Welkom op de website van FFT Notarissen

FFT staat voor de namen Forsthövel, Fanoy en Touw. Peter Forsthövel is de oprichter van het kantoor, maar is inmiddels als notaris teruggetreden. Momenteel wordt het kantoor gedreven door Arjen Fanoy en Mariëlle Touw-van den Bos, tezamen met een enthousiast en deskundig team van kandidaat-notarissen en medewerkers.


FFT Notarissen is een betrouwbaar, modern, slagvaardig en laagdrempelig notariskantoor, met een zo veel mogelijk duurzame werkwijze. Wij werken vanuit een prachtig kantoorpand met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.


Wij investeren veel tijd en energie in het op peil houden en verbeteren van ons kennisniveau. Zo kunnen wij u op alle notariële gebieden van de notariële praktijk, snel en kundig van dienst zijn.

Lees verder...

Wij gebruiken duidelijke taal. We streven ernaar dat onze cliënten de inhoud van onze akten en overeenkomsten snel kunnen begrijpen. Wij staan midden in de maatschappij en willen graag met begrip voor uw persoonlijke omstandigheden van dienst zijn op een vriendelijke en plezierige manier.


Onze cliënten zijn niet alleen particulieren, maar bijvoorbeeld ook woningbouwverenigingen en veel ondernemingen (vaak familiebedrijven). Al onze juristen zijn opgeleid tot estate-planners. Ze kunnen u daardoor (waar nodig in teamverband) begeleiden bij ingewikkelde nalatenschappen en familiebelangen, al dan niet in combinatie met een familiebedrijf.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

16 maart 2020

Maatregelen in verband met het coronavirus

In verband met de verscherpte richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid heeft FFT Notarissen besloten per direct een aantal maatregelen te treffen voor de passeerafspraken (afspraken voor ondertekening van akten):

1. Wij proberen passeerafspraken zoveel mogelijk doorgang te laten vinden, tenzij er enige twijfel is over uw gezondheid. Wanneer u last heeft van de bekende Corona verschijnselen of in contact bent geweest met personen die besmet zijn (geweest) verzoeken we u om niet bij ons kantoor langs te komen en telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. Wij zullen dan bekijken of er andere oplossingen mogelijk zijn.

2. Bij passeerafspraken voor ondertekening van akten vragen wij u niet meer mensen naar afspraken mee te nemen dan strikt noodzakelijk is. Als u door iemand naar kantoor wordt gebracht vragen wij die persoon buiten kantoor te wachten.

3. Alle mogelijke hygiënemaatregelen zijn en worden genomen op ons kantoor. Wij geven u geen hand en houden gepaste afstand. Wij zullen uw jas niet aannemen maar wij verzoeken u deze zelf aan de kapstok te hangen of over uw stoel te hangen.

4. Wij verzoeken u zelf een pen mee te nemen (blauwe balpen).

5. Voor veel rechtshandelingen is er ook de mogelijkheid dat u daarvoor een volmacht verleent. Indien u dit wenst verzoeken wij u ook om contact met ons op te nemen.

Daarnaast zullen wij de volgende maatregelen hanteren:

1. Wij gaan terughoudend om met onaangekondigd bezoek dat niet op afspraak is.

2. Er zullen diverse medewerkers thuiswerken waardoor er een minimale bezetting op kantoor aanwezig zal zijn. Contact via de e-mail is dan makkelijker dan telefonisch contact. Wij vragen u hiervoor uw begrip.

3. Besprekingen zullen wij zoveel mogelijk via audiovisuele middelen gaan voeren.

Wij zullen op advies van de Rijksoverheid deze maatregelen in ieder geval tot 6 april 2020 hanteren. Deze datum wordt verlengd als de overheid het nodig acht dat iedereen langer zo veel mogelijk thuis blijft en thuis werkt.

Met vriendelijke groet,

De medewerkers van FFT Notarissen


29 september 2019

Prinsjesdag 2019


Op ‘Prinsjesdag’ heeft het kabinet de plannen gepresenteerd voor 2020. We hebben een aantal highlights voor u op een rij gezet. De plannen worden de komende weken met de Tweede en Eerste Kamer besproken voordat het wetten worden. Daarom is het nog niet zeker of de plannen zoals die zijn gepresenteerd ook precies zo worden ingevoerd.

Hogere overdrachtsbelasting in 2021 voor niet-woningen

Nu is het zo dat als u een woning (kosten koper) koopt u 2% overdrachtsbelasting over de waarde moet betalen. Koopt u bijvoorbeeld een bedrijfspand of een perceel grond dan moet er 6% aan overdrachtsbelasting betaald worden. Het kabinet wil per 2021 de wet wijzigen en de overdrachtsbelasting verhogen van 6% naar 7%.

Misschien komt er later dit jaar nog een uitgewerkt plan van het kabinet om starters bij het kopen van een huis geen overdrachtsbelasting meer te laten betalen. Hiermee zouden starters makkelijker een entree kunnen maken op de woningmarkt. De keerzijde daarvan zou kunnen zijn dat mensen die een huis kopen als belegging voortaan meer overdrachtsbelasting zouden moeten betalen bij hun derde huis. Wij houden u van deze plannen op de hoogte!

Nieuwe berekening inkomstenbelasting in box 1

Het kabinet wil de nieuwe berekening van de inkomstenbelasting in box 1 versnellen omdat hierdoor een deel van de mensen netto meer overhoudt van het inkomen. Het plan was om vanaf 2021 de belasting op het inkomen van box 1 (bijvoorbeeld salaris van degene die loondienst is of het inkomen van zzp’ers) voortaan te berekenen aan de hand van twee ‘schijven’. Nu wordt voorgesteld om dat al vanaf 2020 te gaan doen.

Vennootschapsbelasting

De eerder aangekondigde verlaging van het hoogste tarief van de vennootschapsbelasting gaat niet door. Dit is de belasting die bijvoorbeeld een B.V. moet betalen over de winst die wordt gemaakt. Voor winsten boven € 200.000 blijft het tarief in 2020 hetzelfde (25%).

Het lage tarief van de vennootschapsbelasting geldt voor winsten tot € 200.000 en dit tarief wordt in 2020 wel verlaagd (van 19% naar 16,5%).

Nieuwe regels voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Bij de aankoop van een woning kunt u kiezen voor een NHG-hypotheek. Kort gezegd houdt dit in dat als u de woning verkoopt, een eventuele restschuld niet voor uw rekening komt (als aan alle voorwaarden wordt voldaan).

Op dit moment geldt NHG alleen als u een woning aankoopt van maximaal € 290.000 (grensbedrag). Of als u een lening oversluit van maximaal dit bedrag. Vanaf 1 januari stijgt de NHG-grens naar 310.000 euro. De grens wordt nog hoger voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen. Voor deze woningen kan volgend jaar maximaal 328.600 euro worden geleend met NHG.

Vanaf 2020 wordt de leengrens bij oversluiten aangepast. Dit betekent dat u een lening niet meer kunt oversluiten naar de NHG als de woning waarop de lening ziet meer waard is dan het grensbedrag. Dat de schuld lager is, maakt niet uit. Ook nieuw is dat de bijkomende kosten voor het oversluiten niet meer verplicht hoeven te worden geleend. Deze kosten mogen ook met eigen geld worden betaald.


11 september 2019

Mijn testamentmoment

Uw eerste kleinkind, een nieuwe liefde of een stukgelopen relatie. Op zulke momenten denkt u vast niet aan een testament. Terwijl dat wel belangrijk is! Want deze gebeurtenissen zorgen voor een grote verandering in uw leven.

De KNB is samen met het notariaat een campagne begonnen om u te informeren over de mogelijkheden voor het opstellen of wijzigen van uw testament.

Met een testament bepaalt u zelf wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Is er geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. 


Welke gebeurtenis zou voor u aanleiding kunnen zijn voor het opstellen of wijzigen van een testament? Wat is uw 'testamentmoment'? 

Via de link https://www.notaris.nl/testamentmoment kunt u meer informatie vinden over de verschillende momenten waarop u een testament zou kunnen maken.  


Om u te helpen bij de keuze voor het opstellen van een testament is er een checklist ontwikkeld. De vragen in de checklist helpen u na te denken over de mogelijkheden van uw testament en wat u belangrijk vindt. Ga er even rustig voor zitten en vul de checklist in via https://www.notaris.nl/testamentmoment/checklist.

Mocht u na het lezen van de informatie of het invullen van de checklist nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


nieuws van netwerk notarissen

15 september 2020nieuws

Prinsjesdag 2020: dit zijn de belastingplannen voor 2021

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2021 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht.
Overdrachtsbelasting
Per 1 januari...

lees verder >
4 september 2020nieuws

Winst uitkeren in de coronaperiode?

Als je aandeelhouder bent van een bv die winst heeft gemaakt, dan kan de bv de winst aan jou uitkeren. De winst die een bv aan de aandeelhouders uitkeert...

lees verder >
26 augustus 2020nieuws

Antwoord op hedendaagse vragen in ons gratis magazine

Of je nou met een concrete vraag zit of gewoon eens wilt kijken wat er allemaal te regelen valt, je leest erover in ons magazine JUST. In ons magazine krijg...

lees verder >
de heer mr. A.J. Fanoy (Arjen)notaris
Arjen werkt sinds 1989 in de notariële praktijk. Arjen heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en de samenhang tussen ondernemingsrecht en familiebelangen. Omdat Arjen ook gecertificeerd estate-planner is, is Arjen in staat om ondernemende families te adviseren over aspecten als bedrijfsopvolging en ondernemerstestamenten. Arjen heeft in de loop der jaren ook veel ervaring opgedaan met complexe onroerend-goed transacties.
mevrouw mr. M.J.C. Touw-van den Bos (Mariëlle)kandidaat-notaris
Mariëlle is sinds 2002 jaar als (kandidaat-)notaris werkzaam in de notariële praktijk en is sinds 1 januari 2015 mede-eigenaar van FFT Notarissen. Mariëlle is tevens opgeleid tot gecertificeerd Estate-Planner en is gespecialiseerd in het familierecht. Zij adviseert cliënten over levenstestamenten, testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten en hun gehele vermogens- en nalatenschapsplanning.
mevrouw mr. J. van der Linden-de Kuiper (Jacoline)kandidaat-notaris
de heer mr. F.H. Vroom (Frank)kandidaat-notaris
mevrouw N. van Wijngaarden (Nelleke)Teamsecretaresse Onroerend Goed
mevrouw P.A.S. van Loo-Bosman (Silvia)notarieel medewerkster familierecht
mevrouw J.R. Roeleveld-van Dijk (Ans)notarieel medewerker
mevrouw J.Y. Stütterheim-Bier (Joanne)notarieel medewerker
mevrouw M. Kok (Monique)secretaresse
mevrouw B. Wolzak-Teekmannotarieel medewerker

FFT Notarissen

handelsregisternr: 63267780
btw nr: 8551.61.681.B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:15 uur
Dinsdag08:30 - 17:15 uur
Woensdag08:30 - 17:15 uur
Donderdag08:30 - 17:15 uur
Vrijdag08:30 - 17:15 uur

Bezoekadres

Bozenhoven 115
3641 AD Mijdrecht

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.