Welkom bij NotaMare Urk. Dé Netwerknotaris op Urk.

Dienstverlening en uitbraak coronavirus

Ons kantoor blijft geopend zolang dit op een verantwoorde wijze mogelijk is en dit niet door de overheid wordt ‘verboden’. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen in acht die de overheid in het kader van het COVID 19-virus (coronavirus) neemt. Onze dienstverlening zal daardoor wel anders zijn. Zo geven we geen handen en bewaren we een veilige afstand. 

Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf verzoeken wij cliënten alleen naar ons kantoor te komen als zij geen klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ervaren. Als u niet naar ons kantoor kunt of wilt komen, zoeken we met u naar een oplossing om de dienstverlening door te laten gaan. Besprekingen kunnen bijvoorbeeld ook via telefoon of andere communicatiemiddelen plaatsvinden en in bepaalde gevallen is ondertekening van een akte per volmacht mogelijk.

Lees verder...

Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt. 

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt. 


Bij NotaMare Urk werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier op Urk.

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van NotaMare Urk durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.Wij zijn aangesloten bij:
EPN
ITnotaris.nl

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

8 februari 2021

NotaMare Urk notarissen en adviseurs zoekt een (junior) notarieel medewerker (fulltime)

Wij zijn per direct op zoek naar een junior medewerker (fulltime) voor onze ondernemingsrechtpraktijk.


Wie zijn wij?

NotaMare Urk notarissen en adviseurs is het allround notariskantoor van Urk. Ondernemers vormen een belangrijke doelgroep. Het team bestaat uit twee notarissen, drie kandidaat-notarissen en tien notarieel medewerkers/notarisklerken.

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen waardoor we ervaren medewerkers in het notariaat veel hebben te bieden. De bij Netwerk Notarissen aangesloten kantoren hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Samen met de professionals van andere kantoren volg je opleidingen, neem je actief deel in kennisgroepen en leer je ook van andere professionals uit het hele land. Je bent onderdeel van het kennisnetwerk van Netwerk Notarissen dat bestaat uit 1800 professionals. Kennis wordt ook gedeeld via een online platform waardoor je altijd toegang hebt tot actuele informatie om jouw cliënten optimaal te kunnen adviseren en verder helpen.

Jouw werk:

In deze functie ben je aanspreekpunt en belangrijke schakel tussen client en (kandidaat-)notarissen. Je zult voornamelijk werkzaam zijn in het ondernemingsrecht. De focus van je werkzaamheden ligt op het opstellen van (concept)akten en bijbehorende stukken, maar ook het contact onderhouden met client en overige secretariële werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan correspondentie, agendabeheer, postafhandeling, archivering en telefoon/receptie werkzaamheden.

Naar wie zijn we op zoek?

Je hebt onlangs een HAVO of VWO diploma behaald. Je beheerst de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk) uitstekend en competenties als accuraat, klantgericht en kwaliteitsgericht zijn op jou van toepassing. Tot slot ben je collegiaal en sociaal vaardig. Heb jij de havo of het vwo bijna afgerond en wil je daarna graag aan de slag? Ook dan zijn wij geïnteresseerd in jou sollicitatie.

Wat bieden wij?

Een professionele en informele werkomgeving waarbij ontwikkeling en kwaliteit voorop staan. De diversiteit in branche, omvang en aard van onze cliënten zorgt voor een werkomgeving vol afwisseling en dynamiek. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Interesse?

Stuur je sollicitatie naar l.vanotterloo@notamare.nl

Voor nadere informatie mag je telefonisch contact opnemen met de heer Lubbert van Otterloo 0527-681430.


8 februari 2021

NotaMare Urk notarissen en adviseurs zoekt een (ervaren) notarieel medewerker/notarisklerk

Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren medewerker voor onze registergoederenpraktijk.


Wie zijn wij?

NotaMare Urk notarissen en adviseurs is het allround notariskantoor van Urk. Ondernemers vormen een belangrijke doelgroep. Het team bestaat uit twee notarissen, twee kandidaat-notarissen en tien notarieel medewerkers/notarisklerken.

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen waardoor we ervaren medewerkers in het notariaat veel hebben te bieden. De bij Netwerk Notarissen aangesloten kantoren hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Samen met de professionals van andere kantoren volg je opleidingen, neem je actief deel in kennisgroepen en leer je ook van andere professionals uit het hele land. Je bent onderdeel van het kennisnetwerk van Netwerk Notarissen dat bestaat uit 1800 professionals. Kennis wordt ook gedeeld via een online platform waardoor je altijd toegang hebt tot actuele informatie om jouw cliënten optimaal te kunnen adviseren en verder helpen.

Wie zoeken wij?

- je beschikt over MBO/HBO werk- en/of denkniveau

- je beschikt bij voorkeur over een afgeronde HBO- of klerkenopleiding

- je hebt minimaal 4 jaar ervaring als notariaal medewerker op een afdeling registergoed

- je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar

- je bent zelfstandig, proactief, accuraat en kritisch

- je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift

Wat ga je doen?

- zelfstandig voorbereiden van akten met behulp van modellen

- zelfstandig voeren van correspondentie en (telefonische) besprekingen met alle betrokken partijen

- opstellen van declaraties en afrekeningen

- op juridisch inhoudelijk gebied assisteren van behandelaars

- compareren bij akten

- tegen lezen akten

Wat bieden wij?

- marktconforme arbeidsvoorwaarden (pensioenplan/reiskosten)

- de functie is ingedeeld in salarisschaal 3. Afhankelijk van opleiding en werkervaring ligt je salaris tussen de € 2.300,- en € 3.400,- bruto per maand op basis van 37,5 uur per week.

- mogelijkheid tot het volgen van de opleiding tot Register Notarisklerk

- gezellige kantooruitjes

- gezond fietsleaseplan

- geweldige collega’s

Interesse?

Stuur je sollicitatie naar l.vanotterloo@notamare.nl

Voor nadere informatie mag je telefonisch contact opnemen met de heer Lubbert van Otterloo 0527-681430.


30 september 2020

Differentiatie overdrachtsbelasting

Overdrachtsbelasting op Prinsjesdag op z’n kop gezet

Het kabinet wil dat vanaf volgend jaar de overdrachtsbelasting verandert. Starters betalen dan geen overdrachtsbelasting meer als ze eigenaar worden van een woning. Dat scheelt – berekend naar de gemiddelde koopprijs voor een woning – ruim 6.000 euro. Maar ook voor anderen dan starters verandert er wat in de overdrachtsbelasting, en dat is niet altijd positief. Wat heeft het kabinet in petto?

overdrachtsbelasting: hoe werkt het?

Als je eigenaar wordt van een huis, perceel grond, een bedrijfspand of ander onroerend goed, dan moet je overdrachtsbelasting betalen over de koopprijs. De notaris handelt dit af met de Belastingdienst. Over een woning moet 2% aan overdrachtsbelasting over de koopprijs worden betaald. Daar valt ook een recreatiewoning onder en soms ook een kantoorpand (als dat pand ooit een woning is geweest). Over de koopprijs van een perceel grond of een bedrijfshal wordt 6% aan overdrachtsbelasting betaald. Als er aandelen in een zogenoemde ‘vastgoed-B.V.’ worden overgedragen en die B.V. aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan moet 2 of 6% aan overdrachtsbelasting worden betaald.

startersvrijstelling

Als het kabinet z’n zin krijgt, dan betalen starters op de woningmarkt vanaf volgend jaar geen overdrachtsbelasting als ze eigenaar van een woning worden. Starters zijn tussen de 18 en 35 jaar oud en gaan wonen in de woning waarvan ze eigenaar worden. Het geldt dus niet voor een woning die iemand tussen de 18 en 35 jaar bijvoorbeeld koopt om te verhuren aan iemand anders. In dat geval moet er 8% aan overdrachtsbelasting over de koopprijs worden betaald.

Vanaf 2021 kun je één keer een woning zonder overdrachtsbelasting aankopen. Degenen die doorstromen en tussen de 18 en 35 jaar zijn, moeten over de nieuwe woning 2% aan overdrachtsbelasting betalen.

andere gevallen

Als je niet als starter wordt gezien en je eigenaar wordt van een woning waarin je zelf gaat wonen, dan moet over de koopprijs 2% overdrachtsbelasting worden betaald. Over de koopprijs van een perceel grond of een bedrijfshal moet voortaan 8% aan overdrachtsbelasting worden betaald. Het percentage voor aandelen in een zogenoemde ‘vastgoed-B.V.’ wordt verhoogd naar 8%. In bepaalde situaties zal over het percentage bij een recreatiewoning ook 8% worden.

wat te doen?

De Tweede en Eerste Kamer gaan de komende tijd in discussie met het kabinet over de overdrachtsbelasting. Daarna wordt er gestemd over de wijziging van de overdrachtsbelasting. Het kabinet wil dat de verandering in de overdrachtsbelasting ingaat per 2021 en voorlopig de komende vijf jaar gaat gelden.

Als je aan de voorwaarden voldoet om volgend jaar als starter te worden gezien maar je hebt al met de verkoper afgesproken dat de woning in 2020 nog wordt overgedragen, wat moet je dan doen? Ga dan in gesprek met de verkoper: is deze bereid om de datum van de overdracht (het ondertekenen van de akte bij de notaris) naar 2021 te verschuiven? Houd er rekening mee dat de verkoper gecompenseerd wil worden; voor hem of haar lopen namelijk de kosten van de woning langer door.

Er is ook een groep mensen die volgend jaar meer overdrachtsbelasting moet betalen. Heb je al onroerend goed gekocht maar vindt de overdracht in 2021 plaats? Dan kun je wellicht met de verkoper afspreken dat nog dit jaar de overdracht wordt rond gemaakt. Als je een pand of perceel grond op het oog hebt, maar de financiering nog niet rond hebt, dan kun je er ook voor kiezen om dit jaar nog eigenaar te worden maar met de mogelijkheid het terug te draaien. De verkoper blijft bij deze constructie waarvoor een akte (door notarissen ook wel ‘Groninger akte’ genoemd) bij de notaris moet worden ondertekend, vaak in het pand zitten.

Netwerk Notarissen heeft alle situaties in kaart gebracht waarin er voordeel of nadeel is voor de overdrachtsbelasting. Ons kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen zodat wij beschikken over deze informatie, waarmee we u goed kunnen adviseren wat te doen. 

nieuws van netwerk notarissen

14 mei 2021nieuws

Gezien in Max Meldpunt: een recreatiewoning met zorgen. Maar het kan gelukkig anders.

Nu de zomer nadert en we door de pandemie ontdekken hoe fijn Nederland als vakantieland kan zijn, is het kopen van een chalet op een vakantiepark voor veel Nederlanders een...

lees verder >
19 april 2021nieuws

Er komt een wetswijziging voor erfbelasting voor weeskinderen

In november 2020 maakte het tv-programma Kassa in samenwerking met Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen een item over Linda, die toen terminaal ziek was, en haar 13-jarige zoon...

lees verder >
7 mei 2021nieuws

Kosteloos stappenplan voor verenigingen en stichtingen

Wij hebben een praktisch stappenplan ontwikkeld voor verenigingen en stichtingen. Dit stappenplan is kosteloos bij ons op te vragen. Het stappenplan helpt de stichting of vereniging waarbij je bent betrokken,...

lees verder >
de heer mr. A. Hoeksma (Albert)Notaris

Albert Hoeksma (1970) is in 1994 afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2012 is hij benoemd tot notaris. Albert is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, de overdracht van schepen en is tevens IT-notaris.
mevrouw mr. S.H.R. Boschma (Saskia)Notaris

Saskia Boschma (1973) is in 1998 haar loopbaan begonnen. Haar specialisaties liggen vooral op het gebied van personen- en familierecht in combinatie met estate planning. Ondernemers hebben daarbij haar speciale aandacht. Binnen kantoor geeft zij leiding aan de familie- en estate planningspraktijk. Per 1 oktober 2018 is zij benoemd tot Notaris.
de heer L.I. van Otterloo (Lubbert)Kantoormanager

Lubbert is in april 2014 bij ons op kantoor komen werken. Hij is verantwoordelijk voor de financiële en personele administratie. Daarnaast ondersteunt hij waar nodig de diverse praktijken binnen kantoor.
de heer mr. N.J. Visser (Niek)Kandidaat-notaris

mevrouw mr. G. van Essen (Gerlinda)Kandidaat-notaris

mevrouw mr. M. Buter (Marianne)Kandidaat-notaris

mevrouw L.M. Posthumus (Lisa)Register Notarisklerk

Lisa is vanaf 2015 werkzaam bij ons op kantoor. Zij is werkzaam op de afdeling Onroerend Goed.
mevrouw M.C. van Altena-Abbekerk (Margreeth)Notarieel medewerkster

Margreeth is sinds 1993 werkzaam in het notariaat en vanaf augustus 1998 bij ons op kantoor. Zij is begonnen als medewerkster onroerend goed en vanaf mei 2007 werkzaam als medewerkster ondernemingsrecht.
mevrouw J. de Hoop-Wezelman (Jolanda)Notarieel medewerkster

Jolanda is vanaf 2004 werkzaam bij ons op kantoor. Zij is werkzaam op de afdelingen Onroerend Goed en Ondernemingsrecht.
mevrouw J. Zoer-van de Berg (Janita)Notarieel medewerkster

Janita is vanaf 2001 werkzaam bij ons op kantoor. Zij is werkzaam op de afdeling Ondernemingsrecht.
mevrouw G.H. Zeeman (Gerlinde)Notarieel medewerkster

mevrouw J.F. Visser-de Ruiter (Janet) Notarieel medewerkster

mevrouw T. Brands-Koffeman (Terina)Notarieel medewerkster

de heer C.J. de Frel (Cor)Financieel administratief medewerker

mevrouw R.J. de Vries-Bakker (Rebekkah)Notarieel medewerkster

NotaMare Urk notarissen en adviseurs

handelsregisternr: 52884228
btw nr: 8120.00.018.B.01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Op zaterdag op afspraak geopend.

Bezoekadres

Vlaak 6
8321 RV Urk

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.