Daad Notarissenheeft meerdere kantoren

Mostart & Timmermans Notarissen en Waalstroom Notarissen & Adviseurs gaan verder als één organisatie; Daad Notarissen. Dé familienotaris van Beek, Beuningen, Druten, Groesbeek en omgeving. Hier worden krachten gebundeld voor een hoogwaardige, maar vooral persoonlijke dienstverlening. Niet alleen nu, maar een leven lang.


Welkom op de website van Daad Notarissen.

nieuws van het notariskantoor

29 september 2021

Goed nieuws!

Mostart & Timmermans Notarissen en Waalstroom Notarissen & Adviseurs bundelen met ingang van 27 september 2021  hun krachten en gaan verder als één organisatie; Daad Notarissen. Dé familienotaris van Beek, Beuningen, Druten, Groesbeek en omgeving.

26 maart 2021

Ons kantoor doet mee met de gratis bel-mij-terugactie voor het levenstestament

mr. M.H.M. (Michiel) Tijdhof van ons kantoor is lid van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat en doet mee met de landelijke campagne ‘Teken vandaag voor morgen’ van de KNB. Tijdens deze campagne kunt u een vrijblijvend gesprek inplannen met een notaris bij u in de buurt om uw wensen rondom het levenstestament te bespreken. U meldt zich eenvoudig aan via www.tekenvandaagvoormorgen.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons kantoor via 088-0247800 en info@mostartentimmermans.nl. Op tekenvandaagvoormorgen.nl vindt u ook een online keuzehulp. Hiermee kunt u zich eenvoudig voorbereiden op het gratis gesprek met de notaris.

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.                       
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.  
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.                    
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven. 
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.                    
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Mostart & Timmermans Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 088 024 78 00 of mail naar info@mostartentimmermans.nl

nieuws van netwerk notarissen

5 januari 2022nieuws

In EenVandaag: "Erfwet aanpassen aan nieuwe gezinsverbanden"

De redactie van het tv programma EenVandaag maakte een item over de steeds losser wordende familiebanden in relatie tot de erfwet. Zo is er een toename van het aantal ontervingen...

lees verder >
24 december 2021nieuws

Decemberwens

Wij wensen je graag fijne en mooie dagen en een prachtig 2022. Tot in het nieuwe jaar! We staan dan weer graag tot je beschikking met ons  advies voor wonen,...

lees verder >
18 juni 2018nieuws

Kleinkinderen laten mee-erven #maandvandekinderen

Steeds meer opaʹs en omaʹs kiezen ervoor om hun kleinkind op te nemen in hun testament. Dit heeft natuurlijk alles te maken met een goede band die er tussen grootouders...

lees verder >
de heer mr. P.A.N. (Teun) Timmermans Notaris
de heer mr. M.H.M. (Michiel) TijdhofNotaris en gecertificeerd EPN Estate Planner
M.Tijdhof@daadnotarissen.nl
(088) 024 78 00 of (06) 13 59 38 12
Mijn specialisatie is het erfrecht, familierecht & estate planning. Ik handel ook vaak als gevolmachtigde, bewindvoerder of executeur. Ik weet heel veel over erfrecht, familierecht & estate planning. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.
de heer mr. L.C.M.J. (Laurent) MostartOud notaris
Notaris sinds 1994. Gespecialiseerd in estateplanning, personen en familierecht en ondernemingsrecht. Bewindvoeringen, vermogensbeheer als gevolmachtigde op grond van een levenstestament en executeurschappen behoren ook tot mijn werkterreinen. Ik schrijf bijdragen over actuele onderwerpen voor Het Ondernemersbelang en over praktijk gerichte onderwerpen in De Financiële Consument.
mevrouw mr. R. (Romy) PeetersKandidaat-notaris
mevrouw mr. N.H.M. (Natasja) Ribbink Kandidaat-notaris
mevrouw H.R.T. (Hetty ) Hooft-de GroenNotarisklerk
Ik ga met cliënten om zoals ik zelf ook graag behandeld wil worden; deskundig en klantvriendelijk. Ik heb ruime ervaring op het gebied van personen- en familierecht en probeer het belang van de cliënt altijd voorop te stellen – al zijn wij als notariskantoor natuurlijk altijd onpartijdig.
mevrouw G. (Gea) Bruinsma Notarieel medewerker
mevrouw R. (Renate) Schamp-BurkiNotarieel medewerker
mevrouw E.C.T. (Esmay) BoerboomNotarieel secretaresse
mevrouw F.E. (Francis) HendriksNotarieel secretaresse
mevrouw J.L.M. (Judith) Smits-Frieling Notarieel secretaresse
mevrouw C.T.M. (Charlotte) HartendorfReceptioniste/Administratief medewerker
mevrouw S. El BouhassaniWerkstudent
mevrouw L. (Lieke) OolthuisWerkstudent
de heer J.J. (Jimmy) van VeenWerkstudent

Daad Notarissen

handelsregisternr: 09188903
btw nr: NL820106185B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Onze vestiging in Beek is uitsluitend op afspraak geopend op woensdag en donderdag en onze vestiging in Groesbeek uitsluitend op afspraak geopend op maandag, dinsdag en vrijdag. Per e-mail zijn wij normaal bereikbaar. Daarnaast hebben wij een beperkte bezetting, zodat het maken van een afspraak wellicht niet op de door u gewenste datum of het door u gewenste tijdstip mogelijk is. Wij hopen op uw begrip op bovenstaande maatregelen.

Bezoekadres

Kerkstraat 2
6561 CC Groesbeek

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.