Van Hecke Houbenheeft meerdere kantoren

Maatwerk en deskundig inspelen op de specifieke behoeften van de cliënt. Een full service notariskantoor met twee vestigingen in Midden-Limburg waar niet de akte, maar de cliënt centraal staat en je verzekerd bent van de best mogelijke juridische ondersteuning.

De persoonlijke benadering van en aandacht voor de cliënt kenmerkt ons kantoor. Ons uitstekend geoutilleerd kantoor kent een uitgebreide algemene  praktijk. Of het nu gaat om de aankoop van een eigen huis, het afsluiten van een hypotheek, een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden, de notaris adviseert en behartigt je belangen. Voor het opstellen van een testament, het regelen van voogdij, het doen van schenkingen, de afwikkeling van een nalatenschap, estate planning of de afwikkeling van een echtscheiding, kun je eveneens bij ons terecht. En zaken zoals het oprichten van een B.V. of N.V., de overdracht van aandelen of het oprichten van een vereniging of stichting zijn bij ons ook in vertrouwde handen.

Lees verder...

De alsmaar veranderende en complexer wordende wet- en regelgeving vraagt om specialistische kennis en dat is precies wat ons kantoor biedt. Ons kantoor, met specialisten op elk vakgebied en ervaren en bekwame medewerkers, staat garant voor deskundige, betrouwbare, accurate en efficiënte dienstverlening voor zowel overheidsinstellingen, zakelijke als particuliere relaties. 

Verberg lees verder...
Van Hecke Houben Notarissen

nieuws van het notariskantoor

18 februari 2022

Wij zoeken een kandidaat-notaris ondernemingsrecht/opvolger

Wat zoeken wij?

Van Hecke Houben Notarissen, een modern, dynamisch notariskantoor, met vestigingen in het centrum van Roermond en Heythuysen, zoekt per direct een enthousiaste fulltime kandidaat-notaris (liefst waarnemingsbevoegd) voor onze sectie ondernemingsrecht.

Je behandelt zelfstandig dossiers op onze afdeling ondernemingsrecht. Je onderhoudt contacten met cliënten en intermediairs en signaleert problemen. Je ondersteunt daarnaast de notaris bij het behandelen van dossiers en stuurt collega's aan.

Je bent flexibel, accuraat, kunt prioriteiten stellen en houdt overzicht onder tijdsdruk, je bent cliëntgericht en representatief, je beschikt over een commerciële instelling en bent makkelijk in de omgang, je woont bij voorkeur in (de omgeving van) Roermond. Verder ben je in staat om verantwoordelijkheid te dragen en zie je uit naar een benoeming tot notaris.

Functie eisen

• een afgeronde notariële opleiding en voltooide beroepsopleiding met enige jaren ervaring als kandidaat-notaris

• affiniteit met het ondernemingsrecht

• klantgerichtheid

• nauwkeurigheid en goede, kwalitatief hoogstaande dienstverlening

• uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal

• grote mate van zelfstandigheid

• proactief en stressbestendig

• plezierig in de omgang en een collegiale, flexibele houding met een goed gevoel voor humor.

Wat bieden wij?

Je wordt opgenomen in een team van specialisten waarin je de mogelijkheid krijgt om jouw kennis verder uit te bouwen. Naast een prettige werksfeer op kantoor bieden wij jou een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband met mogelijkheid tot opvolging.

Belangstelling?

Stuur ons dan jouw motivatiebrief met CV naar Sandra Schmitz (s.schmitz@vhhnotarissen.nl).

Informatie over ons kantoor kun je vinden op www.vanheckehouben.nl


18 februari 2022

Wij zoeken een kandidaat-notaris familierecht

Vacature voor een kandidaat-notaris familierecht (32-40 uur per week)

Ons kantoor

Van Hecke Houben Notarissen is een modern en dynamisch notariskantoor in Midden-Limburg, met vestigingen in Roermond en in Heythuysen. Het kantoor staat bekend om haar goede en efficiënte dienstverlening, waarbij de klant altijd centraal staat.

Wij behandelen uitdagende en afwisselende zaken op alle rechtsgebieden, die veelal om maatwerk vragen. Geen dag is hetzelfde!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen en streven een actieve deelname aan dit samenwerkingsverband na.


Wie zoeken wij?

Wij zoeken een bij voorkeur waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris voor de behandeling van familierecht dossiers, die pro-actief is en affiniteit heeft met familierecht.

Cliëntgerichtheid, stressbestendigheid, nauwkeurigheid, betrokkenheid en collegialiteit gelden als een vanzelfsprekendheid.

Wat bieden wij?

Je wordt opgenomen in een team van specialisten waarin je de mogelijkheid krijgt om jouw kennis verder uit te bouwen. Naast een prettige werksfeer op kantoor met eigentijdse apparatuur en werkplekken bieden wij jou prima arbeidsvoorwaarden en een interessante en afwisselende baan in een collegiaal team met zowel interne begeleiding als externe scholing.

Belangstelling?

Spreekt deze vacature je aan, stuur dan jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar Sandra Schmitz (s.schmitz@vhhnotarissen.nl). Voor vragen of meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met mevrouw Mr. Desirée Philippen of mevrouw Mr. Vivianne Kerkhofs via 0475-351919.

www.vanheckehouben.nl


5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Van Hecke Houben Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0475 35 19 19 of mail naar info@vhhnotarissen.nl

nieuws van netwerk notarissen

28 november 2022nieuws

Wie mag wat online delen als jij dood bent?

Wat gebeurt er met jouw sociale media als je er niet meer bent? En mogen familieleden en vrienden foto's van jou online delen als jij bent overleden? In het jeugdprogramma...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder

Er is politiek veel te doen over de bedrijfsopvolgingsregeling, deze regeling biedt onder meer belastingvoordelen voor de bedrijfsopvolger die een onderneming geschonken krijgt of erft. Professionals die ermee werken vinden...

lees verder >

dhr. mr. R.M.H. Cremers (Ruud)

Notaris

dhr. mr. R.M.H. Cremers (Ruud)
dhr. mr. R.M.H. Cremers (Ruud)
Sedert 1997 werkzaam bij het kantoor Van Hecke Houben Notarissen en in 2006 tot notaris benoemd. Ruud Cremers geeft als notaris leiding aan de sectie ondernemingsrecht van ons kantoor, met de nadruk op het begeleiden van fusies en overnames, reorganisaties en bedrijfsopvolgingen. Daarnaast houdt hij zich als notaris ook bezig met de algemene praktijk. Hij studeerde in Amsterdam en in Leiden.

mevr. mr. V.J.M. Kerkhofs (Vivianne)

Notaris

mevr. mr. V.J.M. Kerkhofs (Vivianne)

mevr. mr. D.M.G.L. Philippen (Desirée)

Notaris

mevr. mr. D.M.G.L. Philippen (Desirée)
mevr. mr. D.M.G.L. Philippen (Desirée)
Sedert 1993 werkzaam bij het kantoor Van Hecke Houben Notarissen en in 2006 tot notaris benoemd. Desirée Philippen geeft als notaris leiding aan de sectie personen- en familierecht van onze vestiging in Roermond, daarbij houdt zij zich met name bezig met het opstellen van testamenten, huwelijkse voorwaarden en estate planning. Daarnaast houdt zij zich als notaris ook bezig met de algemene praktijk. Zij studeerde Nederlands en notarieel recht te Nijmegen en is estate planner en mediator.

dhr. mr. M.C.H. Rijk (Marco)

Notaris

dhr. mr. M.C.H. Rijk (Marco)
dhr. mr. M.C.H. Rijk (Marco)
Sedert 2005 werkzaam bij het kantoor Van Hecke Houben Notarissen en in 2007 tot notaris benoemd. Marco Rijk geeft als notaris leiding aan de vastgoedsectie van onze vestiging in Roermond. Naast de onroerend goed praktijk houdt hij zich als notaris ook bezig met de algemene praktijk. Hij studeerde te Nijmegen en heeft verder de Notariële Specialisatieopleiding Projectontwikkeling en de EPN Beroepsopleiding tot Estate Planner afgerond.

mevr. mr. L.M.A. Salden (Lidy)

Kandidaat-notaris

mevr. mr. L.M.A. Salden (Lidy)

dhr. mr. R.H.T.F. Voncken (Raymond)

Kandidaat-notaris

dhr. mr. R.H.T.F. Voncken (Raymond)

mevr. mr. P.J.C. van Goch (Nette)

Kandidaat-notaris

mevr. mr. P.J.C. van Goch (Nette)

Van Hecke Houben Notarissen

handelsregisternr: 14102886
btw nr: NL819518967B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Steegstraat 1
6041 EA Roermond

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.