Diensten

Samenwonen, trouwen, geregistreerd partnerschap

Als je gaat samenwonen met je vriend of vriendin, wie betaalt dan alle kosten van de boodschappen, huis, verzekeringen? En hoe gaat het als je onverhoopt uit elkaar gaat? Wie heeft er iets te zeggen over de kinderen, als je bij elkaar bent, maar ook als je uit elkaar gaat?  Wie krijgt jouw bankrekening en je spullen als je doodgaat? Wie krijgt dan jouw nabestaandenpensioen? Met deze vragen kunnen we je helpen. We leggen het verschil uit tussen trouwen, geregistreerd partnerschap en een samenlevingscontract. Het is belangrijk te weten hoe het zit. 
www.notaris.nl/samen-verder

Testament

In de wet is een uitgebreide regeling opgenomen voor het erfrecht. Als je doodgaat en geen testament hebt, dan geldt de wettelijke regeling, Bijvoorbeeld kinderen en een echtgenoot erven, of als je die niet hebt, ouders, broers en zussen. Maar soms is de wet niet voldoende en is er een testament nodig, bijvoorbeeld om anderen tot erfgenamen te benoemen of een bijzondere regeling voor bijzondere kinderen te treffen. Daarnaast kunnen fiscale overwegingen een rol spelen.  Ook als je niet veel vermogen hebt, kan een testament belangrijk zijn. Lees meer of maak een vrijblijvende afspraak!

https://www.notaris.nl/testament

Erven

Ga je dood, dan bepaalt de wet of je testament wie je erfgenamen zijn. Als erfgenaam erf je (een deel van) de bezittingen van iemand, maar ook diens schulden als die er zijn. Daarom is het belangrijk voordat je ja zegt tegen een erfenis, eerst even goed na te denken en eventueel hulp in te roepen of informatie te vragen. Soms heb je na overlijden een verklaring van erfrecht nodig. En soms heb je een notaris nodig om een erfenis te verdelen, denk aan erfenissen met zeer veel erfgenamen, erfenissen met veel onderlinge ruzies, of erfenissen waarbij er veel fiscale gevolgen zijn. Wij kunnen je helpen met al je vragen!

https://www.notaris.nl/bij-overlijden

Levenstestament

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan mag je over veel dingen een eigen beslissing nemen. Je mag zelf keuzes maken en zelf bepalen wat je doet. Wil je een beslissing goed nemen? Dan moet je genoeg informatie hebben. Je moet de voordelen en nadelen goed snappen. En je moet begrijpen wat de gevolgen van je keuze kunnen zijn. Dat noemen we wilsbekwaamheid. Sommige mensen vinden dat moeilijk. Door een verstandelijke handicap, door verslavingen, of door een ziekte of als je dement wordt. Je kunt regelen dat dan iemand anders namens jou beslissingen mag nemen. Er zijn een paar maatregelen die je via de rechter moet aanvragen. Dat zijn bewind, mentorschap en curatele. De rechter beslist dan wie jou gaat helpen. Wil je niet dat de rechter beslist wie dit gaat doen? Dan kun je zelf iemand aanwijzen in een volmacht, ook wel levenstestament genoemd. Daarin wijs je zelf iemand aan als  vertrouwenspersoon. Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

https://www.notaris.nl/levenstestament

Wonen

Een huis (ver)koop je niet elke dag. Zodra je een huis wilt gaan kopen of verkopen, merk je dat er veel bij komt kijken. Wij kunnen je als notaris begeleiden bij de juridische overdracht en de inschrijving bij het kadaster. Ook de bijbehorende hypotheekakten en het in goede banen leiden van de financiën horen bij onze taken. We denken proactief met je mee. Wij hebben goede contacten met plaatselijke makelaars, banken en tussenpersonen, zodat meestal alles snel en goed geregeld kan worden.

https://www.notaris.nl/wonen

Stichting of vereniging 

Je kunt bij ons terecht voor een nieuwe vereniging of stichting of een statutenwijziging. In bepaalde gevallen kan een vereniging of stichting worden aangemerkt als "ANBI" ofwel een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI is een instelling die zich vooral inzet voor het algemeen nut (goede doelen). Als een instelling een ANBI-status heeft (te beoordelen door de Belastingdienst), zijn hieraan bepaalde fiscale voordelen verbonden. Zo betaalt een ANBI bijvoorbeeld geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen of schenkingen. Ook kunnen wij behulpzaam zijn bij loterijen of trekkingen.

https://www.notaris.nl/stichting-en-vereniging

Ondernemen

Een nieuw bedrijf starten is een grote stap. Hoe weet je nu welke juridische ondernemingsvorm bij je past? Een eenmanszaak, een maatschap, een VOF, een BV of een NV? Gelukkig kunnen wij je daar prima mee helpen, meestal samen met je accountant, boekhouder of fiscalist. Wij geven onafhankelijk advies en betrekken zowel je privé-situatie, de gevolgen voor je eventuele partner als de veranderende wettelijke en fiscale regels daarbij. Wij kunnen je ook adviseren over het eventueel opstellen van huwelijkse voorwaarden of testamenten.

https://www.notaris.nl/ondernemen




WIJZNotarissen

handelsregisternr: 14104404
btw nr: NL 8144.51.342.B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur
Tussen 12.00 uur en 13.30 uur gesloten.

Bezoekadres

Kummenaedestraat 43
6165 BT Geleen

Postadres

Walramstraat 10
6131 BM Sittard