Roerdink & Grijsenheeft meerdere kantoren

Welkom bij Roerdink Grijsen Notarissen. Dé Netwerknotaris in de gemeenten Oost Gelre en Berkelland.

Wil je een offerte opvragen? Klik dan op deze link.

Onze (kandidaat-)notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je graag tot steun, zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Daarnaast kunnen we je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren.

Bij Roerdink Grijsen Notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar (kandidaat-)notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar zodat we jou samen beter kunnen helpen.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. Vandaar dat wij van Roerdink Grijsen Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn. 

Verberg lees verder...
Roerdink Grijsen Notarissen

nieuws van het notariskantoor

2 juni 2023

We zoeken een nieuwe collega!

In verband met de groei van ons kantoor zoeken wij naar een (bij voorkeur) ervaren kandidaat-notaris. De nadruk ligt op de familiepraktijk, maar ook als je een andere specialisatie hebt, word je van harte uitgenodigd om te solliciteren. De functie is desgewenst parttime in te vullen. Bij jouw werkzaamheden word je ondersteund door een ervaren team van juridisch medewerkers.

Ons kantoor
Roerdink Grijsen Notarissen is een notariskantoor in de Achterhoek met een vestiging in Groenlo en in Eibergen. Wij vinden het op peil houden van kennis erg belangrijk en om die reden zijn wij aangesloten bij Netwerk Notarissen en stimuleren wij het volgen van opleidingen en cursussen. Netwerk Notarissen is een landelijke organisatie waar 150 notariskantoren zijn aangesloten. De bij Netwerk Notarissen aangesloten kantoren voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Door netwerkbijeenkomsten, cursussen en het online platform van Netwerk Notarissen hebben wij altijd actuele kennis paraat.

Wie zoeken we
We zoeken een kandidaat-notaris, bij voorkeur waarnemingsbevoegd. Maar bovenal zoeken we een collega die goed past in ons team.

Wat bieden wij

  • een prettige werkomgeving met veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • de mogelijkheid om (deels) thuis te werken;
  • de mogelijkheid om parttime te werken;
  • de mogelijkheid om door te groeien tot (toegevoegd) notaris;
  • de mogelijkheid tot het specialiseren, dan wel uitbreiden van jouw specialisaties;
  • een modern kantoor dat de automatisering goed op orde heeft;
  • een ervaren team dat voor elkaar klaarstaat;
  • een uitgebreid netwerk van (kandidaat-)notarissen waarmee je opleidingen van Netwerk Notarissen kan volgen en altijd de mogelijkheid hebt om kennis mee te delen.

Interesse?
Is je interesse gewekt voor deze functie of wil je meer weten over ons kantoor? Dan horen wij graag van jou!

Neem contact op met Mardine Grijsen via [email protected] of mail haar direct jouw cv. Dit emailadres wordt alleen gelezen door de notaris en uiteraard wordt jouw mail vertrouwelijk behandeld.

Mardine Grijsen Nijverheidsstraat 8-02 7151 HN Eibergen 0545 726 199

Edwin Roerdink Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo 0544 461 925


6 april 2023

Nalatenschap André Hazes

De afgelopen weken gingen diverse krantenkoppen over de familie Hazes. Gaat het niet over een potentiële nieuwe liefde voor André Hazes jr., sleept Roxeanne Hazes moeder Rachel wel voor de rechter. Inmiddels zijn mensen een beetje 'Hazes-moe', maar vanuit juridisch oogpunt is het vraagstuk omtrent de nalatenschap van André Hazes een interessante. Is Rachel Hazes namelijk wel erfgenaam in de nalatenschap van André Hazes? Er was immers op het moment van overlijden een verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank.

Wel of geen erfgenaam bij een ingediend verzoek tot echtscheiding?

Hoe zit het juridisch? Als op het moment van overlijden een verzoek tot echtscheiding is ingediend en er is geen testament, dan erft de achterblijvende partner toch, omdat de scheiding nog niet is uitgesproken. Om dit te voorkomen, een scheidingprocedure kan immers lang duren, kan in een testament worden bepaald dat de achterblijvende partner niet meer erft zodra een verzoek tot scheiding is ingediend.

Rechtszaak Roxeanne en Rachel

Onder andere dit laatste staat ter discussie in de rechtszaak tussen dochter Roxeanne en moeder Rachel. In het testament zou de bepaling zijn opgenomen dat Rachel niet erft indien er op het moment van overlijden van André Hazes een verzoek tot echtscheiding is ingediend bij de rechtbank. Roxeanne stelt dat het verzoek tot echtscheiding is ingediend, echter Rachel zegt dat zij en André al weer waren verzoend voordat hij kwam te overlijden. De rechter acht het voldoende aannemelijk dat ten tijde van het overlijden nog een echtscheidingsprocedure liep. Rachel is daarom geen erfgenaam, maar zij mag zich nog wel erfgenaam noemen. Dat mag omdat de gevoerde procedure, een kort geding, een spoedeisend karakter heeft en dat aspect ontbreekt volgens de rechter. In een 'normale' procedure kan Roxeanne alsnog aan de rechter vragen om hierover te oordelen. Het laatste woord is hierover dus nog niet gezegd!

De rechtszaak tussen Roxeanne en Rachel laat ook zien hoe belangrijk een testament kan zijn. Heb je nog geen testament of is het alweer een tijdje geleden dat je er één hebt laten opstellen? Maak gerust vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken!

14 maart 2023

Investeren in de woning van de ander? Leg het vast!

Mees en Emma hebben ongehuwd met elkaar samengewoond in een woning die eigendom is van Emma. Mees heeft een deel van de verbouwingskosten betaald. En zoals zo vaak, bekoelt ook hier de liefde. Mees vertrekt uit de woning en wil zijn geld terug; maar heeft hij daar wel recht op?

Omdat Mees en Emma er samen niet uitkomen, stapt Mees naar de rechter. De rechtbank geeft aanvankelijk Mees gelijk. Emma gaat in hoger beroep en stelt dat de vordering van Mees is verjaard. Onlangs heeft het Gerechtshof uitspraak gedaan in deze zaak.

Doordat Mees de verbouwingskosten van Emma's woning betaalde, kreeg hij een vordering op haar. Emma is door deze betaling immers "verrijkt" ten koste van Mees. De eerste slag lijkt dus gewonnen door Mees. De vreugde is echter van korte duur. Het gerechtshof stelt dat de vordering van Mees inmiddels is verjaard. Toen Mees namelijk de kosten betaalde, had hij vijf jaar de tijd om aan Emma te vragen om de betaling aan hem te vergoeden. Bij echtgenoten verjaart een dergelijke vordering niet tijdens het huwelijk, maar deze regel geldt niet bij samenwoners.

Het Gerechtshof stelt vast dat Mees en Emma nooit hebben vastgelegd welke afspraken zij hebben gemaakt over betaling van kosten en opbouw van vermogen. Niet in een samenlevingsovereenkomst maar ook niet op andere wijze. Het Gerechtshof geeft in zijn uitspraak aan dat als het hun bedoeling was dat Mees bij het einde van de samenwoning aanspraak kon maken op vergoeding van zijn investering in de woning, hadden zij dit eenvoudig kunnen vastleggen. Bijvoorbeeld door af te spreken in een (samenlevings)overeenkomst dat de vordering niet opeisbaar is zolang zij samenwonen. Het argument van Mees dat hij niet om terugbetaling kon vragen omdat dit tot onrust in hun relatie zou hebben geleid, wordt niet door de rechter gevolgd. Mees kan dus fluiten naar zijn geld.

Conclusie: het is belangrijk om afspraken duidelijk vast te leggen in een (samenlevings)overeenkomst.

Wil je meer informatie? Bel of kom gerust langs op onze vestigingen in Groenlo of Eibergen.

nieuws van netwerk notarissen

1 december 2023nieuws

In de Margriet: Mag mijn partner voor mij beslissingen nemen als ik wilsonbekwaam ben?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers.  Deze week gaat de vraag over wilsonbekwaamheid. Als...

lees verder >
14 november 2023nieuws

Video: digitale nalatenschap in tv programma Radar

TV programma Radar zocht in de uitzending van 13 november uit hoe het zit met je digitale erfenis. Uit een enquête van Radar blijkt namelijk dat veel mensen  (64%) weleens...

lees verder >
27 september 2023nieuws

Video: Heeft de overleden verdachte nog recht op de erfenis?

Roerdink Grijsen Notarissen

handelsregisternr: 09192120
btw nr: NL802831606B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
's Middags tussen 12.30 uur en 13.30 uur zijn wij gesloten in verband met middagpauze en 's ochtends zijn wij incidenteel kortdurend niet bereikbaar in verband met werkoverleg.

Bezoekadres

Nijverheidsstraat 8-02
7151 HN Eibergen

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.