Welkom bij Notariskantoor Megchelsen & Haksteen. Dé Netwerknotaris in Elburg. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Megchelsen & Haksteen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Elburg.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van Notariskantoor Megchelsen & Haksteen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Wij zijn aangesloten bij:
- Vereniging van mediators in het notariaat (VMN)
- MfN Registermediators
- Echtscheidingsnotaris.nl


Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

23 september 2020

Wij zoeken een secretaresse

Notariskantoor Megchelsen & Haksteen is een notariskantoor met een afwisselende praktijk, waarbij naast de algemene praktijk, de nadruk ligt op personen- en familierecht en scheidingsbemiddeling en advisering in complexe juridische zaken. Ons kantoor is aangesloten bij de Vereniging van Mediators Notariaat (VMN) en Echtscheidingsnotaris. Het kantoor is gevestigd in een representatief kantoorgebouw aan de rand van de oude vestingstad Elburg.

Kenmerken van ons kantoor zijn kwaliteit en maatwerk, waarbij de persoonlijke aandacht voor de cliënt hoog in het vaandel staat.

In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden hebben wij plaats voor een (junior) secretaresse (fulltime), werkweek van 37,5 uur.

De functie:
De functie van secretaresse bestaat uit administratieve/ondersteunende taken en contact met cliënten. 

Profiel:
Wij zoeken een medewerker die: 

 • enthousiast is en een flexibele en praktische instelling heeft;  
 • klant- en servicegericht is en gevoel heeft voor commercie;  
 • beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;  
 • opgewekt en representatief is; zelfstandig en proactief is;  
 • goed in staat is tot samenwerking; 
 • de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst;  
 • vaardig met MS Office, Word, Excel en Power point;   
 • tenminste opleidingsniveau Havo/VWO heeft. 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het verzorgen van dossierbeheer, waaronder correspondentie, e-mail en telefonie; 
 • het passeerklaar maken van akten; 
 • agendabeheer. 
Wij bieden: 
 • een afwisselende en uitdagende functie; 
 • een informele werksfeer; 
 • arbeidsvoorwaarden afhankelijk van leeftijd en opleidingsniveau. 

Interesse?
Zend dan jouw sollicitatiebrief met CV per e-mail naar j.m.haksteen@notariselburg.nl t.a.v. mw Mr. J.M.(Jacobine) Haksteen. 

Voor nadere inlichtingen kunt contact opnemen met ons kantoor via telefoonnummer: 0525-681258. 

18 augustus 2020

Wij zoeken een kandidaat-notaris

Ons kantoor heeft ruimte voor een waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris.

 Profiel kantoor: 

 • algemene praktijk met de specialisaties familievermogensrecht en mediation; 
 • aangesloten bij Netwerk notarissen, VMN en Echtscheidingsnotaris; 
 • gevestigd in voormalig bankgebouw dat omgebouwd is tot een modern efficiënt kantoor, gelegen aan de rand van de oude vesting van Elburg;  
 • grote kamers met ruime werkplekken. 

Algemeen: 
Naast de algemene praktijk bedient ons kantoor cliënten met complexe juridische vragen. Op dit aspect onderscheiden wij ons van het gemiddelde kleinere allround notariskantoor. 

Jouw profiel: 

 • minimaal 4 jaar ervaring als kandidaat-notaris en waarnemingsbevoegd; 
 • ervaring binnen de algemene praktijk en de ambitie je daarbinnen verder te ontwikkelen; 
 • uitstekende communicatieve vaardigheden; 
 • sterk op de juridische inhoud en een scherpe jurist. 

Algemeen: 
Parttime werken behoort tot mogelijkheden, minimaal 3 dagen per week. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, afhankelijk van jouw ervaring en kwaliteiten. 

Interesse? 

Spreekt het je aan om je (verder) te ontwikkelen in de algemene praktijk met de mogelijkheid om daarnaast je kennis te vergroten bij een notaris met bovengemiddelde kennis van het gehele notariële spectrum, neem dan contact op met ons kantoor.

Contactgegevens: Mw. Mr J.M. (Jacobine) Haksteen, e-mail: j.m.haksteen@notariselburg.nl , tel 0525-681258 (tijdens kantooruren)


16 maart 2020

Dienstverlening en uitbraak coronavirus

Ons kantoor blijft geopend zolang dit op een verantwoorde wijze mogelijk is en dit niet door de overheid wordt ‘verboden’. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen in acht die de overheid in het kader van het COVID 19-virus (coronavirus) neemt. Onze dienstverlening zal daardoor wel anders zijn. Zo geven we geen handen en bewaren we een veilige afstand.   

Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf verzoeken wij cliënten alleen naar ons kantoor te komen als zij geen klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ervaren. Als u niet naar ons kantoor kunt of wilt komen, zoeken we met u naar een oplossing om de dienstverlening door te laten gaan. Besprekingen kunnen bijvoorbeeld ook via telefoon of andere communicatiemiddelen plaatsvinden en in bepaalde gevallen is ondertekening van een akte per volmacht mogelijk.

nieuws van netwerk notarissen

2 januari 2021nieuws

Gehoord op radio-1-journaal: druk bij notarissen vanwege overdrachtsbelasting

Door de verandering van pecentages van de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 is het rond de jaarwisseling druk voor de notariskantoren. Zij hebben mensen geholpen voor wie het juist gunstig...

lees verder >
15 november 2020nieuws

Gezien in Kassa: erfbelasting en alleenstaande ouders

Afgelopen zaterdag was er een item in het tv-programma Kassa over de erfbelasting die door een toekomstige minderjarig weeskind betaald met worden. Netwerk Notarissen werkte mee aan het item en...

lees verder >
12 november 2020nieuws

Vandaag zegt Tweede Kamer 'ja' tegen ferme ingreep in de overdrachtsbelasting

De Tweede Kamer heeft aan het eind van de middag een wetsvoorstel aangenomen waarmee de overdrachtsbelasting flink op de schop gaat per 1 januari 2021. In vergelijking met nu zullen...

lees verder >
Gerard MegchelsenNotaris en estate planner/ Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof den Bosch
Gerard is zijn notariële loopbaan begonnen aan de Rijksuniversiteit Utrecht, waar hij na zijn afstuderen (1985) als universitair docent werkzaam was bij de vakgroepen Burgerlijk Recht en Notarieel recht tot 1998. Enkele jaren na zijn afstuderen startte zijn loopbaan in de notariële praktijk op respectievelijk twee kantoren in Amersfoort. In 1998 werd bij in Elburg benoemd tot notaris. Ondertussen bleef hij betrokken bij postacademisch onderwijs voor notarissen en andere professionals. Daarnaast heeft hij een aantal wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Sinds 2018 is hij tevens werkzaam als Raadsheer plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch en sinds 2019 als docent bij FBN Juristen (kenniscentrum notariaat) in Amsterdam.
Jacobine HaksteenKandidaat-notaris in maatschap, Mediator en scheidingsbemiddelaar
Jacobine heeft zich naast het notariaat gespecialiseerd in mediation. Zij houdt zich voornamelijk bezig met mediations waarbij zij haar notariële kennis ook inzet. Dit betreft mediations in echtscheidingen, nalatenschappen en ondernemingen. Verder is zij momenteel voorzitter van de Vereniging voor Mediators in het Notariaat (VMN), bestuurslid van de Mediatorsfederatie Nederland (MFN) en tot slot vertegenwoordigt zij namens de notariële beroepsorganisatie (KNB) het Nederlandse notariaat in Le Conseil des Notariats de l’Union Européenne (CNUE) in Brussel.
Aartje van Dijk-Bakkernotarisklerk
Marjan Kleinnotarieel medewerker
Willemijn van Asseltnotarieel medewerker
Demi Grootkarzijnsecretaresse

Notariskantoor Megchelsen & Haksteen

handelsregisternr: 08188875
btw nr: NL808887518B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Ons kantoor is tussen 12.30 uur en 13.30 uur gesloten. Tijdens de (zomer)vakantieperiode is het kantoor niet altijd op woensdagmiddag geopend.

Bezoekadres

Paterijstraat 1
8081 TA Elburg

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.