Welkom bij DerkmanSiemerink Netwerk Notarissen. Dé Netwerknotaris in Haaksbergen. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor u klaar om de belangrijkste momenten van uw leven goed te regelen. We staan u graag bij met gedegen advies en we wijzen u graag op juridische valkuilen die u zelf nooit had ontdekt.

We kunnen u onder andere helpen als u een huis wilt kopen, bij de oprichting van uw eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen.
Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we uw steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen u bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij DerkmanSiemerink werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Haaksbergen.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kunt u bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van DerkmanSiemerink Netwerk Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

5 oktober 2022

Belastingplannen 2023

Prinsjesdag 2022 is geweest, wat zijn de belastingplannen voor het jaar 2023? Een aantal plannen hebben we er voor u uitgelicht.

Zoals verwacht staat er in het Belastingplan dat de eigenwoningschenking (ook wel ’jubelton’ genoemd) verdwijnt. Dit jaar kan er nog wel maximaal € 106.671 belastingvrij voor de eigen woning worden geschonken.

De jubelton wordt in 2024 afgeschaft, met een tussenstap op 1 januari 2023. Dan wordt namelijk het bedrag dat iemand belastingvrij voor de eigen woning kan schenken, verlaagd naar € 27.231. De Tweede en Eerste Kamer moeten deze plannen nog goedkeuren.

Vooruitlopend op de afschaffing zijn er nog verschillende mogelijkheden om de jubelton te schenken. Wat te doen als bijvoorbeeld het oudste kind de jubelton al heeft gekregen maar het jongste kind nog niet? Een vraag die ook vaak komt is of er aan studerende kinderen een jubelton kan worden geschonken.

Sinds 1 januari 2021 betalen beleggers en ondernemers die onroerend goed kopen in beginsel 8% aan overdrachtsbelasting over de koopprijs van hun aankoop. Het kabinet stelt voor dit percentage te verhogen naar 10,4%.

Voor kopers die een woning kopen om erin te gaan wonen, verandert er volgens het Belastingplan niets. Zij betalen 2% overdrachtsbelasting over de koopprijs van de woning of maken gebruik van de startersvrijstelling en hoeven dan geen overdrachtsbelasting te betalen.

De startersvrijstelling mag door kopers tussen de 18 en 35 jaar één keer ingezet worden als zij een woning kopen die minder waard is dan € 400.000. Dat wordt de woningwaardegrens genoemd. Er wordt gekeken naar de vrije verkoopwaarde en niet naar de eventuele lagere WOZ-waarde. Vanaf 1 januari 2023 wordt de woningwaardegrens verhoogd naar € 440.000.

Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen, neem dan contact op met ons kantoor.

U kunt altijd een verblijvende afspraak maken, of gebruik maken van ons gratis spreekuur, elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur.


nieuws van netwerk notarissen

28 november 2022nieuws

Wie mag wat online delen als jij dood bent?

Wat gebeurt er met jouw sociale media als je er niet meer bent? En mogen familieleden en vrienden foto's van jou online delen als jij bent overleden? In het jeugdprogramma...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder

Er is politiek veel te doen over de bedrijfsopvolgingsregeling, deze regeling biedt onder meer belastingvoordelen voor de bedrijfsopvolger die een onderneming geschonken krijgt of erft. Professionals die ermee werken vinden...

lees verder >

mr. P.J. Siemerink (Peter)

notaris en estate planner

mr. P.J. Siemerink (Peter)

mr. J.H. van Hoogstraten (Jan Hein)

kandidaat-notaris en estate planner

mr. J.H. van Hoogstraten (Jan Hein)

D.E.M.M. Orgel (Deborah)

notarieel medewerkster

D.E.M.M. Orgel (Deborah)

R. Leusink (Ramon)

notarisklerk en boekhouder

R. Leusink (Ramon)

DerkmanSiemerink Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 08182710
btw nr: NL852525904B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Het kantoor is gesloten tussen 12.30 uur en 13.30 uur.

Bezoekadres

Lansinkstraat 61
7481 JN Haaksbergen

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.