Een huis kopen, een hypotheek afsluiten, een pand in appartementen splitsen, overstap erfpacht, veilingen, het oprichten van een BV, het oprichten van een stichting of vereniging, een aandelenoverdracht, een fusie, een wijziging van statuten, huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract, een testament, een levenstestament, een verklaring van erfrecht, het afhandelen van een nalatenschap.


Voor al deze zaken en nog veel meer ben je bij Amson & Kolhoff Notarissen aan het juiste adres voor gedegen advies en wijzen we je graag op de juridische valkuilen die je zelf nooit ontdekt.
Onze notarissen, kandidaat-notarissen en medewerk(st)ers staan altijd klaar om de belangrijkste momenten in je leven goed te regelen.


nieuws van het notariskantoor

23 maart 2021

Veel gestelde vragen (en antwoorden) Startersvrijstelling en 2% tarief overdrachtsbelasting

Vanaf 2021 kunnen woningkopers die meerderjarig zijn en jonger dan 35 jaar gebruikmaken van de startersvrijstelling overdrachtsbelasting. Dat scheelt hen 2% van de aankoopprijs. De startersvrijstelling is eenmalig en geldt alleen voor kopers die zelf voor langere tijd in de woning gaan wonen. Vanaf 1 april 2021 geldt een woningwaardegrens van € 400.000. Voor kopers van 35 jaar en ouder en voor woningen boven de woningwaardegrens geldt een tarief van 2%. Ook dan geldt dat de koper zelf voor langere tijd in de woning moet gaan wonen. Als de woning niet door de koper zelf bewoond gaat worden, betaalt de koper, vaak een belegger, 8% overdrachtsbelasting. De belastingdienst heeft een document samengesteld  waarin de nieuwe regels worden toegelicht aan de hand van verschillende praktijkvragen en antwoorden. Klik op onderstaande link om het document te bekijken.

Vragen en antwoorden belastingdienst

23 december 2020

Nieuwe tarieven overdrachtsbelasting per 1 januari 2021.

Zoals al eerder aangekondigd gelden er met ingang van 1 januari 2021 drie tarieven voor de heffing van overdrachtsbelasting, 0%, 2% en 8%.

Klik hier voor meer informatie

24 juni 2020

Negatieve rente

Als u vanaf 1 juli 2020 gelden op onze derdengeldenrekening heeft staan betalen wij over de voor u gehouden gelden rente aan de bank (negatieve rente).

Wij moeten die negatieve rente doorberekenen aan de cliënt aangezien wij als neutrale partij geen financieel voor- of nadeel mogen hebben met betrekking tot het aanhouden van gelden op onze derdengeldenrekening.

Het is zeer arbeidsintensief gebleken om voor ieder dossier precies het rente-nadeel te berekenen omdat het om verschillende bedragen gaat, de gelden kort of lang op de rekening staan en per bank(rekening) de voorwaarden van de negatieve rente anders kunnen zijn. Ons kantoor heeft daarom besloten om per dossier een vast bedrag te rekenen.


nieuws van netwerk notarissen

21 september 2021nieuws

Prinsjesdag 2021: dit zijn de belastingplannen voor 2022

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2022 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
2 september 2021nieuws

In EditieNL: 'Denk alvast na over je uitvaart'

In EditieNL van gisteravond werd de afscheidsbrief die Peter R. de Vries voor zijn kinderen heeft geschreven besproken met Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen. In de brief staat...

lees verder >
12 augustus 2021nieuws

Uit de woonspecial van RADAR+: Geld & Stenen

In de woonspecial van RADAR+ geeft Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen antwoord op vier vragen over de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden die het bezit van een huis met...

lees verder >
mr. M.E. Amson (Max)notaris
mr. A.J. Kolhoff (Aart) notaris
mr. S.W. van Wechem (Saskia)toegevoegd notaris
mr. C. Binnenkade (Kees) kandidaat-notaris
mr. M.J. Donkervoet (Marion) kandidaat-notaris
mr. M. Vandersmissen (Marlies)kandidaat-notaris
mr. G.C.M. Zuurbier (Ingrid)kandidaat-notaris
mr. G. Sahraei (Ghazal) kandidaat-notaris
mr. M. van Kerkwijk (Melissa)kandidaat-notaris
K. Verlaan (Kim)notarisklerk
C.F. Möller (Carel)notarieel medewerker
E.M. Nijenbrink (Ellen) notarieel medewerkster
E.A.M. Romijn (Liesbeth)notarieel medewerkster
A.C. Dinkgreve - Koerts (Janny) notarieel medewerkster
M.G.M. van der Meer - Raadschelders (Mirjam) secretaresse
E.C.C. Miersemann (Elise)secretaresse
F.W. d 'Ailly (Francisca)secretaresse
E.J. Versteegh (Eline) secretaresse
M.J.G. van Groningen (Mary)secretaresse
B.R. Top (Bente)paralegal
Arnoud Marsadministratief medewerker

0205430543
C. van Neck (Cora)receptioniste/telefoniste
S.T.E. de Groot (Tara)receptioniste/telefoniste
J.B. Kinneging (Bente)werkstudent
A. Czeschla (Adriana)stagiaire
Anja Baasfinancial Assistant

Joost Tijmensen
Cooper

Amson & Kolhoff Notarissen

handelsregisternr: 56244711
btw nr: NL806642002B01

Openingstijden

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bezoekadres

Amsterdamseweg 421
1181 BP Amstelveen