Emmius Notarissenheeft meerdere kantoren

Welkom bij Emmius Notarissen - Jouw notaris in Appingedam, Ten Boer, Delfzijl en Bedum (Servicedesk).

Bij de notariskantoren van Emmius Notarissen staan wij voor je klaar om je van dienst te zijn met al jouw notariële en juridische zaken. Omdat wij echte plaatselijke notarissen zijn, kennen wij de bijzonderheden uit de regio. Wij begrijpen dan ook als geen ander waar wij je mee kunnen helpen en nemen de tijd om je te ondersteunen bij zaken aangaande het familie- en/of ondernemingsrecht.

Wil je bijvoorbeeld trouwen onder huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract, of ben je van plan een huis te kopen? Heb je plannen een eigen bedrijf te starten, of staat er een bedrijfsovername in de planning? Heb je vragen omtrent het agrarisch recht? Onze medewerkers bij de kantoren in Appingedam, Ten Boer, Delfzijl en Bedum (Servicedesk) zijn je graag van dienst.

Wil je meer van ons weten? Kijk dan op www.mijnemmiusnotarissen.nl

nieuws van het notariskantoor

23 juni 2020

Wie komt ons ondersteunen?

Emmius Notarissen, met vestigingen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en een servicedesk in Bedum, wil er zijn voor iedereen. Voor alle particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in ons werkgebied. Wij zijn toegankelijk, zonder formele drempels, zodat klanten zich bij ons meteen vertrouwd voelen. Voor onze medewerkers is dat niet anders. Ook zij voelen zich bij Emmius Notarissen als de bekende vis in het water. Samen geven ze adviezen en bieden ze oplossingen voor alle notariële en juridische vraagstukken. Aan kennis geen gebrek. En die kennis delen we graag. Met onze klanten, maar ook met elkaar. Een stevige basis voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Anders gezegd: Emmius Notarissen laat niet alleen klanten, maar ook medewerkers het beste tot hun recht komen.  

Voor onze vestiging in Delfzijl zijn we op zoek naar een  kandidaat-notaris

Je levert een positieve bijdrage aan ons kantoor en bent vooral deskundig op het terrein van het complexe onroerend goed. In de regio Noord-Nederland gebeurt veel en staat in de nabije toekomst nog veel op stapel. Als deze vacature je aanspreekt komen we graag met je in contact.

Wie zoeken wij? 
We zoeken een waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris met enige jaren ervaring, met name op het gebied van het onroerend goed. We hebben ruimte voor een full-timer, maar als je wat minder of thuis wilt werken is dat bespreekbaar.

Je gaat dus werken in Delfzijl, een dynamische plaats waar nu en straks enorm veel gaande is. Het barst in de nabije omgeving van de ontwikkelingen, zoals in de Eemshaven waar de ICT-sector floreert en de energietransitie zichtbaar en voelbaar is. Niet zomaar staat provincie Groningen de komende decennia wederom centraal als energieprovincie van Nederland. In Delfzijl zijn daarnaast alle basisvoorzieningen aanwezig. Bovendien sta je binnen 25 (auto)minuten op de Grote Markt in de stad Groningen.  

Meer weten? 
Meer informatie over ons kantoor in Delfzijl en Emmius Notarissen in het algemeen vind je op onze websites: www.mijnemmiusnotarissen.nl of www.emmiusnotarissen.nl

Solliciteren
Voor vragen kun je tijdens kantooruren bellen met Mr. Sieneke Bolken 0596 635000. Je sollicitatie kun je vóór 3 augustus 2020 per email zenden aan: sbolken@emmiusnotarissen.nl.  


19 maart 2020

Dienstverlening en uitbraak coronavirus

Ons kantoor blijft geopend zolang dit op een verantwoorde wijze mogelijk is en dit niet door de overheid wordt ‘verboden’. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen in acht die de overheid in het kader van het COVID 19-virus (coronavirus) neemt. Onze dienstverlening zal daardoor wel anders zijn. O.a. geven we geen handen en bewaren we een veilige afstand.

Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf verzoeken wij cliënten alleen naar ons kantoor te komen als zij geen klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ervaren. Wij gaan terughoudend om met onaangekondigd bezoek.

Als u niet naar ons kantoor kunt of wilt komen, zoeken we met u naar een oplossing om de dienstverlening door te laten gaan.

Besprekingen kunnen bijvoorbeeld ook via telefoon of andere communicatiemiddelen plaatsvinden. Voor het passeren van akten verzoeken wij alleen de personen die moeten tekenen naar ons kantoor te komen. Als u door iemand naar kantoor wordt gebracht vragen wij die persoon buiten kantoor te wachten.

In bepaalde gevallen is ondertekening van de akte per volmacht mogelijk. Indien dat voor uw akte van toepassing is, nemen wij contact met u op.

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren. 

Emmius Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0596 63 50 00 of mail naar delfzijl@emmiusnotarissen.nl 

nieuws van netwerk notarissen

15 november 2020nieuws

Gezien in Kassa: erfbelasting en alleenstaande ouders

Afgelopen zaterdag was er een item in het tv-programma Kassa over de erfbelasting die door een toekomstige minderjarig weeskind betaald met worden. Netwerk Notarissen werkte mee aan het item en...

lees verder >
12 november 2020nieuws

Vandaag zegt Tweede Kamer 'ja' tegen ferme ingreep in de overdrachtsbelasting

De Tweede Kamer heeft aan het eind van de middag een wetsvoorstel aangenomen waarmee de overdrachtsbelasting flink op de schop gaat per 1 januari 2021. In vergelijking met nu zullen...

lees verder >
4 oktober 2020nieuws

Dierendag 2020: Heb jij al eens nagedacht over een huisdierenclausule?

Er zijn veel mensen met een huisdier. Maar vaak hebben huisdierenbaasjes niet nagedacht over hoe het verder moet met hun huisdier na scheiding of als ze zelf niet meer kunnen...

lees verder >
Sieneke BolkenNotaris

Ferdina DrijfhoutKlerk

Hilko SpeelmanKlerk

Jolanda SpijkermanNotarieel medewerkster

Sanne van der GeestNotarieel medewerkster

Marlien KoenesNotarieel medewerkster

Nienke Lanting-SmidNotarieel medewerkster

Rowan SmitNotarieel medewerker

Anita Andriesse-de WinterKlerk

Mettie Westra-VosMaatschapssecretaresse

Carolien Walters-WiersemaSecretaresse

Emmius Notarissen

handelsregisternr: 02101523
btw nr: NL818768630B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Brander 13
9934 NR Delfzijl

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.