Erkamp Boot Willemsenheeft meerdere kantoren


Coronabeleid Erkamp Boot Willemsen Notarissen

Erkamp Boot Willemsen Notarissen volgt in haar beleid rond het Coronavirus (Covid-19) de richtlijnen van het RIVM. Hieronder is weergegeven welke gevolgen dit heeft voor afspraken, klanten, bezoekers aan kantoor en voor medewerkers.

1. Afspraken, klanten

Uitgangspunt is dat reeds geplande afspraken op kantoor doorgaan. Als u er als klant de voorkeur aan geeft om de afspraak uit te stellen of – indien mogelijk – per volmacht te tekenen dan kan dat natuurlijk. Neem dan contact op met de behandelaar van het dossier. Voor afspraken met klanten thuis, op hun kantoor of elders ‘op locatie’ geldt dat in overleg steeds moet worden bekeken of die doorgang kunnen vinden.

2. Bezoekers aan ons kantoor

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, verwachten we van bezoekers aan ons kantoor dat zij zich ook aan de richtlijnen vanuit de overheid houden, dus bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoeken wij u om niet naar kantoor te komen en contact op te nemen met de behandelaar om een oplossing te zoeken. Bij aanwezigheid in ons kantoor vragen wij u de richtlijnen te blijven volgen, dus geen handen schudden, regelmatig handen wassen en hoesten/niezen in de elleboog. Het tekenen van akten doen de notarissen uitsluitend met de partijen bij de akte. Neemt u dus geen vrienden, familie, etc. mee. Ook de adviseurs wordt verzocht van tevoren al met hun klanten te overleggen en niet mee te komen naar kantoor. Alle medewerkers van Erkamp Boot Willemsen Notarissen houden zich aan de richtlijnen (zie hieronder). Gezien de grootschaligheid van dit virus kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele negatieve gevolgen voor uw gezondheid na de komst naar kantoor, maar wij proberen zoveel mogelijk risico’s te beperken.

3. Medewerkers

Al onze medewerkers worden geacht thuis te blijven wanneer zij griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen. Daarnaast volgt Erkamp Boot Willemsen Notarissen zoveel mogelijk de oproep vanuit de overheid om thuis te werken. Dit betekent dat wij deels vanuit huis en deels op kantoor werken, om wel de continuïteit en de doorgang van de afspraken mogelijk te maken. Medewerkers die vanuit huis werken zijn op hun kantoormailadres bereikbaar. Op onze website zullen wij deze informatie bijwerken in geval er nieuwe richtlijnen van toepassing worden. Raadpleeg daarom regelmatig onze site indien u in de komende weken een afspraak bij ons heeft.

-------------------------------------------------------------------------------

Erkamp Boot Willemsen Notarissen. Uw notaris in Alkmaar en Heerhugowaard. 

Erkamp Boot Willemsen Notarissen is een modern notariskantoor met kantoren in Alkmaar en Heerhugowaard bestaande uit 2 notarissen en ruim 15 medewerkers, waarvan 4 kandidaat-notarissen, die ieder hun eigen specialisme hebben. Hiermee vormen wij een servicegericht notariskantoor dat u op elk rechtsgebied van dienst kan zijn tegen voordelige tarieven!

Betrokken, deskundig en toegankelijk, dát is waar Erkamp Boot Willemsen voor staat.

Onze notarissen bieden alle voorkomende notariële werkzaamheden op het gebied van onroerend goed, ondernemingsrecht en familierecht. Ook kunt u bij ons terecht voor advies over juridische en fiscale aspecten van bedrijfsonroerendgoed en nieuwbouwprojecten en estate-planning.

Erkamp Boot Willemsen speelt met 2 notarissen en ruim 15 medewerkers flexibel in op al uw wensen en behoeftes. Voor ons is elke cliënt er één en elke cliënt heeft recht op aandacht.

Lees verder...

Wij nemen de akte zo door dat u begrijpt wat deze inhoudt. Ook geven wij antwoord op al uw vragen. Ons notariskantoor kenmerkt zich door korte interne communicatielijnen en een flexibele instelling bij de medewerkers. Dit komt onder meer tot uiting in de snelheid waarmee de producten aan de cliënten worden geleverd. Ook hebben wij continu aandacht voor kwaliteitsverbetering, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en kennisdeling.

Bent u op zoek naar een notaris in Alkmaar of Heerhugowaard? De enthousiaste medewerkers van Erkamp Boot Willemsen zijn u graag in een informele sfeer van dienst.

Verberg lees verder...
Erkamp Boot Willemsen Notarissen

nieuws van het notariskantoor

29 augustus 2022

Notarieel medewerker ondernemingsrecht

Functieomschrijving

Als Notarieel Medewerker ga je een belangrijke rol vervullen op de sectie ondernemingsrecht. Je maakt onderdeel uit van een dynamisch team en werkt nauw samen met jouw collega’s. Als notarieel medewerker ondernemingsrecht heb je al enkele jaren ervaring en behandel je dossiers zelfstandig. Je gaat accuraat te werk en je hebt een leergierig karakter. In jouw rol als notarieel medewerker ondernemingsrecht zorg je voor het aanmaken, invoeren en bijhouden van dossiers. Je maakt zelfstandig akten van oprichting, statutenwijziging en aandelenoverdracht. Ook bied je ondersteuning bij het afwikkelen van andere ondernemingsrechtdossiers, zoals bijvoorbeeld fusies en splitsingen. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

het opstellen/uitwerken van akten, besluiten, registers, etc;

het hebben van telefonisch en schriftelijk contact met cliënten en instanties;

diverse administratie die hoort bij het proces van het opmaken en passeren van notariële akten.

Functie eisen

je hebt werk- en denkniveau: HAVO/MBO-4;

je bent tenminste twee dagen per week beschikbaar;

je kunt uitstekend in teamverband werken;

je hebt een klantgerichte instelling;

je bent energiek, flexibel, accuraat en je kunt goed prioriteiten stellen;

Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;

stressbestendig

enkele jaren ervaring in het notariaat heeft onze voorkeur.

Bedrijfsprofiel

Erkamp Boot Willemsen Notarissen is een toonaangevend notariskantoor gevestigd in Alkmaar en Heerhugowaard. Wij bieden onze cliënten hoogwaardige dienstverlening op alle notariële rechtsgebieden, onderverdeeld in de secties: commercieel en particulier vastgoed, ondernemingsrecht en familierecht/erfrecht. Ons kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mr. E.W. (Erik) Oosterbaan, 072-5127488

Graag ontvangen we je brief met C.V. per e-mail op e. oosterbaan@ebwnotarissen.nl of per post: Postbus 242, 1700 AE Heerhugowaard.


5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

 • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.   
 • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
 • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.   
 • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.   
 • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.   
 • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.    

Erkamp Boot Willemsen Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 072 512 74 88 of mail naar notaris@ebwsnotarissen.nl 

8 juli 2019

Geld in het bedrijf van je partner steken. Is dat een slimme zaak?

Stel, je partner start een eigen bedrijf en heeft een startkapitaal nodig. En jij hebt een leuke som geld op je spaarrekening en steunt daarmee graag de ondernemersplannen van je lief. Dan lijkt 1 + 1 = 2.

Ons advies is om eerst nog wel een paar goede afspraken te maken, voor je je spaargeld overmaakt.

Hoe geweldig het ook is als je je partner met jouw geld kunt helpen om een eigen bedrijf op te starten, het is ook het moment om daar goed en zakelijk naar te kijken. Een van de redenen daarvoor, schetsen we hieronder met een voorbeeld uit de praktijk.

Sabrina wil een sieradenshop beginnen. Haar vriend Tom is altijd spaarzaam geweest en heeft flink wat geld opzij gezet. Hij vindt het leuk dat hij met dat geld Sabrina kan ondersteunen. Helaas komt de sieradenshop niet van de grond. En even later loopt het ook niet zo lekker meer met de relatie van Sabrina en Tom. Tom wil zijn geld terug, maar Sabrina kan het bedrag niet terugbetalen. Al Tom’s geld is in de huur van de shop gaan zitten. Als ze uit elkaar gaan, zegt Sabrina dat Tom het geld niet terugkrijgt, omdat ze ervan uit is gegaan dat hij bewust een risicodragende investering deed in haar bedrijf. Tom stapt vervolgens naar de rechter om terugbetaling van het geld af te dwingen. Een slepende rechtszaak volgt.

Van de vervelende zaak tussen Sabrina en Tom kunnen we leren dat zakelijke voorwaarden en verwachtingen van tevoren goed moeten worden doorgesproken, ook al hou je nog zoveel van elkaar. En we leren dat afspraken die je maakt, moeten worden vastgelegd op papier. Want als het allemaal fout loopt, wil je niet dat je partner is 'vergeten' wat jullie hebben afgesproken.

Erkamp Boot Willemsen Notarissen helpt je graag met jullie zakelijke gesprekken en plannen. We leggen dan direct jullie afspraken vast in een samenlevingscontract of een ander juridisch goed contract, zodat jullie je daarover geen zorgen meer hoeven te maken. Het is veel leuker om bezig te zijn met ondernemen en van het nieuwe bedrijf een succes te maken!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 072 512 74 88 of mail naar notaris@ebwsnotarissen.nl 

nieuws van netwerk notarissen

20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder

Er is politiek veel te doen over de bedrijfsopvolgingsregeling, deze regeling biedt onder meer belastingvoordelen voor de bedrijfsopvolger die een onderneming geschonken krijgt of erft. Professionals die ermee werken vinden...

lees verder >
19 september 2022nieuws

Wat kunnen gewone stervelingen leren van de uitvaart van de Queen?

In de aanloop van de uitvaart van de Queen maken de prinsen William en Harry geen ruzie meer en lijken ze zich met elkaar te hebben verzoend. Volgens kenners speelt...

lees verder >

de heer mr. drs. J.H.M. Erkamp (Hans)

Notaris

de heer mr. drs. J.H.M. Erkamp (Hans)
de heer mr. drs. J.H.M. Erkamp (Hans)
 • Notaris
 • 06-53731630
Ik ben sinds 1 januari 1997 notaris in Alkmaar, als opvolger van oud-notaris A.J. van den Bosch. Ik heb veel ervaring en kennis op het gebied van onroerend goed, ondernemingsrecht en het familierecht. Daarnaast kun je bij mij terecht met complexe vragen over juridische en fiscale aspecten van bedrijfsonroerendgoed en nieuwbouwprojecten. Lid van de Vereniging Notariële Registergoed Specialisten.

de heer mr. E.W. Oosterbaan (Erik)

Notaris

de heer mr. E.W. Oosterbaan (Erik)
de heer mr. E.W. Oosterbaan (Erik)
 • Notaris
 • 072-5140563
Ik ben sinds 2 februari 2017 notaris te Heerhugowaard, als opvolger van oud-notaris mr. H.C. Willemsen. Ruime kennis voor de algemene praktijk met het accent op het gebied van ondernemingsrecht.

mevrouw mr. B.J. Bierman (Barbara)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. B.J. Bierman (Barbara)
 • Kandidaat-notaris
Ik ben sinds 2001 kandidaat-notaris en werkzaam in de algemene praktijk met de nadruk op familierecht. Ik ben zowel werkzaam in Alkmaar als in Heerhugowaard.

mevrouw mr. A.M. Spanjaart (Sandra)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. A.M. Spanjaart (Sandra)
 • Kandidaat-notaris
Ik ben sinds december 2000 kandidaat-notaris. Mijn specialisatie ligt op het gebied van het registergoed en ben voornamelijk werkzaam op ons kantoor te Alkmaar.

mevrouw mr. S. Meijer-Slagt (Sara)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. S. Meijer-Slagt (Sara)
mevrouw mr. S. Meijer-Slagt (Sara)
 • Kandidaat-notaris
 • 072-5037265
Ik ben sinds 2013 kandidaat-notaris en werkzaam in de algemene praktijk, met nadruk op de registergoed praktijk, voornamelijk op ons kantoor te Alkmaar. Lid van de Vereniging Vastgoed Juristen.

mevrouw mr. T.A. Eikelenboom (Karin)

Kandidaat-notaris

mevrouw mr. T.A. Eikelenboom (Karin)
 • Kandidaat-notaris
 • 072-5140562
Ik ben sinds 1997 kandidaat-notaris. Mijn specialisatie ligt op het gebied van het ondernemingsrecht en ben voornamelijk werkzaam op ons kantoor te Heerhugowaard.

mevrouw mr. L.D.A. Oltmans (Linda)

kandidaat-notaris

mevrouw mr. L.D.A. Oltmans (Linda)
 • kandidaat-notaris
Ik ben sinds 2003 kandidaat-notaris en werkzaam in de algemene praktijk met de nadruk op familierecht, voornamelijk op ons kantoor te Heerhugowaard.

mevrouw A. Leeflang LL.B (Amy)

HBO jurist/klerk

mevrouw A. Leeflang LL.B (Amy)
 • HBO jurist/klerk
Ik ben werkzaam op het gebied van het onroerend goed. Voornamelijk werkzaam te Alkmaar.

mevrouw S. van Woensel-van Duin LL.B (Sjoukje)

HBO-jurist/klerk

mevrouw S. van Woensel-van Duin LL.B (Sjoukje)
mevrouw S. van Woensel-van Duin LL.B (Sjoukje)
 • HBO-jurist/klerk
 • 072-5143043
Ik ben werkzaam op gebied van personeelszaken, financiële administratie en tevens kwaliteitsfunctionaris. Voornamelijk werkzaam te Heerhugowaard.

mevrouw M.E. Berkhout (Mirella)

Notarieel medewerker

mevrouw M.E. Berkhout (Mirella)
mevrouw M.E. Berkhout (Mirella)
 • Notarieel medewerker
 • 072-5143047
Ik ben werkzaam op het gebied van het onroerend goed (nieuwbouwprojecten). Voornamelijk werkzaam te Alkmaar.

mevrouw E. dos Reis (Esther)

Notarieel medewerker

mevrouw E. dos Reis (Esther)
mevrouw E. dos Reis (Esther)
 • Notarieel medewerker
 • 072-5143048
Ik ben werkzaam op het gebied van het onroerend goed (nieuwbouwprojecten) en royementen. Voornamelijk werkzaam te Alkmaar.

mevrouw mr. L.M. Grovenstein (Lisa)

Notarieel medewerker

mevrouw mr. L.M. Grovenstein (Lisa)
mevrouw mr. L.M. Grovenstein (Lisa)
 • Notarieel medewerker
Ik ben werkzaam op het gebied van het onroerend goed. Voornamelijk werkzaam te Alkmaar.

mevrouw D. Elstgeest-Ruiter (Denise)

Notarieel medewerker

mevrouw D. Elstgeest-Ruiter (Denise)
 • Notarieel medewerker
Ik ben werkzaam op het gebied van het onroerend goed. Voornamelijk werkzaam te Alkmaar.

mevrouw W.A.C.M. Rietdijk-van Noort (Wendy)

Notarieel medewerker

mevrouw W.A.C.M. Rietdijk-van Noort (Wendy)
mevrouw W.A.C.M. Rietdijk-van Noort (Wendy)
 • Notarieel medewerker
 • 072-5037264
Ik ben werkzaam op het gebied van familierecht. Werkzaam te Alkmaar en Heerhugowaard.

mevrouw J.C. Stolte-Wijn (Judith)

Notarieel medewerker

mevrouw J.C. Stolte-Wijn (Judith)
mevrouw J.C. Stolte-Wijn (Judith)
 • Notarieel medewerker
 • 072-5037263
Ik ben werkzaam op het gebied van registergoed. Voornamelijk werkzaam te Alkmaar.

mevrouw E. Donderwinkel (Emy)

Notarieel medewerker

mevrouw E. Donderwinkel (Emy)
 • Notarieel medewerker
Ik ben werkzaam op het gebied van ondernemingsrecht. Voornamelijk werkzaam te Heerhugowaard.

mevrouw P.D. van Schieveen (Patricia)

Notarieel medewerker

mevrouw P.D. van Schieveen (Patricia)
 • Notarieel medewerker
Ik ben werkzaam op het gebied van familierecht. Werkzaam te Alkmaar en Heerhugowaard.

mevrouw H.A.E. van Os (Hanneke)

Notarieel medewerker

mevrouw H.A.E. van Os (Hanneke)
mevrouw H.A.E. van Os (Hanneke)
 • Notarieel medewerker
Ik ben werkzaam op het gebied van familierecht. Werkzaam te Alkmaar en Heerhugowaard.

mevrouw C. de Joode-van Wijk (Candy)

Boekhoudster

mevrouw C. de Joode-van Wijk (Candy)
mevrouw C. de Joode-van Wijk (Candy)
 • Boekhoudster
Ik verzorg de financiële administratie en werk voornamelijk op het kantoor te Heerhugowaard.

mevrouw S. de Graaf-van Veen (Sylvia)

Secretaresse/receptioniste

mevrouw S. de Graaf-van Veen (Sylvia)
mevrouw S. de Graaf-van Veen (Sylvia)
 • Secretaresse/receptioniste
Ik doe de ondersteuning op het gebied registergoed en ben voornamelijk werkzaam op ons kantoor in Alkmaar alwaar ik ook de receptiewerkzaamheden verricht.

mevrouw B.C.M. Konijn (Brigitte)

Secretaresse/receptioniste

mevrouw B.C.M. Konijn (Brigitte)
 • Secretaresse/receptioniste
Ik doe de ondersteuning op het gebied registergoed en ben voornamelijk werkzaam op ons kantoor in Alkmaar alwaar ik ook de receptiewerkzaamheden verricht.

mevrouw M.H. Ton (Marjolijn)

Receptioniste/secretaresse

mevrouw M.H. Ton (Marjolijn)
 • Receptioniste/secretaresse
Ik ben receptioniste op de vestiging Alkmaar. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en ondersteun ik waar nodig is.

mevrouw D.E. Hoogervorst (Deborah)

Receptioniste/secretaresse

mevrouw D.E. Hoogervorst (Deborah)
 • Receptioniste/secretaresse
Ik ben receptioniste op de vestiging Alkmaar. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en ondersteun ik waar nodig is.

mevrouw W.M.M. Plas-Peereboom (Wendy)

Receptioniste/secretaresse

mevrouw W.M.M. Plas-Peereboom (Wendy)
mevrouw W.M.M. Plas-Peereboom (Wendy)
 • Receptioniste/secretaresse
Ik ben receptioniste op de vestiging Alkmaar. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en ondersteun ik waar nodig is.

mevrouw C. Koot-Mulder (Claudia)

Receptioniste/secretaresse

mevrouw C. Koot-Mulder (Claudia)
 • Receptioniste/secretaresse
Ik ben receptioniste op de vestiging Alkmaar. Hier ben ik het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en ondersteun ik waar nodig is.

Erkamp Boot Willemsen Notarissen

handelsregisternr: 67801358
btw nr: NL8571.78.611.B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bezoekadres

Kennemerstraatweg 17-19
1814 GA Alkmaar

Postadres

Postbus 243
1800 AE Alkmaar