Welkom bij Posthuma ● Schutte Notariaat, de Netwerknotaris in de gemeente Ede. 

Ons kantoor bestaat uit een notaris, kandidaat-notaris, notariële medewerkers en secretariële administratieve medewerkers.

Ons deskundig team staat voor je klaar om je bij te staan om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen.

Door het wijzen op de verschillende mogelijkheden en het bijstaan in de keuzen daarin willen we je steunen en behoeden voor juridische valkuilen.

Als kantoor verrichten wij veel werk op het familierechtgebied,  vennootschapsrechtelijke werkzaamheden maar ook de overdracht van woningen is een dagelijkse werkzaamheid met veel diversiteit.

Lees verder...

We kunnen je onder andere helpen bij een oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen.
Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het regelen van een scheiding; regelen van een testament of advies inzake het accepteren van een erfenis.

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons ook terecht voor een social media testament.
Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van Posthuma ● Schutte Notariaat durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...
Posthuma • Schutte Notariaat B.V.

nieuws van het notariskantoor

27 september 2023

Van verouderde testamenten en problemen die niet zo maar overgaan

Dagelijks lopen er cliënten opgelucht onze deur uit: hun testament is geregeld. Er is vaak een heel denkproces aan voorafgegaan. Logisch dat men dan denkt: geregeld is geregeld en dat het testament niet meer opnieuw wordt bekeken. Een verouderd testament kan na overlijden echter voor allerlei problemen zorgen.

Momentopname
Eigenlijk moet een testament worden gezien als een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen en persoonlijke situatie op het moment dat het testament wordt gemaakt. En natuurlijk op de dan geldende regels voor erfenissen en belastingen.

Als iemand vele jaren na het maken van het testament overlijdt en de wet is gewijzigd of iemands persoonlijk situatie, dan staan nabestaanden vaak voor de situatie met een testament dat niet duidelijk is en ruimte voor discussie geeft. Het testament is dan niet meteen uitvoerbaar. Achterhaald moet worden wat de bedoeling was van de overledene en hoe het testament uitgelegd moet worden naar de veranderde situatie of wet. Als de nabestaanden het daarover niet eens kunnen worden, dan moet de rechter er aan te pas komen.

De afwikkeling van de erfenis komt daardoor tijdelijk stil te liggen. Er kan verschil van inzicht ontstaan tussen de nabestaanden en het kost dan vaak veel tijd en geld voordat er een oplossing is.

Toekomstbestendig maken
Natuurlijk doen wij er bij het maken van je testament van alles aan om het toekomstbestendig te maken. Zo nemen we verschillende scenario’s op in het testament. Wat moet er gebeuren als een erfgenaam eerder komt te overlijden of afstand doet van de erfenis? Voor die situatie wordt er een reserve-erfgenaam opgenomen. Of als er een executeur wordt aangewezen, ook een reserve-executeur. De executeur is degene die een groot deel van de erfenis afwikkelt. Als de daarvoor aangewezen persoon dat niet (meer) kan, dan kan de reserve-executeur het overnemen. Maar wijzigingen in iemands persoonlijke situatie of wensen, zijn niet altijd te voorzien. Ook niet dat wetten veranderen.

Regelmatig laten checken
Het is daarom belangrijk om regelmatig naar je testament te (laten) kijken. Als stelregel houden we aan eens in de vijf jaar, tenzij je persoonlijke situatie is veranderd of je andere wensen hebt voor je testament. Wij kunnen met jou naar je testament kijken en ook naar de andere documenten die ermee samenhangen. Bijvoorbeeld je huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontract, verzekeringspolissen en documenten voor je bedrijf. Want niet alleen het testament regelt wat er na jouw overlijden moet gebeuren; ook andere documenten hebben daar invloed op.

Het laten checken heeft ook nog andere voordelen. Het is vaak niet alleen de eigen situatie die het nodig of aantrekkelijk maakt het testament te wijzigen. Zo maken we cliënten die bijvoorbeeld inmiddels kleinkinderen hebben blij met een voorstel voor het kleinkindlegaat. Dit is een toekenning in het testament van het bedrag dat kleinkinderen belastingvrij van hun grootouders mogen erven. Hierdoor wordt er meestal een fors bedrag aan erfbelasting bespaard. Of de ouders wiens kind – dat bij het maken van hun testament nog gelukkig was getrouwd – inmiddels in scheiding ligt. Wat heeft dat voor effect op het erven door dat kind en moet daar nog iets voor worden geregeld?

Wij lopen graag met u uw testament na en adviseren u over het eventueel updaten daarvan. Dan kunnen we u gelijk ook informeren over nieuwe wetten en regels die sinds het maken van het testament zijn ingegaan. Ons kantoor helpt u hier graag mee.

nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

Tabe Jan Schutte

Notaris

Tabe Jan Schutte
Tabe Jan Schutte
Ik ben vanaf 1992 verbonden aan Posthuma ● Schutte Notariaat. In 1999 werd ik notaris bij Posthuma ● Schutte Notariaat. Door de jarenlange ervaring heb ik mij breed georiënteerd. De nadruk van mijn eigen werkzaamheden liggen op het gebied van het familierecht en de ondernemingspraktijk.

Caroline van de Stadt-Janssen

Kandidaat-notaris

Caroline van de Stadt-Janssen
Caroline van de Stadt-Janssen

Margriet Basten

Kandidaat-notaris

Margriet Basten
Margriet Basten

Ivo Steinfort Schaap

Notarisklerk

Ivo Steinfort Schaap
Ivo Steinfort Schaap
Op ons kantoor houd ik mij bezig met alle facetten van onroerend goed, erg leuk en afwisselend werk, ook vanwege de vele directe contacten met diverse mensen!

Diana Schutte-Daverschot

Boekhouding

Diana Schutte-Daverschot
Diana Schutte-Daverschot
  • Boekhouding
  • 0318-651414

Patricia Klok-Hendriksen

Notarieel medewerker

Patricia Klok-Hendriksen
Patricia Klok-Hendriksen
Ik ben sinds april 1998 werkzaam als notarieel medewerker bij Posthuma ● Schutte Notariaat. Ik ondersteun de notaris en de kandidaat-notarissen door het verrichten van werkzaamheden in dossiers op het gebied van personen- en familierecht.

Eline Brouwers-Hendrikse

Secretarieel medewerker

Eline Brouwers-Hendrikse
Eline Brouwers-Hendrikse

Evelyn Davans

Secretarieel medewerker

Evelyn Davans
Evelyn Davans
Vanaf mei 2002 ben ik als secretaresse werkzaam op dit kantoor. Eerst fulltime maar sinds 2011 parttime. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit de ondersteuning van de (kandidaat)notaris(sen) en de notarieel medewerker op het gebied van onroerend goed en ondernemingsrecht.

Wilma Veenhof-Eising

Secretarieel medewerker

Wilma Veenhof-Eising
Wilma Veenhof-Eising

Marjan van de Peppel

Secretarieel medewerker

Marjan van de Peppel

Gerda van de Bovenkamp

Telefoniste-receptioniste

Gerda van de Bovenkamp
Gerda van de Bovenkamp

Posthuma • Schutte Notariaat B.V.

handelsregisternr: 68473583
btw nr: 85746089B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
LET OP ! ONZE POSTBUS IS OPGEZEGD VANAF HEDEN. POST VERSTUREN NAAR MOLENSTRAAT 11, 6711 AW EDE. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein.

Bezoekadres

Molenstraat 11
6711 AW Ede (GLD)

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.