Kantoren in Goor en Delden

ONZE DIENSTVERLENING

• Wij staan klaar om de belangrijke momenten in uw leven goed te regelen.

• Wij geven een gedegen juridisch advies en ondersteunen u bij het maken van keuzes én zorgen er voor dat deze juridisch juist worden vastgelegd. 

U KUNT BIJ ONS TERECHT VOOR

alle notariële en fiscale werkzaamheden op het gebied van: 

• Kopen en verkopen huis  • Afwikkeling nalatenschappen  • Ondernemingsrecht  • Erfpacht  • Huwelijkse voorwaarden  • Testamenten  • Samenwonen  •   Agrarische zaken   • Scheiden   • Juridisch advies •


Rouwenhorst Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

26 februari 2024

Notaris te Goor

Vanaf begin november 2023 kunt u weer terecht bij een notaris in Goor.

Zoals u al wel weet heb ik in juni 2022 het protocol van notaris Bracht te Goor overgenomen.

Veel van zijn cliënten hebben de weg naar Delden gevonden.

Toch merkte ik dat er behoefte is aan een plek in Goor om mensen te ontvangen voor besprekingen en het tekenen van akten.

Die plek is nu gevonden in het voormalige notariskantoor van oud notaris Nijsingh aan de Grotestraat 24 in Goor.

Vooralsnog zijn wij op de woensdagen aanwezig in Goor, en alleen op afspraak.

Natuurlijk bent u ook welkom in Delden aan de Langestraat 67.

Bij het pand aan de Grotestraat is aan de linkerzijde op eigen terrein voldoende parkeergelegenheid. 

7 november 2023

Afwikkeling van een nalatenschap

Veel mensen maken wel eens een testament en regelen daarin wie hun erfgenamen zijn, of wie een geldbedrag of iets anders verkrijgt uit de nalatenschap.

Daarbij is het nog wel eens handig om een executeur of afwikkelingsbewindvoerder aan te wijzen in uw testament. De executeur is degene die de erfenis afwikkelt. De afwikkeling bestaat onder meer uit het betalen van de rekeningen, het op orde maken van de administratie en het doen van de belastingaangiften zoals die voor de erfbelasting.

Is die executeur ook afwikkelingsbewindvoerder, dan kan de achterblijvende partner de in het testament gemaakte verdeling volledig zelf uitvoeren. Dit bevordert een soepele afwikkeling van de erfenis als de kinderen om welke reden dan ook niet aan de uitvoering van het testament kunnen of willen meewerken.

Dus om zeker te zijn dat uw partner alles overeenkomstig uw testament kan afwikkelen, of als u veel erfgenamen heeft en u wilt iemand die het voortouw neemt in een vlotte afwikkeling, of u heeft alleen goede doelen tot uw erfgenamen benoemt, dan is een executeur handig.

Iemand die u vertrouwt, kunt u dan als executeur benoemen. Dat kan een bekende zijn van u, of uw notaris.

Akten notaris Bracht

De laatste tijd zie ik testamenten, levenstestamenten/algemene volmachten en andere regelingen voorbij komen waarbij notaris Bracht, dan wel zijn opvolger of waarnemer, of de medewerkers van zijn kantoor te Goor, als executeur, bewindvoerder of gemachtigde worden genoemd.

Nu de heer Bracht geen notaris meer is, er geen opvolger of waarnemer is en zijn kantoor niet meer bestaat, betekent dit dat uw regeling niet meer van toepassing is.

Het is verstandig uw akten hierop na te kijken en zo nodig actie te ondernemen.

Advies

Heeft u hierover vragen of u wilt sowieso uw testament of andere akten vrijblijvend laten beoordelen, neem dan contact op met mijn kantoor en maak een afspraak voor een gesprek.

We kijken dan met een juridische en fiscale bril naar uw akten.


5 oktober 2023

Schaliënactie Stichting Eschmolen Delden

Al jaren verrichten wij belangeloos juridische ondersteuning voor de stichting.

Donderdag 28 september heb ik, onder toezicht van enkele bestuursleden van de stichting, de trekking verricht voor de schaliënactie.

De schaliënactie van Stichting Eschmolen Delden is daarmee deze week afgesloten. Het initiatief, waarbij de plankjes op de molen (schaliën) per stuk verkocht en gesigneerd werden, heeft maar liefst ruim 15.000 euro opgeleverd. De schaliën hebben inmiddels hun plek op de molen gekregen. 

Zie ook het artikel in Nieuws uit Delden.


Alle prijswinnaars veel plezier met hun prijs gewenst.

nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

Mr. G.F. (Gerrit) Rouwenhorst

Notaris

Mr. G.F. (Gerrit) Rouwenhorst
Mr. G.F. (Gerrit) Rouwenhorst
Ik ben vanaf 2009 notaris in Delden. Mijn specialisaties zijn het ondernemingsrecht (fusie, splitsing, aandelenoverdracht, uitgifte aandelen, oprichting BV of NV, bedrijfsoverdrachten MKB of agrarisch) en het volledig regelen van een scheiding bij gehuwden en samenwoners. Maar ik help u ook graag bij andere notariële zaken op het gebied van familierecht en overdracht onroerende zaken (woningen en bedrijfspanden).

Mr. B.J.M. (Bas) Bongers

Toegevoegd notaris

Mr. B.J.M. (Bas) Bongers
Mr. B.J.M. (Bas) Bongers
Sinds november 2022 werk ik als kandidaat-notaris bij Rouwenhorst Netwerk Notarissen en sedert april 2024 als toegevoegd notaris. Na mijn afstuderen in 2015 heb ik mij gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Uiteraard ook in combinatie met het familierecht en onroerend goed. Ik help u daarom graag bij zowel particuliere als zakelijke dossiers van begin tot eind.

mr J.A.E. (Arjan) Nijboer

Kandidaat-notaris

mr J.A.E. (Arjan) Nijboer
mr J.A.E. (Arjan) Nijboer
Sinds 2024 ben ik als kandidaat-notaris werkzaam bij Rouwenhorst Netwerk Notarissen. Daarvoor heb ik op andere notariskantoren gewerkt, op personen- en familierecht, ondernemingsrecht en onroerend goed. Ik zal vooral werkzaam zijn op onroerend goed, maar help ook graag bij andere dossiers.

mw A. (Betsie) Keuper

Notarieel medewerkster

mw A. (Betsie) Keuper
Ik ben Betsie Keuper en ik verzorg zelfstandig alle zaken rondom de overdracht van woningen en bedrijfspanden en de hypotheekvestiging. Maar ik help u ook graag bij andere notariële zaken. Daarnaast verzorg ik een deel van de financiële administratie.

mw J.A. (Saskia) Pardijs

Notarieel medewerkster

mw J.A. (Saskia) Pardijs
Ik ben Saskia Pardijs en werk sedert april 2021 in Delden. Ik verzorg zelfstandig alle zaken rondom de overdracht van woningen en bedrijfspanden en de hypotheekvestiging, de verwerking van schenkingsaangiften en het doorhalen van hypotheekrechten bij het kadaster. Maar ik help u ook graag bij andere notariële zaken.

mw J.H. ( Ans) van Munster

Notarieel medewerkster

mw J.H. ( Ans) van Munster
mw J.H. ( Ans) van Munster
Ik werk vanaf 1 juli in Delden als notarieel medewerkster (parttime, woensdag tot en met vrijdag) en verzorg werkzaamheden op het gebied van hypotheekakten en de financiele administratie en ondersteun mijn collega's in al hun werkzaamheden.

mw C.C.S. (Claudia) Breukers

notarieel medewerkster

mw C.C.S. (Claudia) Breukers
mw C.C.S. (Claudia) Breukers
Vanaf 1 augustus 2023 ben ik werkzaam op dit kantoor en na een klein uitstapje in geheel ander werk weer werkzaam in het Notariaat. Ik werk parttime (maandag, dinsdag en vrijdag) en verzorg werkzaamheden op het gebied van familie- en ondernemingsrecht en ondersteun mijn collega's in al hun werkzaamheden.

mw M.G.M. (Monique) Leferink

Secretaresse

mw M.G.M. (Monique) Leferink
Ik ben Monique Leferink en ik verzorg het eerste contact met u en ben uw gastvrouw. Verder houd ik mij bezig met alle familiezaken en het bijhouden van het protocol en verzorg alle organisatorische zaken van het kantoor.

mw Y.C.F. (Yvonne) van Tuil

Debiteurenbeheer / ondersteuning

mw Y.C.F. (Yvonne) van Tuil
ik verzorg voor het kantoor het debiteurenbeheer en algemene ondersteuning.

mw T.H. (Tonnie) Noltes

Pensionada

mw T.H. (Tonnie) Noltes
mw T.H. (Tonnie) Noltes
  • Pensionada
  • 074-376 25 05
Vanaf 1 mei 2022 was ik werkzaam in Delden als notarieel medewerker. Ben nu vanaf mei 2024 met pensioen. Mijn zaken heb ik overgedragen aan mijn collega Arjan Nijboer.

Rouwenhorst Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 80968465
btw nr: NL861871741B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Kantoor gesloten op: - Goede Vrijdag en 2de Paasdag - Koningsdag - Hemelvaartsdag en de vrijdag er na - 2de Pinksterdag, Kerstdagen

Bezoekadres

Langestraat 67 ------ Grotestraat 24
7491 AB Delden ---- 7471 BP Goor

Postadres

Postbus 39
7490 AA Delden