Maatregelen inzake Coronavirus

Ons kantoor heeft maatregelen genomen om de gevolgen van het Coronavirus voor onze klanten, medewerkers en de continuïteit van onze bedrijfsvoering te borgen. In verband hiermee zullen onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis werken. Bezoeken aan ons kantoor hebben wij tot het strikte minimum beperkt en wij werken enkel nog op afspraak. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en treffen waar nodig verdere maatregelen. Wij vertrouwen erop dat deze preventieve genomen maatregelen voor nu voldoende zijn. Mocht u meer informatie wensen of hebt u vragen, dan kunt u altijd een e-mail zenden aan info@venpnotarissen.nl of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 0117-301558.

Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

16 maart 2020

Maatregelen Corona

Maatregelen inzake Coronavirus

Ons kantoor heeft maatregelen genomen om de gevolgen van het Coronavirus voor onze klanten, medewerkers en de continuïteit van onze bedrijfsvoering te borgen.

In verband hiermee zullen onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis werken waardoor wij momenteel alleen per e-mail bereikbaar zijn. Bezoeken aan ons kantoor hebben wij tot het strikte minimum beperkt en wij werken enkel nog afspraak.

Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en treffen waar nodig verdere maatregelen.

Wij vertrouwen erop dat deze preventieve genomen maatregelen voor nu voldoende zijn. Mocht u meer informatie wensen of hebt u vragen, dan kunt u altijd een e-mail zenden aan info@venpnotarissen.nl

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

  • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.
  • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
  • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
  • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
  • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
  • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0117 30 15 58 of mail naar info@venpnotarissen.nl

8 juli 2019

Geld in het bedrijf van je partner steken. Is dat een slimme zaak?

Stel, je partner start een eigen bedrijf en heeft een startkapitaal nodig. En jij hebt een leuke som geld op je spaarrekening en steunt daarmee graag de ondernemersplannen van je lief. Dan lijkt 1 + 1 = 2.

Ons advies is om eerst nog wel een paar goede afspraken te maken, voor je je spaargeld overmaakt.

Hoe geweldig het ook is als je je partner met jouw geld kunt helpen om een eigen bedrijf op te starten, het is ook het moment om daar goed en zakelijk naar te kijken. Een van de redenen daarvoor, schetsen we hieronder met een voorbeeld uit de praktijk.

Sabrina wil een sieradenshop beginnen. Haar vriend Tom is altijd spaarzaam geweest en heeft flink wat geld opzij gezet. Hij vindt het leuk dat hij met dat geld Sabrina kan ondersteunen. Helaas komt de sieradenshop niet van de grond. En even later loopt het ook niet zo lekker meer met de relatie van Sabrina en Tom. Tom wil zijn geld terug, maar Sabrina kan het bedrag niet terugbetalen. Al Tom’s geld is in de huur van de shop gaan zitten. Als ze uit elkaar gaan, zegt Sabrina dat Tom het geld niet terugkrijgt, omdat ze ervan uit is gegaan dat hij bewust een risicodragende investering deed in haar bedrijf. Tom stapt vervolgens naar de rechter om terugbetaling van het geld af te dwingen. Een slepende rechtszaak volgt.

Van de vervelende zaak tussen Sabrina en Tom kunnen we leren dat zakelijke voorwaarden en verwachtingen van tevoren goed moeten worden doorgesproken, ook al hou je nog zoveel van elkaar. En we leren dat afspraken die je maakt, moeten worden vastgelegd op papier. Want als het allemaal fout loopt, wil je niet dat je partner is 'vergeten' wat jullie hebben afgesproken.

Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen helpt je graag met jullie zakelijke gesprekken en plannen. We leggen dan direct jullie afspraken vast in een samenlevingscontract of een ander juridisch goed contract, zodat jullie je daarover geen zorgen meer hoeven te maken. Het is veel leuker om bezig te zijn met ondernemen en van het nieuwe bedrijf een succes te maken!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0117 30 15 58 of mail naar info@venpnotarissen.nl

nieuws van netwerk notarissen

29 april 2022nieuws

Geld terug voor spaarders die bezwaar hebben gemaakt tegen de inkomstenbelasting

Heb je spaargeld, effecten of een tweede woning? Over het bedrag of de waarde daarvan dat boven de vrijstelling in box 3 uitkomt, betaal je belasting. Daarbij wordt niet gekeken...

lees verder >
29 maart 2022nieuws

In BNR Vastgoed: hoe draag je slim een woning over aan je kinderen?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen was te gast in het BNR Radioprogramma 'Vastgoed gezocht'. In het programma bespreekt zij met presentator Maarten Bouwhuis de diverse mogelijkheden voor het...

lees verder >
21 februari 2022nieuws

Heb je de ubo al geregistreerd? Je hebt tot 27 maart a.s. de tijd!

Vóór 27 maart 2022 moeten organisaties hun ubo hebben geregistreerd in het ubo-register van de Kamer van Koophandel.
Ubo is de afkorting voor ultimate beneficial owner. In het Nederlands kun...

lees verder >

de heer mr. E.O.F.J. Verhaegen (Eric)

notaris

de heer mr. E.O.F.J. Verhaegen (Eric)
de heer mr. E.O.F.J. Verhaegen (Eric)
Eric is in oktober 2004 tot notaris benoemd. Hij heeft notarieel recht gestudeerd aan de Universiteit te Nijmegen en is sinds 1994 werkzaam in het notariaat. Eric houdt zich met name bezig met projectontwikkeling, estate planning en ondernemingsrecht. Hij is lid van de vereniging van Notariële Registergoed Specialisten en lid van de vereniging van Notarieel Ondernemingsrecht Specialisten.

de heer mr. A.P.M. Peijnenburg (Gideon)

notaris

de heer mr. A.P.M. Peijnenburg (Gideon)
de heer mr. A.P.M. Peijnenburg (Gideon)
Gideon is in mei 2013 tot notaris benoemd. Hij is de eerste notaris die door koning Willem-Alexander tot notaris werd benoemd. Gideon heeft notarieel recht gestudeerd aan de Universiteit te Utrecht en is sinds 2002 werkzaam in het notariaat. Gideon houdt zich met name bezig met familierecht en ondernemingsrecht, waarvoor hij tevens de specialistenopleidingen Estate Planning, Vennootschappen en Rechtspersonen en Bedrijfsoverdracht volgde.

mevrouw mr. C.M.E. van Damme (Carolien)

kandidaat-notaris ondernemingsrecht

mevrouw mr. C.M.E. van Damme (Carolien)
mevrouw mr. C.M.E. van Damme (Carolien)

mevrouw mr. M. de Bruijne (Martine)

kandidaat-notaris familierecht/registergoed

mevrouw mr. M. de Bruijne (Martine)
mevrouw mr. M. de Bruijne (Martine)

mevrouw mr. I.M. Steijaert (Ilse)

kandidaat-notaris registergoed/familierecht

mevrouw mr. I.M. Steijaert (Ilse)
mevrouw mr. I.M. Steijaert (Ilse)

mevrouw M.C.M. Wieland-Zielschot (Marian)

administratie/systeembeheer

mevrouw M.C.M. Wieland-Zielschot (Marian)
mevrouw M.C.M. Wieland-Zielschot (Marian)

de heer J. de Neve (Jens)

notarieel medewerker registergoed

de heer J. de Neve (Jens)

mevrouw L. Boenne (Liesbeth)

notarieel medewerker registergoed

mevrouw L. Boenne (Liesbeth)
mevrouw L. Boenne (Liesbeth)

mevrouw L.M.G. de Lange (Leona)

notarieel medewerker registergoed

mevrouw L.M.G. de Lange (Leona)

mevrouw K. Du Pré (Kaily)

notarieel medewerker registergoed

mevrouw K.  Du Pré (Kaily)
mevrouw K. Du Pré (Kaily)

mevrouw C.E. de Meijer-Berghuis (Edith)

notarieel medewerker registergoed

mevrouw C.E. de Meijer-Berghuis (Edith)

mevrouw B. van Waes-de Hulster (Belinda)

notarieel medewerker ondernemingsrecht

mevrouw B. van Waes-de Hulster (Belinda)

mevrouw M.A.A. Lankreijer (Mathilde)

jurist familierecht

mevrouw M.A.A. Lankreijer (Mathilde)
mevrouw M.A.A. Lankreijer (Mathilde)

mevrouw S. de Koeijer (Sandra)

jurist familierecht

mevrouw S. de Koeijer (Sandra)
mevrouw S. de Koeijer (Sandra)

mevrouw E.C. Hamelink-Wisse (Ellen)

notarieel medewerker familierecht

mevrouw E.C. Hamelink-Wisse (Ellen)
mevrouw E.C. Hamelink-Wisse (Ellen)

mevrouw V.R.A. Leurgans (Veronique)

receptioniste

mevrouw V.R.A. Leurgans (Veronique)
mevrouw V.R.A. Leurgans (Veronique)

mevrouw P.G.J. Pauwels (Petra)

receptioniste

mevrouw P.G.J. Pauwels (Petra)
mevrouw P.G.J. Pauwels (Petra)

Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 53610563
btw nr: NL813830709B01

Openingstijden

Maandag08:45 - 17:00 uur
Dinsdag08:45 - 17:00 uur
Woensdag08:45 - 17:00 uur
Donderdag08:45 - 17:00 uur
Vrijdag08:45 - 17:00 uur
Gesloten tussen 12:00 en 13:00 uur.

Bezoekadres

Markt 23
4515 BB IJzendijke

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.