Welkom bij Drost Juten notarissen. Dé Netwerknotaris in Den Haag. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen.
Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Drost Juten notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Den Haag.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van Drost Juten notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Chat met notaris
Wil je op een laagdrempelige manier met ons in contact komen? Klik dan hier om te chatten.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

19 maart 2020

Dienstverlening en uitbraak coronavirus

Ons kantoor blijft geopend zolang dit op een verantwoorde wijze mogelijk is en dit niet door de overheid wordt ‘verboden’. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen in acht die de overheid in het kader van het COVID 19-virus (coronavirus) neemt. Onze dienstverlening zal daardoor wel anders zijn. Zo ontvangen we alleen cliënten als de dienstverlening niet middels telefoon of videoverbinding mogelijk is. Akten worden bij zoveel mogelijk bij volmacht gepasseerd. Indien de komst naar kantoor wel noodzakelijk is, geven we geen handen en bewaren we een veilige afstand. Ook het gebruikelijke kopje koffie houdt u van ons tegoed.

Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf verzoeken wij cliënten alleen naar ons kantoor te komen als zij geen klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ervaren. Als u niet naar ons kantoor kunt of wilt komen, zoeken we met u naar een oplossing om de dienstverlening door te laten gaan.

Ten slotte hebben we moeten besluiten onze telefonische bereikbaarheid te beperken. Ons kantoor is dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar. Buiten deze periode is communicatie via e-mail mogelijk. U kunt gebruik maken van het adres info@drostjuten.nl.

Dank voor uw begrip.


11 januari 2019

Op iedere eerste dinsdag van de maand: het juridisch loket op HBS

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een juridisch probleem waar men zelf niet uitkomt en waarbij advies door een deskundige gewenst is. In dat kader zijn (Craeyen) notaris Germaine Olde Heuvelt-von Bannisseht en (Craeyen) advocaat Eric-Jan Krijgsman bereid onze leden een platform c.q. juridisch loket te bieden waar de leden met allerhande juridische vragen op een laagdrempelige wijze, in ons eigen vertrouwde clubgebouw én (in eerste instantie) kosteloos, terecht kunnen.  

Zo kun je bij notaris Germaine terecht voor alle vragen op notarieel gebied zoals bijvoorbeeld over wijzigingen van een appartementensplitsing, het oprichten van een B.V. of het maken van een testament of samenlevingscontract. Ook kun je bestaande stukken (statuten, testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten) laten beoordelen; zijn ze nog steeds up-to date? Het is aan te raden een dergelijke check eens in de vijf jaar uit te laten voeren. Wanneer is dat voor het laatst gebeurd?  

Bij advocaat Eric-Jan kun je terecht voor allerhande juridische aangelegenheden, waaronder onenigheid op de werkvloer (zowel voor de werkgever als de werknemer) of binnen het gezin, waaronder problemen in het kader van een verbreking samenwoning of echtscheiding. Daarnaast kun je als ondernemer (waaronder ZZP-er) terecht met al je juridische vragen en/of kwesties, waaronder problemen met afnemers of leveranciers. Of wellicht heb je hulp nodig bij het opstellen van een goede incassobrief? En heb je als ondernemer wel eens gedacht aan het opstellen van algemene voorwaarden? Ook over de mogelijkheden van een schadevergoeding, bijvoorbeeld na een (bedrijfs-of verkeers)ongeval kun je kosteloos worden geadviseerd. Ook medische kwesties, bijvoorbeeld een verkeerd uitgevoerde operatie, kan worden voorgelegd. 

Het juridisch loket is iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19:00 en 21:00 uur geopend, de eerstvolgende gelegenheid is op 5 februari 2019. Wel dien je je vooraf -uiterlijk één week voor het spreekuur- aan te melden bij notaris Germaine (notarisgb@drostjuten.nl) of bij advocaat Eric-Jan (krijgsman@scheer.nl) één en ander afhankelijk van de voor te leggen kwestie.  

20 november 2018

Besteed dit jaar nog aandacht aan je pensioen!

Omdat vorig jaar de wet is gewijzigd, mag je geen pensioen meer opbouwen bij je eigen b.v. Voor wie nog geen beslissing heeft genomen over het pensioen dat is opgebouwd zijn er drie keuzemogelijkheden; je kunt het pensioen bevriezen, omzetten of afkopen.

Als je besluit je pensioen af te kopen dan kun je in 2018 nog profiteren van een belastingkorting van 25%. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze korting verlaagd naar 19,5%. Dit jaar nog in actie komen, kan je dus voordeel opleveren!

Als je kiest voor omzetten of afkopen moet dit op tijd worden gemeld bij de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

nieuws van netwerk notarissen

21 september 2021nieuws

Prinsjesdag 2021: dit zijn de belastingplannen voor 2022

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2022 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
2 september 2021nieuws

In EditieNL: 'Denk alvast na over je uitvaart'

In EditieNL van gisteravond werd de afscheidsbrief die Peter R. de Vries voor zijn kinderen heeft geschreven besproken met Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen. In de brief staat...

lees verder >
12 augustus 2021nieuws

Uit de woonspecial van RADAR+: Geld & Stenen

In de woonspecial van RADAR+ geeft Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen antwoord op vier vragen over de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden die het bezit van een huis met...

lees verder >
mr. R.S. Oude Hengel (Remko) notaris
Remko Oude Hengel studeerde notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde deze studie af in 2000. Vanaf dat moment is hij verbonden aan Drost Juten Notarissen. Eerst als kandidaat-notaris en vanaf 2010 als notaris. Remko is gespecialiseerd in ondernemingsrecht maar voelt zich net zo thuis bij het overdragen van een appartement of het adviseren over een testament. Hij staat de klanten van Drost Juten Notarissen bij op een toegankelijke, kundige en rustige manier en houdt daarbij oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Samen met Ellen en zijn drie kinderen woont Remko in Den Haag. Remko: 'Als notaris ben ik samen met mijn collega's betrokken bij verschillende belangrijke momenten in het leven van onze klanten. Dat maakt mijn werk zo leuk en bijzonder.'
mr. G.A.M. Olde Heuvelt - von Bannisseht (Germaine) notaris
Germaine von Bannisseht is niet wat je zegt het doorsnee type notaris. Het imago van een stoffig persoon in een driedelig grijs pak hebben we gelukkig al lang achter ons gelaten. Maar uiteraard zijn er wel overeenkomsten, je gaat tenslotte nog steeds naar een notaris om de belangrijkste zaken in je leven vast te leggen. Zorgvuldigheid en een goede juridische kennis zijn eigenschappen die je van een notaris mag verwachten. Maar, vindt Germaine, een notaris moet ook makkelijk te benaderen zijn. En daarnaast moet een notaris je op je gemak stellen zodat je al je vragen kunt stellen. Germaine werkt sinds 1999 bij Drost Juten Notarissen en is sinds 2007 notaris. Samen met haar man Rob woont zij in Den Haag en zorgt ze als (stief)moeder voor haar fusiegezin van acht kinderen.
mr. M.E.A.M. Ricardo (Mary-Ellen) kandidaat-notaris
Mary Ellen werkt sinds september 2021 bij Drost Juten notarissen waar ze versterking biedt aan de afdelingen familierecht en onroerend goed.
mr. M. Bosscher (Mireille)kandidaat-notaris
Mireille studeerde notarieel recht aan de Rijskuniversiteit Groningen en rondde haar studie af in 1995. Bij verschillende notariskantoren heeft zij vervolgens allround ervaring opgedaan, maar haar voorkeur gaat sterk uit naar het familierecht, en dan met name de afwikkeling van nalatenschappen en estateplanning. In de afgelopen jaren heeft zij zich daarnaast gespecialiseerd in Frans notarieel en fiscaal recht, zodat u ook met vragen op dat vlak bij haar terecht kunt. Samen met haar partner en kinderen woont ze in Den Haag en in haar vrije tijd tennist en wandelt ze graag.
mr. N.W. Fernand (Nancy)kandidaat-notaris
Nancy heeft in 2004 haar studie notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds maart 2020 werkzaam op de afdeling Familierecht bij Drost Juten notarissen en versterkt waar nodig de onroerend goed praktijk. Zij spreekt naast Nederlands ook Engels, Surinaams, Papiaments en kan ook een woordje Spaans. U kunt bij haar terecht voor al uw vragen betreffende testamenten, verklaringen van erfrecht, huwelijkse voorwaarden, schenkingen, verdelingen etc.
R.E. Meijer (Ruud) notarisklerk
Ruud is een ervaren Register Notarisklerk en in het Notariaat werkzaam sinds 1992. Na zijn Militaire Dienst bij de Koninklijke Luchtmacht is Ruud gaan werken bij The British School in The Netherlands als boekhoudkundig medewerker waar Engels de voertaal was. Engelstalige cliënten kunnen derhalve goed bij hem terecht. In 1992 is Ruud bij Drost Juten Notarissen gaan werken en na een aantal jaren heef hij de klerkenopleiding voltooid. Uiteindelijk is Ruud vele jaren werkzaam geweest op de Onroerend Goed afdeling. Sinds 2020 heeft Ruud een nieuwe uitdaging gevonden bij Drost Juten Notarissen op de afdeling Ondernemingsrecht waar hij thans met veel plezier werkzaam is. Het oprichten van een Vennootschap, Stichting of Vereniging, aandelenoverdrachten zijn onder meer zaken waarvoor u bij hem terecht kunt. Ook verricht Ruud binnen kantoor ondersteunende werkzaamheden binnen de diverse vakgebieden en financiën.
A.E.H. van der Vorst (Diana)notarisklerk
Diana is sinds 2001 werkzaam in het notariaat en vanaf 2014 in dienst bij Drost Juten Notarissen. In 2007 heeft zij haar opleiding tot Notarisklerk succesvol afgerond. Daarvoor heeft zij management, economie en recht gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies. Diana heeft jarenlange ervaring op het gebied van onroerend goed, maar is ook bekend met het familie- en erfrecht. Het afwisselende werk en het contact met cliënten spreekt haar erg aan. Diana is klantgericht en servicegericht. In haar vrije tijd houdt Diana van Pilates en yoga.
M. Anneveld (Michiel)notarieel medewerker
C.J. Dijkxhoorn (Chantal)notarieel medewerker
Chantal werkt vanaf 1995 in het notariaat. Eerst bij een van de grote kantoren en sinds 2005 is zij verbonden aan Drost Juten Notarissen. Aanvankelijk werkte zij in de nieuwbouwpraktijk en vanaf 2009 vooral weer in het ondernemingsrecht. Chantal werkt veel voor vaste cliënten en verwijzers. Een servicegerichte houding is voor haar vanzelfsprekend. Chantal: 'Ik vind het belangrijk om net dat stapje extra te zetten voor onze cliënten. Daar krijg ik op kantoor dan ook de ruimte voor.' Naast haar werk bij Drost Juten Notarissen is Chantal regelmatig te vinden in de sportschool, onder andere om Pilatesles te geven. Chantal woont met haar gezin in Den Haag.
N. Jonkhart (Nadine)notarieel medewerker
Nadine studeert Notarieel recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Zij werkt nu met veel plezier bij de afdeling ondernemingsrecht. Nadine: “ Door het werken op de afdeling heb ik heel veel geleerd over hoe het er in de praktijk van het ondernemingsrecht aan toe gaat.” In haar vrije tijd hockeyt zij graag in Leiden.
S.D. Knoester (Stéphanie)notarieel medewerker
Stephanie werkt op de afdeling Onroerend Goed waar zij de notarisklerken ondersteund bij het voorbereiden, onderhouden en afwerken van dossiers. Bijvoorbeeld bij aflosverzoeken van hypotheken, aktes voor leveringen en hypotheekaktes. Zij is de spin in het web van de afdeling OG dus u kunt voor uw vragen ook bij haar terecht. Stephanie begon haar carrière in de financiële dienstverlening. Daarna werkte zij 14 jaar op de vastgoedafdeling van een woningcorporatie, gevolgd door een baan in de makelaardij na een succesvolle makelaarsopleiding. Sinds 1 december 2020 werkt ze bij Drost & Juten. Stephanie houdt van hardlopen en staat graag bij haar dochters langs de lijn bij korfbal.
M.J. Steffen (Maud)notarieel medewerker
Maud studeert Notarieel Recht en Rechtsgeleerdheid aan de universiteit Leiden en is daarnaast werkstudent bij ons. Ze doet verschillende ondersteunende werkzaamheden op Onroerend Goed- en Familierecht. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om yoga te doen of gezellig met vriendinnen of familie te zijn.
R. Gijsen (Rachèl) notarieel medewerker
Rachèl studeert Notarieel Recht en Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden. Ze voert verschillende ondersteunende werkzaamheden uit op de afdelingen Onroerend Goed- en Familierecht. In haar vrije tijd houd ze erg van koken en doet dit dan ook graag met vrienden en familie.
S. Cijntje (Shurrendal)notarieel medewerker
T.G. Frensch (Thea)boekhouder
Thea is in 2012 begonnen met een opleiding tot boekhouder. Nadat zij in 2013 de opleiding afgerond heeft, is ze begonnen als boekhouder bij Drost Juten Notarissen. Naast de boekhouding is zij onder andere ook verantwoordelijk voor de royementen (doorhalen van hypotheekrechten) en het inschrijven van de gepasseerde akten. Buiten werktijd houdt Thea zich vooral bezig met lezen en het bakken van verschillende soorten taarten.
N.M. Marie (Melledy)secretaresse
Melledy is in 2017 begonnen bij Drost Juten Notarissen. Ondanks dat zij haar juridische carrière niet begonnen is in het Notariaat, is zij hier voor ons niet meer weg te denken. Melledy werkt onder andere als rechterhand van Germaine en begeleidt en ondersteunt daarbij menig onroerend goed dossier. Daarnaast runt en ondersteunt zij nog haar drie liefhebbende kinderen en gaat zij graag naar de kerk.
F.L. Bekkers (Francis)receptioniste
Francis is onze veelzijdige receptioniste, onze allround front-office medewerker, het visitekaartje van Drost Juten Notarissen. Het beheren en doorzenden van onze kantoore-mail via info@drostjuten.nl en het aanmaken van nieuwe dossiers is bij Francis in goede handen. Als gastvrouw heeft zij altijd persoonlijke aandacht voor iedereen. Met haar glimlach en servicegerichtheid weet Francis onze cliënten zowel telefonisch als in persoon altijd zeer goed van dienst te zijn.
M. Hernandez Villanueva receptioniste

Drost Juten notarissen

handelsregisternr: 27326124
btw nr: NL009563696B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Besprekingen op afspraak ook mogelijk in de avonduren of aan huis.

Bezoekadres

Nassauplein 36
2585 ED 's-Gravenhage

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.