Welkom bij Drost Juten notarissen. Dé Netwerknotaris in Den Haag. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen.
Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Drost Juten notarissen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Den Haag.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van Drost Juten notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Chat met notaris
Wil je op een laagdrempelige manier met ons in contact komen? Klik dan hier om te chatten.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

20 november 2018

Besteed dit jaar nog aandacht aan je pensioen!

Omdat vorig jaar de wet is gewijzigd, mag je geen pensioen meer opbouwen bij je eigen b.v. Voor wie nog geen beslissing heeft genomen over het pensioen dat is opgebouwd zijn er drie keuzemogelijkheden; je kunt het pensioen bevriezen, omzetten of afkopen.

Als je besluit je pensioen af te kopen dan kun je in 2018 nog profiteren van een belastingkorting van 25%. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze korting verlaagd naar 19,5%. Dit jaar nog in actie komen, kan je dus voordeel opleveren!

Als je kiest voor omzetten of afkopen moet dit op tijd worden gemeld bij de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

17 november 2017

Overlijden oud-notaris Jan Drost

Op woensdag 15 november jongstleden is op 75 jarige leeftijd oud-notaris Jan Drost, de naamgever van ons kantoor, overleden.  Jan was een betrokken en kundig notaris met oog voor de mens achter het dossier. Daarnaast was hij een fijne collega en uiteraard een HBS'er in hart en nieren. Samen hebben we hard gewerkt en hard gelachen, we zullen hem missen. 

Woensdagmiddag 22 november is het kantoor van Drost Juten Notarissen gesloten. Wij wensen Tineke en zijn kinderen Florien, Anne en Joris veel sterkte toe in deze moeilijke periode.  Germaine & Remko, Francis, Chantal, Angéline, Thea, Niels, Melledy, Kimberly, Mireille, Ruud, Diana, Jim, Usha en Appellonia. 

3 oktober 2017

Vacature voor een kandidaat-notaris familierecht

Als notariskantoor staat Drost Juten Notarissen midden in de samenleving. Daardoor kunnen we onze klanten des te beter ondersteunen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel: breed georiënteerd, vakkundig uitgevoerd.

In verband met veranderingen in het team zijn wij op zoek naar een communicatief sterke, initiatiefrijke en ondernemende

Kandidaat-notaris familierecht

Drost Juten is een platte organisatie en bestaat uit een dynamisch team, waardoor je de functie in hoge mate zelf vorm kunt geven en nieuwe ideeën welkom zijn. Het totale team bestaat uit 15 mensen, waaronder twee notarissen.

Germaine von Bannisseht en Remko Oude Hengel, twee jonge notarissen, zijn als eigenaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor.

Het kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen; het grootste samenwerkingsverband van Notarissen in Nederland van circa 150 zelfstandig gevestigde notariskantoren met bijna 600 juristen. Zij studeren samen en onderzoeken ook nieuwe juridische mogelijkheden.

Het samenwerkingsverband biedt haar leden een kennisbank waarbinnen professionele ervaringen kunnen worden uitgewisseld, kennis wordt gedeeld en bevorderd.

Als kandidaat-notaris herken je jezelf in onderstaande ervaring en competenties:

• je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van familierecht, ook de complexere dossiers

• je hebt een afgeronde beroepsopleiding

• je kunt zelfstandig werken, hebt een goed analytisch vermogen en bent praktisch en oplossingsgericht

• je communiceert open en zorgvuldig en kunt als vraagbaak en klankbord fungeren voor collega’s

• je hebt een commercieel-klantgerichte, ondernemende - en proactieve instelling

• je kunt goed samenwerken en gemakkelijk contacten leggen & onderhouden met verschillende doelgroepen

• je hoeft niet waarnemingsbevoegd te zijn; als je dat wel bent is dat een pré

• een parttime invulling van de functie is bespreekbaar

Wij ontvangen graag vóór 26 oktober 2017 je sollicitatie, die in ieder geval bestaat uit een motivatiebrief en een CV. Voor meer informatie: neem contact op met Remko Oude Hengel.

Drost Juten Notarissen
Nassauplein 36
2585 ED ’s-Gravenhage
Postbus 85694
2508 CJ 's-Gravenhage 

T: 070-342.51.00

I: http://www.drostjuten.nl


nieuws van netwerk notarissen

18 december 2018nieuws

Belastingplan 2019 aangenomen. Dit zijn de cijfers voor de schenk- en erfbelasting

Vanmiddag heeft de Eerste Kamer het Belastingplan 2019 aangenomen. Dit betekent onder meer dat het percentage nu definitief is waarmee de cijfers van de schenk- en de erfbelasting worden geïndexeerd.  ...

lees verder >
24 november 2018nieuws

Je digitale nalatenschap: wat moet je weten?

Vandaag bij de NOS in het nieuws: een testament maken om je digitale erfenis te regelen. Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen legt op radio en tv uit wat...

lees verder >
26 november 2018nieuws

Huiseigenaren vaak gemeentegrond ‘ingepikt’

Er is onderzoek gedaan naar het illegaal gebruik door huiseigenaren van naburige gemeentegrond. De Rijksuniversiteit Groningen onderzocht in vijf Nederlandse gemeenten het illegaal gebruik van gemeentegrond. Bij vier van deze...

lees verder >
mr. R.S. Oude Hengel (Remko) notaris
Remko Oude Hengel studeerde notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde deze studie af in 2000. Vanaf dat moment is hij verbonden aan Drost Juten Notarissen. Eerst als kandidaat-notaris en vanaf 2010 als notaris. Remko is gespecialiseerd in ondernemingsrecht maar voelt zich net zo thuis bij het overdragen van een appartement of het adviseren over een testament. Hij staat de klanten van Drost Juten Notarissen bij op een toegankelijke, kundige en rustige manier en houdt daarbij oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Samen met Ellen en zijn drie kinderen woont Remko in Den Haag. Remko: 'Als notaris ben ik samen met mijn collega's betrokken bij verschillende belangrijke momenten in het leven van onze klanten. Dat maakt mijn werk zo leuk en bijzonder.'
mr. G.A.M. Olde Heuvelt - von Bannisseht (Germaine) notaris
Germaine von Bannisseht is niet wat je zegt het doorsnee type notaris. Het imago van een stoffig persoon in een driedelig grijs pak hebben we gelukkig al lang achter ons gelaten. Maar uiteraard zijn er wel overeenkomsten, je gaat tenslotte nog steeds naar een notaris om de belangrijkste zaken in je leven vast te leggen. Zorgvuldigheid en een goede juridische kennis zijn eigenschappen die je van een notaris mag verwachten. Maar, vindt Germaine, een notaris moet ook makkelijk te benaderen zijn. En daarnaast moet een notaris je op je gemak stellen zodat je al je vragen kunt stellen. Germaine werkt sinds 1999 bij Drost Juten Notarissen en is sinds 2007 notaris. Samen met haar man Rob woont zij in Den Haag en zorgt ze als (stief)moeder voor haar fusiegezin van acht kinderen.
mr. B.H. Bergsma (Bjoke)kandidaat-notaris
mr. M. Bosscher (Mireille)kandidaat-notaris
Mireille studeerde notarieel recht aan de Rijskuniversiteit Groningen en rondde haar studie af in 1995. Bij verschillende notariskantoren heeft zij vervolgens allround ervaring opgedaan, maar haar voorkeur gaat sterk uit naar het familierecht, en dan met name de afwikkeling van nalatenschappen en estateplanning. In de afgelopen jaren heeft zij zich daarnaast gespecialiseerd in Frans notarieel en fiscaal recht, zodat u ook met vragen op dat vlak bij haar terecht kunt. Samen met haar partner en kinderen woont ze in Den Haag en in haar vrije tijd tennist en wandelt ze graag.
mr. U.V. Kalidien-Gowrising (Usha) kandidaat-notaris
Usha studeerde Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden. Zij rondde haar studie in 2008 af. Na haar afstuderen is Usha in 2008 gaan werken als kandidaat-notaris in Rotterdam en heeft zich tot en met 2015 voornamelijk met executieveilingen bezig gehouden. In 2015 is Usha in dienst getreden bij Drost Juten Notarissen. Bij ons is zij zich vooral gaan richten op het vastgoed in al haar facetten, zoals koop/verkoop, splitsingen in appartementsrechten, executieveilingen en de vestiging van zekerheidsrechten. Vooral de diversiteit van de werkzaamheden en het persoonlijk contact met cliënten maakt voor haar dit werkgebied zo uitdagend en leuk.
mr. K. Rozema (Kimberly)notarieel jurist
Kimberly heeft zowel aan de Rijksuniversiteit van Groningen als de Universiteit van Leiden rechten gestudeerd. Zij heeft in 2017 haar beide masters Nederlands recht afgerond, met als specialisatie het personen-en familierecht en is sinds eind 2017 werkzaam bij ons kantoor. Het personen- en familierecht heeft vanaf het begin van haar studie de voorkeur gehad. De combinatie van de juridische vraagstukken en de menselijke kant van dit rechtsgebied spreken haar ten zeerste aan. Op persoonlijk vlak houdt zij van reizen en vooral veel gezelligheid!
R.E. Meijer (Ruud) notarisklerk
Ruud is gediplomeerd Register Notarisklerk en sinds 1992 werkzaam in het notariaat met als specialisatie de onroerend-goedpraktijk. Onder meer het behandelen van eigendomsoverdrachten, hypotheken en erfpachtzaken maken deel uit van zijn dagelijkse werkzaamheden. Ruud is zijn loopbaan ooit begonnen, na zijn militaire diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht, als kantoorklerk bij The British School in The Netherlands voor een periode van vijf jaar en heeft daar de nodige ervaring opgedaan wat betreft het Engels als voertaal. Registergoeddossiers waarbij veel Engels moet worden gesproken zijn bij hem mede daarom in uitstekende handen. In zijn vrije tijd is Ruud vaak te vinden op het voetbalveld of het tennispark. Daarnaast loopt hij jaarlijks de Haagse City-Pier-City loop om lekker fit te blijven. Bij Ruud kunt u op een persoonlijke manier terecht voor al uw zaken op het gebied van wonen, overdrachten en hypotheken.
A.E.H. van der Vorst (Diana)notarisklerk
Diana is sinds 2001 werkzaam in het notariaat en vanaf 2014 in dienst bij Drost Juten Notarissen. In 2007 heeft zij haar opleiding tot Notarisklerk succesvol afgerond. Daarvoor heeft zij management, economie en recht gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies. Diana heeft jarenlange ervaring op het gebied van onroerend goed, maar is ook bekend met het familie- en erfrecht. Het afwisselende werk en het contact met cliënten spreekt haar erg aan. Diana is klantgericht en servicegericht. In haar vrije tijd houdt Diana van Pilates en yoga.
C.M. Brons (Christa)notarisklerk
C.J. Dijkxhoorn (Chantal)notarieel medewerker
Chantal werkt vanaf 1995 in het notariaat. Eerst bij een van de grote kantoren en sinds 2005 is zij verbonden aan Drost Juten Notarissen. Aanvankelijk werkte zij in de nieuwbouwpraktijk en vanaf 2009 vooral weer in het ondernemingsrecht. Chantal werkt veel voor vaste cliënten en verwijzers. Een servicegerichte houding is voor haar vanzelfsprekend. Chantal: 'Ik vind het belangrijk om net dat stapje extra te zetten voor onze cliënten. Daar krijg ik op kantoor dan ook de ruimte voor.' Naast haar werk bij Drost Juten Notarissen is Chantal regelmatig te vinden in de sportschool, onder andere om Pilatesles te geven. Chantal woont met haar gezin in Den Haag.
S.D. Knoester (Stéphanie)notarieel medewerker
T.G. Frensch (Thea)boekhouder
Thea is in 2012 begonnen met een opleiding tot boekhouder. Nadat zij in 2013 de opleiding afgerond heeft, is ze begonnen als boekhouder bij Drost Juten Notarissen. Naast de boekhouding is zij onder andere ook verantwoordelijk voor de royementen (doorhalen van hypotheekrechten) en het inschrijven van de gepasseerde akten. Buiten werktijd houdt Thea zich vooral bezig met lezen en het bakken van verschillende soorten taarten.
N. Jansen (Niels)administratief medewerker
N.M. Marie (Melledy)secretaresse
F.L. Bekkers (Francis)receptioniste
Francis is onze veelzijdige receptioniste, onze allround front-office medewerker, het visitekaartje van Drost Juten Notarissen. Het beheren en doorzenden van onze kantoore-mail via info@drostjuten.nl en het aanmaken van nieuwe dossiers is bij Francis in goede handen. Als gastvrouw heeft zij altijd persoonlijke aandacht voor iedereen. Met haar glimlach en servicegerichtheid weet Francis onze cliënten zowel telefonisch als in persoon altijd zeer goed van dienst te zijn.

Drost Juten notarissen

handelsregisternr: 27326124
btw nr: NL009563696B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Besprekingen op afspraak ook mogelijk in de avonduren of aan huis.

Bezoekadres

Nassauplein 36
2585 ED 's-Gravenhage

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.