Het Zeeuwse Scheidingshuis

Het Zeeuwse Scheidingshuis is een breed gedragen initiatief van specialisten om mensen die met een echtscheiding te maken hebben laagdrempelige hulp te bieden op diverse terreinen waar zij zich vaak geen raad mee weten.

De deelnemers aan Het Zeeuwse Scheidingshuis zijn allemaal dienstverleners die op dit kennisgebied hun sporen verdiend hebben. Wij bieden de helpende hand op bijvoorbeeld financieel gebied, waarbij u kunt denken aan hypotheekadvies en overige belangrijke financiële- en verzekeringsvraagstukken. Maar ook vragen over (nieuwe) huisvesting, alimentatie, geestelijke ondersteuning voor de kinderen of uzelf, verdeling van de boedel, het opstellen van een ouderschapsplan en nog veel meer kunt u voorleggen aan Het Zeeuwse Scheidingshuis. Wij helpen u vanuit de verschillende vakdisciplines om deze moeilijke tijd zo goed mogelijk door te komen.

Ons kantoor is ook aangesloten bij het Zeeuwse Scheidingshuis.

U kunt op verschillende momenten van uw leven in aanraking komen met een notaris. Dit kunnen leuke momenten zijn; denk aan de geboorte van een kind of de aankoop van een woning. Helaas zijn er ook mindere momenten in iemands leven waarbij hij of zij de hulp van een notaris kan gebruiken. Een van die minder leuke momenten is natuurlijk een echtscheiding.

 

Het voorkomen van een drama

Een echtscheiding kan uitlopen op een groot drama. Het is belangrijk voor alle betrokken partijen, zeker voor de kinderen, om de zaken eerlijk en goed te regelen, zonder er een vechtscheiding van te maken. Daar heeft niemand belang bij. Een notaris is de onafhankelijke onpartijdige jurist bij uitstek. Als notaris kunnen wij u in zo’n moeilijke fase de zaken goed en deskundig voor u regelen. De afspraken worden daarbij in een notariële akte vastgelegd, waardoor er zekerheid is dat de gemaakte afspraken ook worden nagekomen; zodat een drama kan worden voorkomen.

 

Testamenten

Bij een echtscheiding is het ook van groot belang om verder te denken dan aan alleen de verdeling van de goederen met uw ex. Stel namelijk dat de scheiding nog niet helemaal rond is en u komt te overlijden. Wie erft er dan? Juist! uw ex.

Of stel dat u overlijdt en een kind kort na u (terwijl dit kind nog niet getrouwd is of kinderen heeft)? Op dat moment erft eerst het kind alles van u en vervolgens uw ex alles van het kind! Dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. Wij kunnen alles voor u regelen zodat iedere mogelijk denkbare situatie goed is afgedekt. Wij hebben voor dat soort situaties zelfs speciale echtscheidingstestamenten ontwikkeld die uitermate geschikt zijn om alles goed te regelen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor.


Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 53610563
btw nr: NL813830709B01

Openingstijden

Maandag08:45 - 17:00 uur
Dinsdag08:45 - 17:00 uur
Woensdag08:45 - 17:00 uur
Donderdag08:45 - 17:00 uur
Vrijdag08:45 - 17:00 uur
Gesloten tussen 12:00 en 13:00 uur.

Bezoekadres

Markt 23
4515 BB IJzendijke