Kersten & Wilhelm Notarissenheeft meerdere kantoren

Kersten & Wilhelm Notarissen, jouw Netwerk Notaris in Mill en Grave, is je graag van dienst op elk belangrijk moment in je leven.

Wanneer je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, een hypotheek wilt afsluiten, van plan bent een bedrijf te beginnen, gaat samenwonen, trouwen, scheiden of een testament wilt maken, ga je niet naar zomaar een notaris. Je wilt zeker weten dat jouw notaris zijn vak verstaat, uitstekend op de hoogte is van wat er in de wereld speelt en precies begrijpt wat jij bedoelt.

Ons kantoor is toegelaten tot Netwerk Notarissen, een landelijk samenwerkingsverband van kwaliteitsnotarissen. Netwerk Notarissen houden elkaar scherp en adviseren elkaar, zodat we jou nog beter kunnen helpen.
Onze notarissen en medewerkers zijn zeer ervaren en hebben ieder hun eigen specialismen. Zo is notaris Mark Wilhelm lid van de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat en ondernemingsrechtspecialist.  Hij adviseert je graag over wat er komt kijken bij het (agrarisch) ondernemerschap. En Leon Kersten is onze notaris-mediator. Hij begeleidt (echt)scheidingen en is lid van de Vereniging van Mediators in het Notariaat. 

Lees verder...

We vinden het belangrijk dat we precies begrijpen wat jij bedoelt. Daarom verdiepen we ons in wat jou beweegt. We spreken bovendien gewone mensentaal en leggen ingewikkelde dingen graag nog eens uit. Omdat we het ook belangrijk vinden dat jij begrijpt wat wij bedoelen.

Wil je graag een keer vrijblijvend kennismaken? Kom dan naar ons gratis spreekuur op ons kantoor in Mill of in Grave.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

9 juli 2020

Negatieve rente derdengeldenrekeningen

Negatieve rente derdengeldenrekeningen

Vanaf 1 juli 2020 wordt over het bedrag op onze derdengeldenrekeningen door de bank negatieve rente in rekening gebracht. Deze rente wordt, conform onze gedragsregels, aan u doorberekend middels een werkbaar forfaitair bedrag, zoals hieronder opgenomen.


Overdrachten

Koopsom

Bij leveringen (al dan niet in combinatie met een hypotheek) met een koopsom:

• tot € 250.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 10,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 500.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 17,50 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 750.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 25,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 1.000.000,00 zal aan de koper en de verkoper ieder € 30,00 exclusief btw worden doorbelast;

• hoger dan € 1.000.000,00 wordt er een negatieve rente berekend per dag op basis van het bedrag, verhoogd met een opslag van € 7,50 exclusief btw bij zowel de verkoper als de koper, ieder voor de helft.

Waarborgsom

De negatieve rente over waarborgsommen die op onze derdengeldenrekening worden gestort, wordt in alle gevallen per dag berekend. Die rente komt bovenop voornoemde bedragen en zal bij de koper in rekening worden gebracht.


Hypotheken

Indien alleen een hypotheekakte wordt gepasseerd en het geldverkeer loopt via de derdengeldenrekening, bij een geldlening:

• tot € 250.000,00 zal aan de hypotheekgever € 20,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 500.000,00 zal aan de hypotheekgever € 35,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 750.000,00 zal aan de hypotheekgever € 50,00 exclusief btw worden doorbelast;

• tot € 1.000.000,00 zal aan de hypotheekgever € 60,00 exclusief btw worden doorbelast;

• hoger dan € 1.000.000,00 wordt er een negatieve rente berekend per dag op basis van het bedrag, verhoogd met een opslag van € 7,50 exclusief btw bij de hypotheekgever.


16 maart 2020

Inloop spreekuren zullen geen doorgang vinden

De spreekuren van Kersten & Wilhelm Notarissen op alle locaties zullen i.v.m. Corona tot nader bericht, in ieder geval tot 6 april a.s. geen doorgang vinden.

16 maart 2020

Maatregelen Kersten & Wilhelm Notarissen i.v.m. Coronavirus

Mill/Grave, 16 maart 2020

In verband met het Coronavirus werken wij ter bescherming van u en onszelf deels thuis. Wij streven ernaar om alle reeds geplande passeerafspraken (afspraken waarbij een akte moet worden getekend) door te laten gaan. Heeft u bij ons een afspraak staan voor de ondertekening van uw akten, dan gaat deze zonder tegenbericht van ons door.

Voor veel rechtshandelingen is de mogelijkheid dat u daarvoor een volmacht verleent. Indien u dit wenst verzoeken wij u ook om contact met ons op te nemen.

Reeds geplande besprekingen zullen zoveel mogelijk worden verzet of indien mogelijk telefonisch worden gevoerd.

Wij zullen u zo spoedig mogelijk berichten om een nieuwe afspraak te maken.

Spoedeisende besprekingen of passeerafspraken zijn in principe altijd mogelijk.

Indien u zelf griepverschijnselen heeft, zoals door het RIVM omschreven, dan verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen om uw afspraak te verzetten.

Wij vragen u niet meer mensen naar afspraken mee te nemen dan nodig is.

Als gevolg van de lagere personeelsbezetting op de kantoren, kan het voorkomen dat wij minder goed bereikbaar zijn.

Stel uw vraag in dat geval aan ons per e-mail.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij beseffen het ongemak dat u hierdoor kunt ervaren en willen u via deze weg onze welgemeende excuses hiervoor aanbieden.

nieuws van netwerk notarissen

4 oktober 2020nieuws

Dierendag 2020: Heb jij al eens nagedacht over een huisdierenclausule?

Er zijn veel mensen met een huisdier. Maar vaak hebben huisdierenbaasjes niet nagedacht over hoe het verder moet met hun huisdier na scheiding of als ze zelf niet meer kunnen...

lees verder >
28 september 2020nieuws

Het ubo-register: wat betekent dat voor jou?

De Kamer van Koophandel heeft sinds 27 september 2020 een nieuw register: het ubo-register. Organisaties moeten gegevens aanleveren voor dat register. Soms loopt dat via de notaris.  In verband met...

lees verder >
15 september 2020nieuws

Prinsjesdag 2020: dit zijn de belastingplannen voor 2021

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2021 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht.
Overdrachtsbelasting
Per 1 januari...

lees verder >
mr. M. Wilhelm (Mark)Notaris en agrarisch specialist VASN

Mark Wilhelm werkt sinds 1997 in het notariaat en is eind 2005 benoemd tot notaris in de gemeente Mill en Sint Hubert. Zijn specialismen liggen op het gebied van het ondernemingsrecht en het agrarisch recht. Hij is toegelaten tot de vereniging van agrarisch specialisten in het notariaat (VASN).
mr. T.M. Westers-van Haaren (Dorine)Toegevoegd notaris

Dorine Westers is sinds 1997 werkzaam in het notariaat. Sinds 2015 is zij als (toegevoegd) notaris verbonden aan ons kantoor en met name werkzaam op het gebied van personen- en familierecht. Haar dagelijkse praktijk bestaat onder meer uit het adviseren in en opstellen van huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten en (levens)testamenten, alsmede het afwikkelen van nalatenschappen.
mr. M.M.W. Wilhelm-Grond (Morwenna)Kandidaat-notaris

Morwenna Wilhelm-Grond is sinds 1998 werkzaam als kandidaat-notaris. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van het personen-, familie- en erfrecht en adviseert cliënten graag met betrekking tot gecompliceerde vraagstukken op haar vakgebied.
mr. M. Diekerhof (Martijn)Notarieel jurist

mr. L.P.M. Hurkens-Hegger (Lilian)Kandidaat-notaris

S.J.G. Geurts-van Dijck (Sylvia)Klerk

Ik ben 25 jaar werkzaam in het notariaat. Ik heb de klerkenopleiding afgerond en ben gespecialiseerd in de ondernemingsrechtpraktijk. Ik behandel alle dossiers op gebied van ondernemingsrecht, onder verantwoordelijkheid van de notarissen.
W.A.M. van Lanen-van Boekel (Wilma)Notarieel medewerkster

Ik ben vanaf 1992 werkzaam op het notariskantoor te Mill. Mijn werkzaamheden zijn het afwikkelen van akten van leveringen/verjaringen en hypotheken op woningen en grond. Mijn specialisme zijn de transacties met de gemeenten.
Y.B.M. Martinali-Dekkers (Yvonne)Notarieel medewerkster

Ik werk sinds 2005 bij Kersten & Wilhelm Notarissen. Ik houd me vooral bezig met familierecht, inhoudende (levens)testamenten, samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden, verklaringen van erfrecht, boedelafwikkeling. Daarnaast verzorg ik schenkingsaangiften en royementen. Van alles wat en dat maakt het leuk!
O.M.A. Daverveld-Nuijen (Olga)Notarieel medewerkster

Na haar Schoevers opleiding en enkele jaren gewerkt te hebben als secretaresse is zij vanaf 2008 werkzaam bij Kersten & Wilhelm Notarissen. Zij richt zich vooral op werkzaamheden met betrekking tot ondersteuning van de notarissen inzake familierecht, de boekhouding, bestelling van drukwerk, overige secretariële werkzaamheden en draagt zorg voor het kwaliteitshandboek en de uitvoering daarvan.
J.M.R. Bongers-van der Heijden (Jacqueline)Notarieel medewerkster

Sinds 1991 werkzaam in het notariaat. Aanvankelijk begonnen als typiste en na geruime werkervaring te hebben opgedaan verder gegaan als notarieel medewerkster bij een notariskantoor. Vanaf 15 juni 2015 is zij werkzaam op ons kantoor en houdt zich vooral bezig met het voorbereiden en afwikkelen van eigendomsoverdrachten alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen aangaande woningen, bedrijfspanden en (cultuur)grond.
K. Verstralen-Ermens (Katinka)Receptioniste

In 1998 ben ik begonnen in het notariaat, sinds 2009 werk ik bij Kersten & Wilhelm notarissen. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het aannemen van de telefoon, mensen ontvangen en te woord staan aan de balie, nieuwe dossiers aanmaken, boekhouding en het verwerken van gepasseerde akten.
S.M. van Niftrik (Susanne)Receptioniste

G.S. Gijsbertsen (Sebastiaan)Boekhouder

Kersten & Wilhelm Notarissen

handelsregisternr: 17265718
btw nr: NL009562904B010

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 16:00 uur
Tijdens lunchpauze is ons kantoor van 12.30 - 13.30 uur gesloten.

Bezoekadres

Oranjeboomstraat 3
5451 BK Mill

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.