Plannen minister Dekker verwarrend en ingewikkeld voor bruidsparen

26 februari 2018nieuws

Minister Dekker heeft vandaag een wetsvoorstel gepresenteerd waarmee de huwelijksregels opnieuw worden gewijzigd. Per 1 januari 2018 trouwen paren in beperkte gemeenschap van goederen als ze geen huwelijkse voorwaarden maken. Minister Dekker wil nu dat ze bij de burgerlijke stand ook voor de algehele gemeenschap van goederen kunnen kiezen die op 1 januari jl. nu juist werd afgeschaft. Netwerk Notarissen vinden dat het zo verwarrend en ingewikkeld wordt voor bruidsparen. “Hierdoor kunnen misverstanden ontstaan waar paren vaak pas achter komen in een echtscheidingssituatie. Maar dan is het te laat”, zegt Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen.


Als de plannen van minister Dekker doorgaan, dan moeten bruidsparen voortaan bedenken of ze willen trouwen in beperkte gemeenschap van goederen, algehele gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Hierdoor wordt het een stuk ingewikkelder voor bruidsparen. En verwarrend, want hoe kom je erachter wat precies de verschillen zijn tussen de beperkte gemeenschap van goederen en de algehele gemeenschap van goederen? “Het trouwen in algehele gemeenschap van goederen is risicovol. Nu kies je bij de notaris voor de algehele gemeenschap van goederen die de risico’s met het bruidspaar in kaart kan brengen zodat er een weloverwogen keuze is,” legt Van der Geld uit. “Bij het trouwen in gemeenschap van goederen kun je voor schulden van de een, samen het schip in gaan”.  

verder in het nieuws

29 maart 2018nieuws

Op naar de toekomst #maandvanhetondernemen

Een bedrijf dat zich aanpast aan de omstandigheden heeft de beste vooruitzichten voor de toekomst. Je Netwerknotaris helpt je daarbij.  
Met een statutenwijziging maak je nieuwe afspraken over zeggenschap of...

lees verder >
29 maart 2018nieuws

Tip bij oprichting van je bv #maandvanhetondernemen

Als je een nieuwe bv opricht, dan is het handig om te kiezen voor een aantal aandelen dat goed deelbaar is. Bijvoorbeeld 180 aandelen. Dat getal is makkelijk te delen...

lees verder >
22 maart 2018nieuws

Van eenmanszaak naar bv in 8 stappen #maandvanhetondernemen

Gaan de zaken goed? Dan is het aantrekkelijk om je eenmanszaak om te zetten in een bv.   In een bv ben je niet meer persoonlijk aansprakelijk voor je bedrijf. Dat...

lees verder >