Roerdink & Grijsenheeft meerdere kantoren

Welkom bij Roerdink Grijsen Notarissen. Dé Netwerknotaris in de gemeenten Oost Gelre en Berkelland.

Wil je een offerte opvragen? Klik dan op deze link.

Onze (kandidaat-)notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je graag tot steun, zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Daarnaast kunnen we je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren.

Bij Roerdink Grijsen Notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar (kandidaat-)notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar zodat we jou samen beter kunnen helpen.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. Vandaar dat wij van Roerdink Grijsen Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn. 

Verberg lees verder...
Roerdink Grijsen Notarissen

nieuws van het notariskantoor

6 april 2023

Nalatenschap André Hazes

De afgelopen weken gingen diverse krantenkoppen over de familie Hazes. Gaat het niet over een potentiële nieuwe liefde voor André Hazes jr., sleept Roxeanne Hazes moeder Rachel wel voor de rechter. Inmiddels zijn mensen een beetje 'Hazes-moe', maar vanuit juridisch oogpunt is het vraagstuk omtrent de nalatenschap van André Hazes een interessante. Is Rachel Hazes namelijk wel erfgenaam in de nalatenschap van André Hazes? Er was immers op het moment van overlijden een verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank.

Wel of geen erfgenaam bij een ingediend verzoek tot echtscheiding?

Hoe zit het juridisch? Als op het moment van overlijden een verzoek tot echtscheiding is ingediend en er is geen testament, dan erft de achterblijvende partner toch, omdat de scheiding nog niet is uitgesproken. Om dit te voorkomen, een scheidingprocedure kan immers lang duren, kan in een testament worden bepaald dat de achterblijvende partner niet meer erft zodra een verzoek tot scheiding is ingediend.

Rechtszaak Roxeanne en Rachel 

Onder andere dit laatste staat ter discussie in de rechtszaak tussen dochter Roxeanne en moeder Rachel. In het testament zou de bepaling zijn opgenomen dat Rachel niet erft indien er op het moment van overlijden van André Hazes een verzoek tot echtscheiding is ingediend bij de rechtbank. Roxeanne stelt dat het verzoek tot echtscheiding is ingediend, echter Rachel zegt dat zij en André al weer waren verzoend voordat hij kwam te overlijden. De rechter acht het voldoende aannemelijk dat ten tijde van het overlijden nog een echtscheidingsprocedure liep. Rachel is daarom geen erfgenaam, maar zij mag zich nog wel erfgenaam noemen. Dat mag omdat de gevoerde procedure, een kort geding, een spoedeisend karakter heeft en dat aspect ontbreekt volgens de rechter. In een 'normale' procedure kan Roxeanne alsnog aan de rechter vragen om hierover te oordelen. Het laatste woord is hierover dus nog niet gezegd!

De rechtszaak tussen Roxeanne en Rachel laat ook zien hoe belangrijk een testament kan zijn. Heb je nog geen testament of is het alweer een tijdje geleden dat je er één hebt laten opstellen? Maak gerust vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken!

14 maart 2023

Investeren in de woning van de ander? Leg het vast!

Mees en Emma hebben ongehuwd met elkaar samengewoond in een woning die eigendom is van Emma. Mees heeft een deel van de verbouwingskosten betaald. En zoals zo vaak, bekoelt ook hier de liefde. Mees vertrekt uit de woning en wil zijn geld terug; maar heeft hij daar wel recht op?

Omdat Mees en Emma er samen niet uitkomen, stapt Mees naar de rechter. De rechtbank geeft aanvankelijk Mees gelijk. Emma gaat in hoger beroep en stelt dat de vordering van Mees is verjaard. Onlangs heeft het Gerechtshof uitspraak gedaan in deze zaak.

Doordat Mees de verbouwingskosten van Emma's woning betaalde, kreeg hij een vordering op haar. Emma is door deze betaling immers "verrijkt" ten koste van Mees. De eerste slag lijkt dus gewonnen door Mees. De vreugde is echter van korte duur. Het gerechtshof stelt dat de vordering van Mees inmiddels is verjaard. Toen Mees namelijk de kosten betaalde, had hij vijf jaar de tijd om aan Emma te vragen om de betaling aan hem te vergoeden. Bij echtgenoten verjaart een dergelijke vordering niet tijdens het huwelijk, maar deze regel geldt niet bij samenwoners.

Het Gerechtshof stelt vast dat Mees en Emma nooit hebben vastgelegd welke afspraken zij hebben gemaakt over betaling van kosten en opbouw van vermogen. Niet in een samenlevingsovereenkomst maar ook niet op andere wijze. Het Gerechtshof geeft in zijn uitspraak aan dat als het hun bedoeling was dat Mees bij het einde van de samenwoning aanspraak kon maken op vergoeding van zijn investering in de woning, hadden zij dit eenvoudig kunnen vastleggen. Bijvoorbeeld door af te spreken in een (samenlevings)overeenkomst dat de vordering niet opeisbaar is zolang zij samenwonen. Het argument van Mees dat hij niet om terugbetaling kon vragen omdat dit tot onrust in hun relatie zou hebben geleid, wordt niet door de rechter gevolgd. Mees kan dus fluiten naar zijn geld.

Conclusie: het is belangrijk om afspraken duidelijk vast te leggen in een (samenlevings)overeenkomst.

Wil je meer informatie? Bel of kom gerust langs op onze vestigingen in Groenlo of Eibergen.

nieuws van netwerk notarissen

17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >
4 april 2024nieuws

In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers. In de Margriet van 3 april vraag iemand:...

lees verder >

Edwin Roerdink

Notaris

Edwin Roerdink
Edwin Roerdink
Ik ben Edwin Roerdink, netwerknotaris bij Roerdink Grijsen Notarissen in Groenlo. Mijn specialisatie is erfrecht en agrarisch recht. Voor vragen over het erven, schenken en agrarische zaken, ben je bij mij aan het juiste adres. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Mardine Grijsen

Notaris

Mardine Grijsen
Mardine Grijsen
Ik ben Mardine Grijsen, netwerknotaris bij Roerdink Grijsen Notarissen in Eibergen. Ik ben gespecialiseerd in ondernemingsrecht, maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Roelien Rijks

Toegevoegd notaris

Roelien Rijks
Roelien Rijks

Juliët Weernink

Kandidaat-notaris

Juliët Weernink
Juliët Weernink
Ik ben Juliët Weernink, kandidaat-notaris bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik ben voornamelijk werkzaam op het gebied van personen- en familierecht, maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Annelies Hoentjen-Van Asperen

Kandidaat-notaris

Annelies Hoentjen-Van Asperen
Annelies Hoentjen-Van Asperen

José Jansen

Jurist

José Jansen
José Jansen
Ik ben Jose Jansen, notarieel-juridisch medewerker bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik ben werkzaam op het gebied van personen- en familierecht, waarbij ik in het bijzonder de afwikkeling van nalatenschappen behandel. Na het overlijden van een dierbare, heeft u in veel gevallen een verklaring van erfrecht nodig. U kunt daarvoor bij mij terecht, waarbij ik u in een persoonlijk gesprek graag de benodigde informatie geef en uw eventuele vragen zal beantwoorden.

Mark Rooks

Register Notarisklerk

Mark Rooks
Mark Rooks
Ik ben Mark Rooks, Register Notarisklerk bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik ben werkzaam op het gebied van onroerend goed en ondernemingsrecht. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Brenda Bédorf

Register Notarisklerk

Brenda Bédorf
Brenda Bédorf
Ik ben sinds 1995 werkzaam in het notariaat en ik werk sinds december 2021 bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik behandel diverse notariële zaken op het gebied van onroerend goed, zoals de aan- en verkoop van woningen. Daarnaast begeleid ik u graag bij de vestiging van uw hypotheek. Wanneer het voor u wenselijk is om andere notariële zaken te regelen dan maak ik graag voor u de doorverwijzing naar één van mijn collega's.

Walter Bluiminck

Notarieel-juridisch medewerker

Walter Bluiminck
Walter Bluiminck
Ik ben Walter Bluiminck en werkzaam bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik hou mij bezig met het opmaken van koopovereenkomsten, akten van levering, hypotheekakten, kavelruil enzovoort met als specialisatie de agrarische sector.

Jolien Grijsen

Notarieel-juridisch medewerkster

Jolien Grijsen
Jolien Grijsen
Ik ben Jolien Grijsen, notarieel-juridisch medewerkster bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik ben voornamelijk werkzaam op het gebied van personen- en familierecht, maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Leontien Balke

Notarieel-juridisch medewerkster

Leontien Balke
Leontien Balke
Ik ben Leontien Balke, notarieel-juridisch medewerkster bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik ben voornamelijk werkzaam op het gebied van personen- en familierecht, maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Tessa Woertman

Notarieel-juridisch medewerkster

Tessa Woertman
Tessa Woertman
Als notarieel-juridisch medewerkster verricht ik verschillende notariële werkzaamheden op het gebied van ondernemingsrecht. Ook ondersteun ik mijn collega's bij de afwikkeling van nalatenschappen.

Yara Leusink

Notarieel-juridisch medewerkster

Yara Leusink
Yara Leusink

Inge Jansen-van Ee

Telefoniste/receptioniste

Inge Jansen-van Ee
Inge Jansen-van Ee
Ik ben Inge Jansen-van Ee, telefoniste/receptioniste bij Roerdink Grijsen Notarissen.

Bianca Weelink

Front- en backoffice medewerkster

Bianca Weelink
Bianca Weelink
Ik ben Bianca Weelink, medewerkster Front- en Backoffice. Ik ondersteun zowel de telefoniste/receptioniste als de Backofficemedewerkster.

Bea van der Wiele-Bijsterbosch

Front- en backoffice medewerkster

Bea van der Wiele-Bijsterbosch
Bea van der Wiele-Bijsterbosch
Ik ben Bea van der Wiele en werk met veel plezier sinds 1 april 2023 bij Roerdink Grijsen Notarissen. Ik heb 30 jaar ervaring in het notariaat en ik heb in alle branches gewerkt, met uitzondering van Ondernemingsrecht. Ik werk voornamelijk in Groenlo. Ik ondersteun de telefoniste/receptioniste en ben backoffice medewerkster.

Meike Reinders

Front- en backoffice medewerkster

Meike Reinders
Meike Reinders

Inge Abbink

Boekhouder

Inge Abbink
Inge Abbink
Ik ben Inge Abbink, boekhouder bij Roerdink Grijsen Notarissen.

Isa Rietman

Student-medewerkster

Isa Rietman

Esmée Wopereis

Student-medewerkster

Esmée Wopereis

Roerdink Grijsen Notarissen

handelsregisternr: 09192120
btw nr: NL802831606B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
's Middags tussen 12.30 uur en 13.30 uur zijn wij gesloten in verband met middagpauze en 's ochtends zijn wij incidenteel kortdurend niet bereikbaar in verband met werkoverleg.

Bezoekadres

Winterswijkseweg 23
7141 DM Groenlo

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.