Van Buttingha Wichers notarissen is het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Wij richten ons vooral op het complexe (internationale) familierecht en ondernemingsrecht. Met een team van uiterst ervaren juristen en klerken bedienen wij onze cliënten op diverse rechtsgebieden. Meer informatie over ons kantoor en onze dienstverlening vindt u op www.vbwnotarissen.nl

Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze cliënten? Lees dan hun beoordelingen op Klanten Vertellen.

(Internationaal) personen- en familierecht en erfrecht

Van Buttingha Wichers notarissen is gespecialiseerd in het (complexe) nationale en internationale personen- en familierecht en erfrecht. Niet alleen het bespreken en opstellen van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden, samenlevingscontracten, verdelingakten en testamenten, maar ook de volledige boedelafwikkeling, het optreden als executeur in nalatenschappen en als bewindvoerder over (nagelaten) vermogens, het adviseren op het gebied van vermogens- of estateplanning en de (fiscale) bedrijfsopvolging alsmede het verzorgen van aangiften erf- en schenkbelasting, behoren tot onze dagelijkse praktijk. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor Executeurs  en partner van de Legal Expat Desk. Daarnaast adviseren wij cliënten met bezittingen in het buitenland en hebben wij onder meer een samenwerkingsverband met een notariskantoor in Parijs.

Lees verder...

Ondernemingsrecht

Zakelijke cliënten verwijzen wij graag naar onze website www.vbwcorporatelaw.nl


Onroerendgoedrecht
Van Buttingha Wichers notarissen begeleidt niet alleen particulieren bij de levering van een woning, de vestiging, doorhaling of oversluiting van een hypotheek, het splitsen in appartementsrechten, het (her)uitgeven in erfpacht, maar ook projectontwikkelaars, woningcorporaties en (semi)overheidsinstanties bij de  aan- of verkoop van bedrijfspanden, kantoren en woningen. 

Verberg lees verder...

nieuws van netwerk notarissen

11 maart 2019nieuws

Terugkijktip: over rechtszaak erfenis Jeroen en Michou

Editie NL interviewde Lucienne van der Geld over de zaak rondom het bruidspaar dat in 2016 op huwelijksreis kort na elkaar kwam te overlijden. Zij legt in het tv-item uit...

lees verder >
11 maart 2019nieuws

AUDIO: over belastingen en box 3

Het is weer tijd om belastingaangifte te doen. Lucienne van der Geld is bij het NPO Radio 1 programma Nieuws en Co om hierover te vertellen, in het bijzonder over...

lees verder >
6 maart 2019nieuws

Lenen bij je eigen bv wordt duurder

Er is deze week een conceptwetsvoorstel bekend gemaakt over geld lenen bij je eigen bv. Kort gezegd houdt het voorstel in dat je vanaf het jaar 2022 inkomstenbelasting moet...

lees verder >
Hans Kielstra oud-notaris, adviseur
Specialisaties: Het adviseren bij en verzorgen van herstructureringen, (grensoverschrijdende) fusies en overnames, oprichtingen, statutenwijzigingen, liquidaties en emissies, voor nationale en internationale ondernemingen en (non-) profit instellingen. Het adviseren bij en maken van testamenten, huwelijksvoorwaarden samenlevingscontracten, schenkingsakten, levenstestamenten, verklaringen van erfrecht, akten van verdeling (na echtscheiding of overlijden) en akten afgifte legaat, het als onafhankelijke boedelnotaris of als partijadviseur en bemiddelaar optreden bij de afwikkeling van nalatenschappen, het optreden als executeur en bewindvoerder en het geven van adviezen op het gebied van estate planning (vermogensplanning).
Frans van Rijckevorsel van Kesselnotaris
Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Of hij nu jong is of oud, fit is of ziek, arm is of rijk. Als notaris ben ik erg geïnteresseerd in uw verhaal. Want uw verhaal is van groot belang bij het werk wat ik voor u doe. Uw verhaal maakt mijn werk meteen ook zo boeiend. Want elk verhaal is anders!
Eelko Smitnotaris
Ondernemers hebben goed juridisch en financieel advies nodig dat hen van A naar B brengt. Het is mijn uitdaging om de ondernemer bij te staan in complexe beslissingen en de uitvoering daarvan waarbij ik groot belang hecht ik aan een proactieve aanpak en een creatieve wijze van het bedenken van praktische oplossingen. Deskundigheid is daarbij een randvoorwaarde. Service en ontzorgen staat daarbij hoog bij mij in het vaandel.
Thierry Burgemeestrenotaris
Als notaris en ondernemer probeer ik mij altijd te verplaatsen in mijn cliënt, zowel particulier als zakelijk. Wat houdt mijn cliënten bezig en wat vinden zij belangrijk? Graag wil ik een klankbord, een "sparring partner" zijn. Structuur aan brengen in processen zodat de cliënt het overzicht krijgt en houdt. Voor mij is dit telkens weer een mooie uitdaging!
Caroline Neering-de Nerée tot Babberich notaris
Halbert Huitemakandidaat-notaris
Het rechtspersonenrecht is niet star, maar juist flexibel. Ik adviseer ondernemers graag over de wijze waarop zij hun doel zo praktisch mogelijk kunnen bereiken of over de afspraken die zij kunnen maken voor een goede samenwerking.
Yolanda Bokhorstkandidaat-notaris
Vragen van internationaal erfrecht en internationaal familierecht lijken vaak op juridische puzzels. Een uitdaging om ze op te lossen! En wat een verrijking om hierbij samen te werken met adviseurs uit andere landen en culturen. Dat is wat mijn notariële expatpraktijk zo boeiend maakt.
Judi D'Agnolo kandidaat-notaris
Specialisatie: Het verzorgen van de afwikkeling van nalatenschappen, zoals het afgeven van de verklaring van erfrecht, het opstellen van de aangifte voor de erfbelasting en het verdelen van de nalatenschap. Advisering betreffende huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten, testa­menten en estate-planning (begeleiding bij overheveling van vermogen naar de volgende generatie vanuit een notarieel/fiscale invalshoek). Advisering over internationaal privaatrechtelijke vraagstukken.
Fleur Nollenkandidaat-notaris
Het familie- en erfrecht is mensenwerk. Geen dag, cliënt en zaak is hetzelfde! Daarbij is voor mij dé uitdaging om de complexe en juridische vraagstukken te vertalen naar een helder, begrijpelijk en praktisch advies voor de cliënten, waarmee zij uit de voeten kunnen.
Farah Ouahoudkandidaat-notaris
Joep Ertemkandidaat-notaris
Evelien Bakker kandidaat-notaris
Lonneke Feddes-van der Plas kandidaat-notaris
Sabine 't Lam kandidaat-notaris
Malene de Groot-Schallerjurist
Ik ben werkzaam op de afdeling ondernemingsrecht en hou mij voornamelijk bezig met oprichtingen, leveringen en statutenwijzigingen. Het onder druk presteren, kwaliteit leveren, aan de wensen van de cliënt voldoen en afwisselende werkdagen maakt voor mij het werk leuk, uitdagend en afwisselend.
Maxime van Wamel jurist
Marieke Vosnotarisklerk
Irene Kleywegt-de Wegernotarisklerk
Annemiek Ibrahim-Tatesnotarieel medewerkster
Klaargestoomd voor het onderwijs ben ik een aantal jaren geleden een geheel andere weg ingeslagen. Met veel plezier sta ik nu de (kandidaat-)notarissen terzijde. Structuur en accuratesse zijn mijn kernpunten. Door mijn onderwijskundige achtergrond kan ik u de juridische procedures en documenten goed uitleggen. Ik ben u graag van dienst.
Angelien de Boernotarieel medewerkster
Alina Dalebout - ter Horst notarieel medewerkster
Monique van der Vreenotarieel medewerkster
Bastiaan Kollenveld notarieel medewerker
Michel van Galen notarieel medewerker
Lilian Ligthelm notarieel medewerkster
Ellis Vermoen-Buster notarieel medewerkster
Sylvia van Vliet notarieel medewerkster
Wendy Wismannotarieel medewerkster
Christel Klaasmannotarieel medewerkster
Brenda Teunissennotarieel medewerkster
Martijn Tigelaarlegalisatiedeskmedewerker
Reshma Doekhi-Rampersadsecretaresse
Pascale Braakmanreceptioniste
Tineke Zuurmond-Verheyreceptioniste
Werken achter de receptie is afwisselend en nooit saai door verschillende werkzaamheden. Als eerste aanspreekpunt ontmoet ik veel mensen, die hier voor verschillende zaken komen, zoals aankoop van een woning, huwelijkse voorwaarden, maar ook nalatenschappen. Blijde maar ook droevige gezichten. Ik probeer hen zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Denise Triep receptioniste
Joyce Buijtendorp receptioniste
Janneke van de Geer-Bomreceptioniste
Margreet Balmreceptioniste
Gülüs Günal - Arasboekhouder
Wouter van Kuijkboekhouder
Ilja Bos-van Overveld boekhouder

Van Buttingha Wichers notarissen

handelsregisternr: 27330605
btw nr: NL007411431B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:15 uur
Dinsdag08:30 - 17:15 uur
Woensdag08:30 - 17:15 uur
Donderdag08:30 - 17:15 uur
Vrijdag08:30 - 16:30 uur

Bezoekadres

Koninginnegracht 23
2514 AB Den Haag

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.