BELANGRIJK: ons kantoor is een samenwerking aangegaan met BrinkmanRensen Netwerk Notarissen in Aalten. Met ingang van 3 april 2023 verhuizen wij naar Aalten aan de Hofstraat 13. Het kantoor gaat verder onder de naam: RensenSiemerink Netwerk Notarissen.

Alle lopende dossiers, alle afgesloten dossiers en alle akten van notaris Siemerink en van zijn voorgangers nemen wij mee naar Aalten. Vanaf 3 april 2023 zijn wij telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 0543-474468.

Vanaf 3 april 2023 zal het voeren van besprekingen en het passeren van akten in Aalten plaatsvinden. Voor meer informatie hierover kunt u tot 3 april 2023 bellen naar ons kantoor in Haaksbergen op telefoonnummer 053-5722985.

Welkom bij DerkmanSiemerink Netwerk Notarissen. Dé Netwerknotaris in Haaksbergen. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor u klaar om de belangrijkste momenten van uw leven goed te regelen. We staan u graag bij met gedegen advies en we wijzen u graag op juridische valkuilen die u zelf nooit had ontdekt.

We kunnen u onder andere helpen als u een huis wilt kopen, bij de oprichting van uw eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen.
Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we uw steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen u bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij DerkmanSiemerink werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Haaksbergen.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kunt u bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van DerkmanSiemerink Netwerk Notarissen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

24 februari 2023

De notariskantoren DerkmanSiemerink en BrinkmanRensen bundelen hun krachten

DerkmanSiemerink uit Haaksbergen en BrinkmanRensen uit Aalten gaan met ingang van 3 april 2023 samen verder onder de naam RensenSiemerink Netwerk Notarissen.

Beide kantoren hebben een lokale en regionale functie en mogen vele generaties begeleiden tijdens momenten waarop belangrijke beslissingen in het leven worden genomen, zoals bij de aankoop van een woning, bij de overname van een bedrijf of bij het maken van een testament of een levenstestament.

De kantoren zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijk samenwerkingsverband van notarissen waarbij de kwaliteit van de dienstverlening hoog in het vaandel staat.

De notarissen kennen elkaar al jaren en werkten de laatste tijd al veel meer samen.

Notaris Peter Siemerink: “Door samen te werken zullen we beter in staat zijn om de steeds sneller gaande ontwikkelingen op alle rechtsgebieden, te weten het onroerend goed, het familierecht en het ondernemingsrecht, bij te houden.”

Notaris Werner Rensen: “Willen we de kwaliteit van onze dienstverlening in de toekomst op het gewenste niveau houden, dan is er verdieping en dus specialisatie nodig. Dat is ook de reden dat we nauwer zijn gaan samenwerken. Daarbij groeide het besef dat het gewenst is om de werkzaamheden uit te oefenen op één locatie. Er is een keuze gemaakt om samen in het bestaande pand aan de Hofstraat 13 in Aalten verder te gaan, waar de huidige notaris Wim Brinkman per 1 januari 2023 is gestopt met zijn werkzaamheden en van zijn pensioen gaat genieten.”

Peter Siemerink: “In Haaksbergen heb ik in de loop van de jaren het vertrouwen van de cliënten gekregen en met hen een band opgebouwd. Voor die cliënten verandert er niets, behalve het feit dat het kantoor zich voortaan in Aalten bevindt. Alle oude en lopende dossiers worden vanzelfsprekend meegenomen. Mocht u dus een vraag hebben over de inhoud van een akte die wij voor u hebben verzorgd, dan kan ik die vraag ook voor u beantwoorden. Op het kantoor in Aalten zult u hartelijk worden ontvangen en ben ik u graag verder van dienst.”

Na de samenvoeging zal het kantoor bestaan uit twee notarissen, twee kandidaat-notarissen en een team van overige notariële medewerkers, waarmee de deskundige dienstverlening gewaarborgd blijft en verder wordt geoptimaliseerd.


5 oktober 2022

Belastingplannen 2023

Prinsjesdag 2022 is geweest, wat zijn de belastingplannen voor het jaar 2023? Een aantal plannen hebben we er voor u uitgelicht.

Zoals verwacht staat er in het Belastingplan dat de eigenwoningschenking (ook wel ’jubelton’ genoemd) verdwijnt. Dit jaar kan er nog wel maximaal € 106.671 belastingvrij voor de eigen woning worden geschonken.

De jubelton wordt in 2024 afgeschaft, met een tussenstap op 1 januari 2023. Dan wordt namelijk het bedrag dat iemand belastingvrij voor de eigen woning kan schenken, verlaagd naar € 27.231. De Tweede en Eerste Kamer moeten deze plannen nog goedkeuren.

Vooruitlopend op de afschaffing zijn er nog verschillende mogelijkheden om de jubelton te schenken. Wat te doen als bijvoorbeeld het oudste kind de jubelton al heeft gekregen maar het jongste kind nog niet? Een vraag die ook vaak komt is of er aan studerende kinderen een jubelton kan worden geschonken.

Sinds 1 januari 2021 betalen beleggers en ondernemers die onroerend goed kopen in beginsel 8% aan overdrachtsbelasting over de koopprijs van hun aankoop. Het kabinet stelt voor dit percentage te verhogen naar 10,4%.

Voor kopers die een woning kopen om erin te gaan wonen, verandert er volgens het Belastingplan niets. Zij betalen 2% overdrachtsbelasting over de koopprijs van de woning of maken gebruik van de startersvrijstelling en hoeven dan geen overdrachtsbelasting te betalen.

De startersvrijstelling mag door kopers tussen de 18 en 35 jaar één keer ingezet worden als zij een woning kopen die minder waard is dan € 400.000. Dat wordt de woningwaardegrens genoemd. Er wordt gekeken naar de vrije verkoopwaarde en niet naar de eventuele lagere WOZ-waarde. Vanaf 1 januari 2023 wordt de woningwaardegrens verhoogd naar € 440.000.

Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen, neem dan contact op met ons kantoor.

U kunt altijd een verblijvende afspraak maken, of gebruik maken van ons gratis spreekuur, elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur.


nieuws van netwerk notarissen

23 mei 2023nieuws

In het Financieele dagblad: niet-getrouwde ouders opgelet

Als jullie niet getrouwd zijn maar wel kinderen hebben dan is niet alles goed geregeld. Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen werkte mee aan een artikel in het Financieele...

lees verder >
24 april 2023nieuws

Gehoord in Nieuwsweekend: meer ruzie over erfenissen

Erfenissen worden steeds groter. Komt er daardoor ook meer ruzie over erfenissen? Zaterdag 22 april was Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen te gast in het NPO Radio 1...

lees verder >
17 april 2023nieuws

Gezien in Max Meldpunt: hoe financieel misbruik te voorkomen?

In het tv-programma Max Meldpunt van 14 april kwam het onderwerp financieel misbruik van ouderen aan de orde. In de uitzending besprak Lucienne van der Geld  van Netwerk Notarissen o.a....

lees verder >

mr. P.J. Siemerink (Peter)

notaris en estate planner

mr. P.J. Siemerink (Peter)

mr. J.H. van Hoogstraten (Jan Hein)

kandidaat-notaris en estate planner

mr. J.H. van Hoogstraten (Jan Hein)

D.E.M.M. Orgel (Deborah)

notarieel medewerkster

D.E.M.M. Orgel (Deborah)

DerkmanSiemerink Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 08182710
btw nr: NL852525904B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Het kantoor is gesloten tussen 12.30 uur en 13.30 uur.

Bezoekadres

Lansinkstraat 61
7481 JN Haaksbergen

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.