Voor de tweede keer trouwen: zo deden Roel en Marika dat

Voor de tweede keer trouwen: zo deden Roel en Marika dat

Voor de tweede keer trouwen: zo deden Roel en Marika dat

Roel en Marika van Haren zijn getrouwd en wonen in Soest. Roel heeft twee kinderen (Gina, 17 en Romeo, 12) uit een eerder huwelijk; samen kregen ze Sophia (op de foto 7 maanden oud). Roel is zanger, componist en tekstschrijver; Marika zorgt dat thuis alles goed geregeld is.

Roel trouwde voor de eerste keer in 1991. Dit huwelijk hield geen stand. Enige tijd daarna kwam Roel Marika tegen. In 2010 kwam het tot een huwelijk tussen hen. Ze trouwden om een extra 'stempel' en verbintenis te geven aan hun relatie. Een andere belangrijke reden was hun kinderwens. Ondanks dat het eerste huwelijk van Roel strandde, keek hij niet anders aan tegen het huwelijk: "Ik zie het huwelijk nog altijd als een mooi symbool en als een kroon op een relatie. In een relatie ga ik er helemaal voor en een huwelijk hoort daar wat mij betreft bij. Ook al trouwde ik voor de tweede keer: onze huwelijksdag was een onvergetelijke dag op een prachtige locatie met alles erop en eraan."

"Ook al trouwde ik voor de tweede keer: onze huwelijksdag was een onvergetelijke dag op een prachtige locatie met alles erop en eraan."

Roel en Marika kozen ervoor om huwelijkse voorwaarden te maken. Ook Roels eerste huwelijk was op huwelijkse voorwaarden. Ze zijn er allebei heel uitgesproken over: partners die willen gaan trouwen doen er goed aan hun toekomstwensen op papier te zetten en die door te spreken 'tot op de bodem'. "Je kunt elkaar van alles met goede bedoelingen beloven maar bekijk het toch zakelijk en leg afspraken vast in je huwelijkse voorwaarden. Het is voor allebei belangrijk met elkaar vast te stellen wat er gaat gebeuren als het huwelijk toch mocht stranden. Wat gebeurt er dan met het huis, wat gaat er financieel gebeuren? En: hoe gaan we het dan met de kinderen doen?"

Net zo belangrijk als de zakelijke kant is de emotionele kant. Daarom adviseren Roel en Marika met familie en kinderen te bespreken wat voor hen de impact is van een tweede huwelijk. Als je weet wat het nieuwe huwelijk met hen doet, kan je daar op anticiperen en open de zaken bespreken.

De kinderen uit Roels eerste huwelijk zijn om het weekend bij Roel en Marika. "Helaas", zegt Roel, "ik zou Gina en Romeo vaker bij ons willen hebben maar daar werkt mijn ex-vrouw niet aan mee".

Roel en Marika dromen van een toekomst in het buitenland: werken en wonen in een land waar de zon vaker schijnt dan in Nederland.

Ga je opnieuw trouwen?

De Netwerknotaris adviseert je graag over jouw persoonlijke situatie.

direct notariële hulp