Op tijd praktische zaken regelen. Checklist!

23 september 2016nieuws

Naast een testament of levenstestament kan het verstandig zijn om ook andere zaken te regelen. Hieronder een aantal suggesties.


  • Heb je iets geregeld voor jouw huisdieren voor als je overlijdt of wordt opgenomen in een verpleeginstelling? 

  • Heb je van iemand spullen geleend die bij opname in een verpleeginstelling of na jouw overlijden teruggeven moeten worden aan de eigenaar? 

  • Wie moet er bij een plotselinge opname of na jouw overlijden gewaarschuwd worden? Je kunt hiervan een lijst maken die je op een goed zichtbare plek bewaart.

  • Wat zijn de adressen van degenen die moeten weten dat je verhuist naar een verpleeghuis of als je langdurig in het ziekenhuis ligt?

  • Heb je iets geregeld voor jouw sociale media accounts? Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren met je Facebookpagina als je deze zelf niet meer kunt bijhouden? Wie heeft of krijg er toegang tot je online opgeslagen mails, films en foto’s? Deze zaken kun je ook vastleggen in je levenstestament en testament.

  • Het kan voor mensen in je directe omgeving heel praktisch zijn dat zij weten welke bankrekeningen je hebt, je wachtwoorden voor online betaalsites etc. zijn of waar ze die wachtwoorden kunnen vinden als het nodig is.

  • Welke abonnementen heb je die afgezegd moeten worden als je zelf toch niet meer van die abonnementen kunt genieten? Het is handig als je hier een lijst van maakt.

  • Heb je je nabestaanden op de hoogte gesteld van jouw wensen over je uitvaart? Als je wilt dat een bepaald persoon je uitvaart regelt, kun je daarvoor in je testament een executeur aanwijzen. Als je specifieke wensen hebt voor je uitvaart (muziek, wie uit te nodigen etc.) is het wellicht prettig voor je nabestaanden dat je die op papier zet. Een adressenbestand voor de rouwannonces kan ook handig zijn voor nabestaanden.

  • Als je organen wilt afstaan na overlijden kunt je dat laten registreren via www.donorregister.nl.


verder in het nieuws

15 augustus 2018nieuws

Hoe werkt het als je zelf een goed doel wilt oppakken? #maandvanhetsamendoen

Als jij en een aantal anderen geld willen ophalen voor een lokaal goed doel dan loop je tegen verschillende zaken aan. Je hebt een vorm nodig om het en een...

lees verder >
12 oktober 2015nieuws

Exclusief bij je Netwerknotaris: Een socialemediaclausule© in je huwelijkse voorwaarden.

Huwelijkse voorwaarden zijn een waardevolle houvast tijdens je huwelijk, maar ook als je gaat scheiden. Je wilt dan het liefst probleemloos uit elkaar, in het echte leven, maar ook online....

lees verder >
9 augustus 2018nieuws

Meer mensen in donorregister, maar meer nee-zeggers

Het CBS heeft vandaag cijfers gepubliceerd over het donorregister. Het aantal personen dat zich in het register heeft laten registreren is gestegen. Het aantal personen dat expliciet geen toestemming tot...

lees verder >