Ben je op zoek naar een notaris in Bussum, Naarden, Muiderberg of Muiden? Dan is RijksBredius Netwerk Notarissen het notariskantoor waar je terecht kunt voor al je notariële zaken. Klik hier om te lezen wat anderen van ons vinden.

RijksBredius notarissen is in 2011 ontstaan uit een fusie van de notariskantoren 'Meyer, Ritsma & Steins Bisschop notarissen' en 'Habers & Luykx notarissen'. Het kantoor van Meyer, Ritsma & Steins Bisschop was gevestigd aan de Rijksweg in Naarden en Lindelaan in Bussum. Het kantoor van Habers & Luykx notarissen aan de Brediusweg in Bussum. Uit de straatnamen Rijksweg en Brediusweg is de naam RijksBredius notarissen ontstaan. Vanaf eind 2021 zijn wij gevestigd aan de Brinklaan 34 in Bussum. Parkeren kan bij ons op eigen terrein of in de parkeergarage Brediusdam (rechttegenover ons kantoor).

Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt. De notarissen zijn aangesloten bij de specialistenvereniging Estate Planners in het Notariaat (EPN), zodat ook de fiscale kant van uw testament deskundig bekeken wordt.

Wij zijn ontzettend blij en trots dat nog altijd drie oud-notarissen (Erik Habers, René Meyer en Wouter Steins Bisschop) als adviseur aan ons kantoor verbonden zijn.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt. 

Lees verder...

Bij RijksBredius werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Bussum.


Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van RijksBredius durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...
RijksBredius Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

22 december 2021

Uitslag Review Awards 2021

Elk jaar reikt Notarisscore drie awards uit voor de kantoren met de beste klanttevredenheid. Notarisscore is initiatief waarbij consumenten een review kunnen achterlaten op de webiste van Klantenvertellen speciaal ontwikkelt voor notariskantoren. Dit jaar is RijksBredius notarissen als 3de kantoor geëindigd van alle deelnemende kantoren in heel Nederland. Wij zijn hier uiteraard ontzettend trots op. Meer over deze verkiezing kan u lezen op Notarisscore (klik hier).

Op de website van Klantenvertellen (klik hier) kan u de reviews vinden.

11 augustus 2021

Verhuizing RijksBredius Notarissen

Wij gaan verhuizen! Op 8 oktober gaan wij verhuizen naar ons nieuwe kantoorpand aan de Brinklaan 34 in Bussum (1404 EW).

Op 1 januari 2011 is RijksBredius Notarissen ontstaan uit een fusie van de notariskantoren ‘Habers en Luykx Notarissen’ en ‘Meyer, Ritsma & Steins Bisschop’.

De naam RijksBredius komt van de straatnamen waaraan de kantoren gevestigd waren, de Rijksweg in Naarden en de Brediusweg in Bussum. Sinds de fusie van de gemeenten Naarden, Bussum en Muiden is RijksBredius Notarissen gevestigd op het adres van Habers en Luykx Notarissen, de Brediusweg.

Nu – 10 jaar na de fusie van de notariskantoren – is het tijd voor een volgende stap!

Wij gaan verhuizen naar een nieuw eigen pand aan de Brinklaan 34 in Bussum. In juni hebben wij de sleutel van ons pand gekregen. Na een paar kleine verbouwingen kunnen wij 8 oktober gaan verhuizen. De naam RijksBredius blijft bestaan en alle collega’s gaan mee. Het enige dat verandert is dat er een echt RijksBredius Notarissen pand komt!

2 oktober 2019

“Is dit het moment om te kopen of te verkopen?”

Denkt u wel eens over een andere woning? Droomt u van een bepaalde woning? Heeft u een favoriete wijk of wilt u liever naar het buitengebied? Heeft u praktische redenen om u naar een grotere of kleinere woning te verhuizen? Omdat de kinderen de deur uit zijn, u gaat samenwonen of vanwege een (potentiële) zorgbehoefte?

Dan is het goed om te weten dat er verschillende ontwikkelingen zijn, waardoor het juist nu een goed moment kan zijn om uw woning te verkopen of te kopen. Ontwikkelingen op de woningmarkt bieden kansen Het gemiddelde prijsniveau is hoog, er is veel vraag naar bepaalde woningen, zoals appartementen en tussenwoningen en ook een groot aanbod van vrijstaande woningen. In iedere gemeente is de situatie anders. Dit heeft effect op de woningprijzen, maar biedt ook kansen. Door een combinatie van overwaarde op uw woning, de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, kunt u de stap naar een volgende woning misschien nu al maken. Wellicht kunnen uw netto woonlasten gelijk blijven of juist lager worden. Wilt u weten of dit voor u het moment is om te verkopen en/of te kopen?

Kom dan naar de NVM-informatieavond. De organisatie is in handen van een zestal makelaarskantoren. Zij doen dat samen met een onafhankelijke woningmarktdeskundige van de NVM, hypotheekadviseurs De Hypotheker Huizen, KPP Persoonlijke Financiële Planning en Baar Advies, alsmede de notariskantoren Moulijn Netwerk Notarissen en RijksBredius Notarissen. Informatieavond Tijdens deze avond hoort u de details over de woningmarkt in onze regio. Verder krijgt u inzicht in vraag en aanbod in Huizen of Gooise Meren. Wij wijzen u op mogelijkheden die relevant kunnen zijn als u kleiner of groter wilt wonen of lagere woonlasten wilt. We laten mogelijkheden voor een optimale financiering zien en de notaris behandelt relevante juridische zaken. In 2 uur bent u helemaal bijgepraat. Na afloop is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen met betrekking tot uw persoonlijke woonsituatie. Komt u naar de “Is dit het moment?”-avond? Dinsdag 15 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in Huizen, het voormalige gemeentehuis, Naarderstraat 3 of Donderdag 17 oktober van 19.30 tot 21.30 uur In Naarden, Witte Kerk, Koningin Wilhelminaan 15.

Komt u alleen of neemt u vrienden en kennissen mee? U kunt zich inschrijven op www.isdithetmomentGooi.nl of bel 035-6944500. Wij kijken uit naar uw komst. De koffie staat klaar!

nieuws van netwerk notarissen

17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >
4 april 2024nieuws

In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers. In de Margriet van 3 april vraag iemand:...

lees verder >

mr. R.A. Ritsma (Robert)

notaris (EPN-notaris)

mr. R.A. Ritsma (Robert)
mr. R.A. Ritsma (Robert)
Robert is als kandidaat-notaris begonnen in 1987 en sinds mei 2000 notaris in Bussum. Hij is werkzaam op alle notariële gebieden, met een nadruk op het onroerend goed- en familierecht.

mr. D.S.R. Volmer (Dave)

notaris (EPN-notaris)

mr. D.S.R. Volmer (Dave)
mr. D.S.R. Volmer (Dave)
Dave is in 2001 in de algemene notariële praktijk begonnen. Hij heeft hij zich gespecialiseerd in het familierecht en estate planning, onder andere bij een gerenommeerd Amsterdams kantoor en een notariskantoor in het Gooi. Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Estate Planning voltooid. Sinds 2013 is hij verbonden aan RijksBredius. In 2014 is hij René Meyer als notaris opgevolgd.

B.H. (Baukje) van Aller

Kandidaat-notaris

B.H. (Baukje) van Aller

J.A. Fokkens (Justin)

Kandidaat-notaris

J.A. Fokkens (Justin)
J.A. Fokkens (Justin)
Justin heeft in 2023 zijn studie Notarieel recht met succes afgerond. Hierna is hij als kandidaat-notaris bij ons aan het werk gegaan. Naast kandidaat-notaris is hij ook bij de Bussumse voetbalclub BFC jeugdtrainer.

mr. J.E. van Ommeren (Joyce)

kandidaat-notaris

mr. J.E. van Ommeren (Joyce)
mr. J.E. van Ommeren (Joyce)
Joyce is sinds 1992 werkzaam als kandidaat-notaris. Vanaf 2007 is zij werkzaam op de afdeling familierecht, met als specialismen personen- en familierecht en estate planning.

mr. S.W.R. Polman (Simon)

kandidaat-notaris | IT-notaris

mr. S.W.R. Polman (Simon)
mr. S.W.R. Polman (Simon)
Na zijn afstuderen in 1997 is Simon werkzaam geweest op Notariskantoren in Hoofddorp, Hilversum en Amersfoort, waar hij ruime kennis en ervaring heeft opgedaan in de algemene notariële praktijk. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht. Als kandidaat-notaris bij RijksBredius adviseert en begeleidt Simon u graag bij alle voorkomende werkzaamheden, waaronder de oprichting van een BV, een stichting of een vereniging, statutenwijzigingen en fusies/splitsingen. Simon is tevens werkzaam als IT-notaris (www.it-notaris.nl).

mr. E. Habers (Erik)

adviseur (oud (EPN-)notaris)

mr. E. Habers (Erik)
mr. E. Habers (Erik)
Erik Habers is notaris geweest bij Habers & Luykx notarissen. In 2011 is Habers & Luykx notarissen onder de naam RijksBredius notarissen verder gegaan met het kantoor Meyer, Ritsma & Steins Bisschop. Erik heeft in 2011 eervol ontslag gekregen van de toenmalige Koningin. Sindsdien is hij nog altijd nauw betrokken bij RijksBredius notarissen en vervult hij de rol van adviseur.

mr. R.J.W.J. Meyer (René)

adviseur (oud (EPN-)notaris)

mr. R.J.W.J. Meyer (René)
mr. R.J.W.J. Meyer (René)
René is sinds 1975 werkzaam bij Rijksbredius; vanaf 1988 als notaris en met ingang van 1 februari 2014 als oud-notaris en adviseur. Hij is gespecialiseerd in familie- en erfrecht en estate-planning waarover hij ook publiceert. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van EPN (Estateplanners in het Notariaat). Hij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en ontwikkeling van het levenstestament.

mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)

adviseur (oud EPN/TTP-notaris)

mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)
mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)
Wouter is in 1991 benoemd tot notaris en heeft op 1 mei 2017 eervol ontslag gekregen van de Koning. Hij is nog altijd aan kantoor verbonden als adviseur. Hij heeft als specialismen familierecht en ondernemingsrecht. Hij was lid van de vereniging voor Estate Planners in het Notariaat (EPN) en aangesloten bij de Software Borg Stichting. In die hoedanigheid heeft hij broncode deponeringen begeleid in samenwerking met deze stichting. Wouter was als notaris tevens aangesloten bij Stichting IT-notaris.

Petra Bakker

notarisklerk

Petra Bakker
Petra Bakker
Petra is bij ons werkzaam als notarisklerk op de afdelingen onroerend goed en vennootschapsrecht.

N. Smits (Nicolien)

secretaresse afdeling familierecht

N. Smits (Nicolien)
N. Smits (Nicolien)
Nicolien is sinds 2001 werkzaam op de afdeling familierecht van RijksBredius. Daaraan voorafgaand was zij werkzaam op de afdeling registergoed. In het familierecht is zij voornamelijk bezig met boedels: verklaringen van erfrecht en het afwikkelen van nalatenschappen.

B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)

secretaresse afdeling familierecht

B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)
B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)
Bibi Blaas is al ruim 25 jaar werkzaam in het notariaat, waarvan de laatste 13 jaar bij RijksBredius. Zij is gespecialiseerd in het familierecht.

V. Tavenier (Vivian)

secretaresse afdeling familierecht

V. Tavenier (Vivian)
V. Tavenier (Vivian)
Vivian is sinds 2008 werkzaam op de afdeling familierecht van RijksBredius. Eerst werkzaam in de algemene praktijk en nu in het familierecht.

J. van der Laan (Jeanette)

secretaresse afdeling onroerend goed

J. van der Laan (Jeanette)
J. van der Laan (Jeanette)
Jeanette is sinds 1994 werkzaam in het notariaat; tot 2008 als all-round medewerker en nu voornamelijk op de afdeling onroerend goed.

S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)

secretaresse afdeling familierecht

S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)
S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)

I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)

secretaresse afdeling onroerend goed

I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)
I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)
Ingrid is in 1990 begonnen bij RijksBredius op de afdeling registergoed.

mr. J.M.E. Loman (Annemarie)

medewerker afdeling ondernemingsrecht

mr. J.M.E. Loman (Annemarie)
mr. J.M.E. Loman (Annemarie)

P.J. Molenaar-Kos (Petra)

boekhouder

P.J. Molenaar-Kos (Petra)
P.J. Molenaar-Kos (Petra)
Petra is sinds 2002 werkzaam bij RijksBredius waar zij mede de financiële administratie verzorgt.

M.K. van der Maal (Yuri)

Receptioniste

 M.K. van der Maal (Yuri)
M.K. van der Maal (Yuri)

J.C. Baas (Janine)

Receptioniste

J.C. Baas (Janine)
J.C. Baas (Janine)

RijksBredius Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 51438283
btw nr: NL850015546B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 20:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:30 uur
Woensdag08:30 - 17:30 uur
Donderdag08:30 - 17:30 uur
Vrijdag08:30 - 17:30 uur
Op ons kantoor zijn we je ook graag -op afspraak- van dienst tijdens de avondopenstelling op maandag van 17.30 uur tot 20.00 uur.

Bezoekadres

Brinklaan 34
1404 EW Bussum

Postadres

Postbus 7
1400 AA Bussum

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.