Welkom bij Notariskantoor Inge Arts. Dé Netwerknotaris in Hilvarenbeek.

Onze notaris en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Notariskantoor Inge Arts werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Hilvarenbeek.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

24 januari 2024

Gezocht: vriendelijke notarieel medewerk(st)er/notarisklerk voor kantoor Inge Arts; dé Netwerknotaris in Hilvarenbeek.

We zijn een klantvriendelijk notariskantoor dat zich kenmerkt in de laagdrempeligheid. Dat geldt niet alleen onderling tussen de collega’s, wij zijn ook makkelijk te benaderen voor onze cliënten. We houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, met als uiteindelijk doel om samen zo goed mogelijk onze cliënten van dienst te kunnen zijn.

Wij zijn een notariskantoor gevestigd in het dorp Hilvarenbeek en zijn actief op het gebied van (particulier) vastgoed, ondernemingsrecht en personen- en familierecht. In totaal werken er 10 enthousiaste medewerkers op ons notariskantoor, bestaande uit een notaris, kandidaat-notaris, notarisklerken, receptioniste en notariële medewerkers. Er is een informele en gezellige sfeer, terwijl er daarnaast hard gewerkt wordt. Wij bouwen graag een blijvende en langdurige relatie op met nieuwe collega’s én cliënten.

Werkplezier hebben wij hoog in het vaandel. Ook vinden wij het belangrijk dat iedereen op tijd naar huis kan om van zijn/haar vrije tijd te genieten, zodat de balans werk- privé goed blijft. Daarom zoeken wij een leuke notarieel medewerk(st)er of notarisklerk die ons komt helpen om dit waar te kunnen (blijven) maken.

Functieomschrijving:

Wij zijn ter ondersteuning van notaris Inge Arts en kandidaat-notaris Michel van Dijk op zoek naar een vriendelijke notarieel medewerk(st)er of notarisklerk onroerend goed.

* Ben jij die warme persoonlijkheid, een mensen-mens mét kennis van zaken?

* Vind jij het leuk om zelfstandig dossiers te behandelen, maar ben je tegelijkertijd ook een teamspeler?

* Geniet je er van om zaken voor cliënten goed te regelen en het eerste aanspreekpunt voor hen te zijn?

* Vind jij het fijn om op een klein kantoor te werken waar een gemoedelijke (Brabantse) sfeer heerst?

* Ben je beschikbaar voor (minimaal) 3 dagen per week?

Dan zoeken wij jou ter versterking van ons team!

Wij bieden:

Een afwisselende baan binnen een team waarin we klaar staan voor elkaar en samen de klus klaren. Er heerst een fijne sfeer waarbinnen iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het werk dat we samen verrichten. Service, precisie, kwaliteit en betrokkenheid (zowel richting cliënten als tussen de collega’s) zitten in ons DNA.

Uitnodiging aan jou:

Kom je vrijblijvend met ons kennis maken?

We willen je graag ontmoeten en gaan graag met je in gesprek!

Inge Arts, notaris

[email protected]


9 november 2023

Vacature notarieel medewerker / receptioniste

Notariskantoor Inge Arts in Hilvarenbeek is op zoek naar een notarieel medewerker/receptioniste!


Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een collega voor diverse secretariële werkzaamheden.


Wat ga je doen?

Je werkzaamheden bestaan uit:

• het inboeken van nieuwe dossiers;

• de administratieve afhandeling van dossiers;

• beheer van agenda’s, plannen en bewaken van afspraken;

• het assisteren bij de balie;

• het opnemen van de telefoon en het beantwoorden van vragen; en

• alle bijkomende secretariële werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde!


Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

Wij zoeken een enthousiaste collega met passie voor het notariaat, die:

• cliënten netjes te woord staat;

• snel kan schakelen, stressbestendig, accuraat en collegiaal is;

• een uitstekende beheersing heeft van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

• minimaal 4 dagen per week beschikbaar is.

• bij voorkeur al kennis heeft gemaakt met het werken op een notariskantoor.


Wat bieden wij?

Wij zijn een gezellig, middelgroot notariskantoor met een hecht team en bieden:

• een prettige informele werksfeer met aandacht voor de cliënten en voor elkaar;

• een fijne werkplek in Hilvarenbeek; en

• een veelzijdige baan met ruimte om je verder te ontwikkelen, met de daarbij behorende passende arbeidsvoorwaarden.


Spreekt deze vacature je aan, neem dan contact op met ons kantoor via 013-5053267 of stuur bij voorkeur jouw sollicitatiebrief en CV op naar [email protected].


5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.   
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.   
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.    

Notariskantoor Inge Arts helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 013 505 32 67 of mail naar [email protected]

nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

Inge Arts-Heijnen

Notaris

Inge Arts-Heijnen
Inge Arts-Heijnen
Sinds 1 september 2013 ben ik notaris te Hilvarenbeek, als opvolgster van mr. Jan Kos. Met veel liefde en plezier oefen ik mijn vak als notaris uit. Deskundige en persoonlijke begeleiding bij belangrijke momenten in het leven, dat is mijn motto. Mijn specialisatie is het familierecht en het ondernemingsrecht. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.

Michel van Dijk

Kandidaat-notaris

Michel van Dijk
Michel van Dijk
Ik ben Michel van Dijk. Mijn specialisatie is het onroerend goed en agrarisch recht. Voor velen van jullie ben ik een bekend gezicht. Ik werk namelijk al vanaf 1998 op kantoor. Lastige en complexe zaken zijn voor mij dè uitdaging. Ik bijt me daar graag in vast om samen met de cliënt en adviseur tot een kwalitatief hoogstaande akte of advies te komen. Tot in de puntjes zoek ik de zaken voor je uit!

Gritte Vugts

Notarisklerk familierecht

Gritte Vugts
Gritte Vugts

Monique van Nunen

Notarisklerk ondernemingsrecht

Monique van Nunen
Monique van Nunen

Astrid Hesselmans-van Rooij

Notarieel medewerkster

 Astrid Hesselmans-van Rooij
Astrid Hesselmans-van Rooij

Bianca van Ierland

Notarieel medewerkster

Bianca van Ierland
Bianca van Ierland

Demi van de Laar

Notarieel medewerkster

Demi van de Laar
Demi van de Laar

Erna Dieltjes

Notarieel medewerkster

Erna Dieltjes

Helma Cornelisse-van Gorp

Notarieel medewerkster

Helma Cornelisse-van Gorp
Helma Cornelisse-van Gorp

Maryam Ahmadi

Werkstudent

Maryam Ahmadi
Maryam Ahmadi

Rianne Smolders

Notarieel medewerkster

Rianne Smolders
Rianne Smolders

Sanne van Esch

Notarieel medewerkster

Sanne van Esch
Sanne van Esch

Notariskantoor Inge Arts

handelsregisternr: 58185267
btw nr: NL852915536B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Apollostraat 9
5081 GS Hilvarenbeek

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.