Welkom bij De Wit & Dijkstra Netwerk Notarissen. Dé Netwerknotaris in Sneek. 

Onze notaris en kandidaat-notarissen zijn u graag van dienst om de belangrijkste momenten van uw leven goed te regelen. We staan u bij met gedegen advies en we wijzen u op juridische valkuilen die u zelf nooit had ontdekt. We kunnen u onder andere helpen als u een huis wilt kopen, bij de oprichting van uw eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. 

Ook op minder vrolijke momenten zijn we uw steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen u bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij De Wit & Dijkstra werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen u beter kunnen helpen. Ook hier in Sneek.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kunt u bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van De Wit & Dijkstra Netwerk Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.


Verberg lees verder...
De Wit Dijkstra Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

3 februari 2020

Drukbezochte lezing op 12 februari 2020

Op woensdag 12 februari 2020 gaf Gerard Vellinga een lezing in de bibliotheek te Sneek over erfrecht en testamenten. Het was een drukbezochte bijeenkomst waarin stil gestaan werd bij vragen als 

'Waarom is het goed een testament te maken? Betaal ik niet teveel erfbelasting?  Wat gebeurt er met mijn vermogen als ik in een verzorgingshuis wordt opgenomen?' 

Allemaal vragen die de notaris dagelijks krijgt en die soms lastig zijn. Gerard Vellinga heeft in heldere taal de deelnemers hierin wegwijs gemaakt. 

20 september 2019

Wat is jouw testamentmoment?

Wat is jouw testamentmoment? De nieuwe liefde van je leven ontmoet? Je eerste kleinkind geboren? Of een schoonzoon die toch niet zo ideaal blijkt te zijn? Op zo'n moment denk je niet meteen aan een testament. Terwijl het dan juist belangrijk is om zaken goed te regelen! Ga naar www.testamentmoment.nl en check waar jij op moet letten.

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

 • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.    
 • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
 • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent. 
 • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
 • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt. 
 • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.          

De Wit & Dijkstra Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0515 41 78 85 of mail naar [email protected] 

nieuws van netwerk notarissen

1 december 2023nieuws

In de Margriet: Mag mijn partner voor mij beslissingen nemen als ik wilsonbekwaam ben?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers.  Deze week gaat de vraag over wilsonbekwaamheid. Als...

lees verder >
14 november 2023nieuws

Video: digitale nalatenschap in tv programma Radar

TV programma Radar zocht in de uitzending van 13 november uit hoe het zit met je digitale erfenis. Uit een enquête van Radar blijkt namelijk dat veel mensen  (64%) weleens...

lees verder >
27 september 2023nieuws

Video: Heeft de overleden verdachte nog recht op de erfenis?

mr. G. Vellinga (Gerard)

notaris

mr. G. Vellinga (Gerard)
 • notaris

mr. A.L. Op de Hoek-Andela (Antsje)

kandidaat-notaris

mr. A.L. Op de Hoek-Andela (Antsje)
 • kandidaat-notaris

mr. L. Paauw-van der Hoogt (Linda)

kandidaat-notaris

mr. L. Paauw-van der Hoogt (Linda)
 • kandidaat-notaris

mr. M.S. Fokker (Monique)

kandidaat-notaris

mr. M.S. Fokker (Monique)
 • kandidaat-notaris

R.J.J. van der Meer-de Wolff (Rita)

notarisklerk

R.J.J. van der Meer-de Wolff (Rita)
 • notarisklerk

G.M. Boorsma-Lageweg (Grietje)

notarisklerk

G.M. Boorsma-Lageweg (Grietje)
 • notarisklerk

W.L. Fuijkschot (Wanda)

notarieel medewerker

W.L. Fuijkschot (Wanda)
 • notarieel medewerker

I. van Loon-Draijer (Ilse)

notarieel medewerker

I. van Loon-Draijer (Ilse)
 • notarieel medewerker

M. Broersma (Moniek)

notarieel medewerker

M. Broersma (Moniek)
 • notarieel medewerker

A.E. Brouwer-Scheele (Anje)

notarieel medewerker

A.E. Brouwer-Scheele (Anje)
 • notarieel medewerker

H. Groninger-Wiersma (Hetty)

notarieel medewerker

H. Groninger-Wiersma (Hetty)
 • notarieel medewerker

S.E. Stoelwinder (Sabrina)

notarieel medewerker

S.E. Stoelwinder (Sabrina)
 • notarieel medewerker

De Wit Dijkstra Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 61019186
btw nr: NL808613212B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Voor mindervaliden en rolstoelgebruikers zijn wij prima toegankelijk. Wanneer u in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart kunt u bij ons kosteloos voor de deur parkeren. Voor minder validen hebben we ook een rolstoelplaat op kantoor, om op eenvoudige manier het kantoor te kunnen betreden. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan kunt u dat bij het maken van een afspraak kenbaar maken. Rijdt u in een scootmobiel of bent u niet in staat om op ons kantoor te komen, dan is het uiteraard ook mogelijk dat de afspraak bij u thuis plaatsvindt.

Bezoekadres

Westersingel 30a
8601 GR Sneek

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.