijfsmatige situatie bovendien goed kent of snel leert kennen. Daarbij staan goede bereikbaarheid en duidelijke communicatie bij ons hoog in het vaandel. Met grote betrokkenheid zetten wij ons volledig voor u in.

Abma Schreurs Notarissen: we doen het graag en we doen het goed.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

8 maart 2022

Wij hebben ruimte voor een waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris registergoed

“Nooit één dag spijt gehad van mijn keuze om notaris te worden. Het werk is afwisselend, elke dag ontmoet je steeds weer andere mensen en vakinhoudelijk is het interessant. Kortom, nooit saai en nooit één dag hetzelfde!” Corien Jonker - Notaris

Werken bij de notaris is stoffig! Als ervaringsdeskundige weet jij natuurlijk allang dat het niet zo is en dat wil jij bewijzen. Abma Schreurs Notarissen is het kantoor in Noord Holland waar jij inhoudelijk uitgedaagd wordt en echt kwalitatief hoogstaand werk verricht.
Met een team van vijf notarissen, twaalf kandidaat-notarissen, negen klerken en vele notarieel medewerkers en ondersteunend personeel is het hier nooit saai. De rechtsgebieden die wij vertegenwoordigen staan midden in de maatschappij (personen- en familierecht, ondernemingsrecht en onroerend goed). Jij bent betrokken bij bijzondere momenten in het leven van onze cliënten en biedt hen rust en zekerheid.

Om onze cliënten optimaal te bedienen is het van belang om als organisatie te blijven leren. Dit doen wij door het houden van literatuuroverleg, jurisprudentiebesprekingen, faciliteren van cursussen en sparren met elkaar. Ideeën uitwisselen en meedenken over het notariaat en ons kantoor in de toekomst wordt zeer gewaardeerd.

Binnen onze organisatie wordt op een fijne, informele manier met elkaar omgegaan. Vertrouwen, samenwerken en een open manier van communiceren zijn vanzelfsprekend. Ons kantoor kenmerkt zich door nuchterheid en betrokkenheid.

Nu je weet wat je kan verwachten, is het belangrijk om te weten wat er voor nodig is om bovenstaande waar te maken. Beroepsopleiding afgerond, minimaal 5 jaar werkervaring, fungeert als vraagbaak voor de junior kandidaat-notarissen en deelt graag kennis. Kwaliteit is voor jou belangrijker dan kwantiteit.

Uiteraard staat hier een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover, denk aan volop ruimte voor je eigen ontwikkeling, inhoudelijke uitdagingen, 25 vakantiedagen plus 1 of 2 extra vrije dagen, 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding, goed salaris, mogelijkheid om parttime te werken maar vooral hele fijne collega’s.

Als je zin hebt in een avontuur, wacht dan niet langer en reageer! Stuur je cv met motivatie naar werken@abmaschreurs.nl, ter attentie van Kim Schmidt. Wil je eerst meer informatie?

Bel Kim gerust op 088-4334360.


nieuws van netwerk notarissen

28 november 2022nieuws

Wie mag wat online delen als jij dood bent?

Wat gebeurt er met jouw sociale media als je er niet meer bent? En mogen familieleden en vrienden foto's van jou online delen als jij bent overleden? In het jeugdprogramma...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder

Er is politiek veel te doen over de bedrijfsopvolgingsregeling, deze regeling biedt onder meer belastingvoordelen voor de bedrijfsopvolger die een onderneming geschonken krijgt of erft. Professionals die ermee werken vinden...

lees verder >

de heer mr. H.M. van Dam (Machiel)

Notaris

de heer mr. H.M. van Dam (Machiel)
de heer mr. H.M. van Dam (Machiel)
Machiel van Dam is notaris in Amsterdam.

de heer mr. J.H.J.A. Hofstee (Jos)

Notaris

de heer mr. J.H.J.A. Hofstee (Jos)
de heer mr. J.H.J.A. Hofstee (Jos)
Jos Hofstee is in 1994 afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Daarna heeft hij tot 1998 gewerkt bij toentertijd het grootste solitaire notariskantoor in Nederland, twee jaar op de afdeling personen- en familierecht en daarna twee jaar op de afdeling ondernemingsrecht. Jos is een korte periode werkzaam geweest bij een notariskantoor in Arnhem. Vanaf 1998 heeft hij gewerkt bij Schut Van Os notarissen in Amsterdam en vanaf 2001 is hij samen met Sjef van Erp een kantoor begonnen in Amsterdam Noord. In september 2004 is Jos tot notaris benoemd in Amsterdam en vanaf februari 2007 tot notaris in de gemeente Waterland. Sinds 1 juni 2017 is de standplaats van Jos gewijzigd. Hij is nu notaris is de gemeente Edam-Volendam.

mevrouw mr. C.E. Jonker (Corien)

Notaris

mevrouw mr. C.E. Jonker (Corien)
mevrouw mr. C.E. Jonker (Corien)
Corien Jonker is in 1994 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen in de richtingen Notarieel- en Fiscaalrecht. Direct na haar studie trad zij in dienst bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen als kandidaat-notaris en werd in 2004 benoemd als notaris in Hoorn. Corien Jonker houdt zich voornamelijk bezig met de ondernemingsrechtpraktijk, maar ook de algemene notariële praktijk.

mevrouw mr. N.F.C. van der Heijden-Greven (Nicolette)

Notaris

mevrouw mr. N.F.C. van der Heijden-Greven (Nicolette)
mevrouw mr. N.F.C. van der Heijden-Greven (Nicolette)
Nicolette van der Heijden-Greven is in 1996 afgestudeerd op het Nederlandse recht aan de Katholieke Universiteit Maastricht. Vervolgens heeft zij notarieel recht gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, welke studie in 1998 met succes is afgerond. In april 2002 heeft Nicolette ook de Notariële Beroepsopleiding afgerond. Tijdens haar studie in Nijmegen is zij werkzaam geweest bij een notariskantoor in de Zaanstreek, waar zij zich met name bezig heeft gehouden in de familierechtpraktijk en de ondernemingsrechtpraktijk. Vanaf juli 2006 is Nicolette werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen, waar zij zich verder heeft gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Sinds 1 januari 2017 maakt Nicolette deel uit de maatschap en op 7 december 2017 is zij benoemd tot notaris in Purmerend.

mevrouw mr. M.A.C. Visser (Mariëlle)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. M.A.C. Visser (Mariëlle)
mevrouw mr. M.A.C. Visser (Mariëlle)
Mariëlle Visser is in januari 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de richting Notarieel Recht. Tijdens haar studie is zij werkzaam geweest bij Abma Schreurs Notarissen om ervaring op te doen en heeft zij grote interesse gekregen voor het familierecht. Na de afronding van haar studie is Mariëlle als kandidaat-notaris begonnen op de sectie familierecht.

mevrouw mr. A. Jansen (Annelies)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. A. Jansen (Annelies)
mevrouw mr. A. Jansen (Annelies)
Annelies Jansen is sinds 1990 werkzaam in het notariaat. Vanaf februari 2016 is zij werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs en maakt deel uit van de afdeling familierecht. Eerder was zij in de jaren 1992 – 2001 al werkzaam op het kantoor in Hoorn en daarna bij verschillende kantoren in Hoorn en omgeving. Annelies heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van het familierecht, maar is ook werkzaam geweest op het gebied van onroerend goed en ondernemingsrecht.

mevrouw mr. H.J. Lewis (Helianthe)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. H.J. Lewis (Helianthe)
mevrouw mr. H.J. Lewis (Helianthe)
Helianthe Lewis is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna zij in de algemene notariële praktijk is gaan werken. Na dit geruime tijd met veel plezier te hebben gedaan ontstond de behoefte naar verdere specialisatie en is Helianthe zich meer gaan richten op de ondernemingsrechtpraktijk en heeft zij de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie afgerond. Helianthe is vanaf 1 september 2016 werkzaam op de sectie ondernemingsrecht bij Abma Schreurs Notarissen.

mevrouw mr. P.R. Braak (Paulien)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. P.R. Braak (Paulien)
mevrouw mr. P.R. Braak (Paulien)
Paulien Braak is in augustus 2005 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de studierichtingen Notarieel en Nederlands Recht, met als afstudeerrichting Privaatrecht. Op 1 februari 2007 is zij in dienst getreden bij Abma Schreurs Notarissen. Zij is werkzaam als kandidaat-notaris in het personen-/familie- en erfrecht.

mevrouw mr. M.M. Honders (Mirjam)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. M.M. Honders (Mirjam)
mevrouw mr. M.M. Honders (Mirjam)
Mirjam Honders is in 1997 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 heeft zij haar beroepsopleiding afgerond. Mirjam werkt als kandidaat-notaris in de ondernemingsrechtpraktijk, maar heeft ook ervaring opgedaan op het gebied van onroerend goed en familierecht. Sinds 2002 was Mirjam werkzaam bij notariskantoor Bakker in Oosthuizen, welk kantoor in september 2016 is overgenomen door Abma Schreurs.

de heer mr. M.J. Spekkink (Mark Jürgen)

Kandidaat-notaris

de heer mr. M.J. Spekkink (Mark Jürgen)
de heer mr. M.J. Spekkink (Mark Jürgen)
Jürgen Spekkink is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna hij in de algemene praktijk is gaan werken. Na dit met veel plezier te hebben gedaan heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht. In september 2007 is hij overgestapt naar Van Erp Notarissen, welk kantoor in januari 2013 is gefuseerd met Abma Schreurs Notarissen.

mevrouw mr. C.M. de Graaff (Martina)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. C.M. de Graaff (Martina)
mevrouw mr. C.M. de Graaff (Martina)
Martina werkt sinds 2005 op ons kantoor in Amsterdam, waar zij eerst deel uitmaakte van de afdeling ondernemingsrecht. In 2013 is zij afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in het Notarieel Recht. Vanaf deze tijd is Martina voornamelijk bezig met de onroerend goed praktijk in Amsterdam.

mevrouw mr. M. Smidts (Margreet)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. M. Smidts (Margreet)
Margreet Smidts is in 1999 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2003 heeft zij haar beroepsopleiding afgerond. Margreet heeft veel ervaring in de notariële voorbereiding van nieuwbouwprojecten en is in die praktijk sinds 1 april 2019 werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs Notarissen.

mevrouw mr. M.J. Niens (Maaike)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. M.J. Niens (Maaike)
Maaike heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting notarieel recht) en de Master Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. In het laatste jaar van haar studie heeft zij praktijkervaring op mogen doen bij een klein notariskantoor in de provincie Groningen. In januari 2019 is zij afgestudeerd en gestart als kandidaat-notaris in Haarlem. In oktober 2019 verhuisde Maaike naar Amsterdam en sinds maart 2020 is zij werkzaam als kandidaat-notaris bij Abma Schreurs Notarissen, waar zij onderdeel uitmaakt van de sectie familierecht.

de heer mr. E.J. Kosters (Eelco)

Kandidaat-notaris

de heer mr. E.J. Kosters (Eelco)
Eelco Kosters is in 1998 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft daarna op diverse notariskantoren gewerkt. Hij is werkzaam geweest op alle rechtsgebieden en heeft zich gespecialiseerd in het familierecht/estate planning. Hij adviseert u daarom graag op het gebied van overdracht van vermogen naar de volgende generatie, zowel tijdens het leven als ook bij het afwikkelen van (ingewikkelde) nalatenschappen. Vanaf 2008 is hij aangesloten bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN). Sinds oktober 2020 werkt Eelco bij Abma Schreurs Notarissen als kandidaat-notaris/estate planner, afdeling familierecht.

mevrouw mr. N.A.C.M. Lagerweij-van Duin (Nicolet)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. N.A.C.M. Lagerweij-van Duin (Nicolet)
Nicolet is werkzaam als kandidaat-notaris in het personen-/familie- en erfrecht. Op 1 maart 2021 is zij in dienst getreden bij Abma Schreurs Notarissen.

mevrouw mr. A.S. Bakker (Anne Sophie) a.i.

kandidaat-notaris

mevrouw mr. A.S. Bakker (Anne Sophie) a.i.

Mevrouw mr. A.W. Jonk (Anita)

Kandidaat-notaris

Mevrouw mr. A.W. Jonk (Anita)
Anita Jonk is in december 2022 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in de richting notarieel recht. Anita is in juli 2021 bij Abma Schreurs Notarissen gestart als werkstudent en is na haar studie begonnen als kandidaat-notaris op de sectie familierecht.

de heer J.E. van Altena (Jacob)

Klerk

de heer J.E. van Altena (Jacob)
de heer J.E. van Altena (Jacob)
Jacob van Altena is sinds februari 2008 werkzaam bij Abma Schreurs en vanaf 2000 in het notariaat. Hij is werkzaam op de afdeling registergoed. Jacob is gespecialiseerd in nieuwbouw, splitsing in appartementsrechten, uitgifte in erfpacht, vestiging opstalrechten en ander niet regulier registergoed.

mevrouw M.C.C. Richters-Reus (Martine)

Klerk

mevrouw M.C.C. Richters-Reus (Martine)
mevrouw M.C.C. Richters-Reus (Martine)
Martine Richters is sinds 2007 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.

mevrouw E.C. van Veen-Mol (Esther)

Klerk

mevrouw E.C. van Veen-Mol (Esther)
Esther van Veen is sinds 2016 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen en is sinds 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.

mevrouw G.A.A. Handgraaf (Rianne)

Klerk

mevrouw G.A.A. Handgraaf (Rianne)
mevrouw G.A.A. Handgraaf (Rianne)
Rianne is vanaf 2008 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het afwikkelen van nalatenschappen. Verder houdt zij zich bezig met het opstellen van testamenten, samenlevingscontracten en huwelijksvoorwaarden. Kortom de algehele familierechtpraktijk. Rianne is in 2013 geslaagd voor haar opleiding tot notaris klerk.

mevrouw J.E. van Capelle-De Goede (Elly)

Klerk

 mevrouw J.E. van Capelle-De Goede (Elly)
mevrouw J.E. van Capelle-De Goede (Elly)
Sinds 1990 is Elly van Capelle werkzaam bij de vestiging in Monnickendam. In 2002 is zij geslaagd voor haar klerken opleiding. Elly maakt deel uit van de afdeling registergoed en doet daar alle voorkomende werkzaamheden waaronder onder andere landerijen, woonboten/schepen, woningen, bedrijfspanden, verdelingen en vestiging erfdienstbaarheden.

mevrouw J. Kout (Joyce)

Klerk

mevrouw J. Kout (Joyce)
mevrouw J. Kout (Joyce)
Joyce maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met erfrecht boedels, verklaringen van erfrecht, aangiftes erfbelasting, maar ook met schenkingen. Zij is in 2011 geslaagd voor haar klerken opleiding.

de heer L.A. Kerseboom (Leo)

Klerk

de heer L.A. Kerseboom (Leo)
Leo Kerseboom is sinds maart 1986 werkzaam in het notariaat en heeft jarenlange ervaring in met name de registergoedpraktijk. Sinds juni 2019 werkt hij bij Abma Schreurs Notarissen. Leo maakt deel uit van de afdeling registergoed en houdt zich bezig met "niet-standaard registergoed" (waaronder verdelingen).

mevrouw D. Bosman (Deborah)

Klerk

mevrouw D. Bosman (Deborah)
Deborah maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.

mevrouw P.C.A. de Jong (Paulien)

Klerk

mevrouw P.C.A. de Jong (Paulien)
Paulien de Jong is sinds 1994 werkzaam in het notariaat met name in de registergoederenpraktijk. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen (particulieren en publiekrechtelijke rechtspersonen) en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.

mevrouw P.D.G. Hartog (Patricia)

Notarieel medewerker

mevrouw P.D.G. Hartog (Patricia)
mevrouw P.D.G. Hartog (Patricia)
Patricia is sinds oktober 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het Amsterdamse onroerend goed waaronder de aankoop en verkoop van registergoederen alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen.

de heer D.M.T. Brochard (Danny)

Financial controller

de heer D.M.T. Brochard (Danny)
de heer D.M.T. Brochard (Danny)
  • Financial controller
  • 088 433 44 18
Danny werkt sinds 2017 bij Abma Schreurs Notarissen. Hij maakt, samen met een aantal collega's, deel uit van de afdeling boekhouding.

mevrouw M.E.C. Kaijer (Maureen)

Kwaliteitsfunctionaris / applicatiebeheerder

mevrouw M.E.C. Kaijer (Maureen)
mevrouw M.E.C. Kaijer (Maureen)
Maureen Kaijer is sinds 1992 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen. Zij is begonnen als notarieel medewerker op de afdeling registergoed. Sinds 2007 is zij kwaliteitsfunctionaris en houdt zij zich bezig met de uitvoering van het kwaliteitshandboek en alle daarmee samenhangende projecten. Daarbij verzorgt zij het functioneel beheer van de applicaties van het computersysteem.

mevrouw L. Buikman-Daemen (Linda)

Medewerker personeelszaken / management assistente

mevrouw L. Buikman-Daemen (Linda)
mevrouw L. Buikman-Daemen (Linda)
Linda Buikman is sinds 1997 werkzaam bij Abma Schreurs Notarissen. Zij is begonnen als receptioniste/telefoniste. Inmiddels is Linda medewerkster op de afdeling personeelszaken en de assistente van het management.

Abma Schreurs Notarissen

handelsregisternr: 75985136
btw nr: NL8604.68.112.B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bezoekadres

Klaprozenweg 75K
1033 NN Amsterdam

Postadres

Postbus 575
1440 AN Purmerend