Welkom bij Ten Berge notarissen. Dé Netwerknotaris aan de rand van het centrum van de oudste stad van Nederland, Nijmegen.  Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor u klaar om de belangrijkste momenten van uw leven goed te regelen. We staan u graag bij met gedegen advies en we wijzen u graag op juridische valkuilen die u zelf nooit had ontdekt.

We kunnen u onder andere helpen als u een huis wilt kopen, bij de oprichting van uw eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we uw steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen u bijvoorbeeld ook adviseren of het verstandig is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek of advies. Komt u met de auto dan beschikken wij over een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Ten Berge notarissen

nieuws van het notariskantoor

7 april 2023

We zoeken nieuwe collega's

Wil jij onderdeel uitmaken van onze bloeiende onroerend goed praktijk en/of ondernemingsrechtpraktijk, ben je ambitieus, proactief, nauwkeurig en servicegericht? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken een ambitieuze (beginnend) kandidaat-notaris(en) (m/v) met ervaring in en affiniteit met het onroerend goedrecht en/of ondernemingsrecht.

Ben jij een kandidaat-notaris met minder ervaring in het onroerend goedrecht of ondernemingsrecht, maar met de ambitie tot specialisatie op een of meer van deze rechtsgebieden, dan nodigen wij jou eveneens uit om te reageren.

Het kantoor

Ten Berge notarissen (www.tenbergenotar.nl) is een middelgroot notariskantoor in het centrum van Nijmegen. Op ons kantoor zijn drie notarissen, vier kandidaat-notarissen en diverse notarieel medewerk(st)ers werkzaam.

Wij hebben een uitgebreide en interessante praktijk op het gebied van onroerend-goedrecht, ondernemingsrecht, estate planning en familierecht. Persoonlijke benadering, kwaliteit en service vormen de pijlers van onze dienstverlening.

Wij maken deel uit van Netwerk Notarissen.

Wie ben jij?

Je bent proactief, een teamspeler, nauwkeurig, servicegericht en niet bang om zaken zelfstandig op te pakken. Je beschikt over een goed juridisch inzicht en hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast:

 • heb je WO notarieel recht afgerond;
 • heb je werkervaring op het gebied van het onroerend goedrecht, dan wel de ambitie om je in het onroerend goedrecht te specialiseren; OF
 • heb je werkervaring op het gebied van het ondernemingsrecht, dan wel de ambitie om je in het ondernemingsrecht te specialiseren; EN
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed.
 • Je gaat onderdeel uitmaken van de sectie ondernemingsrecht of onroerend goedrecht en wordt daarbij begeleid door ervaren (kandidaat-)notarissen.
 • Samen met het team onroerend goedrecht houd je je bezig met een afwisselende onroerend goed praktijk. Je adviseert particulieren en ondernemers, begeleidt hen bij eigendomsoverdrachten en vastlegging van financieringen en overige zekerheidsrechten, alsmede bij appartementensplitsingen en veilingtrajecten en stelt daarvoor notariële akten en overeenkomsten op (zoals o.a. koopovereenkomsten, akten van levering, geldleningsovereenkomsten met hypotheek- en pandrecht, appartementensplitsingen en vastlegging erfdienstbaarheden).
 • Samen met het team ondernemingsrecht houd je je bezig met een afwisselende ondernemingsrechtpraktijk. Je adviseert ondernemers, begeleidt hen bij overnames en herstructureringen en stelt notariële akten en overeenkomsten op (zoals statuten, aandelenoverdrachten, fusies en splitsingen en aandeelhoudersovereenkomsten).

Wij bieden onze medewerkers ruime opleidingsmogelijkheden en een passende beloning, o.a. afhankelijk van de werkervaring en capaciteiten. Daarnaast heb je uitzicht op een vast dienstverband en interessante carrièreperspectieven. Teamwork staat bij ons centraal en de werksfeer is collegiaal en informeel.

Kortom: met plezier naar je werk!

Soort dienstverband: bij voorkeur fulltime (parttime is bespreekbaar).

Heb je interesse, laat dat dan weten aan een van onze contactpersonen voor deze vacature, via e-mail of telefoon:

Edwin Lotz (kandidaat-notaris): e-mail e.lotz@tenbergenotar.nl

Marc Tesser (notaris): e-mail m.tesser@tenbergenotar.nl

Ons telefoonnummer: 024-3228277

nieuws van netwerk notarissen

23 mei 2023nieuws

In het Financieele dagblad: niet-getrouwde ouders opgelet

Als jullie niet getrouwd zijn maar wel kinderen hebben dan is niet alles goed geregeld. Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen werkte mee aan een artikel in het Financieele...

lees verder >
24 april 2023nieuws

Gehoord in Nieuwsweekend: meer ruzie over erfenissen

Erfenissen worden steeds groter. Komt er daardoor ook meer ruzie over erfenissen? Zaterdag 22 april was Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen te gast in het NPO Radio 1...

lees verder >
17 april 2023nieuws

Gezien in Max Meldpunt: hoe financieel misbruik te voorkomen?

In het tv-programma Max Meldpunt van 14 april kwam het onderwerp financieel misbruik van ouderen aan de orde. In de uitzending besprak Lucienne van der Geld  van Netwerk Notarissen o.a....

lees verder >

mr. C.B.A. Gips (Cees)

notaris

mr. C.B.A. Gips (Cees)
mr. C.B.A. Gips (Cees)
Eind 1984 studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam. Al snel bleek mijn voorliefde voor de commerciële vastgoed- en de ondernemingspraktijk. Dit bouwde ik verder uit op een groot Amsterdams kantoor. Sinds 1997 ben ik als notaris verbonden aan ons kantoor en heb ik me bekwaamd in de estateplanningspraktijk. Maatschappelijk vervul ik een aantal bestuursfuncties met name gerelateerd aan de gezondheidszorg, armoedebestrijding/derdewereld en cultuur.

mr. H.A.W. Megens (Pascal)

notaris

mr. H.A.W. Megens (Pascal)
mr. H.A.W. Megens (Pascal)
Sinds 1 oktober 2005 ben ik notaris en heb mij als gediplomeerd estateplanner gespecialiseerd in het personen- en familierecht en erfrecht op ons kantoor. Ik ben gespecialiseerd in het afwikkelen van (complexe) nalatenschappen. Verder ben ik een gespecialiseerd en adviserend jurist voor religieuze instituten.

mr. M.R.M. Tesser (Marc)

notaris

mr. M.R.M. Tesser (Marc)
mr. M.R.M. Tesser (Marc)
Ik ben sinds 1991 verbonden aan ons kantoor, dat destijds nog Laumans en Ten Berge was genaamd. In 1991 ben ik afgestudeerd in Notarieel recht, nadat ik eerder was afgestudeerd in Nederlands recht. Op 20 augustus 2002 ben ik op dit kantoor tot notaris benoemd. Op dit moment zijn mijn aandachtsgebieden executierecht (veilingen), legal mediation, vennootschapsrecht en registergoederen recht in het algemeen.

mr. E.J. Lotz (Edwin)

kandidaat-notaris

mr. E.J. Lotz (Edwin)
mr. E.J. Lotz (Edwin)
Sinds mijn afstuderen op de Radboud-Universiteit Nijmegen in 2004 ben ik op ons kantoor kandidaat-notaris en heb ik mij, na de voltooide beroepsopleiding notariaat, gespecialiseerd in het vastgoedrecht. Ik houd mij voornamelijk bezig met transacties en maatwerkadvisering op het gebied van zakelijk en particulier onroerend goed, (vastgoed-)financieringen, zekerheidsrechten, executieveilingen, bijzondere koopvormen, splitsing in appartementsrechten, binnenstedelijke (her-)ontwikkeling, verdelingen, erfpacht en opstal. Binnen kantoor geef ik leiding aan de vastgoedsectie.

mr. M.S. Schuurman (Myrthe)

kandidaat-notaris

mr. M.S. Schuurman (Myrthe)
mr. M.S. Schuurman (Myrthe)
Ik ben sinds september 2019 werkzaam bij Ten Berge notarissen, tijdens mijn studie Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen als werkstudent en na mijn afstuderen in augustus 2021 als kandidaat-notaris op de afdeling personen- en familierecht. Momenteel ben ik bezig met de beroepsopleiding. Het persoonlijke contact met cliënten en het betrokken zijn bij belangrijke momenten in het leven maakt het werk voor mij bijzonder. Daarnaast is de juridische kant van het verhaal voor mij minstens zo interessant. Deze combinatie geeft mij veel voldoening.

mr. M.J.L. Strütjen (Maaike)

kandidaat-notaris

mr. M.J.L. Strütjen (Maaike)
mr. M.J.L. Strütjen (Maaike)
In augustus 2015 ben ik afgestudeerd in Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als (waarnemingsbevoegd) kandidaat-notaris ondernemingsrecht houd ik mij onder meer bezig met vennootschapsstructuren, overnames, fusies en splitsingen. Ik ben erg trots dat ik in juni 2022 de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie heb afgerond.

mr. P.F.G.M. Janssen (Pascalle)

kandidaat-notaris

mr. P.F.G.M. Janssen (Pascalle)
mr. P.F.G.M. Janssen (Pascalle)
Ik ben sinds september 2001 werkzaam op ons kantoor als kandidaat-notaris op het gebied van personen- en familierecht en erfrecht. Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op het gebied van notarieel recht. Daarna heb ik de beroepsopleiding notariaat voltooid alsmede de opleiding tot estateplanner.

C.T.M. Hendriks (Ineke)

boekhoudster

C.T.M. Hendriks (Ineke)
C.T.M. Hendriks (Ineke)

E.W.P. Lyon (Edith)

notarieel medewerker

E.W.P. Lyon (Edith)
E.W.P. Lyon (Edith)
Sinds juli 2008 werk ik op ons kantoor als notarieel medewerkster op het gebied van personen- en familierecht en erfrecht. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

M.M.G. Groothuijse (Mariska)

notarieel medewerker

M.M.G. Groothuijse (Mariska)
M.M.G. Groothuijse (Mariska)
Ik ben notarieel medewerker onroerend goed. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

A. Boekhorst (Ankie)

receptioniste

A. Boekhorst (Ankie)
A. Boekhorst (Ankie)
Receptioniste, ondersteuning voor de afdeling familierecht en secretaresse royementen. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

J.T.M.M. van Balen (Hanneke)

receptioniste

J.T.M.M. van Balen (Hanneke)
J.T.M.M. van Balen (Hanneke)
Receptioniste, ondersteuning voor de afdeling onroerend goed en kwaliteitsfunctionaris. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Ten Berge notarissen

handelsregisternr: 09210600
btw nr: NL 8060.88.497.B.01

Openingstijden

Maandag08:45 - 17:00 uur
Dinsdag08:45 - 17:00 uur
Woensdag08:45 - 17:00 uur
Donderdag08:45 - 17:00 uur
Vrijdag08:45 - 17:00 uur
Op donderdag 25 mei 2023 zijn we vanaf 13.00u gesloten i.v.m een interne lezing.

Bezoekadres

Berg en Dalseweg 9
6521 JA Nijmegen

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.