Ben je op zoek naar een notaris in Bussum, Naarden, Muiderberg of Muiden? Dan is RijksBredius Netwerk Notarissen het notariskantoor waar je terecht kunt voor al je notariële zaken. Klik hier om te lezen wat anderen van ons vinden.

RijksBredius notarissen is in 2011 ontstaan uit een fusie van de notariskantoren 'Meyer, Ritsma & Steins Bisschop notarissen' en 'Habers & Luykx notarissen'. Het kantoor van Meyer, Ritsma & Steins Bisschop was gevestigd aan de Rijksweg in Naarden en Lindelaan in Bussum. Het kantoor van Habers & Luykx notarissen aan de Brediusweg in Bussum. Uit de straatnamen Rijksweg en Brediusweg is de naam RijksBredius notarissen ontstaan. Vanaf eind 2021 zijn wij gevestigd aan de Brinklaan 34 in Bussum. Parkeren kan bij ons op eigen terrein of in de parkeergarage Brediusdam (rechttegenover ons kantoor).

Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt. De notarissen zijn aangesloten bij de specialistenvereniging Estate Planners in het Notariaat (EPN), zodat ook de fiscale kant van uw testament deskundig bekeken wordt.

Wij zijn ontzettend blij en trots dat nog altijd drie oud-notarissen (Erik Habers, René Meyer en Wouter Steins Bisschop) als adviseur aan ons kantoor verbonden zijn.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt. 

Lees verder...

Bij RijksBredius werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Bussum.


Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van RijksBredius durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...
RijksBredius Netwerk Notarissen

nieuws van het notariskantoor

22 december 2021

Uitslag Review Awards 2021

Elk jaar reikt Notarisscore drie awards uit voor de kantoren met de beste klanttevredenheid. Notarisscore is initiatief waarbij consumenten een review kunnen achterlaten op de webiste van Klantenvertellen speciaal ontwikkelt voor notariskantoren. Dit jaar is RijksBredius notarissen als 3de kantoor geëindigd van alle deelnemende kantoren in heel Nederland. Wij zijn hier uiteraard ontzettend trots op. Meer over deze verkiezing kan u lezen op Notarisscore (klik hier).

Op de website van Klantenvertellen (klik hier) kan u de reviews vinden.

3 november 2021

Wij zoeken een kandidaat-notaris

Ben jij op zoek naar een leuke werkomgeving, in een hecht teamverband? Dan is dit wellicht wat je zoekt. In het centrum van Bussum staat ons kantoor. Dichtbij de winkels en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Functieomschrijving

We zoeken een kandidaat-notaris die voor tenminste 4 dagen per week (32 uur) beschikbaar is. Bij voorkeur met enige ervaring op het vakgebied onroerend goed. Het is mogelijk dat je ook werkzaamheden op de afdeling rechtspersonen gaat verrichten.

Je zal bij ons werken op een middelgroot kantoor waar je elke werkdag samen met collega (kandidaat-)notarissen, klerken en secretaresses aan de slag gaat om de dossiers te behandelen. We werken in een hecht team met elkaar samen.

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen. Dus een zeer uitgebreide kennisbank, overleg met collega's in de regio en een ruim cursusaanbod staan tot je beschikking.

Functie eisen

Bij voorkeur zoeken we iemand met een afgeronde beroepsopleiding.

Mocht je het leuk vinden om in de toekomst (periode van circa 5 jaar) notaris te worden, is dit bij ons ook bespreekbaar!


11 augustus 2021

Verhuizing RijksBredius Notarissen

Wij gaan verhuizen! Op 8 oktober gaan wij verhuizen naar ons nieuwe kantoorpand aan de Brinklaan 34 in Bussum (1404 EW).

Op 1 januari 2011 is RijksBredius Notarissen ontstaan uit een fusie van de notariskantoren ‘Habers en Luykx Notarissen’ en ‘Meyer, Ritsma & Steins Bisschop’.

De naam RijksBredius komt van de straatnamen waaraan de kantoren gevestigd waren, de Rijksweg in Naarden en de Brediusweg in Bussum. Sinds de fusie van de gemeenten Naarden, Bussum en Muiden is RijksBredius Notarissen gevestigd op het adres van Habers en Luykx Notarissen, de Brediusweg.

Nu – 10 jaar na de fusie van de notariskantoren – is het tijd voor een volgende stap!

Wij gaan verhuizen naar een nieuw eigen pand aan de Brinklaan 34 in Bussum. In juni hebben wij de sleutel van ons pand gekregen. Na een paar kleine verbouwingen kunnen wij 8 oktober gaan verhuizen. De naam RijksBredius blijft bestaan en alle collega’s gaan mee. Het enige dat verandert is dat er een echt RijksBredius Notarissen pand komt!

nieuws van netwerk notarissen

15 februari 2023nieuws

Vandaag in het Algemeen Dagblad: samenwonen kan niet zonder een gesprek over financiële zaken

Heb je op Valentijnsdag besloten met elkaar te gaan samenwonen? In het Algemeen Dagblad van vandaag lees je meerdere tips hoe je dat succesvol kunt doen. Lucienne van der Geld,...

lees verder >
28 november 2022nieuws

Wie mag wat online delen als jij dood bent?

Wat gebeurt er met jouw sociale media als je er niet meer bent? En mogen familieleden en vrienden foto's van jou online delen als jij bent overleden? In het jeugdprogramma...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >

mr. R.A. Ritsma (Robert)

notaris (EPN-notaris)

mr. R.A. Ritsma (Robert)
mr. R.A. Ritsma (Robert)
Robert is als kandidaat-notaris begonnen in 1987 en sinds mei 2000 notaris in Bussum. Hij is werkzaam op alle notariële gebieden, met een nadruk op het onroerend goed- en familierecht.

mr. D.S.R. Volmer (Dave)

notaris (EPN-notaris)

mr. D.S.R. Volmer (Dave)
mr. D.S.R. Volmer (Dave)
Dave is in 2001 in de algemene notariële praktijk begonnen. Hij heeft hij zich gespecialiseerd in het familierecht en estate planning, onder andere bij een gerenommeerd Amsterdams kantoor en een notariskantoor in het Gooi. Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Estate Planning voltooid. Sinds 2013 is hij verbonden aan RijksBredius. In 2014 is hij René Meyer als notaris opgevolgd.

mr. J.E. van Ommeren (Joyce)

kandidaat-notaris

mr. J.E. van Ommeren (Joyce)
mr. J.E. van Ommeren (Joyce)
Joyce is sinds 1992 werkzaam als kandidaat-notaris. Vanaf 2007 is zij werkzaam op de afdeling familierecht, met als specialismen personen- en familierecht en estate planning.

mr. S.W.R. Polman (Simon)

kandidaat-notaris | IT-notaris

mr. S.W.R. Polman (Simon)
mr. S.W.R. Polman (Simon)
Na zijn afstuderen in 1997 is Simon werkzaam geweest op Notariskantoren in Hoofddorp, Hilversum en Amersfoort, waar hij ruime kennis en ervaring heeft opgedaan in de algemene notariële praktijk. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht. Als kandidaat-notaris bij RijksBredius adviseert en begeleidt Simon u graag bij alle voorkomende werkzaamheden, waaronder de oprichting van een BV, een stichting of een vereniging, statutenwijzigingen en fusies/splitsingen. Simon is tevens werkzaam als IT-notaris (www.it-notaris.nl).

mr. R.J.W.J. Meyer (René)

adviseur (oud (EPN-)notaris)

mr. R.J.W.J. Meyer (René)
mr. R.J.W.J. Meyer (René)
René is sinds 1975 werkzaam bij Rijksbredius; vanaf 1988 als notaris en met ingang van 1 februari 2014 als oud-notaris en adviseur. Hij is gespecialiseerd in familie- en erfrecht en estate-planning waarover hij ook publiceert. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van EPN (Estateplanners in het Notariaat). Hij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en ontwikkeling van het levenstestament.

mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)

adviseur (oud EPN/TTP-notaris)

mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)
mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)
Wouter is in 1991 benoemd tot notaris en heeft op 1 mei 2017 eervol ontslag gekregen van de Koning. Hij is nog altijd aan kantoor verbonden als adviseur. Hij heeft als specialismen familierecht en ondernemingsrecht. Hij was lid van de vereniging voor Estate Planners in het Notariaat (EPN) en aangesloten bij de Software Borg Stichting. In die hoedanigheid heeft hij broncode deponeringen begeleid in samenwerking met deze stichting. Wouter was als notaris tevens aangesloten bij Stichting IT-notaris.

mr. E. Habers (Erik)

adviseur (oud (EPN-)notaris)

mr. E. Habers (Erik)
mr. E. Habers (Erik)
Erik Habers is notaris geweest bij Habers & Luykx notarissen. In 2011 is Habers & Luykx notarissen onder de naam RijksBredius notarissen verder gegaan met het kantoor Meyer, Ritsma & Steins Bisschop. Erik heeft in 2011 eervol ontslag gekregen van de toenmalige Koningin. Sindsdien is hij nog altijd nauw betrokken bij RijksBredius notarissen en vervult hij de rol van adviseur.

W.A. Mijnheer (Wendy)

notarisklerk / SCE Gecertificeerd Executeur

W.A. Mijnheer (Wendy)
W.A. Mijnheer (Wendy)
Wendy is sinds 2001 werkzaam bij RijksBredius waar zij begon op de afdeling registergoed. Tegenwoordig heeft zij haar werkzaamheden op de afdeling familierecht, waarbij zij zich voornamelijk bezig houdt met boedels: verklaringen van erfrecht en nalatenschappen. Zij is SCE gecertificeerd executeur.

Petra Bakker

notarisklerk

Petra Bakker
Petra Bakker
Petra is bij ons werkzaam als notarisklerk op de afdelingen onroerend goed en vennootschapsrecht.

N. Smits (Nicolien)

secretaresse afdeling familierecht

N. Smits (Nicolien)
N. Smits (Nicolien)
Nicolien is sinds 2001 werkzaam op de afdeling familierecht van RijksBredius. Daaraan voorafgaand was zij werkzaam op de afdeling registergoed. In het familierecht is zij voornamelijk bezig met boedels: verklaringen van erfrecht en het afwikkelen van nalatenschappen.

B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)

secretaresse afdeling familierecht

B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)
B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)
Bibi Blaas is al ruim 25 jaar werkzaam in het notariaat, waarvan de laatste 13 jaar bij RijksBredius. Zij is gespecialiseerd in het familierecht.

S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)

secretaresse afdeling familierecht

S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)
S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)

V. Tavenier (Vivian)

secretaresse afdeling familierecht

V. Tavenier (Vivian)
V. Tavenier (Vivian)
Vivian is sinds 2008 werkzaam op de afdeling familierecht van RijksBredius. Eerst werkzaam in de algemene praktijk en nu in het familierecht.

J. van der Laan (Jeanette)

secretaresse afdeling onroerend goed

J. van der Laan (Jeanette)
J. van der Laan (Jeanette)
Jeanette is sinds 1994 werkzaam in het notariaat; tot 2008 als all-round medewerker en nu voornamelijk op de afdeling onroerend goed.

I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)

secretaresse afdeling onroerend goed

I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)
I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)
Ingrid is in 1990 begonnen bij RijksBredius op de afdeling registergoed.

mr. J.M.E. Loman (Annemarie)

medewerker afdeling ondernemingsrecht

mr. J.M.E. Loman (Annemarie)
mr. J.M.E. Loman (Annemarie)

Daniëlle Atta

medewerker afdeling ondernemingsrecht

Daniëlle Atta

P.J. Molenaar-Kos (Petra)

boekhouder

P.J. Molenaar-Kos (Petra)
P.J. Molenaar-Kos (Petra)
Petra is sinds 2002 werkzaam bij RijksBredius waar zij mede de financiële administratie verzorgt.

M.K. van der Maal (Yuri)

Receptioniste

 M.K. van der Maal (Yuri)
M.K. van der Maal (Yuri)

J.C. Baas (Janine)

Receptioniste

J.C. Baas (Janine)
J.C. Baas (Janine)

RijksBredius Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 51438283
btw nr: NL850015546B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 20:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:30 uur
Woensdag08:30 - 17:30 uur
Donderdag08:30 - 17:30 uur
Vrijdag08:30 - 17:30 uur
Op ons kantoor zijn we je ook graag -op afspraak- van dienst tijdens de avondopenstelling op maandag van 17.30 uur tot 20.00 uur.

Bezoekadres

Brinklaan 34
1404 EW Bussum

Postadres

Postbus 7
1400 AA Bussum

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.