Van Buttingha Wichers notarissen is het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Wij richten ons vooral op het complexe (internationale) familierecht en ondernemingsrecht. Met een team van uiterst ervaren juristen en klerken bedienen wij onze cliënten op diverse rechtsgebieden. Meer informatie over ons kantoor en onze dienstverlening vindt u op www.vbwnotarissen.nl

Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze cliënten? Lees dan hun beoordelingen op Klanten Vertellen.

(Internationaal) personen- en familierecht en erfrecht

Van Buttingha Wichers notarissen is gespecialiseerd in het (complexe) nationale en internationale personen- en familierecht en erfrecht. Niet alleen het bespreken en opstellen van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden, samenlevingscontracten, verdelingakten en testamenten, maar ook de volledige boedelafwikkeling, het optreden als executeur in nalatenschappen en als bewindvoerder over (nagelaten) vermogens, het adviseren op het gebied van vermogens- of estateplanning en de (fiscale) bedrijfsopvolging alsmede het verzorgen van aangiften erf- en schenkbelasting, behoren tot onze dagelijkse praktijk. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor Executeurs  en partner van de Legal Expat Desk. Daarnaast adviseren wij cliënten met bezittingen in het buitenland en hebben wij onder meer een samenwerkingsverband met een notariskantoor in Parijs.

Lees verder...

Ondernemingsrecht

Zakelijke cliënten verwijzen wij graag naar onze website www.vbwcorporatelaw.nl


Onroerendgoedrecht
Van Buttingha Wichers notarissen begeleidt niet alleen particulieren bij de levering van een woning, de vestiging, doorhaling of oversluiting van een hypotheek, het splitsen in appartementsrechten, het (her)uitgeven in erfpacht, maar ook projectontwikkelaars, woningcorporaties en (semi)overheidsinstanties bij de  aan- of verkoop van bedrijfspanden, kantoren en woningen. 

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

27 juni 2019

Wij zoeken een kandidaat-notaris medior

Als kandidaat-notaris op onze sectie familierecht beheer je zelfstandig dossiers en adviseer je cliënten op het gebied van familievermogensrecht. Daartoe behoren het bespreken en opstellen van huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden, samenlevingscontracten, verdelingsakten en testamenten. Verder wikkel je nalatenschappen af, verzorg je de aangiften erf- en schenkbelasting en behandel je zaken waar wij optreden als boedelnotaris, executeur en bewindvoerder.

Van Buttingha Wichers is al decennialang hét kantoor voor advies over familierechtelijke aangelegenheden en het kantoor vervult van oudsher voor veel families de rol van vertrouwenspersoon. Wij hebben dan ook een jarenlange expertise opgebouwd en adviseren cliënten over vermogens- of estateplanning, bedrijfsopvolging en over de fiscale gevolgen daarvan. Van Buttingha Wichers wordt regelmatig ingeschakeld als partij-adviseur of om een second opinion gevraagd. 

Daarnaast hebben wij een reguliere stadpraktijk met een internationaal karakter, vanwege de vele expats in Den Haag.

Wie ben jij? 
Een teamplayer die goed kan plannen, creatief en flexibel is en die zijn of haar afspraken nakomt. Heb je daarnaast ook nog een goede juridische basis (en niet onbelangrijk) een goede dosis enthousiasme en humor? Dan zouden wij het leuk vinden om eens met je te spreken! 

Functie eisen
 • afgeronde studie notarieel recht 

• teamplayer met leidinggevende capaciteiten

• initiatiefrijk en besluitvaardig (meedenken en niet afwachten)

• zelfstandig en klantgericht

• enthousiast

Bedrijfsprofiel 
Van Buttingha Wichers notarissen is met ruim 40 medewerkers het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Wij hebben 3 volwaardige secties en zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen. 

Arbeidsvoorwaarden
De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van de leeftijd en ervaring van de kandidaat. Het betreft een functie voor tenminste 4 dagen. 

Spreekt je dit aan? Bel om kennis te maken en dan drinken we een kop koffie of stuur een mail naar Ellis Vermoen (e.vermoen@vbwnotarissen.nl). 
24 mei 2019

Wij hebben een vacature voor een junior of medior kandidaat-notaris

Als kandidaat-notaris op onze sectie vastgoed behandel je zelfstandig dossiers, adviseer je cliënten op het gebied van diverse vastgoedtransacties, projectontwikkeling, transformaties en vastgoedfinancieringen. Daarnaast zal het splitsen in appartementsrechten een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden zijn. Hierbij werk je direct samen met de notaris, gespecialiseerd op dat gebied. Ons kantoor werkt landelijk en adviseert onder meer professionele vastgoedbeleggers, pensioenfondsen en woningbouwverenigingen. Daarnaast hebben wij een reguliere stadpraktijk met een sterk internationaal karakter, vanwege de vele expats in Den Haag. 

Wie ben jij?

Een teamplayer die goed kan plannen en die zijn of haar afspraken nakomt. Heb je daarnaast ook nog een goede juridische basis (en niet onbelangrijk) en goede dosis enthousiasme en humor? Dan zouden wij het leuk vinden om eens met je spreken!

Functie eisen

• afgeronde studie notarieel recht

• teamplayer met leidinggevende capaciteiten

• initiatiefrijk en besluitvaardig (meedenken en niet afwachten)

• zelfstandig en klantgericht

• enthousiast

Wij bieden

Juridische uitdagingen passend bij je niveau in een informele werksfeer met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work life balance op een splinternieuw kantoor met ruime en lichte werkplekken.

Bedrijfsprofiel

Van Buttingha Wichers notarissen is met ruim 40 medewerkers het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Wij hebben 3 volwaardige secties en zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen. Zie www.vbwnotarissen.nl om verder kennis met ons te maken.

Arbeidsvoorwaarden

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van de leeftijd en ervaring van de kandidaat. Het betreft een functie voor tenminste 4 dagen.

Spreekt dit je aan? Bel om kennis te maken en dan drinken we een kop koffie of stuur een mail naar Ellis Vermoen (e.vermoen@vbwnotarissen.nl). 

nieuws van netwerk notarissen

12 juli 2019nieuws

Kabinet komt met wet voor draagmoederschap en deelgezag

Vandaag heeft het kabinet een reactie gegeven op het rapport van de Staatscommissie Herijking ouderschap. Deze commissie stelde in 2017 voor om het wettelijk mogelijk te maken dat een kind...

lees verder >
21 mei 2019nieuws

Nieuwe alimentatiewet aangenomen: alimentatietermijn wordt korter

Vandaag is in de Eerste Kamer een nieuwe alimentatiewet aangenomen. Hierdoor wordt in de toekomst de duur van partneralimentatie korter. Nu is 12 jaar nog de maximale termijn; dit...

lees verder >
30 april 2019nieuws

Nabestaanden lopen uitvaartverzekering vaak mis

Meer dan twee derde van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, volgens Uitvaartverzekeringwijzer.net. Het bedrag van de verzekering is meestal tussen de 5.000 en 10.000 euro. Nabestaanden blijken vaak niet op...

lees verder >
Hans Kielstra oud-notaris, adviseur
Specialisaties: Het adviseren bij en verzorgen van herstructureringen, (grensoverschrijdende) fusies en overnames, oprichtingen, statutenwijzigingen, liquidaties en emissies, voor nationale en internationale ondernemingen en (non-) profit instellingen. Het adviseren bij en maken van testamenten, huwelijksvoorwaarden samenlevingscontracten, schenkingsakten, levenstestamenten, verklaringen van erfrecht, akten van verdeling (na echtscheiding of overlijden) en akten afgifte legaat, het als onafhankelijke boedelnotaris of als partijadviseur en bemiddelaar optreden bij de afwikkeling van nalatenschappen, het optreden als executeur en bewindvoerder en het geven van adviezen op het gebied van estate planning (vermogensplanning).
Frans van Rijckevorsel van Kesselnotaris
Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Of hij nu jong is of oud, fit is of ziek, arm is of rijk. Als notaris ben ik erg geïnteresseerd in uw verhaal. Want uw verhaal is van groot belang bij het werk wat ik voor u doe. Uw verhaal maakt mijn werk meteen ook zo boeiend. Want elk verhaal is anders!
Eelko Smitnotaris
Ondernemers hebben goed juridisch en financieel advies nodig dat hen van A naar B brengt. Het is mijn uitdaging om de ondernemer bij te staan in complexe beslissingen en de uitvoering daarvan waarbij ik groot belang hecht ik aan een proactieve aanpak en een creatieve wijze van het bedenken van praktische oplossingen. Deskundigheid is daarbij een randvoorwaarde. Service en ontzorgen staat daarbij hoog bij mij in het vaandel.
Caroline Neering-de Nerée tot Babberich notaris
Yolanda Bokhorstkandidaat-notaris
Vragen van internationaal erfrecht en internationaal familierecht lijken vaak op juridische puzzels. Een uitdaging om ze op te lossen! En wat een verrijking om hierbij samen te werken met adviseurs uit andere landen en culturen. Dat is wat mijn notariële expatpraktijk zo boeiend maakt.
Judi D'Agnolo kandidaat-notaris
Specialisatie: Het verzorgen van de afwikkeling van nalatenschappen, zoals het afgeven van de verklaring van erfrecht, het opstellen van de aangifte voor de erfbelasting en het verdelen van de nalatenschap. Advisering betreffende huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten, testa­menten en estate-planning (begeleiding bij overheveling van vermogen naar de volgende generatie vanuit een notarieel/fiscale invalshoek). Advisering over internationaal privaatrechtelijke vraagstukken.
Farah Ouahoudkandidaat-notaris
Joep Ertemkandidaat-notaris
Lonneke Feddes-van der Plas kandidaat-notaris
Sabine 't Lam kandidaat-notaris
Ellis Vermoen-Buster kantoormanager
Marieke Vosnotarisklerk
Irene Kleywegt-de Wegernotarisklerk
Annemiek Ibrahim-Tatesnotarieel medewerkster
Klaargestoomd voor het onderwijs ben ik een aantal jaren geleden een geheel andere weg ingeslagen. Met veel plezier sta ik nu de (kandidaat-)notarissen terzijde. Structuur en accuratesse zijn mijn kernpunten. Door mijn onderwijskundige achtergrond kan ik u de juridische procedures en documenten goed uitleggen. Ik ben u graag van dienst.
Angelien de Boernotarieel medewerkster
Alina Dalebout - ter Horst notarieel medewerkster
Monique van der Vreenotarieel medewerkster
Bastiaan Kollenveld notarieel medewerker
Michel van Galen notarieel medewerker
Lilian Ligthelm notarieel medewerkster
Sylvia van Vliet notarieel medewerkster
Wendy Wismannotarieel medewerkster
Christel Klaasmannotarieel medewerkster
Brenda Teunissennotarieel medewerkster
Joyce Buijtendorp notarieel medewerkster
Reshma Doekhi-Rampersadnotarieel medewerkster
Caroline Speelmannotarieel medewerkster
Martijn Tigelaarlegalisatiedeskmedewerker
Pascale Braakmanreceptioniste
Tineke Zuurmond-Verheyreceptioniste
Werken achter de receptie is afwisselend en nooit saai door verschillende werkzaamheden. Als eerste aanspreekpunt ontmoet ik veel mensen, die hier voor verschillende zaken komen, zoals aankoop van een woning, huwelijkse voorwaarden, maar ook nalatenschappen. Blijde maar ook droevige gezichten. Ik probeer hen zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Denise Triep receptioniste
Janneke van de Geer-Bomreceptioniste
Margreet Balmreceptioniste
Gülüs Günal - Arasboekhouder
Wouter van Kuijkboekhouder
Ilja Bos-van Overveld boekhouder

Van Buttingha Wichers notarissen

handelsregisternr: 27330605
btw nr: NL007411431B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:15 uur
Dinsdag08:30 - 17:15 uur
Woensdag08:30 - 17:15 uur
Donderdag08:30 - 17:15 uur
Vrijdag08:30 - 16:30 uur

Bezoekadres

Koninginnegracht 23
2514 AB Den Haag

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.