Welkom bij Visser Van den Broek Netwerk Notarissen.

Kantoortijden: 8:30 - 12:30 en 13:30 - 17:30.


Onze cliënten beoordelen ons met een 8,5. Wil je weten wat hun ervaringen zijn met ons kantoor? Lees dan de beoordelingen op Klanten Vertellen.

Of je nu een huis koopt, een bedrijf start, gaat trouwen/ samenwonen, of kinderen krijgt, bij ons kun je de belangrijkste momenten van je leven goed regelen. Ook bij overlijden of ziek worden is er genoeg te regelen. We geven graag een goed advies en we wijzen je op juridische valkuilen die je zelf misschien niet had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder fijne momenten kunnen we steun en toeverlaat bieden. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Lees verder...

Advisering op ons kantoor gebeurt in gewone mensentaal, rekening houdend met jouw wensen en behoeften. Of dit zich afspeelt in de echte en/of virtuele wereld, daar houden we rekening mee. Ook social media is te regelen, denk maar aan een social media testament. Vandaar dat wij van Visser Van den Broek Netwerk Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

4 mei 2020

5 mei zijn we gesloten

In verband met Nationale Bevrijdingsdag is ons notariskantoor op dinsdag 5 mei gesloten. Vanaf woensdag 6 mei zijn we weer geopend en bereikbaar. Heeft u in de tussentijd vragen? Stuur een mailtje naar notaris@vbvnotarissen.nl, dan nemen we na 5 mei contact met u op.

16 maart 2020

Voorzorgsmaatregelen coronavirus Visser Van den Broek Netwerk Notarissen

De regering heeft in het kader van het zoveel mogelijk voorkomen van de verspreiding van het coronavirus een groot aantal ingrijpende maatregelen ingevoerd. Die maatregelen zien vooral op beperking van sociale contacten.

In dat verband hebben wij als Visser Van den Broek Netwerk Notarissen besloten om de volgende maatregelen door te voeren (zolang de maatregelen van overheidswege van kracht zijn) voor wat betreft de persoonlijke contacten met cliënten en overige relaties:

 Afspraken besprekingen en ondertekening van akten:

 • Heeft u bij ons een afspraak staan voor de ondertekening van de akten dan kan deze zonder tegenbericht doorgaan. Uitsluitend de bij de akte betrokken partijen (de personen die de akte tekenen) zijn welkom op ons kantoor (dus geen makelaars, tussenpersonen, ouders, vriend/vriendin, etc).
 • Indien u zelf of iemand van uw gezin verkouden is, grieperig is, of koorts heeft, zoals door het RIVM omschreven, dan verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen om uw afspraak te verzetten.
 • Mocht u een volmacht wensen, dan kunt u met ons telefonisch contact opnemen om dit te bespreken. Ondertekening bij volmacht is in beginsel op grond van de wet niet mogelijk bij testamenten.
 • Makelaars worden vriendelijk verzocht om, na de bezichtiging van de woning, voorlopig niet meer mee te komen naar ons kantoor voor het bijwonen van het tekenen van de transportakte.
 • Levert u stukken aan op ons kantoor: graag zoveel mogelijk per mail. Als dat niet mogelijk is kunt u de stukken in onze brievenbus deponeren.

Beschikbaarheid en bereikbaarheid notarissen en kandidaat-notarissen

 • In lijn met de aanbeveling van de regering om medewerkers, waar mogelijk, thuis te laten werken zullen collega’s thuis werken. Daarbij zullen zij er uiteraard naar streven om zo goed mogelijk bereikbaar te blijven. 

Wij hopen met deze maatregelen bij te dragen aan de gewenste beperking van het verspreiden van het virus.

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

 • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.
 • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
 • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
 • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
 • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
 • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Visser Van den Broek Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0492 52 24 31 of mail naar notaris@vbvnotarissen.nl

nieuws van netwerk notarissen

29 juni 2020nieuws

Door donorwet en coronacrisis zijn Nederlanders meer bezig met laatste levensfase

Vanaf 1 juli a.s. hebben we in Nederland een nieuwe donorwet. Heeft dit Nederlanders aan het denken gezet? Ja, blijkt uit een peiling van Netwerk Notarissen onder meer dan 1.300...

lees verder >
17 juni 2020nieuws

Afschaffen overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt?

In opdracht van het ministerie van Financiën is onderzoek gedaan naar de effecten die afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt zou kunnen hebben. Hieruit is gebleken dat...

lees verder >
29 mei 2020nieuws

Een nieuw systeem voor de belastingen?

De staatssecretaris van Financiën, Hans Vijlbrief, heeft een onderzoek gepresenteerd naar een nieuw en eenvoudiger belastingsysteem. Ook is in het nieuw voorgestelde systeem de belastingdruk beter verspreid.
In het onderzoek...

lees verder >
Miranda van den BroekNotaris
Saskia van LoonKandidaat-notaris
Elly VisNotarisklerk registergoed
Doris Martens-van BeekNotarisklerk personen- en familierecht

Medine BubaNotarieel medewerker registergoed
Daan van der BruggenNotarieel medewerker registergoed en ondernemingsrecht

Gerry AvéNotarieel Medewerker Ondernemingsrecht
Susanne Roelants Secretarieel / administratief medewerkster

Nazife AslanNotarieel medewerkster personen- en familierecht

Visser Van den Broek Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 17239357
btw nr: NL007692468B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:30 uur
Dinsdag08:30 - 17:30 uur
Woensdag08:30 - 17:30 uur
Donderdag08:30 - 17:30 uur
Vrijdag08:30 - 17:30 uur
Iedere middag gesloten tussen 12:30 en 13:30.

Bezoekadres

Schootense Loop 2
5708 HX Helmond

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.