Abma Schreursheeft meerdere kantoren

Abma Schreurs biedt, als middelgroot kantoor met een prominente plaats in Noord-Holland, een unieke service door de samenwerking tussen onze advocaten en notarissen. Voor particulieren en het bedrijfsleven hebben wij alle relevante specialismen in huis. Onze Noord-Hollandse wortels zorgen voor een nuchtere aanpak, dienstverlening op maat en een gunstige prijsstelling. Want úw belang staat voorop. 

Abma Schreurs zet zich op alle rechtsgebieden voor u in. Dat doen wij vanuit de secties personen- en familierecht, registergoed en ondernemingsrecht. Door deze manier van werken hebben wij op de diverse vakgebieden diepgaande specialistische kennis opgebouwd, en houden wij die op het vereiste hoge peil. Wij zijn er dan ook graag voor u en uw bedrijf. Of het nu gaat om het zo snel mogelijk uit de wereld helpen van een lastig probleem, of – beter nog – het geven van goed advies om het ontstaan daarvan te voorkomen.

Lees verder...

Wat mag u van ons verwachten? Als u bij ons aanklopt, neemt u – met duidelijke afspraken vooraf – een specialist in de arm, die uw vraagstukken snel en correct doorziet en samen met u aan de best mogelijke oplossing werkt. Een gediplomeerde notaris met jarenlange ervaring en die u en uw persoonlijke of bedrijfsmatige situatie bovendien goed kent of snel leert kennen. Daarbij staan goede bereikbaarheid en duidelijke communicatie bij ons hoog in het vaandel. Met grote betrokkenheid zetten wij ons volledig voor u in.

Abma Schreurs Advocaten Notarissen: we doen het graag en we doen het goed.

Verberg lees verder...

nieuws van het notariskantoor

10 april 2017

Ondernemer moet vóór de zomervakantie met zijn pensioen aan de slag. Wij helpen ondernemers met Begeleiding Pensioenkeuze.

Er is een nieuwe wet waardoor ondernemers die pensioen opbouwen in hun bv vóór 1 juli a.s. in actie moeten komen. Er moet ook een keuze worden gemaakt over hoe nou verder met het pensioen omdat fiscaal gezien er binnenkort geen pensioen meer mag worden opgebouwd in de eigen bv. De regels zijn best ingewikkeld en er zijn deadlines die je niet mag missen. Daarom bieden wij de Begeleiding Pensioenkeuze aan. Hier lees je wat dat inhoudt. 

Als je pensioen opbouwt in je bv dan liggen er afspraken daarover vast in een ‘pensioenbrief’ of ‘pensioenovereenkomst’. Dit document moet vóór 1 juli a.s. worden aangepast. Vervolgens moet je een keuze maken over het pensioen dat je in de bv hebt opgebouwd. Er zijn drie keuzes: bevriezen, omzetten en afkopen. Als je kiest voor omzetten en afkopen, moet je dit op tijd met een formulier melden aan de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament. 

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je ook nog andere business aan je hoofd hebt, bieden wij de Begeleiding Pensioenkeuze aan. We helpen je dan stap-voor-stap het hele keuzetraject te doorlopen. We zorgen ervoor dat je geen deadlines mist. En voor het rekenwerk schakelen we jouw fiscaal adviseur/pensioenspecialist of accountant in. We hebben ook een stappenplan voor jou als ondernemer gemaakt zodat je alle stappen kunt volgen.   

Interesse in de Begeleiding Pensioenkeuze? Neem contact met ons op.  

nieuws van netwerk notarissen

20 april 2017nieuws

Eindelijk een financieel voorbehoedsmiddel voor iedereen die gaat trouwen.

Datum nieuwe huwelijksregels bekend gemaakt: op 1 januari 2018 gaan ze in. Een maand geleden heeft de Eerste Kamer nieuwe huwelijksregels aangenomen. Het kabinet heeft nu bekend gemaakt dat deze...

lees verder >
13 april 2017nieuws

‘Laat erfgenamen niet met raadsels achter’

Als je afwijkt van de verwachtingen die je erfgenamen hebben of je behandelt je kinderen niet gelijk, laat dan in je testament opnemen waarom je die keuze hebt gemaakt. Dit...

lees verder >
12 april 2017nieuws

Ga je trouwen of samenwonen? Kom dan naar ons notariscafé.

Jullie hebben net besloten om samen te wonen of te trouwen. Wij feliciteren we je hartelijk met deze nieuwe stap in jullie relatie! Je gaat een drukke en spannende tijd tegemoet....

lees verder >
mevrouw mr. N.F.C. van der Heijden - Greven (Nicolette) Kandidaat-notaris
Sinds juli 2006 is Nicolette werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen, waar zij zich verder heeft gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Vanaf 2 april 2015 is Nicolette toegevoegd notaris. Dit betekent dat zij dezelfde bevoegdheden heeft als de notaris en dus zelf akten mag passeren. Zij doet dit echter in het protocol van notaris mr. R. Cremers, de notaris waaraan zij is toegevoegd.
mevrouw mr. P.R. Güzel-Braak (Paulien)Kandidaat-notaris
Paulien Güzel is in augustus 2005 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de studierichtingen Notarieel en Nederlands Recht, met als afstudeerrichting Privaatrecht. Op 1 februari 2007 is zij in dienst getreden bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij is werkzaam als kandidaat-notaris in het personen-/familie- en erfrecht.
de heer mr. M.J. Hofland (Martien)Notaris
Martien Hofland is sinds december 2006 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen en heeft in november 2007 zijn studie Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Hij is begonnen op de afdeling registergoed en maakt inmiddels deel uit van de sectie ondernemingsrecht.
mevrouw mr. A.E. Silfhout (Anniek)Kandidaat-notaris
Anniek Silfhout is in april 2015 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Universiteit van Leiden. Tijdens haar studie heeft zij een grote interesse gekregen voor het ondernemingsrecht. Zij is dan ook direct na de afronding van haar studie bij Abma Schreurs begonnen op de afdeling ondernemingsrecht.
mevrouw mr. K. Eikenaar (Kim)Kandidaat-notaris
Kim heeft in de zomer van 2010 haar beroepsopleiding afgerond. Vanaf december 2010 is zij werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen in Purmerend waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de onroerend goed praktijk.
mevrouw mr. F.G. Kwakman (Cecca)Kandidaat-notaris
Cecca Kwakman is in mei 2015 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting Notarieel Recht. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij Abma Schreurs Advocaten en Notarissen en is zij tevens werkzaam geweest op de Universiteit van Amsterdam. Cecca is werkzaam als kandidaat-notaris en maakt deel uit van de sectie registergoed.
mevrouw mr. R.J. Hayhoe (Rachel)Kandidaat-notaris
Als kandidaat-notaris Familierecht/Estate Planner biedt Rachel u specialistische kennis en advies op het gebied van erfrecht, familierecht, estate planning en echtscheidingsbemiddeling. Zij heeft de notariële beroepsopleiding afgerond en is waarnemingsbevoegd. Rachel staat voor heldere, praktische adviezen, is enthousiast en persoonlijk betrokken. Zij is lid van het Genootschap van Estate Planners.
de heer mr. P. Hiemstra (Peter)Kandidaat-notaris
Peter Hiemstra is in 1994 afgestudeerd in het Notariële recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na de eerste zes jaar in het notariaat in Friesland te hebben gewerkt, is Peter gaan werken in de Amsterdamse registergoedpraktijk en later in de algemene praktijk in Monnickendam, waarbij het zwaartepunt ligt bij de familierechtpraktijk en de ondernemingsrechtpraktijk. Peter is waarnemingsbevoegd voor de notarissen in Amsterdam, Monnickendam en Purmerend.
de heer mr. M.J. Spekkink (Mark Jürgen)Kandidaat-notaris
Jürgen Spekkink is in 1998 afgestudeerd in het notarieel recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarna hij in de algemene praktijk is gaan werken. Na dit met veel plezier te hebben gedaan heeft hij zich toegelegd op het ondernemingsrecht. In september 2007 is hij overgestapt naar Van Erp Notarissen, welk kantoor in januari 2013 is gefuseerd met Abma Schreurs Advocaten en Notarissen.
mevrouw C.M. de Graaff (Martina)Kandidaat-notaris
Martina werkt sinds 2005 op ons kantoor in Amsterdam, waar zij deel uit maakt van de afdeling ondernemingsrecht.
mevrouw mr. H.L. Lewis (Helianthe)Kandidaat-notaris
mevrouw A.A.M. Hoogeboom (Gonnie)Notarieel medewerker
Gonnie Hoogeboom is al lange tijd in dienst bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw M.E.C. Kaijer (Maureen)Kwaliteitsfunctionaris/ applicatiebeheerder
Maureen Kaijer is sinds 1992 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Na een MEAO opleiding is Maureen begonnen als notarieel medewerker op de afdeling registergoed. Sinds juli 2007 is zij kwaliteitsfunctionaris en houdt zij zich bezig met de uitvoering van het kwaliteitshandboek en alle daarmee samenhangende projecten. Daarbij verzorgt zij het functioneel beheer van de applicaties van het computersysteem.
de heer J.E. van Altena (Jacob)Klerk
Jacob van Altena is sinds februari 2008 werkzaam bij Abma Schreurs en vanaf 2000 in het notariaat. Hij is werkzaam op de afdeling registergoed. Jacob is gespecialiseerd in nieuwbouw, splitsing in appartementsrechten, uitgifte in erfpacht, vestiging opstalrechten en ander niet regulier registergoed.
de heer mr. E. Postmus (Erik) Juridisch adviseur
Erik is oud-notaris en werkt nu part-time als kandidaat-notaris/juridisch adviseur. Hij is echtscheidingsbemiddelaar en gecertificeerd estate-planner. Zijn werkzaamheden liggen op het gebied van het personen- en familierecht.
mevrouw M.I. Muller (Mariëlle) Notarieel medewerker
Mariëlle Muller is sinds september 2015 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het Amsterdamse onroerend goed, waaronder de aankoop en verkoop van registergoederen, alsmede het vestigen van hypotheken.
mevrouw M.A.M. Kwakman (Marianne) Notarieel medewerker
Marianne Kwakman is met veel plezier werkzaam voor de sectie registergoed. Zij houdt zich daar vooral bezig met alle notariële handelingen rondom de aan- en verkoop van bestaande en nieuwbouw alsook alle notariële handelingen rondom het oversluiten of vestigen van een hypotheek. Marianne houdt zich ook bezig met het uitbrengen van offertes op het gebied van registergoed.
mevrouw M.C.C. Richters-Reus (Martine) Klerk
Martine Richters is sinds 2007 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw en de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw E.C.M. de Klonia-Gilein (Elisa) Notarieel medewerker
Elisa de Klonia-Gilein is sinds april 2005 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom de vestiging van een hypothecaire inschrijving en alles wat daarmee samenhangt.
mevrouw J.A.M. Veerman (Jenny)Notarieel medewerker
Jenny Veerman is sinds juni 1999 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met de notariële handelingen rondom verkoop en aankoop van bestaande registergoederen en nieuwbouw.
mevrouw P.D.G. Hartog (Patricia)Notarieel medewerker
Patricia is sinds oktober 2006 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling registergoed waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het Amsterdamse onroerend goed waaronder de aankoop en verkoop van registergoederen alsmede het vestigen van hypothecaire inschrijvingen.
mevrouw M. Visser (Marielle)Notarieel medewerker
Sectie familierecht
mevrouw L. Buikman-Daemen (Linda) Medewerker personeelszaken/ management assistente
Linda Buikman is sinds 1997 werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen. Zij is begonnen als receptioniste/telefoniste. Inmiddels is Linda medewerkster op de afdeling personeelszaken en de assistente van het management.
mevrouw G.A.A. Handgraaf (Rianne) Klerk
Rianne is vanaf 2008 werkzaam in het notariaat. Zij maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met het afwikkelen van nalatenschappen. Verder houdt zij zich bezig met het opstellen van testamenten, samenlevingscontracten en huwelijksvoorwaarden. Kortom de algehele familierechtpraktijk. Rianne is in 2013 geslaagd voor haar opleiding tot notarisklerk.
mevrouw J.E. van Capelle-De Goede (Elly) Klerk
Sinds 1990 is Elly van Capelle werkzaam bij de vestiging in Monnickendam. In 2002 is zij geslaagd voor haar klerken opleiding. Elly maakt deel uit van de afdeling registergoed en doet daar alle voorkomende werkzaamheden waaronder onder andere landerijen, woonboten/schepen, woningen, bedrijfspanden, verdelingen en vestiging erfdienstbaarheden.
mevrouw J. Kout (Joyce) Klerk
Joyce maakt deel uit van de afdeling familierecht, waar zij zich voornamelijk bezighoudt met erfrecht boedels, verklaringen van erfrecht, aangiftes erfbelasting, maar ook met schenkingen. Zij is in 2011 geslaagd voor haar klerken opleiding.

Abma Schreurs Advocaten Notarissen

handelsregisternr: 34116398
btw nr: NL811107036B01
Algemene voorwaarden

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:30 uur
Dinsdag08:30 - 17:30 uur
Woensdag08:30 - 17:30 uur
Donderdag08:30 - 17:30 uur
Vrijdag08:30 - 17:30 uur
Dinsdagavond op afspraak tot 21:00 uur

Bezoekadres

Waterlandlaan 52
1441 MP Purmerend

Abma Schreurs Advocaten Notarissen heeft meerdere kantoren