Welkom bij Wedemeijer Marks notarissen.

Zolang het Covid-19 virus nog actief is zorgen wij voor extra maatregelen om voor u en ons personeel zo veilig mogelijk te kunnen werken. Wij houden ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Het ondertekenen van akten kan altijd doorgaan, indien mogelijk vragen wij u om een volmacht te onderteken zodat wij fysieke ontmoetingen kunnen beperken. Ons enthousiaste team is u graag van dienst zoals u dat van ons gewend bent.

Wij hopen u in goede gezondheid te ontmoeten.

Lees verder...

Wedemeijer Marks Notarissen maakt deel uit van Netwerk Notarissen. Dit is een landelijke organisatie waar zo'n 160 notariskantoren lid van zijn. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, delen kennis en adviseren elkaar, zodat wij u beter kunnen helpen.

Wij kunnen u onder andere helpen als u een huis wilt kopen, bij de oprichting van een eigen bedrijf, bij de overdracht van vermogen naar uw kinderen of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook specialistische vastgoed transacties en het opstellen van overeenkomsten op allerlei terreinen behoren tot ons vakgebied.

Wij gaan graag een blijvende en langdurige relatie met u aan!

Verberg lees verder...
Ons kantoor is gevestigd in de gemeente Oirschot, gelegen in de driehoek Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Het team bestaat uit twee notarissen, een toegevoegd notaris, een kandidaat-notaris en verder 13 notariële medewerkers.

nieuws van het notariskantoor

9 juni 2020

Wij zoeken een kandidaat-notaris ondernemingsrecht/vastgoed

Wedemeijer Marks notarissen biedt een zelfstandige functie als kandidaat-notaris op het gebied van het ondernemingsrecht en/of het (commercieel) vastgoed, met toekomstperspectief. Kwaliteit van de juridische dienstverlening en servicegerichtheid staan voorop. Op dit kantoor heerst een open, informele werksfeer.

Welk profiel heeft de voorkeur?
Wedemeijer Marks notarissen zoekt een kandidaat-notaris met meer dan 6 jaar ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht en/of (commercieel) vastgoed. Het kantoor is op zoek naar een ambitieuze kandidaat-notaris die doortastend, ondernemend, inventief en sociaal vaardig is. Verwacht wordt van de kandidaat dat deze op termijn enkele managementtaken op zich neemt en gaat netwerken. De kandidaat past binnen het team en voelt zich thuis op een laagdrempelig kantoor, met een informele sfeer. Opvolging van een van de notarissen behoort binnen bepaalde tijd tot de mogelijkheden.

Meer weten over Wedemeijer Marks notarissen?
Wedemeijer Marks notarissen is gevestigd in de gemeente Oirschot, gelegen in de driehoek ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Oirschot heeft een sterke binding met Brainport Eindhoven. Op dit kantoor werken 2 notarissen, een toegevoegd notaris en een kandidaat-notaris. Het totale team bestaat uit 15 personen. 

Het kantoor heeft meer een stadspraktijk dan een dorpspraktijk door de regionale functie die zich uitstrekt tot en met Eindhoven en omgeving. Het kantoor is onder andere actief voor (plaatselijke) particulieren, MKB ondernemers, DGA’s, publiekrechtelijke- en natuurorganisaties.

Wedemeijer Marks notarissen is aangesloten bij Netwerk Notarissen. Netwerk Notarissen is het grootste samenwerkingsverband van notarissen in Nederland bestaande uit circa 150 zelfstandig gevestigde notariskantoren met bijna 600 juristen. Zij studeren samen, onderhouden een uitgebreide modellenbank en onderzoeken ook nieuwe juridische mogelijkheden.

Heb jij een ondernemende instelling en ben je communicatief en juridisch sterk, dan kun jij je bij Wedemeijer Marks notarissen verder ontwikkelen en doorgroeien. Geïnteresseerd? Schrijf je in via www.selectia.nl waar je ook je CV kunt up-loaden of mail naar jitskehosselet@selectia.nl. 

Heb je vragen, bel: 06 – 512 58 344 (Jitske Hosselet)

31 oktober 2018

Een hypotheek: wat houdt het in?

Bij de koop (of verbouwing) van een woning wordt vaak geld geleend bij een bank of een andere geldschieter (hierna zal ik het alleen hebben over: bank). De bank wil graag zeker weten dat de lening ooit wordt terugbetaald. Daarom vraagt zij om onderpand – een recht van hypotheek – om, als het echt mis gaat, toch haar geld terug te krijgen. Het maken van een hypotheekakte is door de wet aan de notaris opgedragen. Maar wat staat er nu eigenlijk in een hypotheekakte?

Leninggegevens en onderpand

De hypotheekakte is een notariële akte. Met deze akte wordt het recht van hypotheek en de daarbij geldende bepalingen vastgelegd. Wat er precies in een hypotheekakte staat, is afhankelijk van de (voorwaarden van de) bank. Soms staan de leninggegevens in de akte vermeld, zoals de hoogte van de lening, rente, looptijd en dergelijke. Ook de kadastrale omschrijving van de woning waarop het hypotheekrecht wordt gevestigd staat in de akte. Het is erg belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt; het mag natuurlijk niet zo zijn dat het hypotheekrecht op de woning van de buurman wordt gevestigd! Inschrijvingsbedrag In de hypotheekakte staat ook het bedrag vermeld dat bij het kadaster als hypotheekbedrag staat ingeschreven. Vaak zullen de lening en het inschrijvingsbedrag gelijk zijn aan elkaar, maar dat hoeft niet. Het komt voor dat het inschrijvingsbedrag hoger is dan het bedrag van de lening. Het inschrijvingsbedrag is dan de grens tot waar nog (extra) geld kan worden geleend bij de bank.

Hypotheekbedingen

Daarnaast staat er een aantal bijzondere bedingen, ook wel hypotheekbedingen, in de akte. Deze bedingen staan ook in de algemene voorwaarden van iedere bank, maar zijn zo belangrijk dat deze in de hypotheekakte nog eens extra worden aangestipt. Het gaat om:

Bewijskracht bankadministratie:  Hoofdregel is dat de administratie van de bank aangeeft wat de hoogte van de schuld is. Uiteraard staat het de schuldenaar vrij aan te tonen dat de gegevens van de bank niet kloppen.

Verzekeringsbeding: De bank vindt het natuurlijk prettig als de woning –het onderpand – verzekerd is. Het gaat dan om een opstalverzekering die dekking geeft tegen bijvoorbeeld brand- of stormschade.

Huurbeding: Het huurbeding houdt in dat de woning niet zomaar zonder toestemming van de bank mag worden verhuurd. Een verhuurd huis kan weleens minder opleveren wanneer de bank het moet verkopen.

Beding van niet-verandering: Ook hier draait het om het behoud van de waarde van de woning. Als je je huis wilt gaan verbouwen moet hiervoor toestemming worden gevraagd aan de bank. De bank zal overigens niet snel haar toestemming weigeren; een (nog) mooier huis is in het voordeel van de bank!

Beheers- en ontruimingsbeding: Worden de verplichtingen niet nagekomen of gaat het financieel mis dan kan de bank het huis in beheer nemen. Wanneer het tot gedwongen verkoop komt, kan de bank zelfs van eisen dat je je koffers pakt en vertrekt.

Wat doet de notaris? Hoewel de notaris weinig invloed heeft op de inhoud van de hypotheekakte (het is de bank die de voorwaarden bepaalt) heeft hij wel een belangrijke taak. Zo moet de notaris het eigendomsrecht van het onderpand controleren, de aflossing van eerdere geldleningen regelen, het ontwerp van de akte en de afrekening opmaken en u informeren over de inhoud van de akte, zodat u begrijpt wat u tekent.

12 september 2018

Ik ben toch geregistreerd partner door het aangaan van een samenlevingscontract?

In Nederland kennen we drie officiele vormen van samenleven: samenwonen, trouwen en het geregistreerd partnerschap. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze drie?

Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Met een huwelijk of een geregistreerd partnerschap geef je je relatie een ‘officieel tintje’. In beide relatievormen zorgt de wet ervoor da teen aantal zaken al voor je is geregeld. Dat is handig wanneer je kinderen krijgt, maar ook wanneer je er zeker van wilt zijn dat de spullen die je samen koopt, ook echt van jullie samen zijn. Wanneer je zelf wilt bepalen wat van jullie samen is en wat persoonlijk, leg je dat vast in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

Verschillen

Het geregistreerd partnerschap wordt niet in alle landen erkend. Voor het overige zijn de verschillen tussen een huwelijk en een geregistreerd partnerschap minimaal. Zo mag je zowel bij een huwelijk als een geregistreerd partnerschap elkaars naam gebruiken. Het huwelijk en het geregistreerd partnerschap zijn allebei een burgerlijke staat, wat betekent dat bij de gemeente is terug te vindenof je getrouwd of geregistreerd partner bent, en zo ja met wie.

Samenwonen

Voor samenwoners heeft de wet niets geregeld. Samenwonen kan van de een op de andere dag. Het is ook geen burgerlijke staat – bij de gemeente staan samenwoners wel op hetzelfde adres ingeschreven, maar zij zijn niet aan elkaar ‘gekoppeld’, zoals bij een een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Samenlevingscontract

Als je gaat samenwonen is je relatie niet officieel vastgelegd. Er gelden geen rechten en plichten naar elkaar en wat van jou is, blijft van jou. Met een samenlevingscontract kun je vastleggen welke spullen van jullie samen zijn en welke van jou persoonlijk. Je kunt afspraken maken over de financien – wie betaalt wat, en hoeveel? – en over wat er moet gebeuren met jullie huis of jullie pensioen wanneer jullie uit elkaar gaan. Samenwoners erven niet automatisch van elkaar, zoals bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wel het geval is. Daarvoor moet een testament worden gemaakt. Wat het beste bij je relatie past, trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen, hangt af van je gevoel, maar ook zeker van je persoonlijke situatie. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

nieuws van netwerk notarissen

29 juni 2020nieuws

Door donorwet en coronacrisis zijn Nederlanders meer bezig met laatste levensfase

Vanaf 1 juli a.s. hebben we in Nederland een nieuwe donorwet. Heeft dit Nederlanders aan het denken gezet? Ja, blijkt uit een peiling van Netwerk Notarissen onder meer dan 1.300...

lees verder >
17 juni 2020nieuws

Afschaffen overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt?

In opdracht van het ministerie van Financiën is onderzoek gedaan naar de effecten die afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt zou kunnen hebben. Hieruit is gebleken dat...

lees verder >
29 mei 2020nieuws

Een nieuw systeem voor de belastingen?

De staatssecretaris van Financiën, Hans Vijlbrief, heeft een onderzoek gepresenteerd naar een nieuw en eenvoudiger belastingsysteem. Ook is in het nieuw voorgestelde systeem de belastingdruk beter verspreid.
In het onderzoek...

lees verder >
mr. A.J.A. (Stijn) Marksnotaris
mr. P. (Pauline) Wedemeijer-Dageletnotaris
mr. R. (Roosje) Voogt-Bosmanstoegevoegd notaris
mevrouw mr. S. (Shara) Bongkandidaat-notaris
mevrouw J.E.H. (Joke) Pelt-van Overdijknotarieel medewerkster
mevrouw S.C.M. (Saskia) Rijnen-van den Boschnotarieel medewerkster
mevrouw D.J.A.M. (Daniële) van Klaveren-Verbruggen notarieel medewerkster
mevrouw A. (Arjenne) Wagelmans-van Zoerennotarieel medewerkster
mevrouw I. (Ilse) Saarloosnotarieel medewerkster
mevrouw H.M.M.O. (Desiré) van Belkom-van Rijennotarieel medewerkster
mevrouw P. (Pascal) Biemansnotarieel medewerkster
mevrouw N.G.J.T. (Nadesja) Hemsnotarieel medewerkster
mevrouw G.A.F. (Dianne) Neggers-van de Looijnotarieel medewerkster
mevrouw M.E.J. (Marij) van Ginneken-van Summerenreceptioniste/telefoniste
mevrouw E.L.A. (Elke) Mathijsenreceptioniste/telefoniste
de heer P.A.C. (Pieter) Smitsboekhouder

Wedemeijer Marks Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 17226776
btw nr: NL819519091B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:30 uur
Dinsdag09:00 - 17:30 uur
Woensdag09:00 - 17:30 uur
Donderdag09:00 - 17:30 uur
Vrijdag09:00 - 17:30 uur

Bezoekadres

Oude Bestseweg 28
5688 DM Oirschot

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.