Welkom bij Wedemeijer Marks notarissen.


Ons kantoor is gevestigd in de gemeente Oirschot, gelegen in de driehoek ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Oirschot ligt in de streek De Kempen. Het dorp heeft een sterke band met Brainport.


Wat kun je van ons verwachten: gedegen juridisch werk, heldere taal, meedenken met vragen en problemen die op je pad komen, efficiënt en klantgericht werken. Daar staat een Netwerknotaris voor. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen.

Lees verder...

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf, bij de overdracht van vermogen naar je kinderen of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het regelen van een scheiding. Ook kunnen we je adviseren omtrent het al dan niet accepteren van een erfenis, en de afwikkeling daarvan. Het opstellen van overeenkomsten op allerlei terreinen behoort ook tot ons vakgebied.

Wedemeijer Marks notarissen, net iets meer notaris.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

3 oktober 2018

De notaris is jarig en trakteert op...

In 2018 bestaat de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) 175 jaar. Een bijzonder jubileum, een om trots op te zijn! De notaris is onmisbaar op alle belangrijke momenten in ieders leven. Dat maakt het een mooi en bijzonder beroep. De KNB laat dit jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Onder het motto ‘Notaris, met recht het mooiste beroep!’ worden dit jaar tal van bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd.

Wedemeijer Marks Netwerk Notarissen viert ook mee en trakteert: in de maand november doneren wij voor iedere notariële akte die wordt getekend een bedrag van € 10,00 aan Stichting Running Team Oirschot!

De Stichting Running Team Oirschot (RTO) stelt zich ten doel het leven van mensen met kanker en hun naasten binnen de gemeente Oirschot te veraangenamen. Samengevat in de slogan: “Running Team Oirschot … in actie voor mensen met kanker”.

Wedemeijer Marks Netwerk Notarissen en Stichting Running Team Oirschot: samen sterk!

Volg onze actie op onze Facebookpagina.

12 september 2018

Ik ben toch geregistreerd partner door het aangaan van een samenlevingscontract?

In Nederland kennen we drie officiele vormen van samenleven: samenwonen, trouwen en het geregistreerd partnerschap. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze drie?

Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Met een huwelijk of een geregistreerd partnerschap geef je je relatie een ‘officieel tintje’. In beide relatievormen zorgt de wet ervoor da teen aantal zaken al voor je is geregeld. Dat is handig wanneer je kinderen krijgt, maar ook wanneer je er zeker van wilt zijn dat de spullen die je samen koopt, ook echt van jullie samen zijn. Wanneer je zelf wilt bepalen wat van jullie samen is en wat persoonlijk, leg je dat vast in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

Verschillen

Het geregistreerd partnerschap wordt niet in alle landen erkend. Voor het overige zijn de verschillen tussen een huwelijk en een geregistreerd partnerschap minimaal. Zo mag je zowel bij een huwelijk als een geregistreerd partnerschap elkaars naam gebruiken. Het huwelijk en het geregistreerd partnerschap zijn allebei een burgerlijke staat, wat betekent dat bij de gemeente is terug te vindenof je getrouwd of geregistreerd partner bent, en zo ja met wie.

Samenwonen

Voor samenwoners heeft de wet niets geregeld. Samenwonen kan van de een op de andere dag. Het is ook geen burgerlijke staat – bij de gemeente staan samenwoners wel op hetzelfde adres ingeschreven, maar zij zijn niet aan elkaar ‘gekoppeld’, zoals bij een een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Samenlevingscontract

Als je gaat samenwonen is je relatie niet officieel vastgelegd. Er gelden geen rechten en plichten naar elkaar en wat van jou is, blijft van jou. Met een samenlevingscontract kun je vastleggen welke spullen van jullie samen zijn en welke van jou persoonlijk. Je kunt afspraken maken over de financien – wie betaalt wat, en hoeveel? – en over wat er moet gebeuren met jullie huis of jullie pensioen wanneer jullie uit elkaar gaan. Samenwoners erven niet automatisch van elkaar, zoals bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wel het geval is. Daarvoor moet een testament worden gemaakt. Wat het beste bij je relatie past, trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen, hangt af van je gevoel, maar ook zeker van je persoonlijke situatie. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

nieuws van netwerk notarissen

19 september 2018nieuws

Prinsjesdag

De derde dinsdag in september is traditiegetrouw ‘Prinsjesdag’. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 zijn gepresenteerd. Netwerk Notarissen heeft de kabinetsplannen doorgenomen op wat de...

lees verder >
20 augustus 2018nieuws

Leestip: de 9 grootste missers bij erfenissen

In het nazomernummer van het tijdschrift RADAR+ lees je meer over missers bij erfenissen. In het artikel geeft Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen tips om onverwachte problemen bij...

lees verder >
20 april 2018nieuws

Weinig animo voor trouwen volgens oude huwelijksregels

Minister Dekker wil dat aanstaande bruidsparen via de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen kiezen voor de oude algehele gemeenschap van goederen. Met de invoering van de nieuwe huwelijksregels op...

lees verder >
mr. A.J.A. (Stijn) Marksnotaris
mr. P. (Pauline) Wedemeijer-Dageletnotaris
mr. R. (Roosje) Voogt-Bosmanstoegevoegd notaris
mr. M. (Mariska) Dorland kandidaat-notaris
mevrouw J.E.H. (Joke) Pelt-van Overdijknotarieel medewerkster
mevrouw S.C.M. (Saskia) Rijnen-van den Boschnotarieel medewerkster
mevrouw D.J.A.M. (Daniële) van Klaveren-Verbruggen notarieel medewerkster
mevrouw A. (Arjenne) Wagelmans-van Zoerennotarieel medewerkster
mevrouw I. (Ilse) Marks-Saarloosnotarieel medewerkster
mevrouw H.M.M.O. (Desiré) van Belkom-van Rijennotarieel medewerkster
mevrouw P. (Pascal) Biemansnotarieel medewerkster
mevrouw N.G.J.T. (Nadesja) Hemsnotarieel medewerkster
mevrouw G.A.F. (Dianne) Neggers-van de Looijnotarieel medewerkster
mevrouw M.E.J. (Marij) van Ginneken-van Summerenreceptioniste/telefoniste
de heer P.A.C. (Pieter) Smitsboekhouder

Wedemeijer Marks Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 17226776
btw nr: NL819519091B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:30 uur
Dinsdag09:00 - 17:30 uur
Woensdag09:00 - 17:30 uur
Donderdag09:00 - 17:30 uur
Vrijdag09:00 - 17:30 uur

Bezoekadres

Oude Bestseweg 28
5688 DM Oirschot

Postadres

Postbus 23
5688 ZG Oirschot

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.