Welkom bij JBV Netwerk Notarissen. De Netwerknotaris in Soest. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar met informatie en advies om de belangrijkste momenten in jouw leven goed te regelen. Wij ondersteunen je bij het maken van keuzes en zorgen voor het juridisch juist vastleggen van jouw zaken. Hoe maak ik mijn relatie officieel? Eenmanszaak of besloten vennootschap? Wat betekent een scheiding voor mij? Wat komt er kijken bij de aankoop van mijn droomhuis? Moet ik een erfenis accepteren? Hoe leg ik de financiële toekomst en zorg voor mijn kinderen vast? 

Wil je een offerte opvragen? Klik dan hier

Lees verder...

JBV Notarissen is aangesloten bij Netwerknotarissen. Netwerknotarissen is een landelijk samenwerkingsverband van notarissen. Wij houden elkaar scherp, wij delen kennis en ervaring en adviseren elkaar, zodat we jou samen beter kunnen helpen. Wij spreken begrijpelijke taal en weten precies wat er speelt in de wereld. Wij van JBV Netwerk Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...
JBV Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

23 april 2024

Wij zoeken een klerk/notarieel medewerker ondernemingsrecht (vervanging zwangerschapsverlof)

Wij zoeken op korte termijn een klerk/notarieel medewerker ondernemingsrecht als tijdelijke vervanging voor een collega die binnenkort met zwangerschapsverlof gaat voor een periode van vier maanden.

Over ons:

Ons kantoor is volop in ontwikkeling.

We zijn een dorpspraktijk, dat merk je aan de directe betrokkenheid met onze klant. Er gebeurt veel en we hebben regelmatig complexe en bijzondere zaken. Dat is uitdagend en interessant, soms kan het dus ook druk zijn. We vinden het belangrijk dat we daarin als team zorgen dat we elkaar ondersteunen in kennis en kunde en in onze werkbalans. We pakken liever aan dan dat we afwachten en dat betekent dat je ook moet durven afstappen op je collega als je er even niet uitkomt. We hechten veel waarde aan jouw (persoonlijke) ontwikkeling en zoeken altijd naar de match met onze ambitie als organisatie en die van jou als professional en mens.

We zijn onderdeel van Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren.

Jij bent:

- Ervaren in een functie als klerk/notarieel medewerker ondernemingsrecht op een notariskantoor en direct inzetbaar;

- Servicegericht en proactief;

- Nieuwsgierig naar ontwikkelingen in het notariaat en je staat open voor vernieuwing en verandering;

- Secuur in het werk;

- Een mensenmens, zowel voor onze klant als voor je collega’s;

- Bij voorkeur bereid om minimaal 3 dagen te werken, waarbij uren bespreekbaar en dus flexibel zijn.

Wat je mag verwachten:

Jouw rol in ons team is om onze (kandidaat-)notarissen te ondersteunen.

Je hebt regelmatig contact met onze klanten en diegenen die bij de dossiers zijn betrokken, zowel intern als extern. Je werkzaamheden bestaan daarnaast onder andere uit:

- Aan de hand van modellen zelfstandig opstellen en uitwerken van conceptakten en correspondentie;

- Plannen en bewaken van afspraken;

- Verwerken van binnenkomende en uitgaande post;

- Het passeerklaar maken en afwerken van akten;

- Opmaken van declaraties;

- Raadplegen van registers;

- Andere ondersteunende en administratieve werkzaamheden.

Interesse?

• Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met mw. mr. E.M. (Lineke) Folkers (notaris) op telefoonnummer 035 6039839.

• Stuur ons je CV met korte motivatie per e-mail via [email protected].

• Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 15 mei aanstaande.


5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.             
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.          
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.          
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.                   

Jager Bokdam de Visser Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 035 603 98 39 of mail naar [email protected]

8 juli 2019

Geld in het bedrijf van je partner steken. Is dat een slimme zaak?

Stel, je partner start een eigen bedrijf en heeft een startkapitaal nodig. En jij hebt een leuke som geld op je spaarrekening en steunt daarmee graag de ondernemersplannen van je lief. Dan lijkt 1 + 1 = 2.

Ons advies is om eerst nog wel een paar goede afspraken te maken, voor je je spaargeld overmaakt.

Hoe geweldig het ook is als je je partner met jouw geld kunt helpen om een eigen bedrijf op te starten, het is ook het moment om daar goed en zakelijk naar te kijken. Een van de redenen daarvoor, schetsen we hieronder met een voorbeeld uit de praktijk.

Sabrina wil een sieradenshop beginnen. Haar vriend Tom is altijd spaarzaam geweest en heeft flink wat geld opzij gezet. Hij vindt het leuk dat hij met dat geld Sabrina kan ondersteunen. Helaas komt de sieradenshop niet van de grond. En even later loopt het ook niet zo lekker meer met de relatie van Sabrina en Tom. Tom wil zijn geld terug, maar Sabrina kan het bedrag niet terugbetalen. Al Tom’s geld is in de huur van de shop gaan zitten. Als ze uit elkaar gaan, zegt Sabrina dat Tom het geld niet terugkrijgt, omdat ze ervan uit is gegaan dat hij bewust een risicodragende investering deed in haar bedrijf. Tom stapt vervolgens naar de rechter om terugbetaling van het geld af te dwingen. Een slepende rechtszaak volgt.

Van de vervelende zaak tussen Sabrina en Tom kunnen we leren dat zakelijke voorwaarden en verwachtingen van tevoren goed moeten worden doorgesproken, ook al hou je nog zoveel van elkaar. En we leren dat afspraken die je maakt, moeten worden vastgelegd op papier. Want als het allemaal fout loopt, wil je niet dat je partner is 'vergeten' wat jullie hebben afgesproken.

Jager Bokdam De Visser Netwerk Notarissen helpt je graag met jullie zakelijke gesprekken en plannen. We leggen dan direct jullie afspraken vast in een samenlevingscontract of een ander juridisch goed contract, zodat jullie je daarover geen zorgen meer hoeven te maken. Het is veel leuker om bezig te zijn met ondernemen en van het nieuwe bedrijf een succes te maken!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 035 603 98 39 of mail naar [email protected]

nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

mevrouw mr. M. Bruning (Marije)

Notaris

mevrouw mr. M. Bruning (Marije)
mevrouw mr. M. Bruning (Marije)
Ik ben Marije Bruning, notaris bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Het zwaartepunt van mijn werkzaamheden ligt op het gebied van het personen- en familierecht, het ondernemingsrecht en het erfrecht. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

mevrouw mr. E.M. Folkers (Lineke)

Notaris

mevrouw mr. E.M. Folkers (Lineke)
mevrouw mr. E.M. Folkers (Lineke)
Ik ben Lineke Folkers, notaris bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Met al je vragen op het gebied van familierecht, stichtingen en verenigingen kun je bij mij terecht. In begrijpelijke taal vertel ik je graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

de heer mr. J.W. van der Hammen (Jaap)

(toegevoegd) notaris

de heer mr. J.W. van der Hammen (Jaap)
de heer mr. J.W. van der Hammen (Jaap)
Na een mooie carrière bij politie en justitie en vervolgens als kandidaat-notaris en notaris wil ik na de verkoop van mijn notariskantoor in het Westen van het land nog graag vakinhoudelijk in het notariaat werkzaam blijven, maar minder als notaris-ondernemer. Op het gebied van het ondernemingsrecht en het familierecht, maar ook voor vragen met betrekking tot onroerend goed wil ik je graag van dienst zijn. Ik vind het fijn dat op dit kantoor te mogen doen met collega’s en zo ook weer iets op te bouwen met cliënten.

de heer mr. A. de Visser (Dries)

Kandidaat-notaris (oud-notaris)

de heer mr. A. de Visser (Dries)
de heer mr. A. de Visser (Dries)
Ik ben Dries de Visser, oud-notaris bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Mijn specialisatie is het personen- en familierecht en het erfrecht. Ik weet alles over testamenten, de afwikkeling van nalatenschappen, huwelijkse voorwaarden en samenlevingsovereenkomsten. Maar ik help je ook graag bij de oprichting van een vereniging, een stichting of een besloten vennootschap of de aankoop van een woning.

mevrouw mr. N. Stokvis-Bouma (Nienke)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. N. Stokvis-Bouma (Nienke)
mevrouw mr. N. Stokvis-Bouma (Nienke)
Ik ben Nienke Stokvis, kandidaat-notaris bij JBV Netwerk Notarissen. Ik help je graag met vragen op het gebied van het erfrecht en familierecht. Samen kijken we naar jouw situatie en welke mogelijkheden er zijn. Alles leg ik in begrijpelijke taal uit.

mevrouw M. Slot-de Vries (Mandy)

Register Notarisklerk

mevrouw M. Slot-de Vries (Mandy)
mevrouw M. Slot-de Vries (Mandy)
Ik ben Mandy Slot-de Vries, Register Notarisklerk bij JBV Netwerk Notarissen. Ik ben werkzaam in de onroerend goed praktijk.

de heer L.H.M. Sendar (Lamar)

Juridisch medewerker nalatenschappen

de heer L.H.M. Sendar (Lamar)
Ik ben Lamar Sendar, juridisch medewerker bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van erfrecht en het afwikkelen van nalatenschappen.

mevrouw L.H. Bredius (Lizette)

Secretaresse

mevrouw L.H. Bredius (Lizette)
mevrouw L.H. Bredius (Lizette)
Ik ben Lizette Bredius, secretaresse bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw G. Teeuwen-Flipse (Gemmeke)

Secretaresse

mevrouw G. Teeuwen-Flipse (Gemmeke)
mevrouw G. Teeuwen-Flipse (Gemmeke)
Ik ben Gemmeke Teeuwen, secretaresse bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw A.H.A. van de Berg (Rianka)

Secretaresse

mevrouw A.H.A. van de Berg (Rianka)
mevrouw A.H.A. van de Berg (Rianka)
Ik ben Rianka van de Berg, secretaresse bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw S. van Lingen (Sonja)

Secretaresse

mevrouw S. van Lingen (Sonja)
mevrouw S. van Lingen (Sonja)
Ik ben Sonja van Lingen, secretaresse bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw L.C. (Linda) Klabbers

Secretaresse

mevrouw L.C. (Linda) Klabbers
mevrouw L.C. (Linda) Klabbers
Ik ben Linda Klabbers, secretaresse bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw I.A. Verhage-van den Brinke (Ilse)

Secretaresse

mevrouw I.A. Verhage-van den Brinke (Ilse)
mevrouw I.A. Verhage-van den Brinke (Ilse)
Ik ben Ilse Verhage, secretaresse bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s in de onroerend goed praktijk. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw M.G.W. Koot (Marieke)

Managementassistente

mevrouw M.G.W. Koot (Marieke)
mevrouw M.G.W. Koot (Marieke)
Ik ben Marieke Koot, managementassistente bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s van het MT. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw Y.M.E. Cuijpers (Yvonne)

Notarieel medewerker

mevrouw Y.M.E. Cuijpers (Yvonne)
Ik ben Yvonne Cuijpers, notarieel medewerker (interim) bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega's op het gebied van ondernemingsrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw K. van Kooij (Kim)

Notarieel medewerker

mevrouw K. van Kooij (Kim)
mevrouw K. van Kooij (Kim)
Ik ben Kim van Kooij, notarieel medewerker bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik ondersteun mijn collega’s op het gebied van het personen- en familierecht en het erfrecht. Maar ik sta je ook graag te woord aan de telefoon.

mevrouw T.M.G. van Beek-Pronk (Thea)

Receptioniste/telefoniste

mevrouw T.M.G. van Beek-Pronk (Thea)
mevrouw T.M.G. van Beek-Pronk (Thea)
Ik ben Thea van Beek, receptioniste/telefoniste bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik sta je graag te woord aan de telefoon.

mevrouw P.M. Kuus (Pia)

Receptioniste/telefoniste

mevrouw P.M. Kuus (Pia)
mevrouw P.M. Kuus (Pia)
Ik ben Pia Kuus, receptioniste/telefoniste bij JBV Netwerk Notarissen in Soest. Ik sta je graag te woord aan de telefoon.

JBV Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 32141168
btw nr: NL820953933B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Van Weedestraat 2
3761 CE Soest