Welkom op de website van FFT Notarissen


FFT staat voor de namen Forsthövel, Fanoy en Touw. Peter Forsthövel is de oprichter van het kantoor, maar is inmiddels als notaris teruggetreden. Momenteel wordt het kantoor gedreven door Arjen Fanoy en Mariëlle Touw-van den Bos, tezamen met een enthousiast en deskundig team van kandidaat-notarissen en medewerkers.


FFT Notarissen is een betrouwbaar, modern, slagvaardig en laagdrempelig notariskantoor, met een zo veel mogelijk duurzame werkwijze. Wij werken vanuit een prachtig kantoorpand met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.


Wij investeren veel tijd en energie in het op peil houden en verbeteren van ons kennisniveau. Zo kunnen wij u op alle notariële gebieden van de notariële praktijk, snel en kundig van dienst zijn.

Lees verder...

Wij gebruiken duidelijke taal. We streven ernaar dat onze cliënten de inhoud van onze akten en overeenkomsten snel kunnen begrijpen. Wij staan midden in de maatschappij en willen graag met begrip voor uw persoonlijke omstandigheden van dienst zijn op een vriendelijke en plezierige manier.


Onze cliënten zijn niet alleen particulieren, maar bijvoorbeeld ook woningbouwverenigingen en veel ondernemingen (vaak familiebedrijven). Onze juristen Mariëlle Touw-van den Bos en Arjen Fanoy zijn opgeleid tot estate-planners. Ze kunnen u daardoor (waar nodig in teamverband) begeleiden bij ingewikkelde nalatenschappen en familiebelangen, al dan niet in combinatie met een familiebedrijf.

Verberg lees verder...
FFT Notarissen

nieuws van het notariskantoor

13 juni 2024

13 juni vanaf 12.00 uur is ons kantoor gesloten

Vandaag is ons kantoor vanaf 12.00 uur gesloten in verband met de landelijke dag voor alle bij Netwerk Notarissen betrokken notarissen waartoe ons kantoor ook behoort.


7 maart 2024

Actieve of Slapende VVE ?

Als u een appartement koopt in plaats van een woonhuis, dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Er moeten bijvoorbeeld maandelijks servicekosten worden betaald en u draagt samen met de andere appartementseigenaren verantwoordelijkheid voor het gebouw.

Wat is een appartement?

In een huis of gebouw kunnen meerdere woningen worden gecreëerd. Als het de bedoeling is dat deze woningen van verschillende eigenaren kunnen zijn, dan moet het gebouw juridisch in appartementsrechten worden gesplitst. Elke appartement heeft dan recht op een woning (privégedeelte van het gebouw) en het gebruik van het gemeenschappelijke gedeelte van het gebouw (bijvoorbeeld binnenplaats en trappenhuis). De indeling van het gebouw vindt u in de zogenaamde splitsingsakte. Aan de splitsingsakte is de splitsingstekening gehecht. In de tekening staan de grenzen van de privégedeelten en de gemeenschappelijke gedeelten aangegeven. Ook vindt u in de splitsingsakte het zogenaamde splitsingsreglement waarin de rechten en plichten voor de appartementseigenaren zijn opgenomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er toestemming van de Vereniging van Eigenaars nodig is voor de bewoning van het appartement.

Wat doet een Vereniging van Eigenaars?

Deze vereniging heeft als doel het belang van alle appartementseigenaren te behartigen en is verantwoordelijk voor het appartementengebouw. Door het kopen van een appartement wordt de koper automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Zaken die de VvE regelt zijn onder meer het gemeenschappelijk onderhoud van het gebouw, de schoonmaak van de gemeenschappelijke gedeelten en de gezamenlijke opstalverzekering.

De VvE heeft een bestuur maar in sommige gevallen laat het bestuur veel praktische zaken over aan een extern beheerkantoor.

Waarom betaalt een eigenaar van een appartement servicekosten?

Iedere appartementseigenaar betaald aan de VvE maandelijks een bedrag aan servicekosten. Uit deze servicekosten betaalt de VvE de jaarlijkse kosten zoals de opstalverzekering, de schoonmaak en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimten. De servicekosten zijn ook bedoeld voor groot onderhoud zoals het schilderswerk, het vernieuwen van het dak of het vervangen van de liftinstallatie. Deze en andere grote kosten komen echter niet elk jaar voor en daarom wordt er een 'potje' gevormd om deze kosten te kunnen betalen.

Wat is een slapende VvE?

Hoewel een actieve VvE wettelijk verplicht is komen in de praktijk zogenaamde slapende VvE's voor. Een VvE wordt slapend genoemd als de vereniging geen activiteit ontplooit. Dit komt wel eens voor bij een kleiner complexen die bijvoorbeeld alleen bestaat uit een boven- en benedenwoning.

Het is goed om de VvE weer actief te maken. Als er geen onderhoudsfonds wordt gevormd zijn de eigenaren van elkaar afhankelijk als er groot onderhoud moet worden gepleegd. Als een van de eigenaren niet goed heeft gespaard en er wel een lek dak is kunnen de andere eigenaren daar de dupe van worden. Ook is een appartement slechter verkoopbaar als er geen onderhoudsfonds is omdat een nieuwe koper niet in eens geconfronteerd wil worden met een grote kostenpost voor slecht onderhoud dat in de voorafgaande jaren is ontstaan.

Als wij de overdracht van een appartement verzorgen zullen wij uiteraard de nodige informatie verstrekken aan de koper over de rechten en plichten en financiële situatie van de VvE


16 februari 2024

Gaat de notaris met zijn of haar tijd mee?

Al enige jaren informeren wij u via deze krant over allerlei onderwerpen die op ons notariskantoor voorbij komen. Daarmee wordt u er wellicht ook op geattendeerd om uw zaken goed te regelen.

Maar misschien vindt u een artikel in de krant wel een 'ouderwets' medium en zou u wel meer informatie willen krijgen via andere wegen. Wat is er dan mogelijk?

Video

Via Youtube zijn er diverse animaties en video's te vinden over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld via het "KNBkanaal".

Daar zijn ook video's over bijvoorbeeld het levenstestament en testament in het Turks of Arabisch te vinden. Deze video's zijn ook te vinden via de website www.notaris.nl.

Podcast

Heeft u meer interesse in een informatieve of meer luchtige podcast?

In "De Netwerk Notarissen Podcast" leert u meer over allerlei brandende kwesties met onmisbare tips. Deze podcast kunt u beluisteren via https://netwerknotarissen.nl/direct/.

Over alle soorten erfenissen en de financiële maar ook emotionele consequenties daarvan gaat de podcast "De erfenis" en in de podcast "Studio Freek & Lucienne" delen Freek Schols en Lucienne van der Geld op luchtige wijze hun liefde voor het erfrecht.

Podcast "de Leidse Noot" van de Universiteit Leiden is wat minder luchtig maar daarin worden allerlei relevante rechtsuitspraken besproken op toegankelijke wijze.

En in de aflevering van 8 maart 2023 (aflevering 18) van de podcast "Wat bedoel je?! Dé podcast over heldere taal" krijgt u tenslotte nog een uitleg waarom een notariële akte soms zo ingewikkeld is en hoe een notaris dit toch toegankelijk kan maken.

Eenvoudige uitleg

Vindt u het nog allemaal te ingewikkeld dan raad ik van harte de website notaris.steffie.nl aan waar in een animatie zo eenvoudig mogelijk wordt uitgelegd hoe een erfenis werkt, wat een testament is en waarom een testament soms aan te raden is.

Instagram

Door het volgen van het account "notarisnl" op instagram wordt u ook op regelmatige basis geattendeerd op relevante notariële onderwerpen.

Boeken

Informatief maar toch ook luchtig zijn de boeken: "Wie erft de naaktkat" en "Voorkom ruzie bij de kist" over het erfrecht en in het boek "Het geheim van de notaris" vertellen notarissen wat ze allemaal meemaken in hun spreekkamer.

Websites

Uiteraard zijn er ook heel veel websites met informatie. Via https://netwerknotarissen.nl/direct/ kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief, via een checklist nagaan wat voor u de redenen kunnen zijn om wel of niet een akte te laten opmaken of om na te gaan waaraan u moet denken bij de aankoop van een huis of bij het overlijden van een naaste en daarnaast kunt u oriëntatieformulieren invullen om voorbereid een gesprek bij de notaris in te gaan.

Ofwel er zijn genoeg kanalen om u op de hoogte te houden of op plezierige wijze kennis te nemen van notariële onderwerpen.

En als u door alle informatie niet meer kunt slapen kunt u altijd nog de podcast "Levenstestament, Akte voor het slapengaan' luisteren!


nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

de heer mr. A.J. Fanoy (Arjen)

notaris

de heer mr. A.J. Fanoy (Arjen)
de heer mr. A.J. Fanoy (Arjen)
Arjen werkt sinds 1989 in de notariële praktijk. Arjen heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en de samenhang tussen ondernemingsrecht en familiebelangen. Omdat Arjen ook gecertificeerd estate-planner is, is Arjen in staat om ondernemende families te adviseren over aspecten als bedrijfsopvolging en ondernemerstestamenten. Arjen heeft in de loop der jaren ook veel ervaring opgedaan met complexe onroerend-goed transacties.

mevrouw mr. M.J.C. Touw-van den Bos (Mariëlle)

kandidaat-notaris

mevrouw mr. M.J.C. Touw-van den Bos (Mariëlle)
mevrouw mr. M.J.C. Touw-van den Bos (Mariëlle)
Mariëlle is sinds 2002 jaar als (kandidaat-)notaris werkzaam in de notariële praktijk en is sinds 1 januari 2015 mede-eigenaar van FFT Notarissen. Mariëlle is tevens opgeleid tot gecertificeerd Estate-Planner en is gespecialiseerd in het familierecht. Zij adviseert cliënten over levenstestamenten, testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten en hun gehele vermogens- en nalatenschapsplanning.

de heer mr. F.H. Vroom (Frank)

kandidaat-notaris

de heer mr. F.H. Vroom (Frank)
de heer mr. F.H. Vroom (Frank)
Frank is na zijn studie Notarieel Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen begin 2020 gestart bij FFT Notarissen. Zijn focus ligt voornamelijk op het familierecht.

mevrouw P.A.S. van Loo-Bosman (Silvia)

notarieel medewerkster familierecht

mevrouw P.A.S. van Loo-Bosman (Silvia)
mevrouw P.A.S. van Loo-Bosman (Silvia)

mevrouw D.C.H. van der Neut (Debby)

notarieel medewerkster onroerend goed

mevrouw D.C.H. van der Neut (Debby)
mevrouw D.C.H. van der Neut (Debby)

mevrouw D. Becirovic (Dzeni)

notarieel medewerkster onroerend goed

mevrouw D. Becirovic (Dzeni)

mevrouw J.R. Roeleveld-van Dijk (Ans)

notarieel medewerkster

mevrouw J.R. Roeleveld-van Dijk (Ans)
mevrouw J.R. Roeleveld-van Dijk (Ans)

mevrouw B. Wolzak-Teekman (Barbara)

notarieel medewerkster

mevrouw B. Wolzak-Teekman (Barbara)
mevrouw B. Wolzak-Teekman (Barbara)

FFT Notarissen

handelsregisternr: 63267780
btw nr: 8551.61.681.B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:15 uur
Dinsdag08:30 - 17:15 uur
Woensdag08:30 - 17:15 uur
Donderdag08:30 - 17:15 uur
Vrijdag08:30 - 17:15 uur

Bezoekadres

Bozenhoven 115
3641 AD Mijdrecht

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.