Kersten & Wilhelm Notarissenheeft meerdere kantoren

Kersten & Wilhelm Notarissen, jouw Netwerk Notaris in Mill en Grave, is je graag van dienst op elk belangrijk moment in je leven.

Wanneer je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, een hypotheek wilt afsluiten, van plan bent een bedrijf te beginnen, gaat samenwonen, trouwen, scheiden of een testament wilt maken, ga je niet naar zomaar een notaris. Je wilt zeker weten dat jouw notaris zijn vak verstaat, uitstekend op de hoogte is van wat er in de wereld speelt en precies begrijpt wat jij bedoelt.

Ons kantoor is toegelaten tot Netwerk Notarissen, een landelijk samenwerkingsverband van kwaliteitsnotarissen. Netwerk Notarissen houden elkaar scherp en adviseren elkaar, zodat we jou nog beter kunnen helpen.
Onze notarissen en medewerkers zijn zeer ervaren en hebben ieder hun eigen specialismen. Zo is notaris Mark Wilhelm lid van de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat en ondernemingsrechtspecialist.  Hij adviseert je graag over wat er komt kijken bij het (agrarisch) ondernemerschap. En Leon Kersten is onze notaris-mediator. Hij begeleidt (echt)scheidingen en is lid van de Vereniging van Mediators in het Notariaat. 

Lees verder...

We vinden het belangrijk dat we precies begrijpen wat jij bedoelt. Daarom verdiepen we ons in wat jou beweegt. We spreken bovendien gewone mensentaal en leggen ingewikkelde dingen graag nog eens uit. Omdat we het ook belangrijk vinden dat jij begrijpt wat wij bedoelen.

Wil je graag een keer vrijblijvend kennismaken? Kom dan naar ons gratis spreekuur op ons kantoor in Mill of in Grave.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

7 juli 2021

Vacature notarieel medewerker onroerend goed (m/v)

Wegens uitbreiding van onze notarispraktijk in Mill / Grave zijn wij voor de sectie onroerend goed op zoek naar een notarieel medewerker onroerend goed (m/v).

Wij zoeken een vriendelijke, gemotiveerde, ervaren en bij voorkeur fulltime collega (minimaal 4 dagen) met een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal en een dienstverlenende instelling. Wij verwachten dat u een flexibele en collegiale instelling hebt, cliënten en verwijzers aan ons kantoor kunt binden en stressbestendig bent.

Ervaring met het zelfstandig behandelen van alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van onroerend goed is voor de functie noodzakelijk.

Kersten & Wilhelm Notarissen is aangesloten bij Netwerk Notarissen en voert een algemene praktijk vanuit 2 vestigingen, in Mill en in Grave, met specialisaties in echtscheidingsbemiddeling, ondernemingsrecht en agrarisch recht. Wij bieden een gevarieerde functie in een prettige werksfeer in een jong team met 2 notarissen, 1 toegevoegd notaris, 2 kandidaat notarissen en 14 overige medewerkers. Flexibele werktijden zijn bespreekbaar.

Voor vragen kunt u terecht bij de heer mr. M. Wilhelm of de heer mr. L.W.M. Kersten.

Tevens kunt u informatie over ons kantoor vinden op onze website: www.kerstenwilhelm.nl

We ontvangen graag binnen 14 dagen na het verschijnen van deze advertentie een sollicitatiemail met curriculum vitae. U kunt de mail richten aan: wilhelm@kerstenwilhelm.nl en kersten@kerstenwilhelm.nl


9 juli 2020

Negatieve rente derdengeldenrekeningen

Negatieve rente derdengeldenrekeningen

Vanaf 1 juli 2020 wordt over het bedrag op onze derdengeldenrekeningen door de bank negatieve rente in rekening gebracht. Deze rente wordt, conform onze gedragsregels, aan u doorberekend middels een werkbaar forfaitair bedrag, zoals hieronder opgenomen.


Overdrachten

Koopsom

Bij leveringen (al dan niet in combinatie met een hypotheek) met een koopsom:

• tot € 250.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 10,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 500.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 17,50 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 750.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 25,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 1.000.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 30,00 exclusief btw worden doorbelast;

• hoger dan € 1.000.000,00 wordt er een negatieve rente berekend per dag op basis van het bedrag, verhoogd met een opslag van € 7,50 exclusief btw bij zowel de verkoper als de koper, ieder voor de helft.

Waarborgsom

De negatieve rente over waarborgsommen die op onze derdengeldenrekening worden gestort, wordt in alle gevallen per dag berekend. Die rente komt bovenop voornoemde bedragen en zal bij de koper in rekening worden gebracht.


Hypotheken

Indien alleen een hypotheekakte wordt gepasseerd en het geldverkeer loopt via de derdengeldenrekening, bij een geldlening:

• tot € 250.000,00 zal aan de hypotheekgever € 20,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 500.000,00 zal aan de hypotheekgever € 35,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 750.000,00 zal aan de hypotheekgever € 50,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 1.000.000,00 zal aan de hypotheekgever € 60,00 exclusief btw worden doorbelast;

• hoger dan € 1.000.000,00 wordt er een negatieve rente berekend per dag op basis van het bedrag, verhoogd met een opslag van € 7,50 exclusief btw bij de hypotheekgever.


16 maart 2020

Inloop spreekuren zullen geen doorgang vinden

De spreekuren van Kersten & Wilhelm Notarissen op alle locaties zullen i.v.m. Corona tot nader bericht, in ieder geval tot 6 april a.s. geen doorgang vinden.

nieuws van netwerk notarissen

23 juli 2021nieuws

Belastingvrij schenken voor de eigen woning onder de loep

Iedere Nederlander kan ruim 100.000 euro belastingvrij schenken aan een ander. Degene die de schenking krijgt, de begunstigde, moet dit bedrag in een eigen woning steken. Bijvoorbeeld door er een...

lees verder >
14 mei 2021nieuws

Gezien in Max Meldpunt: een recreatiewoning met zorgen. Maar het kan gelukkig anders.

Nu de zomer nadert en we door de pandemie ontdekken hoe fijn Nederland als vakantieland kan zijn, is het kopen van een chalet op een vakantiepark voor veel Nederlanders een...

lees verder >
19 april 2021nieuws

Er komt een wetswijziging voor erfbelasting voor weeskinderen

In november 2020 maakte het tv-programma Kassa in samenwerking met Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen een item over Linda, die toen terminaal ziek was, en haar 13-jarige zoon...

lees verder >
mr. M. Wilhelm (Mark)Notaris en agrarisch specialist VASN

Mark Wilhelm werkt sinds 1997 in het notariaat en is eind 2005 benoemd tot notaris in de gemeente Mill en Sint Hubert. Zijn specialismen liggen op het gebied van het ondernemingsrecht en het agrarisch recht. Hij is toegelaten tot de vereniging van agrarisch specialisten in het notariaat (VASN).
mr. T.M. Westers-van Haaren (Dorine)Toegevoegd notaris

Dorine Westers is sinds 1997 werkzaam in het notariaat. Sinds 2015 is zij als (toegevoegd) notaris verbonden aan ons kantoor en met name werkzaam op het gebied van personen- en familierecht. Haar dagelijkse praktijk bestaat onder meer uit het adviseren in en opstellen van huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten en (levens)testamenten, alsmede het afwikkelen van nalatenschappen.
mr. M.M.W. Wilhelm-Grond (Morwenna)Kandidaat-notaris

Morwenna Wilhelm-Grond is sinds 1998 werkzaam als kandidaat-notaris. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van het personen-, familie- en erfrecht en adviseert cliënten graag met betrekking tot gecompliceerde vraagstukken op haar vakgebied.
mr. M. Diekerhof (Martijn)Notarieel jurist

mr. L.P.M. Hurkens-Hegger (Lilian)Kandidaat-notaris

S.J.G. Geurts-van Dijck (Sylvia)Klerk

Ik ben 25 jaar werkzaam in het notariaat. Ik heb de klerkenopleiding afgerond en ben gespecialiseerd in de ondernemingsrechtpraktijk. Ik behandel alle dossiers op gebied van ondernemingsrecht, onder verantwoordelijkheid van de notarissen.
W.A.M. van Lanen-van Boekel (Wilma)Notarieel medewerkster

Ik ben vanaf 1992 werkzaam op het notariskantoor te Mill. Mijn werkzaamheden zijn het afwikkelen van akten van leveringen/verjaringen en hypotheken op woningen en grond. Mijn specialisme zijn de transacties met de gemeenten.
Y.B.M. Martinali-Dekkers (Yvonne)Notarieel medewerkster

Ik werk sinds 2005 bij Kersten & Wilhelm Notarissen. Ik houd me vooral bezig met familierecht, inhoudende (levens)testamenten, samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden, verklaringen van erfrecht, boedelafwikkeling. Daarnaast verzorg ik schenkingsaangiften en royementen. Van alles wat en dat maakt het leuk!
O.M.A. Daverveld-Nuijen (Olga)Notarieel medewerkster

Na haar Schoevers opleiding en enkele jaren gewerkt te hebben als secretaresse is zij vanaf 2008 werkzaam bij Kersten & Wilhelm Notarissen. Zij richt zich vooral op werkzaamheden met betrekking tot ondersteuning van de notarissen inzake familierecht, de boekhouding, bestelling van drukwerk, overige secretariële werkzaamheden en draagt zorg voor het kwaliteitshandboek en de uitvoering daarvan.
J.M.R. Bongers-van der Heijden (Jacqueline)Notarieel medewerkster

Sinds 1991 werkzaam in het notariaat. Aanvankelijk begonnen als typiste en na geruime werkervaring te hebben opgedaan verder gegaan als notarieel medewerkster bij een notariskantoor. Vanaf 15 juni 2015 is zij werkzaam op ons kantoor en houdt zich vooral bezig met het voorbereiden en afwikkelen van eigendomsoverdrachten alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen aangaande woningen, bedrijfspanden en (cultuur)grond.
K. Verstralen-Ermens (Katinka)Receptioniste

In 1998 ben ik begonnen in het notariaat, sinds 2009 werk ik bij Kersten & Wilhelm notarissen. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het aannemen van de telefoon, mensen ontvangen en te woord staan aan de balie, nieuwe dossiers aanmaken, boekhouding en het verwerken van gepasseerde akten.
S.M. van Niftrik (Susanne)Receptioniste

G.S. Gijsbertsen (Sebastiaan)Boekhouder

Kersten & Wilhelm Notarissen

handelsregisternr: 17265718
btw nr: NL009562904B010

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 16:00 uur
Tijdens lunchpauze is ons kantoor van 12.30 - 13.30 uur gesloten.

Bezoekadres

Oranjeboomstraat 3
5451 BK Mill

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.