DuretTrip Notarissen is verhuisd! U bent van harte welkom in ons nieuwe kantoor aan de Harm Smeengekade 24 in Zwolle.

Ons nieuwe pand straalt meer uit wie we zijn: transparant en modern. De ruimtes zijn ruimer, lichter en toegankelijker. Voor de inrichting hebben we nadrukkelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. De balie is gemaakt van Zwolse essen die moesten worden gekapt vanwege de essenziekte, de stoelen in de wachtruimte van gerecyclede petflessen en ook het tapijt is gemaakt van gerecyclede materialen.

Wij hopen u binnenkort te ontmoeten op onze nieuwe locatie! 

U kunt gratis parkeren aan de achterzijde van ons kantoor, bereikbaar via navigatieroute Lijnbaan 6, Zwolle. 

Download de routebeschrijving

nieuws van het notariskantoor

19 november 2018

Welk juridisch jasje past het best bij jouw bedrijf? 

De Global Entrepreneurship Week in Zwolle is net achter de rug en het Regio Zwolle Congres, met daarbij de verkiezing voor Ondernemer en Starter van het Jaar, staat alweer voor de deur. Heb je zelf plannen om een bedrijf te starten, zit je in de fase van startup naar scale-up of heb je samenwerkingsplannen? Dan is het zinvol om na te denken over de juridische vorm van jouw bedrijf. 

De meest voorkomende vormen zijn de eenmanszaak, de vof en de bv. Bij een eenmanszaak is er juridisch gezien eigenlijk geen scheiding tussen jou als ondernemer en je bedrijf. Wil je een eenmanszaak starten, dan hoef je alleen je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.  Een vof bestaat uit twee of meer ondernemers. Samen draag je het ondernemingsrisico. Je kunt afspraken vastleggen in een vennootschapsakte bij de notaris. De bv kan zowel door één als door meer ondernemers gebruikt worden en kan alleen ontstaan door een akte bij de notaris.  

De juridische vorm van je bedrijf bepaalt hoeveel en welke belasting jij en je bedrijf moeten betalen. Voor sommige bedrijven is het voor de belastingen gunstig om als eenmanszaak te starten en later door te gaan als bv. Van deze drie vormen biedt alleen de bv de deelnemende partners bescherming tegen ondernemingsrisico’s.  

Zoals je ziet zijn er juridisch veel mogelijkheden voor ondernemers. Belangrijk is dat je je goed informeert, zodat je de beste keuze maakt. Wij helpen je daar graag bij. Maak een afspraak of stap eens binnen bij ons gloednieuwe kantoor aan de Harm Smeengekade 24 in Zwolle.

Jelger de Kroon, notaris

15 november 2018

Mantelzorgen zonder juridische zorgen?

Bent u mantelzorger voor een dierbare? Als u niet alleen de zorg voor iemand heeft, maar ook de financiële zaken en administratie regelt, vragen instanties vaak om een juridische basis. Het levenstestament kan daarin voorzien.

Met een levenstestament wordt een vertegenwoordiger aangewezen voor het geval iemand zelf geen beslissingen meer kan of wil nemen. Denk aan beslissingen over administratieve en financiële zaken, maar ook over persoonlijke en medische aangelegenheden. Belangrijk als u mantelzorger bent, want veel instanties willen alleen met u handelen als u juridisch gemachtigd bent. Denk aan de bank of het Centrum voor Indicatiestelling Zorg.

Het is wel belangrijk dat degene die mantelzorg krijgt 'op tijd' een levenstestament bij de notaris maakt. Immers, alleen als iemand nog wilsbekwaam is kan een levenstestament worden gemaakt. Wilsbekwaam wil zeggen dat iemand de impact kan overzien van zijn of haar beslissingen. Als iemand niet meer wilsbekwaam is, moet er bij de rechter ‘bewind’ (en eventueel mentorschap) worden aangevraagd.

Netwerk Notarissen biedt de mogelijkheid om de bespreking met de notaris over het levenstestament thuis voor te bereiden met een oriëntatieformulier. Aan de hand hiervan kan degene die het levenstestament wil maken alvast nadenken wat hij of zij door de notaris wil laten vastleggen. In het gesprek met de Netwerknotaris adviseert deze de beste route om de wensen te realiseren. U kunt degene die het levenstestament wil maken vergezellen naar het notariskantoor. De notaris kan ook bij diegene thuis komen. Houdt u er wel rekening mee dat de notaris ook altijd privé moet spreken met degene die het levenstestament wil maken.

DuretTrip Notarissen is aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Wij zorgen graag dat voor u en degene voor wie u zorgt, alles perfect geregeld wordt.

19 oktober 2018

Eenvoudige oplossing voor digitale erfenis

Voor de verhuizing van ons notariskantoor op 8 oktober jl. maakte ik veel gebruik van sociale media. Een mooie manier om veel mensen te bereiken. Ook privé delen onze medewerkers en ikzelf regelmatig berichten. Op Facebook, Twitter of Instagram. Net als jij, waarschijnlijk. Maar als je er zelf niet meer bent, wat moet er dan gebeuren met al die posts, foto’s en berichtjes?

Bijna iedereen heeft een digitale erfenis: sociale media accounts, foto’s, filmpjes en documenten in de cloud. Maar ook online tegoeden bij Paypall en webshops. Als je niks regelt, is de kans groot dat je digitale erfenis weglekt of onbereikbaar blijft voortleven. Want hoe weten je nabestaanden waar die erfenis uit bestaat? Waar kunnen ze die vinden en hoe krijgen ze toegang? En het belangrijkste: weten ze wat er met jouw digitale erfenis moet gebeuren?

Gelukkig is er een redelijk eenvoudige oplossing. In je testament kun je namelijk vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts op sociale media. Moeten deze online blijven? Offline gezet worden? Of omgezet worden in een herdenkingspagina? Dat kan bijvoorbeeld bij Facebook. Verder kun je in je testament aangeven hoe nabestaanden toegang krijgen tot je online erfenis. Wie moet de digitale zaken regelen en wie erft bijvoorbeeld jouw foto’s.

Wil je meer weten over je digitale erfenis? DuretTrip helpt je graag! Maak een afspraak of stap eens binnen bij ons gloednieuwe kantoor aan de Harm Smeengekade 24 in Zwolle.

Jelger de Kroon, notaris

nieuws van netwerk notarissen

20 november 2018nieuws

Extra belastingvrije schenking voor de eigen woning?

Iedere Nederlander kan maximaal ruim 100.000 euro belastingvrij schenken aan een ander. Degene die de schenking krijgt, de begunstigde, moet dit bedrag in een eigen woning steken. Bijvoorbeeld door er...

lees verder >
18 oktober 2018nieuws

Monumentenaftrek wordt subsidieregeling

Vanaf 1 januari 2019 zijn uitgaven voor rijksmonumenten niet meer aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De aftrekregeling wordt vervangen door een subsidieregeling. Dit betekent dat een eigenaar van een rijksmonument een...

lees verder >
19 september 2018nieuws

Prinsjesdag

De derde dinsdag in september is traditiegetrouw ‘Prinsjesdag’. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 zijn gepresenteerd. Netwerk Notarissen heeft de kabinetsplannen doorgenomen op wat de...

lees verder >
dhr. mr. J. de Kroon (Jelger)Notaris
dhr. mr. A.R.W. Scheper (André)Notaris
mw. mr. H.K. de Boer (Hilde)Notaris
mw. mr. S. Harsevoort (Saskia)Kandidaat-notaris
mw. mr. M. Koen-Vos (Marije)Kandidaat-notaris
mw. mr. S.M. Knol (Marloes)Notarieel jurist
dhr. H. Verhagen (Harry)Notarisklerk
dhr. J.H. Krijnen (Hans)Notarisklerk
mw. H.W. van den Brink (Helen)Notarisklerk
dhr. E. de Jong (Edwin)Notarisklerk
mw. N. El Houzi (Nesrine)Notarieel medewerker
mw. M.J. van Beekhuizen (Marjolein)Notarieel medewerker
mw. G. Can-Cengiz (Gamze)Notarieel medewerker
mw. M.M. Overmars (Marion)Secretaresse/notarieel medewerker
mw. B.M. van Middelaar (Brenda)Secretaresse/notarieel medewerker
mw. H. Koersen (Herma)Secretaresse/notarieel medewerker
mw. B. Gijssen – Post (Bernadette)Secretaresse/notarieel medewerker
mw. I. Torn – ten Klooster (Ingeborg)Boekhoudster

DuretTrip Notarissen

handelsregisternr: 08183463
btw nr: NL821027566B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Navigatietip! Komt u met de auto en maakt u gebruik van een navigatiesysteem? Voer dan in ‘Lijnbaan 6, Zwolle’. U kunt gratis gebruik maken van onze parkeerplaatsen aan de achterzijde van ons kantoor.

Bezoekadres

Harm Smeengekade 24
8011 AK Zwolle

Postadres

Postbus 1575
8001 BN Zwolle

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.

Mijn gesprek voorbereiden

Je kunt je gesprek met de Netwerknotaris online voorbereiden. Kies hieronder het onderwerp dat je met je notaris wilt bespreken en online wilt voorbereiden.