Welkom bij Drost Juten notarissen. Dé Netwerknotaris in Den Haag. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen.
Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Drost Juten notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Den Haag.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van Drost Juten notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Chat met notaris
Wil je op een laagdrempelige manier met ons in contact komen? Klik dan hier om te chatten.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

19 maart 2020

Dienstverlening en uitbraak coronavirus

Ons kantoor blijft geopend zolang dit op een verantwoorde wijze mogelijk is en dit niet door de overheid wordt ‘verboden’. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen in acht die de overheid in het kader van het COVID 19-virus (coronavirus) neemt. Onze dienstverlening zal daardoor wel anders zijn. Zo ontvangen we alleen cliënten als de dienstverlening niet middels telefoon of videoverbinding mogelijk is. Akten worden bij zoveel mogelijk bij volmacht gepasseerd. Indien de komst naar kantoor wel noodzakelijk is, geven we geen handen en bewaren we een veilige afstand. Ook het gebruikelijke kopje koffie houdt u van ons tegoed.

Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf verzoeken wij cliënten alleen naar ons kantoor te komen als zij geen klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ervaren. Als u niet naar ons kantoor kunt of wilt komen, zoeken we met u naar een oplossing om de dienstverlening door te laten gaan.

Ten slotte hebben we moeten besluiten onze telefonische bereikbaarheid te beperken. Ons kantoor is dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Buiten deze periode is communicatie via e-mail mogelijk. U kunt gebruik maken van het adres info@drostjuten.nl.

Dank voor uw begrip.


11 januari 2019

Op iedere eerste dinsdag van de maand: het juridisch loket op HBS

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een juridisch probleem waar men zelf niet uitkomt en waarbij advies door een deskundige gewenst is. In dat kader zijn (Craeyen) notaris Germaine Olde Heuvelt-von Bannisseht en (Craeyen) advocaat Eric-Jan Krijgsman bereid onze leden een platform c.q. juridisch loket te bieden waar de leden met allerhande juridische vragen op een laagdrempelige wijze, in ons eigen vertrouwde clubgebouw én (in eerste instantie) kosteloos, terecht kunnen.  

Zo kun je bij notaris Germaine terecht voor alle vragen op notarieel gebied zoals bijvoorbeeld over wijzigingen van een appartementensplitsing, het oprichten van een B.V. of het maken van een testament of samenlevingscontract. Ook kun je bestaande stukken (statuten, testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontracten) laten beoordelen; zijn ze nog steeds up-to date? Het is aan te raden een dergelijke check eens in de vijf jaar uit te laten voeren. Wanneer is dat voor het laatst gebeurd?  

Bij advocaat Eric-Jan kun je terecht voor allerhande juridische aangelegenheden, waaronder onenigheid op de werkvloer (zowel voor de werkgever als de werknemer) of binnen het gezin, waaronder problemen in het kader van een verbreking samenwoning of echtscheiding. Daarnaast kun je als ondernemer (waaronder ZZP-er) terecht met al je juridische vragen en/of kwesties, waaronder problemen met afnemers of leveranciers. Of wellicht heb je hulp nodig bij het opstellen van een goede incassobrief? En heb je als ondernemer wel eens gedacht aan het opstellen van algemene voorwaarden? Ook over de mogelijkheden van een schadevergoeding, bijvoorbeeld na een (bedrijfs-of verkeers)ongeval kun je kosteloos worden geadviseerd. Ook medische kwesties, bijvoorbeeld een verkeerd uitgevoerde operatie, kan worden voorgelegd. 

Het juridisch loket is iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19:00 en 21:00 uur geopend, de eerstvolgende gelegenheid is op 5 februari 2019. Wel dien je je vooraf -uiterlijk één week voor het spreekuur- aan te melden bij notaris Germaine (notarisgb@drostjuten.nl) of bij advocaat Eric-Jan (krijgsman@scheer.nl) één en ander afhankelijk van de voor te leggen kwestie.  

20 november 2018

Besteed dit jaar nog aandacht aan je pensioen!

Omdat vorig jaar de wet is gewijzigd, mag je geen pensioen meer opbouwen bij je eigen b.v. Voor wie nog geen beslissing heeft genomen over het pensioen dat is opgebouwd zijn er drie keuzemogelijkheden; je kunt het pensioen bevriezen, omzetten of afkopen.

Als je besluit je pensioen af te kopen dan kun je in 2018 nog profiteren van een belastingkorting van 25%. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze korting verlaagd naar 19,5%. Dit jaar nog in actie komen, kan je dus voordeel opleveren!

Als je kiest voor omzetten of afkopen moet dit op tijd worden gemeld bij de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

nieuws van netwerk notarissen

4 oktober 2020nieuws

Dierendag 2020: Heb jij al eens nagedacht over een huisdierenclausule?

Er zijn veel mensen met een huisdier. Maar vaak hebben huisdierenbaasjes niet nagedacht over hoe het verder moet met hun huisdier na scheiding of als ze zelf niet meer kunnen...

lees verder >
28 september 2020nieuws

Het ubo-register: wat betekent dat voor jou?

De Kamer van Koophandel heeft sinds 27 september 2020 een nieuw register: het ubo-register. Organisaties moeten gegevens aanleveren voor dat register. Soms loopt dat via de notaris.  In verband met...

lees verder >
15 september 2020nieuws

Prinsjesdag 2020: dit zijn de belastingplannen voor 2021

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2021 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht.
Overdrachtsbelasting
Per 1 januari...

lees verder >
mr. R.S. Oude Hengel (Remko) notaris
Remko Oude Hengel studeerde notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde deze studie af in 2000. Vanaf dat moment is hij verbonden aan Drost Juten Notarissen. Eerst als kandidaat-notaris en vanaf 2010 als notaris. Remko is gespecialiseerd in ondernemingsrecht maar voelt zich net zo thuis bij het overdragen van een appartement of het adviseren over een testament. Hij staat de klanten van Drost Juten Notarissen bij op een toegankelijke, kundige en rustige manier en houdt daarbij oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Samen met Ellen en zijn drie kinderen woont Remko in Den Haag. Remko: 'Als notaris ben ik samen met mijn collega's betrokken bij verschillende belangrijke momenten in het leven van onze klanten. Dat maakt mijn werk zo leuk en bijzonder.'
mr. G.A.M. Olde Heuvelt - von Bannisseht (Germaine) notaris
Germaine von Bannisseht is niet wat je zegt het doorsnee type notaris. Het imago van een stoffig persoon in een driedelig grijs pak hebben we gelukkig al lang achter ons gelaten. Maar uiteraard zijn er wel overeenkomsten, je gaat tenslotte nog steeds naar een notaris om de belangrijkste zaken in je leven vast te leggen. Zorgvuldigheid en een goede juridische kennis zijn eigenschappen die je van een notaris mag verwachten. Maar, vindt Germaine, een notaris moet ook makkelijk te benaderen zijn. En daarnaast moet een notaris je op je gemak stellen zodat je al je vragen kunt stellen. Germaine werkt sinds 1999 bij Drost Juten Notarissen en is sinds 2007 notaris. Samen met haar man Rob woont zij in Den Haag en zorgt ze als (stief)moeder voor haar fusiegezin van acht kinderen.
mr. M. Bosscher (Mireille)kandidaat-notaris
Mireille studeerde notarieel recht aan de Rijskuniversiteit Groningen en rondde haar studie af in 1995. Bij verschillende notariskantoren heeft zij vervolgens allround ervaring opgedaan, maar haar voorkeur gaat sterk uit naar het familierecht, en dan met name de afwikkeling van nalatenschappen en estateplanning. In de afgelopen jaren heeft zij zich daarnaast gespecialiseerd in Frans notarieel en fiscaal recht, zodat u ook met vragen op dat vlak bij haar terecht kunt. Samen met haar partner en kinderen woont ze in Den Haag en in haar vrije tijd tennist en wandelt ze graag.
mr. N.W. Fernand (Nancy)kandidaat-notaris
R.E. Meijer (Ruud) notarisklerk
Ruud is gediplomeerd Register Notarisklerk en sinds 1992 werkzaam in het notariaat met als specialisatie de onroerend-goedpraktijk. Onder meer het behandelen van eigendomsoverdrachten, hypotheken en erfpachtzaken maken deel uit van zijn dagelijkse werkzaamheden. Ruud is zijn loopbaan ooit begonnen, na zijn militaire diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht, als kantoorklerk bij The British School in The Netherlands voor een periode van vijf jaar en heeft daar de nodige ervaring opgedaan wat betreft het Engels als voertaal. Registergoeddossiers waarbij veel Engels moet worden gesproken zijn bij hem mede daarom in uitstekende handen. In zijn vrije tijd is Ruud vaak te vinden op het voetbalveld of het tennispark. Daarnaast loopt hij jaarlijks de Haagse City-Pier-City loop om lekker fit te blijven. Bij Ruud kunt u op een persoonlijke manier terecht voor al uw zaken op het gebied van wonen, overdrachten en hypotheken.
A.E.H. van der Vorst (Diana)notarisklerk
Diana is sinds 2001 werkzaam in het notariaat en vanaf 2014 in dienst bij Drost Juten Notarissen. In 2007 heeft zij haar opleiding tot Notarisklerk succesvol afgerond. Daarvoor heeft zij management, economie en recht gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies. Diana heeft jarenlange ervaring op het gebied van onroerend goed, maar is ook bekend met het familie- en erfrecht. Het afwisselende werk en het contact met cliënten spreekt haar erg aan. Diana is klantgericht en servicegericht. In haar vrije tijd houdt Diana van Pilates en yoga.
C.M. Brons (Christa)notarisklerk
Christa werkt al 17 jaar in het notariaat en sinds juni 2018 bij Drost Juten Notarissen. Haar specialisatie is de onroerendgoedpraktijk: onder meer eigendomsoverdrachten, nieuwbouwprojecten, hypotheken en erfpacht. Christa heeft een horeca achtergrond en dat merk je meteen. U als klant zult merken dat Christa servicegericht is en dat u als klant centraal staat: u kunt altijd bij haar terecht. Elk dossier zal ze adequaat afhandelen, complexe dossiers en "problemen" zijn voor haar een uitdaging. Christa houdt van sporten en het strand. Elke dag fietst ze samen met haar hondje Bo naar het werk. Bo is een bron van vreugde en vertedering. Ze is nog een pup maar gedraagt zich al bijna als een volwaardige kantoorhond. Wanneer u ons bezoekt, vraag zeker even naar haar!
C.J. Dijkxhoorn (Chantal)notarieel medewerker
Chantal werkt vanaf 1995 in het notariaat. Eerst bij een van de grote kantoren en sinds 2005 is zij verbonden aan Drost Juten Notarissen. Aanvankelijk werkte zij in de nieuwbouwpraktijk en vanaf 2009 vooral weer in het ondernemingsrecht. Chantal werkt veel voor vaste cliënten en verwijzers. Een servicegerichte houding is voor haar vanzelfsprekend. Chantal: 'Ik vind het belangrijk om net dat stapje extra te zetten voor onze cliënten. Daar krijg ik op kantoor dan ook de ruimte voor.' Naast haar werk bij Drost Juten Notarissen is Chantal regelmatig te vinden in de sportschool, onder andere om Pilatesles te geven. Chantal woont met haar gezin in Den Haag.
B.Z. Straat (Britt)notarieel medewerker
Britt heeft haar master Civiel Recht aan de Universiteit Leiden afgerond en start in september 2019 met de master Notarieel Recht. Het personen-, familie- en erfrecht heeft altijd haar interesse gehad en daarom werkt ze naast haar studie met veel plezier bij ons op de afdeling. In haar vrije tijd slaat ze graag een balletje op de tennisbaan.
M.J. Steffen (Maud)notarieel medewerker

T.G. Frensch (Thea)boekhouder
Thea is in 2012 begonnen met een opleiding tot boekhouder. Nadat zij in 2013 de opleiding afgerond heeft, is ze begonnen als boekhouder bij Drost Juten Notarissen. Naast de boekhouding is zij onder andere ook verantwoordelijk voor de royementen (doorhalen van hypotheekrechten) en het inschrijven van de gepasseerde akten. Buiten werktijd houdt Thea zich vooral bezig met lezen en het bakken van verschillende soorten taarten.
N.M. Marie (Melledy)secretaresse
Melledy is in 2017 begonnen bij Drost Juten Notarissen. Ondanks dat zij haar juridische carrière niet begonnen is in het Notariaat, is zij hier voor ons niet meer weg te denken. Melledy werkt onder andere als rechterhand van Germaine en begeleidt en ondersteunt daarbij menig onroerend goed dossier. Daarnaast runt en ondersteunt zij nog haar drie liefhebbende kinderen en gaat zij graag naar de kerk.
F.L. Bekkers (Francis)receptioniste
Francis is onze veelzijdige receptioniste, onze allround front-office medewerker, het visitekaartje van Drost Juten Notarissen. Het beheren en doorzenden van onze kantoore-mail via info@drostjuten.nl en het aanmaken van nieuwe dossiers is bij Francis in goede handen. Als gastvrouw heeft zij altijd persoonlijke aandacht voor iedereen. Met haar glimlach en servicegerichtheid weet Francis onze cliënten zowel telefonisch als in persoon altijd zeer goed van dienst te zijn.

Drost Juten notarissen

handelsregisternr: 27326124
btw nr: NL009563696B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Besprekingen op afspraak ook mogelijk in de avonduren of aan huis.

Bezoekadres

Nassauplein 36
2585 ED 's-Gravenhage

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.