Roerdink & Grijsenheeft meerdere kantoren

Welkom bij Roerdink Grijsen Notarissen. Dé Netwerknotaris in de gemeenten Oost Gelre en Berkelland.

Wil je een offerte opvragen? Klik dan op deze link.

Onze (kandidaat-)notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je graag tot steun, zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Daarnaast kunnen we je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren.

Bij Roerdink Grijsen Notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar (kandidaat-)notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar zodat we jou samen beter kunnen helpen.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. Vandaar dat wij van Roerdink Grijsen Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn. 

Verberg lees verder...
Roerdink Grijsen Notarissen

nieuws van het notariskantoor

14 maart 2023

Investeren in de woning van de ander? Leg het vast!

Mees en Emma hebben ongehuwd met elkaar samengewoond in een woning die eigendom is van Emma. Mees heeft een deel van de verbouwingskosten betaald. En zoals zo vaak, bekoelt ook hier de liefde. Mees vertrekt uit de woning en wil zijn geld terug; maar heeft hij daar wel recht op?

Omdat Mees en Emma er samen niet uitkomen, stapt Mees naar de rechter. De rechtbank geeft aanvankelijk Mees gelijk. Emma gaat in hoger beroep en stelt dat de vordering van Mees is verjaard. Onlangs heeft het Gerechtshof uitspraak gedaan in deze zaak.

Doordat Mees de verbouwingskosten van Emma's woning betaalde, kreeg hij een vordering op haar. Emma is door deze betaling immers "verrijkt" ten koste van Mees. De eerste slag lijkt dus gewonnen door Mees. De vreugde is echter van korte duur. Het gerechtshof stelt dat de vordering van Mees inmiddels is verjaard. Toen Mees namelijk de kosten betaalde, had hij vijf jaar de tijd om aan Emma te vragen om de betaling aan hem te vergoeden. Bij echtgenoten verjaart een dergelijke vordering niet tijdens het huwelijk, maar deze regel geldt niet bij samenwoners.

Het Gerechtshof stelt vast dat Mees en Emma nooit hebben vastgelegd welke afspraken zij hebben gemaakt over betaling van kosten en opbouw van vermogen. Niet in een samenlevingsovereenkomst maar ook niet op andere wijze. Het Gerechtshof geeft in zijn uitspraak aan dat als het hun bedoeling was dat Mees bij het einde van de samenwoning aanspraak kon maken op vergoeding van zijn investering in de woning, hadden zij dit eenvoudig kunnen vastleggen. Bijvoorbeeld door af te spreken in een (samenlevings)overeenkomst dat de vordering niet opeisbaar is zolang zij samenwonen. Het argument van Mees dat hij niet om terugbetaling kon vragen omdat dit tot onrust in hun relatie zou hebben geleid, wordt niet door de rechter gevolgd. Mees kan dus fluiten naar zijn geld.

Conclusie: het is belangrijk om afspraken duidelijk vast te leggen in een (samenlevings)overeenkomst.

Wil je meer informatie? Bel of kom gerust langs op onze vestigingen in Groenlo of Eibergen.

nieuws van netwerk notarissen

15 februari 2023nieuws

Vandaag in het Algemeen Dagblad: samenwonen kan niet zonder een gesprek over financiële zaken

Heb je op Valentijnsdag besloten met elkaar te gaan samenwonen? In het Algemeen Dagblad van vandaag lees je meerdere tips hoe je dat succesvol kunt doen. Lucienne van der Geld,...

lees verder >
28 november 2022nieuws

Wie mag wat online delen als jij dood bent?

Wat gebeurt er met jouw sociale media als je er niet meer bent? En mogen familieleden en vrienden foto's van jou online delen als jij bent overleden? In het jeugdprogramma...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >

Roerdink Grijsen Notarissen

handelsregisternr: 09192120
btw nr: NL802831606B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
's Middags tussen 12.30 uur en 13.30 uur zijn wij gesloten in verband met middagpauze en 's ochtends zijn wij incidenteel kortdurend niet bereikbaar in verband met werkoverleg.

Bezoekadres

Nijverheidsstraat 8-02
7151 HN Eibergen

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.