Welkom op de website van FFT Notarissen

FFT staat voor de namen Forsthövel, Fanoy en Touw. Peter Forsthövel is de oprichter van het kantoor, maar is inmiddels als notaris teruggetreden. Momenteel wordt het kantoor gedreven door Arjen Fanoy en Mariëlle Touw-van den Bos, tezamen met een enthousiast en deskundig team van kandidaat-notarissen en medewerkers.


FFT Notarissen is een betrouwbaar, modern, slagvaardig en laagdrempelig notariskantoor, met een zo veel mogelijk duurzame werkwijze. Wij werken vanuit een prachtig kantoorpand met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.


Wij investeren veel tijd en energie in het op peil houden en verbeteren van ons kennisniveau. Zo kunnen wij u op alle notariële gebieden van de notariële praktijk, snel en kundig van dienst zijn.

Lees verder...

Wij gebruiken duidelijke taal. We streven ernaar dat onze cliënten de inhoud van onze akten en overeenkomsten snel kunnen begrijpen. Wij staan midden in de maatschappij en willen graag met begrip voor uw persoonlijke omstandigheden van dienst zijn op een vriendelijke en plezierige manier.


Onze cliënten zijn niet alleen particulieren, maar bijvoorbeeld ook woningbouwverenigingen en veel ondernemingen (vaak familiebedrijven). Al onze juristen zijn opgeleid tot estate-planners. Ze kunnen u daardoor (waar nodig in teamverband) begeleiden bij ingewikkelde nalatenschappen en familiebelangen, al dan niet in combinatie met een familiebedrijf.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

9 januari 2020

Wij zoeken een kandidaat-notaris

Wij zoeken een energieke collega, die houdt van aanpakken, snel kan schakelen en van afwisseling houdt en die graag wil werken op een no-nonsense notariskantoor in een open en informele sfeer.

Daarnaast verwachten we de nodige flexibiliteit en collegialiteit om te kunnen werken in een

klein en (h)echt team.

Ons kantoor

Ons kantoor is een notariskantoor met een gevarieerde algemene praktijk. Naast het reguliere werk komen op alle rechtsgebieden regelmatig complexe en bijzondere zaken voor, waarvoor creativiteit van de juristen verlangd wordt.

Ons kantoor bestaat uit 1 notaris, 2 kandidaat-notarissen en 4 notarieel medewerksters. De sfeer is open, ongedwongen en sociaal-betrokken.

Profielschets kandidaat-notaris

Ter aanvulling van het team heeft FFT Notarissen plek voor een kandidaat-notaris met ervaring. Affiniteit en/of ervaring met familierecht en/of ondernemingsrecht is een pre.

We zien ons team graag versterkt met iemand die cliëntgericht, collegiaal en flexibel is.

De juiste kandidaat kan goed salaris en verdere arbeidsvoorwaarden tegemoet zien.

Geïnteresseerd?

Van belangstellenden ontvangen we graag zo spoedig mogelijk een CV met motivatie., welke verzonden kan worden naar Mariëlle Touw, bij wie je tevens informatie kunt

inwinnen via 0297-288086.

Bezoekadres: Bozenhoven 115 te Mijdrecht

E-mail: M.Touw@fftn.nl met cc naar A.Fanoy@fftn.nl

29 september 2019

Prinsjesdag 2019


Op ‘Prinsjesdag’ heeft het kabinet de plannen gepresenteerd voor 2020. We hebben een aantal highlights voor u op een rij gezet. De plannen worden de komende weken met de Tweede en Eerste Kamer besproken voordat het wetten worden. Daarom is het nog niet zeker of de plannen zoals die zijn gepresenteerd ook precies zo worden ingevoerd.

Hogere overdrachtsbelasting in 2021 voor niet-woningen

Nu is het zo dat als u een woning (kosten koper) koopt u 2% overdrachtsbelasting over de waarde moet betalen. Koopt u bijvoorbeeld een bedrijfspand of een perceel grond dan moet er 6% aan overdrachtsbelasting betaald worden. Het kabinet wil per 2021 de wet wijzigen en de overdrachtsbelasting verhogen van 6% naar 7%.

Misschien komt er later dit jaar nog een uitgewerkt plan van het kabinet om starters bij het kopen van een huis geen overdrachtsbelasting meer te laten betalen. Hiermee zouden starters makkelijker een entree kunnen maken op de woningmarkt. De keerzijde daarvan zou kunnen zijn dat mensen die een huis kopen als belegging voortaan meer overdrachtsbelasting zouden moeten betalen bij hun derde huis. Wij houden u van deze plannen op de hoogte!

Nieuwe berekening inkomstenbelasting in box 1

Het kabinet wil de nieuwe berekening van de inkomstenbelasting in box 1 versnellen omdat hierdoor een deel van de mensen netto meer overhoudt van het inkomen. Het plan was om vanaf 2021 de belasting op het inkomen van box 1 (bijvoorbeeld salaris van degene die loondienst is of het inkomen van zzp’ers) voortaan te berekenen aan de hand van twee ‘schijven’. Nu wordt voorgesteld om dat al vanaf 2020 te gaan doen.

Vennootschapsbelasting

De eerder aangekondigde verlaging van het hoogste tarief van de vennootschapsbelasting gaat niet door. Dit is de belasting die bijvoorbeeld een B.V. moet betalen over de winst die wordt gemaakt. Voor winsten boven € 200.000 blijft het tarief in 2020 hetzelfde (25%).

Het lage tarief van de vennootschapsbelasting geldt voor winsten tot € 200.000 en dit tarief wordt in 2020 wel verlaagd (van 19% naar 16,5%).

Nieuwe regels voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Bij de aankoop van een woning kunt u kiezen voor een NHG-hypotheek. Kort gezegd houdt dit in dat als u de woning verkoopt, een eventuele restschuld niet voor uw rekening komt (als aan alle voorwaarden wordt voldaan).

Op dit moment geldt NHG alleen als u een woning aankoopt van maximaal € 290.000 (grensbedrag). Of als u een lening oversluit van maximaal dit bedrag. Vanaf 1 januari stijgt de NHG-grens naar 310.000 euro. De grens wordt nog hoger voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen. Voor deze woningen kan volgend jaar maximaal 328.600 euro worden geleend met NHG.

Vanaf 2020 wordt de leengrens bij oversluiten aangepast. Dit betekent dat u een lening niet meer kunt oversluiten naar de NHG als de woning waarop de lening ziet meer waard is dan het grensbedrag. Dat de schuld lager is, maakt niet uit. Ook nieuw is dat de bijkomende kosten voor het oversluiten niet meer verplicht hoeven te worden geleend. Deze kosten mogen ook met eigen geld worden betaald.


11 september 2019

Mijn testamentmoment

Uw eerste kleinkind, een nieuwe liefde of een stukgelopen relatie. Op zulke momenten denkt u vast niet aan een testament. Terwijl dat wel belangrijk is! Want deze gebeurtenissen zorgen voor een grote verandering in uw leven.

De KNB is samen met het notariaat een campagne begonnen om u te informeren over de mogelijkheden voor het opstellen of wijzigen van uw testament.

Met een testament bepaalt u zelf wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Is er geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. 


Welke gebeurtenis zou voor u aanleiding kunnen zijn voor het opstellen of wijzigen van een testament? Wat is uw 'testamentmoment'? 

Via de link https://www.notaris.nl/testamentmoment kunt u meer informatie vinden over de verschillende momenten waarop u een testament zou kunnen maken.  


Om u te helpen bij de keuze voor het opstellen van een testament is er een checklist ontwikkeld. De vragen in de checklist helpen u na te denken over de mogelijkheden van uw testament en wat u belangrijk vindt. Ga er even rustig voor zitten en vul de checklist in via https://www.notaris.nl/testamentmoment/checklist.

Mocht u na het lezen van de informatie of het invullen van de checklist nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


nieuws van netwerk notarissen

4 februari 2020nieuws

Nieuwe wet voor ongetrouwde ouders

Als ongetrouwde ouders samen een kind krijgen, heeft alleen de moeder automatisch het gezag over het kind. Gezag is dat je als ouder de plicht én het recht hebt om...

lees verder >
23 januari 2020nieuws

Geen toekomst voor digitaal afhandelen notariële zaken

In een wereld die steeds verder digitaliseert wordt het werk van de notaris persoonlijker, met meer menselijk in plaats van digitaal contact. Netwerk Notarissen is ervan overtuigd dat het volledig...

lees verder >
16 januari 2020nieuws

Dit gaat er in 2020 veranderen!

Voor paren die scheiden na 1 januari 2020 wordt de duur van partneralimentatie verkort. De nieuwe hoofdregel is dat de alimentatieduur gelijk is aan de helft van de duur van...

lees verder >
de heer mr. A.J. Fanoy (Arjen)notaris
Arjen werkt sinds 1989 in de notariële praktijk. Arjen heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en de samenhang tussen ondernemingsrecht en familiebelangen. Omdat Arjen ook gecertificeerd estate-planner is, is Arjen in staat om ondernemende families te adviseren over aspecten als bedrijfsopvolging en ondernemerstestamenten. Arjen heeft in de loop der jaren ook veel ervaring opgedaan met complexe onroerend-goed transacties.
mevrouw mr. M.J.C. Touw-van den Bos (Mariëlle)kandidaat-notaris
Mariëlle is sinds 2002 jaar als (kandidaat-)notaris werkzaam in de notariële praktijk en is sinds 1 januari 2015 mede-eigenaar van FFT Notarissen. Mariëlle is tevens opgeleid tot gecertificeerd Estate-Planner en is gespecialiseerd in het familierecht. Zij adviseert cliënten over levenstestamenten, testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten en hun gehele vermogens- en nalatenschapsplanning.
mevrouw mr. J. van der Linden-de Kuiper (Jacoline)kandidaat-notaris
mevrouw N. van Wijngaarden (Nelleke)Teamsecretaresse Onroerend Goed
mevrouw P.A.S. van Loo-Bosman (Silvia)notarieel medewerkster familierecht
mevrouw J.R. Roeleveld-van Dijk (Ans)notarieel medewerker
mevrouw J.Y. Stütterheim-Bier (Joanne)notarieel medewerker
mevrouw M. Kok (Monique)secretaresse

FFT Notarissen

handelsregisternr: 63267780
btw nr: 8551.61.681.B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:15 uur
Dinsdag08:30 - 17:15 uur
Woensdag08:30 - 17:15 uur
Donderdag08:30 - 17:15 uur
Vrijdag08:30 - 17:15 uur

Bezoekadres

Bozenhoven 115
3641 AD Mijdrecht

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.