Digitale erfenissen leveren veel gedoe op. Zo blijkt uit onderzoek van Plus Magazine. De digitale nalatenschap wordt steeds belangrijker, vertelt Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen in het artikel...
lees verder >FFT staat voor de namen Forsthövel, Fanoy en Touw. Peter Forsthövel is de oprichter van het kantoor, maar is inmiddels als notaris teruggetreden. Momenteel wordt het kantoor gedreven door Arjen Fanoy en Mariëlle Touw-van den Bos, tezamen met een enthousiast en deskundig team van kandidaat-notarissen en medewerkers.
FFT Notarissen is een betrouwbaar, modern, slagvaardig en laagdrempelig notariskantoor, met een zo veel mogelijk duurzame werkwijze. Wij werken vanuit een prachtig kantoorpand met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
Wij investeren veel tijd en energie in het op peil houden en verbeteren van ons kennisniveau. Zo kunnen wij u op alle notariële gebieden van de notariële praktijk, snel en kundig van dienst zijn.
Wij gebruiken duidelijke taal. We streven ernaar dat onze cliënten de inhoud van onze akten en overeenkomsten snel kunnen begrijpen. Wij staan midden in de maatschappij en willen graag met begrip voor uw persoonlijke omstandigheden van dienst zijn op een vriendelijke en plezierige manier.
Onze cliënten zijn niet alleen particulieren, maar bijvoorbeeld ook woningbouwverenigingen en veel ondernemingen (vaak familiebedrijven). Onze juristen Mariëlle Touw-van den Bos en Arjen Fanoy zijn opgeleid tot estate-planners. Ze kunnen u daardoor (waar nodig in teamverband) begeleiden bij ingewikkelde nalatenschappen en familiebelangen, al dan niet in combinatie met een familiebedrijf.
In verband met de eindejaarsdrukte bij FFT Notarissen zullen nieuwe opdrachten die nog dit jaar moeten worden afgewikkeld, in principe niet meer worden aangenomen. Vaste relaties en/of vaste verwijzers die nog een opdracht aan FFT Notarissen willen verlenen voor dit jaar, wordt verzocht om eerst even telefonisch contact met ons kantoor op te nemen, zodat we met u kunnen afstemmen of het uitvoeren van de opdracht voor ons nog haalbaar zal zijn.
Vandaag is ons kantoor vanaf 12.00 uur gesloten in verband met de landelijke dag voor alle bij Netwerk Notarissen betrokken notarissen waartoe ons kantoor ook behoort.
Als u een appartement koopt in plaats van een woonhuis, dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Er moeten bijvoorbeeld maandelijks servicekosten worden betaald en u draagt samen met de andere appartementseigenaren verantwoordelijkheid voor het gebouw.
Wat is een appartement?
In een huis of gebouw kunnen meerdere woningen worden gecreëerd. Als het de bedoeling is dat deze woningen van verschillende eigenaren kunnen zijn, dan moet het gebouw juridisch in appartementsrechten worden gesplitst. Elke appartement heeft dan recht op een woning (privégedeelte van het gebouw) en het gebruik van het gemeenschappelijke gedeelte van het gebouw (bijvoorbeeld binnenplaats en trappenhuis). De indeling van het gebouw vindt u in de zogenaamde splitsingsakte. Aan de splitsingsakte is de splitsingstekening gehecht. In de tekening staan de grenzen van de privégedeelten en de gemeenschappelijke gedeelten aangegeven. Ook vindt u in de splitsingsakte het zogenaamde splitsingsreglement waarin de rechten en plichten voor de appartementseigenaren zijn opgenomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er toestemming van de Vereniging van Eigenaars nodig is voor de bewoning van het appartement.
Wat doet een Vereniging van Eigenaars?
Deze vereniging heeft als doel het belang van alle appartementseigenaren te behartigen en is verantwoordelijk voor het appartementengebouw. Door het kopen van een appartement wordt de koper automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Zaken die de VvE regelt zijn onder meer het gemeenschappelijk onderhoud van het gebouw, de schoonmaak van de gemeenschappelijke gedeelten en de gezamenlijke opstalverzekering.
De VvE heeft een bestuur maar in sommige gevallen laat het bestuur veel praktische zaken over aan een extern beheerkantoor.
Waarom betaalt een eigenaar van een appartement servicekosten?
Iedere appartementseigenaar betaald aan de VvE maandelijks een bedrag aan servicekosten. Uit deze servicekosten betaalt de VvE de jaarlijkse kosten zoals de opstalverzekering, de schoonmaak en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten. De servicekosten zijn ook bedoeld voor groot onderhoud zoals het schilderswerk, het vernieuwen van het dak of het vervangen van de liftinstallatie. Deze en andere grote kosten komen echter niet elk jaar voor en daarom wordt er een 'potje' gevormd om deze kosten te kunnen betalen.
Wat is een slapende VvE?
Hoewel een actieve VvE wettelijk verplicht is komen in de praktijk zogenaamde slapende VvE's voor. Een VvE wordt slapend genoemd als de vereniging geen activiteit ontplooit. Dit komt wel eens voor bij een kleiner complexen die bijvoorbeeld alleen bestaat uit een boven- en benedenwoning.
Het is goed om de VvE weer actief te maken. Als er geen onderhoudsfonds wordt gevormd zijn de eigenaren van elkaar afhankelijk als er groot onderhoud moet worden gepleegd. Als een van de eigenaren niet goed heeft gespaard en er wel een lek dak is kunnen de andere eigenaren daar de dupe van worden. Ook is een appartement slechter verkoopbaar als er geen onderhoudsfonds is omdat een nieuwe koper niet in eens geconfronteerd wil worden met een grote kostenpost voor slecht onderhoud dat in de voorafgaande jaren is ontstaan.
Als wij de overdracht van een appartement verzorgen zullen wij uiteraard de nodige informatie verstrekken aan de koper over de rechten en plichten en financiële situatie van de VvE
Digitale erfenissen leveren veel gedoe op. Zo blijkt uit onderzoek van Plus Magazine. De digitale nalatenschap wordt steeds belangrijker, vertelt Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen in het artikel...
lees verder >Erfenissen bij samengestelde gezinnen. Als je het niet goed regelt kan er ruzie ontstaan en zelfs rechtszaken. Zo luidt het intro van de uitzending van Max Meldpunt van vrijdag 8...
lees verder >In De Telegraaf van vandaag lezen we dat nabestaanden en notarissen steeds vaker worstelen met de vraag tot welk moment erflaters wilsbekwaam zijn. Aanleiding is het voorval waarbij drie Limburgse...
lees verder >notaris
kandidaat-notaris
notarieel medewerkster familierecht
notarieel medewerkster onroerend goed
notarieel medewerkster onroerend goed
notarieel medewerkster onroerend goed
notarieel medewerkster onroerend goed
notarieel medewerkster
notarieel medewerkster
Notarieel medewerker
Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.