Lees verder...


Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een verdeling van een woning (na scheiding). Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Bolscher & Smits Netwerk Notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in de gemeenten Baarle-Nassau, Alphen-Chaam en Riel.

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. Vandaar dat wij van Bolscher & Smits Netwerk Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...
Welkom bij Bolscher & Smits Netwerk Notarissen. Dé Netwerknotaris in Baarle-Nassau. 

nieuws van het notariskantoor

22 april 2017

Lezingendag zaterdag 6 mei 2017 / 50 jaar notariskantoor

Op dinsdag 2 mei 2017 bestaat het notariskantoor 50 jaar. Ter ere van deze speciale gelegenheid organiseren wij zaterdag 6 mei 2017 op ons kantoor een lezingendag. Onderwerpen waarmee u allemaal te maken krijgt, zullen worden besproken. Op deze dag zullen behalve de notarissen Smits en Bolscher de kandidaat-notarissen aanwezig zijn die - voor zover daar ruimte voor is - korte vragen van u kunnen beantwoorden. Ook de oprichter, oud-notaris Daverveldt, zal acte de présence geven.

PROGRAMMA

Ontvangst vanaf 9:45 uur

10:00 tot 11:00 uur
- Schenken, erven en alles wat erbij komt kijken
- Als ik het niet meer weet

11:30 tot 12:30 uur
- Huis op naam van de kinderen? (of kan het ook slimmer?)
- Schenken, erven en alles wat erbij komt kijken

13:00 tot 13:45 uur: Pauze

14:00 tot 15:00 uur
- Als ik het niet meer weet

- Schenken, erven en alles wat erbij komt kijken

15:30 uur: Einde

INHOUD VAN DE LEZINGEN
Schenken, erven en alles wat erbij komt kijken
Een samenvatting van belangrijke en actuele onderwerpen die bij de notaris aan tafel besproken worden.

Huis op naam van de kinderen? (of kan het ook slimmer?)
Op verjaardagen komt nog al eens aan de orde dat ouders graag de erfbelasting en zorgbijdrage binnen de perken willen houden. Het huis op naam van de kinderen zetten is dan een vaak gehoorde kreet. Maar wanneer is dat nu slim? Of zijn er ook andere en (nieuwe en betere manieren) om vermogen over te hevelen naar de kinderen?

Als ik het niet meer weet
Een op de vijf Nederlanders komt in een situatie dat hij het niet meer weet. Als je hier zelf niets voor regelt dan is de wettelijke bewindregeling (via de kantonrechter) van toepassing. Maar heeft het bewind wel de gevolgen die jij en/of je partner willen? Deze lezing gaat over de dingen die je zelf kunt regelen in een Nu-voor-later volmacht of levenstestament om je partner/kinderen/naaste familieleden gedoe te besparen. Daarbij moet je denken aan een volmacht voor alle zakelijke aangelegenheden, een medische volmacht en mogelijkheden om nog vermogen over te hevelen naar de kinderen of anderen.

AANMELDEN
De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk.
Wilt u zekerheid hebben over een plaats dan raden we u aan, u tijdig aan te melden (via info@bsnotaris.nl ) onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en de lezing en het tijdstip waarop u deze wilt bijwonen.

Mocht er voor een lezing meer belangstelling zijn dan plaatsen dan zullen we kijken of wij op een ander moment een alternatief kunnen verzorgen.

20 april 2017

50 jaar notariskantoor / prijsvraag

Hebt u enig idee hoeveel notariële akten er sinds de stichting van het notariskantoor op 2 mei 1967 door notaris Daverveldt en zijn opvolgers, de notarissen Bolscher en Smits (en hun waarnemers) zijn gepasseerd en aan het eind van de dag 1 mei 2017 door notaris Smits worden bewaard?

Deze prijsvraag wordt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan uitgeschreven voor iedereen die het leuk vindt om een gokje te wagen! Degene die het aantal akten raadt of dit aantal het beste benadert, wordt verblijd met een Notarieel Ontzorgingspakket, geheel afgestemd op de persoonlijke omstandigheden (testamenten, Nu-voor- later-volmachten, samenlevingscontract) van de winnaar en eventuele partner.

Mocht de winnaar reeds geheel voorzien zijn, dan mag dit pakket aan een kind/familielid of een ander worden afgegeven!

Op kantoor staat in de hal een grote bus om uw antwoord (voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer) in te deponeren. Buiten kantooruren kunt u de brievenbus gebruiken of uw antwoord per e-mail (info@bsnotaris.nl) sturen. Wij zorgen er dan voor dat uw antwoord in de grote bus terecht komt.

Op zaterdag 6 mei tijdens de open dag kan nog een gokje gewaagd worden tot uiterlijk 15.00 uur, waarna het zoeken naar de winnaar gaat beginnen.

Veel succes!

nieuws van netwerk notarissen

20 april 2017nieuws

Eindelijk een financieel voorbehoedsmiddel voor iedereen die gaat trouwen.

Datum nieuwe huwelijksregels bekend gemaakt: op 1 januari 2018 gaan ze in. Een maand geleden heeft de Eerste Kamer nieuwe huwelijksregels aangenomen. Het kabinet heeft nu bekend gemaakt dat deze...

lees verder >
13 april 2017nieuws

‘Laat erfgenamen niet met raadsels achter’

Als je afwijkt van de verwachtingen die je erfgenamen hebben of je behandelt je kinderen niet gelijk, laat dan in je testament opnemen waarom je die keuze hebt gemaakt. Dit...

lees verder >
12 april 2017nieuws

Ga je trouwen of samenwonen? Kom dan naar ons notariscafé.

Jullie hebben net besloten om samen te wonen of te trouwen. Wij feliciteren we je hartelijk met deze nieuwe stap in jullie relatie! Je gaat een drukke en spannende tijd tegemoet....

lees verder >
De heer mr. S.A.H. Smits (Sander)Notaris
De heer mr. J.F.M. Bolscher (Jos)Toegevoegd notaris
De heer mr. M.C. van Garderen (Marco)Kandidaat-notaris
Mevrouw mr. A.E.H.M. Blokland-Kerckhaert (Letty)Kandidaat-notaris
De heer A.J.L. van Spaendonk (John)Klerk
Mevrouw mr. M.E.A. Bolscher-van Roestel (Maria)Notarieel juriste
Mevrouw S.P.P.E. Kox (Sylvie)Notarieel medewerkster

Mevrouw N.M.E.A. Olieslagers (Nicolle)Notarieel medewerkster

Mevrouw M.A.C. Jansen (Margo)Notarieel medewerkster

Mevrouw M.L. de Leeuw-van Gorp (Marian)Notarieel medewerkster

Mevrouw E.C.M. Simons (Ester)Notarieel medewerkster

Mevrouw S.A.M. Clemens-Arends (Samantha)Notarieel medewerkster

mevrouw S.H.A.C. Smits-Visker (Sandra)Personal assistent

Bolscher & Smits Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 59224002
btw nr: NL853375926B01
Algemene voorwaarden

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur
Tussen 12.30 en 13.30 uur is het kantoor gesloten.

Bezoekadres

Generaal Maczeklaan 40
5111 XC Baarle-Nassau

Postadres

Postbus 4
5110 AA Baarle-Nassau

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.