Westvest Notarissen is een modern en professioneel notariskantoor, dat al meer dan 35 jaar in Delft gevestigd is. Wij staan in de top van de grote zelfstandige notariskantoren in Nederland.
Met 3 notarissen, 3 toegevoegd notarissen en 3 kandidaat-notarissen, een algemeen jurist en een team van zo’n 25 ervaren medewerkers bieden wij u een breed scala van juridische adviezen op elk niveau, in een laagdrempelige, informele werkomgeving. Of het nu gaat om juridische basiswerkzaamheden of om complexe vraagstukken met meerdere partijen, wij hebben de kennis in huis. Kwaliteit, service en persoonlijke aandacht voor u als onze cliënt staan bij ons voorop.

U vindt ons aan het Westvest 38 in Delft, schuin tegenover het centraal station. Ons kantoor is makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. En komt u met de auto dan hebben wij speciaal voor onze cliënten parkeerplaatsen in de parkeergarage onder ons kantoor gereserveerd.

Westvest Notarissen

nieuws van het notariskantoor

7 juni 2022

Wij zoeken nieuwe collega's

Westvest Notarissen is een modern notariskantoor in het centrum van Delft aan de Westvest 38, tegenover het NS-station. Ons team bestaat uit 3 notarissen, 2 toegevoegd-notarissen, 4 kandidaat-notarissen, 2 (overige) juristen en 25 ervaren medewerkers.

Voor onze registergoederenpraktijk zijn wij op zoek naar: een senior kandidaat-notaris en een medior kandidaat-notaris

Wij zoeken collega's die: 

 • waarnemingsbevoegd zijn
 • kennis van (fiscale) zaken hebben op het gebied van (commercieel) vastgoed
 • fulltime beschikbaar zijn (32 uur is bespreekbaar)
 • een cliëntgerichte en collegiale instelling hebben
 • beschikken over gevoel voor commercie
 • goede communicatieve eigenschappen bezitten en initiatief tonen
 • flexibel en nauwkeurig zijn en scherp kunnen formuleren
 • over een gezonde dosis humor beschikken
 • in teamverband kunnen werken en ook over leidinggevende capaciteiten beschikken
 • proactief, analytisch sterk en praktisch zijn ingesteld

Wij bieden onze nieuwe collega's:

 • een afwisselende functie
 • een plezierige werkomgeving
 • goede arbeidsvoorwaarden
 • doorgroeimogelijkheden bij gebleken geschiktheid (toegevoegd-notaris)
 • aansluiting bij Netwerk Notarissen
 • een gemakkelijk bereikbare werkplek aan de Westvest in Delft

Interesse? Stuur dan jouw sollicitatiebrief, vergezeld van cv, per email aan [email protected].

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

 • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.
 • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
 • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
 • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
 • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
 • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Westvest Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 015 219 19 99 of mail naar [email protected]

8 juli 2019

Geld in het bedrijf van je partner steken. Is dat een slimme zaak?

Stel, je partner start een eigen bedrijf en heeft een startkapitaal nodig. En jij hebt een leuke som geld op je spaarrekening en steunt daarmee graag de ondernemersplannen van je lief. Dan lijkt 1 + 1 = 2.

Ons advies is om eerst nog wel een paar goede afspraken te maken, voor je je spaargeld overmaakt.

Hoe geweldig het ook is als je je partner met jouw geld kunt helpen om een eigen bedrijf op te starten, het is ook het moment om daar goed en zakelijk naar te kijken. Een van de redenen daarvoor, schetsen we hieronder met een voorbeeld uit de praktijk.

Sabrina wil een sieradenshop beginnen. Haar vriend Tom is altijd spaarzaam geweest en heeft flink wat geld opzij gezet. Hij vindt het leuk dat hij met dat geld Sabrina kan ondersteunen. Helaas komt de sieradenshop niet van de grond. En even later loopt het ook niet zo lekker meer met de relatie van Sabrina en Tom. Tom wil zijn geld terug, maar Sabrina kan het bedrag niet terugbetalen. Al Tom’s geld is in de huur van de shop gaan zitten. Als ze uit elkaar gaan, zegt Sabrina dat Tom het geld niet terugkrijgt, omdat ze ervan uit is gegaan dat hij bewust een risicodragende investering deed in haar bedrijf. Tom stapt vervolgens naar de rechter om terugbetaling van het geld af te dwingen. Een slepende rechtszaak volgt.

Van de vervelende zaak tussen Sabrina en Tom kunnen we leren dat zakelijke voorwaarden en verwachtingen van tevoren goed moeten worden doorgesproken, ook al hou je nog zoveel van elkaar. En we leren dat afspraken die je maakt, moeten worden vastgelegd op papier. Want als het allemaal fout loopt, wil je niet dat je partner is 'vergeten' wat jullie hebben afgesproken.

Westvest Notarissen helpt je graag met jullie zakelijke gesprekken en plannen. We leggen dan direct jullie afspraken vast in een samenlevingscontract of een ander juridisch goed contract, zodat jullie je daarover geen zorgen meer hoeven te maken. Het is veel leuker om bezig te zijn met ondernemen en van het nieuwe bedrijf een succes te maken!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 015 219 19 99 of mail naar [email protected]

nieuws van netwerk notarissen

14 november 2023nieuws

Video: digitale nalatenschap in tv programma Radar

TV programma Radar zocht in de uitzending van 13 november uit hoe het zit met je digitale erfenis. Uit een enquête van Radar blijkt namelijk dat veel mensen  (64%) weleens...

lees verder >
27 september 2023nieuws

Video: Heeft de overleden verdachte nog recht op de erfenis?

19 september 2023nieuws

Prinsjesdag 2023: dit zijn de belastingplannen voor 2024

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2024 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >

mr G. Loof (Gerdien)

kandidaat-notaris

mr G. Loof (Gerdien)
mr G. Loof (Gerdien)
 • kandidaat-notaris

mr. K.J. van den Dool (Hans)

notaris

mr. K.J. van den Dool (Hans)
mr. K.J. van den Dool (Hans)
 • notaris

mr. E.E. Spiekman (Erwin)

notaris

mr. E.E. Spiekman (Erwin)
mr. E.E. Spiekman (Erwin)
 • notaris

mr. C.D.E. Qualm (Ezra)

notaris

mr. C.D.E. Qualm (Ezra)
mr. C.D.E. Qualm (Ezra)
 • notaris

mr. Th.J.H. Dröge (Tim)

oud-notaris

mr. Th.J.H. Dröge (Tim)
mr. Th.J.H. Dröge (Tim)
 • oud-notaris

mw. mr. C.H. Loos (Kalinka)

toegevoegd notaris

mw. mr. C.H. Loos (Kalinka)
mw. mr. C.H. Loos (Kalinka)
 • toegevoegd notaris

mw. mr. M. Balice (Marcella)

toegevoegd notaris

mw. mr. M. Balice (Marcella)
mw. mr. M. Balice (Marcella)
 • toegevoegd notaris

mw. mr. C.J. van der Meulen-Sietzema (Channâh)

toegevoegd notaris

mw. mr. C.J. van der Meulen-Sietzema (Channâh)
mw. mr. C.J. van der Meulen-Sietzema (Channâh)
 • toegevoegd notaris

mr. S. Pronk (Stefan)

kandidaat-notaris

mr. S. Pronk (Stefan)
mr. S. Pronk (Stefan)
 • kandidaat-notaris

Westvest Notarissen

handelsregisternr: 27366664
btw nr: NL0077.94.216.B01

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:00 uur
Dinsdag08:00 - 17:00 uur
Woensdag08:00 - 17:00 uur
Donderdag08:00 - 17:00 uur
Vrijdag08:00 - 16:15 uur
Tussen 12.30 en 13.30 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Bezoekadres

Westvest 38
2611 AZ Delft

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.