VERANDERINGEN

• Wim Rouwenhorst is vanaf 1 januari 2021 met vervroegd pensioen

• Vandaar een “nieuwe” naam

• Ellen Kuipers heeft ons team als kandidaat-notaris versterkt

• Ons kantoor is gemoderniseerd 

HETZELFDE BLIJFT ONZE DIENSTVERLENING

• Wij staan klaar om de belangrijke momenten in uw leven goed te regelen.

• Wij geven een gedegen juridisch advies en ondersteunen u bij het maken van keuzes én zorgen ervoor dat deze juridisch juist worden vastgelegd. 

U KUNT BIJ ONS TERECHT VOOR

alle notariële en fiscale werkzaamheden op het gebied van: 

• Kopen en verkopen huis  • Afwikkeling nalatenschappen  • Ondernemingsrecht  • Erfpacht  • Huwelijkse voorwaarden  • Testamenten  • Samenwonen  •   Agrarische zaken   • Scheiden   • Juridisch advies 

nieuws van het notariskantoor

22 april 2021

yes, weer online

We zijn sedert woensdagmiddag 21 april weer online nadat we na de hack (zie eerder nieuwsbericht) uit voorzorg tijdelijk afgesloten zijn geweest van verschillende servers en databases.

Er zijn geen bedrijfsdata of klantgegevens van notariskantoren gestolen bij de hack die ICT-leverancier Managed IT afgelopen vrijdag trof. De aanval was enkel gericht op de ICT-leverancier en niet op hun klanten. Vanaf woensdag hebben steeds meer getroffen kantoren weer toegang tot hun systemen. Er is aangifte van deze aanval gedaan bij de politie. Dat blijkt uit een persbericht dat Managed IT heeft verstuurd.

Bij de hack is een belangrijk deel van de infrastructuur van Managed IT versleuteld geraakt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft echter de sleutel weten te bemachtigen, waardoor de volledige controle over het platform weer terug is. De afgelopen dagen zijn de systemen van het ICT-bedrijf opgeschoond en gecontroleerd op eventueel achtergebleven kwetsbaarheden. Daarnaast is aanvullende beveiligingssoftware geplaatst, multi-factor authenticatie ingevoerd en vindt continue monitoring plaats.

We zijn gelukkig weer online en thans druk doende onze werkzaamheden te inventariseren en achterstanden in te lopen.

Mocht u daarvan wat hinder ondervinden, dan hopen we op uw begrip.

Als u vragen heeft, bel dan gerust.


19 april 2021

mededeling i.v.m. hack bij ICT-dienstverlener

Vrijdagochtend (16 april) is een ICT-leverancier gehackt (randsomware) die ook diensten verleent aan ons notariskantoor. Uit voorzorg heeft het bedrijf en een aantal notariële softwareleveranciers hun servers en databases afgesloten. Dat betekent dat de ruim 96 aangesloten notariskantoren, waaronder ons kantoor, vanaf vrijdagochtend niet digitaal konden en kunnen werken en digitaal niet bereikbaar zijn. We hebben ondertussen melding hiervan gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Al snel heeft de betrokken ICT-leverancier weer volledig controle gekregen over haar IT omgeving en is begonnen met het herstelproces. Dat bestaat uit het controleren van alle servers en het ‘schoonmaken’ van alle data. Dit gebeurt in samenwerking met een gerenommeerd cybersecurity bedrijf. De verwachting is dat e.e.a. binnenkort afgerond kan worden en de notariskantoren, waaronder de onze, mogelijk in de loop van woensdag 21 april weer veilig kunnen inloggen op hun systemen. Hierover krijgen we in de loop van dinsdag nog weer een update. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat er data gelekt is.

Het vorenstaande geeft zeker een aantal zaken aan:

- Cybercriminaliteit is dichterbij en meer aanwezig dan u mogelijk denkt.

- Het kan ons allemaal overkomen, en

- Neem de juiste voorzorgsmaatregelen in uw ICT-omgeving, zowel zakelijk als privé.

Wij hopen u binnenkort weer volledig en veilig van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen, neem dan telefonisch contact met ons op.

PS: onze dank voor de hulp en bijstand van onze collega’s te Markelo.

24 december 2020

Wim stopt als notaris

Al sinds 2009 zitten de broers Gerrit en Wim Rouwenhorst samen met hun notariskantoor in het pand aan de Langestraat 67. 

Maar vanaf 1 januari gaat Wim, die inmiddels 63 jaar is, eruit. “Ik zit nu 38 jaar in het vak”, vertelt Wim, “en hoe leuk ik het ook vind en hoezeer ik het klantencontact ook ga missen, ik ben toe aan iets nieuws.” 

Lees verder in het Hofweekblad  klik hier

nieuws van netwerk notarissen

19 april 2021nieuws

Er komt een wetswijziging voor erfbelasting voor weeskinderen

In november 2020 maakte het tv-programma Kassa in samenwerking met Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen een item over Linda, die toen terminaal ziek was, en haar 13-jarige zoon...

lees verder >
27 januari 2021nieuws

Geen breed draagvlak (meer) voor legitieme portie

Netwerk Notarissen deed samen met het Centrum voor Notarieel Recht van de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoek naar het draagvlak voor de legitieme portie. Zowel onder het Nederlandse publiek als...

lees verder >
4 februari 2021nieuws

Vaccinatieclausule© om papieren tijger te bestrijden

Bij het vaccineren komt een hele papierwinkel kijken, blijkt nu we een paar weken bezig zijn met het vaccineren van oudere kwetsbare Nederlanders tegen het coronavirus. Ouderen die in het...

lees verder >
Mr. G.F. (Gerrit) RouwenhorstNotaris
Ik ben vanaf 2009 notaris in Delden. Mijn specialisaties zijn het ondernemingsrecht (fusie, splitsing, aandelenoverdracht, uitgifte aandelen, oprichting BV of NV, bedrijfsoverdrachten MKB of agrarisch) en het volledig regelen van een scheiding bij gehuwden en samenwoners. Maar ik help u ook graag bij andere notariële zaken op het gebied van familierecht en overdracht onroerende zaken (woningen en bedrijfspanden).
Mr E.L. (Ellen) Kuiperskandidaat-notaris
Sinds 2001 ben ik werkzaam als kandidaat-notaris, in september 2020 heb ik de overstap gemaakt naar Rouwenhorst & Rouwenhorst Notarissen, thans Rouwenhorst Netwerk Notarissen. Als kandidaat-notaris behandel ik (complexe) dossiers, voer besprekingen en neem waar voor de notaris(sen) bij diens afwezigheid. Ik help u graag met uw vragen over met name onroerend goed en personen- en familierecht of andere notariële zaken.
Mw W.G. (Wilma) VervoornNotarieel medewerkster
Ik ben Wilma Vervoorn en ondersteun de beide notarissen op het gebied van het ondernemingsrecht en verzorg verder zelfstandig alle zaken rondom de overdracht van woningen en bedrijfspanden en de hypotheekvestiging, de verwerking van schenkingsaangiften, het doorhalen van hypotheekrechten bij het kadaster. Maar ik help u ook graag bij andere notariële zaken.
Mw A. (Betsie) Keuper Notarieel medewerkster
Ik ben Betsie Keuper en ik verzorg zelfstandig alle zaken rondom de overdracht van woningen en bedrijfspanden en de hypotheekvestiging. Maar ik help u ook graag bij andere notariële zaken. Daarnaast verzorg ik een deel van de financiële administratie.
Mw M.G.M. (Monique) LeferinkSecretaresse
Ik ben Monique Leferink en ik verzorg het eerste contact met u en ben uw gastvrouw. Verder houd ik mij bezig met alle familiezaken en het bijhouden van het protocol en verzorg alle organisatorische zaken van het kantoor.

Rouwenhorst Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 80968465
btw nr: NL861871741B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Langestraat 67
7491 AB Delden

Postadres

Postbus 39
7490 AA Delden

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.