Wil je online wel eeuwig doorleven als je er zelf niet meer bent?

Wil je online wel eeuwig doorleven als je er zelf niet meer bent?

16 augustus 2016

Er is wel degelijk leven na de dood. Want als je niets regelt, blijf je op Facebook en andere sociale media gewoon bestaan. Ook na je overlijden. Soms is dat gewenst, maar vaak is het heel pijnlijk voor de mensen die van je houden. Je nabestaanden kunnen in zo’n geval niet eenvoudig je account verwijderen of wijzigen. Je kunt dit dus beter van tevoren goed regelen. En wel met behulp van een Social Media Executeur.

Ruim zeven miljoen Nederlanders zijn inmiddels actief op social media. Grote kans dus dat jij ook een Facebook, Snapchat of Twitteraccount hebt. Stel dat je overlijdt, dan is het voor je nabestaanden een hele toer om je account te verwijderen of in te richten als een gedenkpagina. Want je inloggegevens zijn meestal niet bij hen bekend. En je nabestaanden weten misschien ook niet in welke sociale netwerken jij actief was.

Onze social media executeur regelt je online zaken na je dood.

Bij Netwerk Notarissen hebben we de juridische ins en outs van social media grondig voor je uitgezocht. En we kunnen zorgen dat je een social media executeur krijgt, een vertrouwenspersoon die alle wachtwoorden heeft en jouw online leven regelt als jij er niet meer bent. Zo kunnen we jouw nabestaanden informeren hoe zij eventueel een gedenkpagina kunnen inrichten of je accounts kunnen verwijderen.

Online doorleven na je dood voorkomen?

Neem dan contact op met je Netwerknotaris.